Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 20 October, 08:30

Liknande nyheter

Taggar: Zeldaär en , pekpinneseriedär alla är en , hen
Sydsvenskan - 31 jan 12 kl. 06:30

Alla är inte mogna för hen än

Ett levande språk får ständigt nya ord. Trots det har det tagit hen, ett könsneutralt personligt pronomen, omkring 45 år att ens få en böjningsform. Strax före jul ändrade Språkrådet sina rekommendationer.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 15:46

The Legend of Zelda: Four Swords släpps den 28 september

Ni minns så klart att Nintendo lovade ge bort The Legend of Zelda: Four Swords gratis till Nintendo DSi och 3DS-ägare? Nu är det klart att The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition, som spelet får heta, släpps den 28 september och kommer kunna laddas ned gratis fram till den 20 februari nästa år..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 11 kl. 09:16

Bergsala hyllar Zelda

Då The Legend of Zelda firar 25 år i år passar Nintendo och Bergsala på att hylla detta med att släppa en ny, exklusivt designad Nintendo 3DS i paket med The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. Till sverige kommer paketet den 25 november..

Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 13:41

Hen möter hen

Foto: Åsa Sjöström
Just för att det kändes så konstlat ville Åsa Maria Kraft testa att använda "hen" i sin nya bok.
Hon ville se om hennes första reaktion bara var en fördom. I sitt marsnummer valde tidningen Nöjesguiden att konsekvent byta ut orden ?

Västerbottens Folkblad - 28 nov 13 kl. 09:29

Zelda spränger skalan

Efter 21 år släpper Nintendo uppföljaren till klassikern ”The Legend of Zelda: A link to the past”. Vi har återvänt till ett Hyrule där mycket är sig likt, men som också är fullt av magiska nyheter. Och spelet överträffar både våra osannolikt högt ställda förväntningar och den femgradiga betygsskalan.

SVT - 07 mar 17 kl. 08:43

Nya Zelda hyllas till skyarna

Zelda: Breath of the Wild är den första stora titeln till nya Nintendo Switch, och en milstolpe i speljättens historia att döma av kritikernas reaktioner. Efter en helg med genomgående högsta betyg i internationella medier är nya Zelda redan ett av de mest hyllade spelen genom tiderna..

IDG - 07 mar 17 kl. 16:24

The Legend of Zelda: Breath of The Wild – full pott till spelhistoriens bästa äventyr


Med nya The Legend of Zelda omdefinierar Nintendo inte bara The Legend of Zelda som serie, utan även hela äventyrsgenren..

SvD - 12 apr 17 kl. 10:00

Ett ”hen” om dagen i Svenska Dagbladet

Ordet hen har ökat rejält i svenska medier, vilket SVT nyligen uppmärksammade. Antalet belägg var 27 076 under förra året, jämfört med 636 tio år tidigare. Jag vet inte hur man kommit fram till de siffrorna, men de stämmer väl med hur ordet har utvecklats i Svenska Dagbladet under samma period.

BT - 20 aug 14 kl. 06:30

Könsneutrala hen ännu inte neutralt

Två och ett halvt år har gått sedan den stora hen-debatten brakade loss. Men för stora delar av Myndighetssverige anses "hen" fortfarande för laddat för att användas.Steg för steg har hen brutit ny mark.

BT - 20 aug 14 kl. 08:16

"Hen" för laddat för att användas

Två och ett halvt år har gått sedan den stora hen-debatten brakade loss. Men för stora delar av Myndighetssverige anses "hen" fortfarande för laddat för att användas. Steg för steg har hen brutit ny mark.

Sydsvenskan - 10 feb 12 kl. 06:30

Hen tar hen Kärlekhen är evig Hen ger hopp

Med hjälp av det könsneutrala pronomenet "hen" fördjupar Åsa Maria Kraft relationens klassiska roller. Eva Ström har läst en rasande skicklig, gripande och intelligent berättelse om kärlek och grammatik. Självpornografi.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bäckström räddade poäng och missade straff

Nicklas Bäckström räddade en poäng i NHL-ishockeyn när han kvitterade för Washington med knappt 90 sekunder kvar av matchen mot Florida. Bäckström smög fram framför målet och petade in en fin pass från Lars Eller med klubban när Washington tagit ut målv.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kvinna dömd för våldtäkt mot barn

En kvinna från Uppland får sänkt straff i Svea hovrätt. Hon dömdes i somras för två fall av våldtäkt mot sitt tioåriga barn, och att hon även fotograferat och filmat barnet i sexuellt syfte, skriver Upsala Nya Tidning. Hovrätten anser att bevisen bara r.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Skellefteå vill testa självkörande bussar

Skellefteå kommun undersöker möjligheterna att prova självkörande minibussar på landsbygden. Tanken är att testa bussarna på exempelvis små grusvägar, och se om tekniken fungerar i ett vinterlandskap. – Tekniken är vedertagen och testad i flera andra pr.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

”Anpassa vården till dem som har störst medicinska behov.”

Herman Holm, överläkare i psykiatri i Malmö..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Hernández vill hjälpa migranter hem

Honduras president Juan Orlando Hernández har begärt godkännande från Guatemalas regering att skicka räddningsmanskap för att hjälpa honduraner i Guatemala. Han har även bett om att få anlita transport för de som vill vända hem, twittrar han. Tusentals.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Krav på transparens i utredningen

Vita huset i Washington beklagar Saudiarabiens besked om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det Saudiska konsulatet i Istanbul. "Vi kommer att fortsätta följa de internationella utredningarna om den här tragiska händelsen och förespråka rättvisa.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Rysk utställning visar Marx olika ansikten

Ingen rysk konstnär målade av Karl Marx under hans livstid. Men nu, 200 år efter hans födelse, ställs hundratals avbildningar av honom ut på det statliga ryska museet i St Petersburg. – Bilden av Marx har ändrats många gånger, men konstverken kommer att.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Matice Kamara fick lämna "Idol"

Efter att ha kanaliserat Jay-Z i "Empire state of mind" fick deltagaren Matice Kamara, som hängde löst förra veckan, lämna "Idol". – Jag har gjort vad jag kan. Jag gjorde det bra i dag, men förra veckan jagar mig fortfarande, säger han efter beskedet.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Palestinier skottskadade vid gränsprotester

Omkring 130 palestinier skottskadades av israeliska soldater under protester vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan, enligt områdets hälsovårdsdepartement. Den israeliska militären, som hade kraftsamlat med pansartrupper i området, uppger att cirka 10.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

En bok för alla som behöver bearbeta sin klimatångest

Maria G Francke: Skarp skildring av undergången i Mats Strandbergs ”Slutet”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.