Sydsvenskan > Opinion

Friday, 20 April, 20:07

Liknande nyheter

Taggar: Zeldaär en , pekpinneseriedär alla är en , hen
Sydsvenskan - 31 jan 12 kl. 06:30

Alla är inte mogna för hen än

Ett levande språk får ständigt nya ord. Trots det har det tagit hen, ett könsneutralt personligt pronomen, omkring 45 år att ens få en böjningsform. Strax före jul ändrade Språkrådet sina rekommendationer.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 15:46

The Legend of Zelda: Four Swords släpps den 28 september

Ni minns så klart att Nintendo lovade ge bort The Legend of Zelda: Four Swords gratis till Nintendo DSi och 3DS-ägare? Nu är det klart att The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition, som spelet får heta, släpps den 28 september och kommer kunna laddas ned gratis fram till den 20 februari nästa år..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 11 kl. 09:16

Bergsala hyllar Zelda

Då The Legend of Zelda firar 25 år i år passar Nintendo och Bergsala på att hylla detta med att släppa en ny, exklusivt designad Nintendo 3DS i paket med The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. Till sverige kommer paketet den 25 november..

Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 13:41

Hen möter hen

Foto: Åsa Sjöström
Just för att det kändes så konstlat ville Åsa Maria Kraft testa att använda "hen" i sin nya bok.
Hon ville se om hennes första reaktion bara var en fördom. I sitt marsnummer valde tidningen Nöjesguiden att konsekvent byta ut orden ?

Västerbottens Folkblad - 28 nov 13 kl. 09:29

Zelda spränger skalan

Efter 21 år släpper Nintendo uppföljaren till klassikern ”The Legend of Zelda: A link to the past”. Vi har återvänt till ett Hyrule där mycket är sig likt, men som också är fullt av magiska nyheter. Och spelet överträffar både våra osannolikt högt ställda förväntningar och den femgradiga betygsskalan.

SVT - 07 mar 17 kl. 08:43

Nya Zelda hyllas till skyarna

Zelda: Breath of the Wild är den första stora titeln till nya Nintendo Switch, och en milstolpe i speljättens historia att döma av kritikernas reaktioner. Efter en helg med genomgående högsta betyg i internationella medier är nya Zelda redan ett av de mest hyllade spelen genom tiderna..

IDG - 07 mar 17 kl. 16:24

The Legend of Zelda: Breath of The Wild – full pott till spelhistoriens bästa äventyr


Med nya The Legend of Zelda omdefinierar Nintendo inte bara The Legend of Zelda som serie, utan även hela äventyrsgenren..

SvD - 12 apr 17 kl. 10:00

Ett ”hen” om dagen i Svenska Dagbladet

Ordet hen har ökat rejält i svenska medier, vilket SVT nyligen uppmärksammade. Antalet belägg var 27 076 under förra året, jämfört med 636 tio år tidigare. Jag vet inte hur man kommit fram till de siffrorna, men de stämmer väl med hur ordet har utvecklats i Svenska Dagbladet under samma period.

Sydsvenskan - 10 feb 12 kl. 06:30

Hen tar hen Kärlekhen är evig Hen ger hopp

Med hjälp av det könsneutrala pronomenet "hen" fördjupar Åsa Maria Kraft relationens klassiska roller. Eva Ström har läst en rasande skicklig, gripande och intelligent berättelse om kärlek och grammatik. Självpornografi.

Kristianstadsbladet - 25 dec 12 kl. 11:37

Han, hon och - hen?

Frågan om man bör använda det nya könsneutrala pronomenet hen har stötts och blötts i många år. Allt fler välkomnar ordet som ett naturligt tillskott i det moderna språket. Men nyhetsmedierna intar alltjämt en försiktig hållning.

BT - 20 aug 14 kl. 06:30

Könsneutrala hen ännu inte neutralt

Två och ett halvt år har gått sedan den stora hen-debatten brakade loss. Men för stora delar av Myndighetssverige anses "hen" fortfarande för laddat för att användas.Steg för steg har hen brutit ny mark.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dömd för mordförsök på polis överklagar

Under fredagen kom beskedet att den man som dömdes för mordförsök på polisen Ted Eriksson överklagar domen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Poängforward och Pantern går skilda vägar

”En ekonomisk överenskommelse.”.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Singelolycka på Inre ringvägen

En trafikolycka har inträffat på Inre ringvägen vid trafikplats Petersborg..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Därför låter stormakterna Syriens blodbesudlade diktator behålla makten

Ingen vit rök ur skorstenen på Backåkra under FN-mötet.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Olsson: "Vi befinner oss i ett bottenläge"

Svenska Akademien befinner sig just nu i ett "bottenläge", konstaterar tillförordnade ständige sekreteraren Anders Olsson i en intervju med TT. I ett försök att lösa krisen lämnar man över den omstridda advokatrapporten om kulturprofilen till Ekobrottsm.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tiggeriförbud, fast ändå inte.

Luckorna i Moderaternas logik är stora..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Två bilar i krock på Fjelievägen

En trafikolycka har inträffat på Fjelievägen i rondellen vid Västra Ringen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Passa på att njuta av vädret – imorgon blir det kallare

SMHI kan ännu inte bekräfta att sommaren är här..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Polis spottades i ansiktet – får skadestånd

Svea hovrätt dömer en man i Västerås att betala skadestånd för att han spottat en polis i ansiktet. I tingsrätten friades mannen eftersom man ansåg att poliser har en bättre mental beredskap för visst våld. Kränkningen ansågs därför inte vara tillräckli.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Akademiens utredning lämnad till polisen

Svenska Akademien har lämnat över utredningen om kopplingarna till den så kallade kulturprofilen till Ekobrottsmyndigheten. Svenska Akademien har beslutat sig för att lämna över advokatutredningen, som har undersökt ledamöternas koppling till den så kal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.