Sydsvenskan > Opinion

Monday, 23 April, 11:45

Liknande nyheter

Taggar: Traditionoch , tomtens, verkstadi , Lucias, repertoar
Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 13 kl. 15:53

Företagen vill se mer verkstad

Några minuter över tre på tisdag eftermiddag kan alla som vill följa med till tomtens verkstad i Kalle Anka och hans vänner önskar god jul. Från näringslivets sida vill man gärna se samma febrila aktivitet hos kommunen..

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 11 kl. 10:01

Attentat mot Tomtens verkstad

En kylslagen lada på skånska slätten har förvandlats till tomteverkstad. Eller snarare: Här planeras ett riktigt terrordåd på julen. Det är syskonduon Brohemia, Therese och Carsten Jarmo från Helsingborg, som förbereder sin utställning "Crazy Fuckin' Xmas" på Galleri Tapper-Popermajer med galen vernissage både lördag och söndag 19 och 20 november 14 till 18..

Västerbottens Folkblad - 16 dec 14 kl. 23:00

[PLUS] ”Det här är verkligen tomtens verkstad”

Här finns inga nissar eller flygande renar. Men i veckorna inför jul är postens paketterminal det....

LV - 21 dec 16 kl. 15:00

Full fart i tomtens verkstad inför julen

Just nu sitter många och väntar på tomten. Men vi ska i stället besöka tomtarna i julklappsverkstaden. Så håll i er.

YLE - 21 dec 15 kl. 13:33

Herrklubb auktionerar ut lucias champagneglas

Till den årliga lucialunchtraditionen på Svenska klubben hör att auktionera ut ett champagneglas som Finlands lucia druckit ur. Glaset kallas för gralen. Det har blivit en tradition att vi brukar auktionera ut ett champagneglas med champagne som lucia har druckit.

Sydsvenskan - 25 dec 15 kl. 05:00

Grönt ljus för tomtens renar

USA:s jordbruksdepartement har gjort ett undantag från sina strikta regler för import av levande djur. Renarna som drar jultomtens släde får passera gränsen utan hälsokontroll eller karantän.Beskedet är ett i raden från amerikanska myndigheter som tävlar om att underlätta tomtens arbete med att resa runt jorden för att dela ut paket.

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 15 kl. 05:00

Grönt ljus för tomtens renar

USA:s jordbruksdepartement har gjort ett undantag från sina strikta regler för import av levande djur. Renarna som drar jultomtens släde får passera gränsen utan hälsokontroll eller karantän.Beskedet är ett i raden från amerikanska myndigheter som tävlar om att underlätta tomtens arbete med att resa runt jorden för att dela ut paket.

YLE - 10 dec 14 kl. 04:33

Sockor, mössor och kaffe i tomtens säck

När julen närmar sig ökar givmildheten. Det här märks bland annat på diakonin inom Vasa svenska församling. De har fått säckvis med julklappar att dela ut åt behövande.

Jönköpingsnytt - 12 dec 12 kl. 14:44

Jnytt.se sänder live-TV från Lucias kröning

13 december är Lucias stora högtid. Jönköpings Lucia kommer att krönas i Kristine kyrka på torsdagskvällen och allt direktsänds via Jnytt.se.

Jönköpingsnytt - 12 dec 12 kl. 14:44

Jnytt sänder live-TV från Lucias kröning

13 december är Lucias stora högtid. Jönköpings Lucia kommer att krönas i Kristine kyrka på torsdagskvällen och allt direktsänds via Jnytt..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Persbrandt och Lundell har fått barn igen

Skådespelaren Mikael Persbrandt och journalisten Sanna Lundell har blivit föräldrar på nytt. Båda de nyblivna föräldrarna visar upp den nya familjemedlemmen på sina respektive Instagram-konton. "Du kom med våren, glädjen och yttersta kärleken", skriver.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Psykologen: Madsen utgör fara för andras liv

I dag inleddes den näst sista rättegångsdagen mot Peter Madsen efter två veckors paus. Ett psykologutlåtande tar stor plats under morgonen. Risken är stor att Madsen begår sexuella brott i framtiden, enligt psykologen som utvärderat honom, som också ans.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polisen undersöker föremål under bil

Polisen har spärrat av ett område i Vasastan i Stockholm sedan ett föremål upptäckts under en parkerad bil. Enligt polisen tillhör bilen en person som tidigare utsatts för hot. Föremålet ska nu undersökas..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bernsteins mässa är ett brokigt hopplock

Carlhåkan Larsén hittade ändå värdefulla brottstycken i kyrkokonserten..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Höjd säkerhet runt skolor i Nashville

Polis jagar fortfarande den 29-årige man som misstänks för att ha skjutit ihjäl fyra personer i Nashville i delstaten Tennessee i söndags. Flera skolor i området har sökts igenom under natten och säkerheten runt skolorna har höjts inför måndagens skolst.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Efter solhelgen: Regnet och kylan drar in

Någon ny sommarvärme finns ännu inte i sikte..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Rättegången mot Peter Madsen: Följ slutpläderingarna direkt

Vi rapporterar direkt från Köpenhamns byret..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Här är årets sista tv-bonde

TV4 har redan presenterat sju bönder inför den kommande säsongen av "Bonde söker fru" – nu kommer ytterligare en. Det handlar om den 25-årige hönsbonden Erik från Hörby. Han har 150 utställningshöns och 120 rosenbuskar på sin gård och beskriv som en "är.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

TV: Slutpläderingar vid dagens rättegång mot Madsen

I dag fortsätter slutpläderingarna i Byretten..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bergstrand in i hockeyns Hall of Fame

Damishockeypionjären Kristina Bergstrand är invald i svensk hockeys Hall of Fame. Bergstrand är den mesta svenska mästaren med 14 SM-guld för Nacka och Mälarhöjden/Bredäng. Hon spelade också tolv mästerskapsturneringar med Damkronorna under 14 säsonger,.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.