GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 18 November, 19:18

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 06:03

Doug Jones ny senator från AlabamaDoug Jones vann i valrysaren och blir nu den första demokratiska senatorn från Alabama på 25 år. – Jag har väntat på det här hela livet, och nu vet jag inte vad sjutton jag ska säga, sa Jones när han talade till sina anhängare på valvakan..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jones, Alabama

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Doug, Jonesny , senatorfrån , Alabama
Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:54

Doug Jones vann senatsvalet i Alabama

Demokraten Doug Jones segrade över republikanen Roy Moore i senatsvalet i Alabama, rapporterar SVT. Därmed är det första gången på 25 år som en demokrat lyckats vinna valet i den traditionellt konservativa delstaten. Doug Jones segrade med 49,5 procent av rösterna mot Moores 48,8 procent.

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 06:03

Doug Jones som senator

Doug Jones vann i valrysaren och blir nu den första demokratiska senatorn från Alabama, skriver CNN. – Jag har väntat på det här hela livet, och nu vet jag inte vad sjutton jag ska säga, sa Jones när han talade till sina anhängare på valvakan..

SVT - 13 dec 17 kl. 04:39

Doug Jones vinner senatsvalet i Alabama

Demokraten Doug Jones segrade över republikanen Roy Moore i senatsvalet i Alabama. Det är första gången på 25 år som en demokrat vinner senatsvalet i staten..

Expressen - 13 dec 17 kl. 04:33

Doug Jones besegrade Roy Moore i senatsvalet

Demokraten Doug Jones vann senatsvalet i Alabama i natt, skriver AP. Det innebär att Roy Moore – som trots sexbrottsanklagelser fått stort stöd från Donald Trump – fick se sig besegrad..

DI - 13 dec 17 kl. 05:18

Roy Moore förlorade i Alabama

NEW YORK. För första gången på 25 år kommer Alabama att ha en demokratisk senator. Det efter att Doug Jones slog den kontroversiella republikanen Roy Moore med några få procentenheter i utfyllnadsvalet natten till onsdagen svensk tid..

SR - 13 dec 17 kl. 05:50

Demokraterna vinner i Alabama – för första gången på 25 år

Nu står det klart att demokraten Doug Jones stått för en historisk skräll i delstaten Alabama i natt. Jones är den första demokrat som vunnit i den konservativa delstaten på över 20 år..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 00:24

Jämnt mellan Moore och Jones

Blir det demokraten Doug Jones som representerar Alabama i USA:s senat, eller blir det den sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore? När 89 procent av rösterna är räknade har Jones 49,7 och Moore 48,7, enligt CNN. Vinnaren kommer att efterträda de.

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 00:24

Jones segrade över Moore i Alabama

Demokraten Doug Jones segrar över sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore i Alabamas val till senaten i USA. Det är första gången på 25 år som en demokrat vinner i delstaten. Jones kommer att efterträda den tidigare senatorn Jeff Sessions, som tid.

Expressen - 12 dec 17 kl. 20:58

Därför pratar alla (även Trump och Obama) om valet i Alabama

Både Donald Trump och Barack Obama har engagerat sig i tisdagsnattens fyllnadsval i Alabama, där Roy Moore och Doug Jones slåss om en plats i senaten.Expressens USA-expert Frida Stranne förklarar vad som står på spel..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 00:24

Avgörande valdag i Alabama

Blir det demokraten Doug Jones som representerar Alabama i USA:s senat, eller blir det den sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore? Nu avgörs det av Alabamaborna. Vinnaren kommer att efterträda den tidigare senatorn Jeff Sessions, som tidigare i.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Bil av vägen – två till sjukhus

Tre ambulanser och en helikopter larmades till en singelolycka i Alingsås där en bil har kört av vägen. Två personer har förts till sjukhus efter olyckan..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Netanyahu förhandlar om regeringens framtid

Premiärminister Benjamin Netanyahu försöker rädda sin israeliska regering genom akuta förhandlingar med finansminister Moshe Kahlon – som anser att det är som att dra "en kanin ur hatten"..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Macron: Europa bör bli global maktspelare

Frankrikes president Emmanuel Macron vill i gemensam kraftansamling med grannlandet Tyskland skapa ett starkare Europa. Enligt Macron bör kontinenten utvecklas en stabil global maktspelare..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Sällsynt Linnéporträtt tillbaka i Sverige

Ett sällsynt porträtt av den berömda vetenskapsmannen Carl von Linné är tillbaka i Sverige efter en längre tid i England. Uppsala universitetsbibliotek som har köpt verket på auktion planerar att visa det för allmänheten i sommar..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Tänk efter före du köper ny mobil

Det är ingen vågad gissning att det just nu i många hem inför Black friday och jul diskuteras inköp av en ny mobiltelefon. För många är det den enklaste saken i världen – de köper bara den senaste versionen av telefonen de alltid använt. Men de allra flesta kan spara rätt stora pengar på att tänka efter lite före..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Jobbade med inbrott men sökte på mord och bombhot – polisman dömd

Polismannen i Göteborg döms för ett massivt dataintrång, efter att ha gjort 3016 omotiverade slagningar i myndighetens IT-system.
Enligt personalansvarsnämnden bör mannen nu få sparken.
– Vi överväger att överklaga, kommenterar advokat Rolf Skårman..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

John Williams gör ny musik för Disneyland

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Netanyahu ska berätta om regeringens öde

Premiärminister Benjamin Netanyahu ska på söndagen redogöra för försöken att rädda sin israeliska regering i förhandling med finansminister Moshe Kahlon – som säger att det kräver "en kanin ur hatten"..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Räddade nödställd älgkalv ur gödselbrunn

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Bil av vägen – helikopter larmad

Tre ambulanser och en helikopter har larmats till en singelolycka i Alingsås där en bil har kört av vägen. Även räddningstjänst är på plats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.