Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 20 October, 09:34

Liknande nyheter

Taggar: Traditionoch , tomtens, verkstadi , Lucias, repertoar
Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 13 kl. 15:53

Företagen vill se mer verkstad

Några minuter över tre på tisdag eftermiddag kan alla som vill följa med till tomtens verkstad i Kalle Anka och hans vänner önskar god jul. Från näringslivets sida vill man gärna se samma febrila aktivitet hos kommunen..

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 11 kl. 10:01

Attentat mot Tomtens verkstad

En kylslagen lada på skånska slätten har förvandlats till tomteverkstad. Eller snarare: Här planeras ett riktigt terrordåd på julen. Det är syskonduon Brohemia, Therese och Carsten Jarmo från Helsingborg, som förbereder sin utställning "Crazy Fuckin' Xmas" på Galleri Tapper-Popermajer med galen vernissage både lördag och söndag 19 och 20 november 14 till 18..

Västerbottens Folkblad - 16 dec 14 kl. 23:00

[PLUS] ”Det här är verkligen tomtens verkstad”

Här finns inga nissar eller flygande renar. Men i veckorna inför jul är postens paketterminal det....

LV - 21 dec 16 kl. 15:00

Full fart i tomtens verkstad inför julen

Just nu sitter många och väntar på tomten. Men vi ska i stället besöka tomtarna i julklappsverkstaden. Så håll i er.

YLE - 21 dec 15 kl. 13:33

Herrklubb auktionerar ut lucias champagneglas

Till den årliga lucialunchtraditionen på Svenska klubben hör att auktionera ut ett champagneglas som Finlands lucia druckit ur. Glaset kallas för gralen. Det har blivit en tradition att vi brukar auktionera ut ett champagneglas med champagne som lucia har druckit.

Sydsvenskan - 25 dec 15 kl. 05:00

Grönt ljus för tomtens renar

USA:s jordbruksdepartement har gjort ett undantag från sina strikta regler för import av levande djur. Renarna som drar jultomtens släde får passera gränsen utan hälsokontroll eller karantän.Beskedet är ett i raden från amerikanska myndigheter som tävlar om att underlätta tomtens arbete med att resa runt jorden för att dela ut paket.

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 15 kl. 05:00

Grönt ljus för tomtens renar

USA:s jordbruksdepartement har gjort ett undantag från sina strikta regler för import av levande djur. Renarna som drar jultomtens släde får passera gränsen utan hälsokontroll eller karantän.Beskedet är ett i raden från amerikanska myndigheter som tävlar om att underlätta tomtens arbete med att resa runt jorden för att dela ut paket.

YLE - 10 dec 14 kl. 04:33

Sockor, mössor och kaffe i tomtens säck

När julen närmar sig ökar givmildheten. Det här märks bland annat på diakonin inom Vasa svenska församling. De har fått säckvis med julklappar att dela ut åt behövande.

Jönköpingsnytt - 12 dec 12 kl. 14:44

Jnytt.se sänder live-TV från Lucias kröning

13 december är Lucias stora högtid. Jönköpings Lucia kommer att krönas i Kristine kyrka på torsdagskvällen och allt direktsänds via Jnytt.se.

Jönköpingsnytt - 12 dec 12 kl. 14:44

Jnytt sänder live-TV från Lucias kröning

13 december är Lucias stora högtid. Jönköpings Lucia kommer att krönas i Kristine kyrka på torsdagskvällen och allt direktsänds via Jnytt..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bäckström räddade poäng och missade straff

Nicklas Bäckström räddade en poäng i NHL-ishockeyn när han kvitterade för Washington med knappt 90 sekunder kvar av matchen mot Florida. Bäckström smög fram framför målet och petade in en fin pass från Lars Eller med klubban när Washington tagit ut målv.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kvinna dömd för våldtäkt mot barn

En kvinna från Uppland får sänkt straff i Svea hovrätt. Hon dömdes i somras för två fall av våldtäkt mot sitt tioåriga barn, och att hon även fotograferat och filmat barnet i sexuellt syfte, skriver Upsala Nya Tidning. Hovrätten anser att bevisen bara r.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Skellefteå vill testa självkörande bussar

Skellefteå kommun undersöker möjligheterna att prova självkörande minibussar på landsbygden. Tanken är att testa bussarna på exempelvis små grusvägar, och se om tekniken fungerar i ett vinterlandskap. – Tekniken är vedertagen och testad i flera andra pr.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

”Anpassa vården till dem som har störst medicinska behov.”

Herman Holm, överläkare i psykiatri i Malmö..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Hernández vill hjälpa migranter hem

Honduras president Juan Orlando Hernández har begärt godkännande från Guatemalas regering att skicka räddningsmanskap för att hjälpa honduraner i Guatemala. Han har även bett om att få anlita transport för de som vill vända hem, twittrar han. Tusentals.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Krav på transparens i utredningen

Vita huset i Washington beklagar Saudiarabiens besked om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det Saudiska konsulatet i Istanbul. "Vi kommer att fortsätta följa de internationella utredningarna om den här tragiska händelsen och förespråka rättvisa.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Rysk utställning visar Marx olika ansikten

Ingen rysk konstnär målade av Karl Marx under hans livstid. Men nu, 200 år efter hans födelse, ställs hundratals avbildningar av honom ut på det statliga ryska museet i St Petersburg. – Bilden av Marx har ändrats många gånger, men konstverken kommer att.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Matice Kamara fick lämna "Idol"

Efter att ha kanaliserat Jay-Z i "Empire state of mind" fick deltagaren Matice Kamara, som hängde löst förra veckan, lämna "Idol". – Jag har gjort vad jag kan. Jag gjorde det bra i dag, men förra veckan jagar mig fortfarande, säger han efter beskedet.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Palestinier skottskadade vid gränsprotester

Omkring 130 palestinier skottskadades av israeliska soldater under protester vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan, enligt områdets hälsovårdsdepartement. Den israeliska militären, som hade kraftsamlat med pansartrupper i området, uppger att cirka 10.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

En bok för alla som behöver bearbeta sin klimatångest

Maria G Francke: Skarp skildring av undergången i Mats Strandbergs ”Slutet”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.