Sydsvenskan > Opinion

Friday, 20 July, 10:43

Liknande nyheter

Taggar: Zeldaär en , pekpinneseriedär alla är en , hen
Sydsvenskan - 31 jan 12 kl. 06:30

Alla är inte mogna för hen än

Ett levande språk får ständigt nya ord. Trots det har det tagit hen, ett könsneutralt personligt pronomen, omkring 45 år att ens få en böjningsform. Strax före jul ändrade Språkrådet sina rekommendationer.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 15:46

The Legend of Zelda: Four Swords släpps den 28 september

Ni minns så klart att Nintendo lovade ge bort The Legend of Zelda: Four Swords gratis till Nintendo DSi och 3DS-ägare? Nu är det klart att The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition, som spelet får heta, släpps den 28 september och kommer kunna laddas ned gratis fram till den 20 februari nästa år..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 11 kl. 09:16

Bergsala hyllar Zelda

Då The Legend of Zelda firar 25 år i år passar Nintendo och Bergsala på att hylla detta med att släppa en ny, exklusivt designad Nintendo 3DS i paket med The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. Till sverige kommer paketet den 25 november..

Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 13:41

Hen möter hen

Foto: Åsa Sjöström
Just för att det kändes så konstlat ville Åsa Maria Kraft testa att använda "hen" i sin nya bok.
Hon ville se om hennes första reaktion bara var en fördom. I sitt marsnummer valde tidningen Nöjesguiden att konsekvent byta ut orden ?

Västerbottens Folkblad - 28 nov 13 kl. 09:29

Zelda spränger skalan

Efter 21 år släpper Nintendo uppföljaren till klassikern ”The Legend of Zelda: A link to the past”. Vi har återvänt till ett Hyrule där mycket är sig likt, men som också är fullt av magiska nyheter. Och spelet överträffar både våra osannolikt högt ställda förväntningar och den femgradiga betygsskalan.

SVT - 07 mar 17 kl. 08:43

Nya Zelda hyllas till skyarna

Zelda: Breath of the Wild är den första stora titeln till nya Nintendo Switch, och en milstolpe i speljättens historia att döma av kritikernas reaktioner. Efter en helg med genomgående högsta betyg i internationella medier är nya Zelda redan ett av de mest hyllade spelen genom tiderna..

IDG - 07 mar 17 kl. 16:24

The Legend of Zelda: Breath of The Wild – full pott till spelhistoriens bästa äventyr


Med nya The Legend of Zelda omdefinierar Nintendo inte bara The Legend of Zelda som serie, utan även hela äventyrsgenren..

SvD - 12 apr 17 kl. 10:00

Ett ”hen” om dagen i Svenska Dagbladet

Ordet hen har ökat rejält i svenska medier, vilket SVT nyligen uppmärksammade. Antalet belägg var 27 076 under förra året, jämfört med 636 tio år tidigare. Jag vet inte hur man kommit fram till de siffrorna, men de stämmer väl med hur ordet har utvecklats i Svenska Dagbladet under samma period.

BT - 20 aug 14 kl. 06:30

Könsneutrala hen ännu inte neutralt

Två och ett halvt år har gått sedan den stora hen-debatten brakade loss. Men för stora delar av Myndighetssverige anses "hen" fortfarande för laddat för att användas.Steg för steg har hen brutit ny mark.

BT - 20 aug 14 kl. 08:16

"Hen" för laddat för att användas

Två och ett halvt år har gått sedan den stora hen-debatten brakade loss. Men för stora delar av Myndighetssverige anses "hen" fortfarande för laddat för att användas. Steg för steg har hen brutit ny mark.

Sydsvenskan - 10 feb 12 kl. 06:30

Hen tar hen Kärlekhen är evig Hen ger hopp

Med hjälp av det könsneutrala pronomenet "hen" fördjupar Åsa Maria Kraft relationens klassiska roller. Eva Ström har läst en rasande skicklig, gripande och intelligent berättelse om kärlek och grammatik. Självpornografi.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Löfven: Situationen är extrem

Statsminister Stefan Löfven och Dan Eliasson, chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, konstaterar vid en presskonferens i Rosenbad om skogsbränderna att läget fortfarande är mycket allvarligt. Situationen är extrem, enligt statsministern..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Damberg om Teliaaffären: "Inte helt imponerad"

Telia, med staten som största ägare, köper Bonnier Broadcasting, med TV4, C More och finländska MTV för 9,2 miljarder kronor. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg är kritisk till förvärvet. Beskedet om Telias uppköp av Bonnier Broadcasting ko.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

SMHI: Vi ser inget slut på detta

En lite svalare söndag kan göra att klass 2-varningar plockas bort – sedan fortsätter värmeböljan. – Vi ser inget slut på detta, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI. Enligt hydrologer på SMHI, som studerar vatten inom jordens landområden, behövs det sn.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hotel Artemis: Lovande thriller får pyspunka

Malin Krutmeijer ser en utmärkt skådespelarensemble i en misslyckad film..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Man misstänkt mördad i Värmland

Strax efter midnatt hittades en man i 20-årsåldern död på en ort i norra Värmland..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nedskrivningar tynger Skanska

Byggkoncernen Skanska redovisar ett vinstfall på 11 procent för årets andra kvartal..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Minst elva döda i sjöolycka i USA

Minst elva människor har omkommit när en amfibiefarkost för turister kapsejsade nära Branson i delstaten Missouri i mellersta USA, rapporterar amerikanska medier. Över 30 personer ska ha befunnit sig ombord på en "duck boat", ett slags fordon som kan gå.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

"Rumpdoktorn" fast i Brasilien

Den berömde brasilianske plastikkirurgen Denis Furtado, mer känd som "doktor Bumbum" (doktor Rumpa), har gripits, efter att ha gömt sig efter en patients död. Lilian Calixto, en 46-årig bankchef, avled den gångna helgen sedan Furtado gett henne injektio.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Hård press på räddningstjänsterna

Det brinner fortfarande på flera håll i landet och läget är mycket ansträngt för räddningstjänsterna. Klockan 10 håller statsminister Stefan Löfven och MSB:s generaldirektör Dan Eliasson en pressträff för att summera läget. Flera europeiska länder har v.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Han förlorar miljoner i branden

Skogsägare har hittills förlorat skog till ett värde av ungefär 600 miljoner kronor i bränderna. 72-årige Björn Brink i Ljusdal var själv med när delar av hans skog, som han hade tänkt ha som sin pensionsförsäkring, gick upp i rök. – Ingenting kan man g.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.