Dagens PS > Ekonomi

Monday, 23 April, 11:41

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:56

Ratos vd går på dagen – sparkas efter bara ett årInvestmentbolaget Ratos genomför omedelbara ledningsförändringar. Vd:n Magnus Agervald kickas efter bara 13 månader på jobbet. Nuvarande styrelseordförande, Jonas Wiström, har utsetts till ny vd från den 13 december 2017. I samband med det lämnar Magnus Agervald Ratos med omedelbar verkan. Han tillträdde vd-posten den 14 november förra året.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ratos, Magnus Agervald, Wiström, Magnus Agervald Ratos, Per-Olof Söderberg, Jan Söderberg, Jonas Wiströms, Olof Söderberg, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ratosvd , gårpå dagen , sparkasefter , baraett , år
Expressen - 13 jun 16 kl. 08:54

Så mycket får Ratos vd när hon sparkas

Nästan 9,5 miljoner kronor. Så mycket får Ratos vd Susanna Campbell när hon sparkas av investmentbolaget på måndag morgon. Susanna Campbell har inte lyckats leva upp till företrädaren Arne Karlssons sätt att leda bolaget..

PrivataAffärer - 13 jun 16 kl. 09:16

Susanna Campbell sparkas från vd-posten på Ratos

Ratos vd Susanna Campbell lämnar omedelbart investmentbolaget och ersätts med investeringschefen Lars Johansson som tillträder som tillförordnad vd....

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 10:00

NCC och Ratos rasar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har inlett onsdagen nedåt, medan Europabörserna handlas kring nollan. Här är vinnarna och förlorarna. De amerikanska börsterminerna indikerar samtidigt en oregelbunden öppning i eftermiddag.

DI - 08 mar 12 kl. 09:23

Ratos nya vd: "Det är uppenbarligen skevt i dag"

100 av Sveriges börsnoterade bolag har inte en enda kvinna i ledningsgruppen. Och på börsen finns bara nio kvinnliga vd:ar. ?

Affärsvärlden - 18 dec 12 kl. 11:10

Ratos vd: "Inget lättvindigt beslut"

Ratos sänkta utdelning möjliggör inte bara köpet av Aibel utan skapar även utrymme för fler affärer, enligt vd Susanna Campbell..

DI - 19 feb 15 kl. 11:21

Ratos: Flera förvärvsobjekt överträffar målen

Ratos ser flera bolag i sin förvärvskikare som kan väntas uppfylla inte bara det nedskruvade avkastningsmålet på "minst 15-20" procents årlig avkastning, utan även det tidigare målet på 20 procent..

DI - 13 dec 17 kl. 15:15

Richard Bråse: En felrekrytering av Ratos ordförande

Trots att det bara har gått 20 månader sedan Jonas Wiström tog över som styrelseordförande för Ratos sparkar han nu sin andra vd. Drygt ett år efter att Magnus Agervald tillträdde posten skickas han hem med omedelbar verkan och Jonas Wiström tar själv över som riskkapitalbolagets toppchef..

DI - 28 mar 18 kl. 18:32

Ratos vd fick sparken - och miljonbonus

Magnus Agervald fick inte bara sparken som vd för investeringsbolaget Ratos. Han fick även bonus och kan kvittera ut drygt 21 miljoner kronor för sina 13 månader på företaget..

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 06:41

Affärsvärlden: Köp aktien som ingen tror på

Affärsvärlden rekommenderar köp av Ratos och danska Novozymes i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Addnode och Ahlsell. Konsultbolaget Addnode har vuxit snabbt via förvärv, men vinsten hänger inte med i samma utsträckning.

BT - 21 mar 11 kl. 18:00

Stockholmsbörsen stiger igen

Stockholmsbörsen steg, liksom de ledande Europabörserna, ordentligt när den nya börsveckan inleddes.
Riskaptiten har ökat och nyheterna om kärnkraftverket i Fukushima är nu mer hoppfulla.
När handeln stängde hade OMXS-index stigit med 1,5 procent till 354,6.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 minuter sedan

Se hit! 10 pangtips till din deklaration

Sista minuten-tips. Det här har du inte råd att missa! Sparekonomen Christina Söderberg guidar Dina Pengars läsare i Expressen inför deadline av deklaration, som är den 2 maj.

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: Rapportrally på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlas vid måttliga uppgångar på veckans första handelsdag, i motsats till Europabörserna som noteras strax under nollan. Flera bolag har rapporterat positivt under morgonen och stiger i förmiddagshandeln, däribland Beijer Ref, MTG och Tele2. Strax innan klockan 10.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Rekorduselt stöd för S: ”Extra alarmistiskt”

Aldrig tidigare har Socialdemokraterna haft så lågt väljarstöd så tätt inpå valet. Kan bli en rysare för Löfvens parti i valspurten, spår proffs. Det är mindre än fem månader kvar till valet och SVT/Novus väljarbarometer visar på ett alarmerande läge för Socialdemokraterna.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Byggbolag panikstoppar köp – ”bara början”

Det är turbulent på bostadsmarknaden. Sjunkande priser, nya amorteringskrav och nu drar även ett antal bostadsutvecklare tillbaka sina markköp i Stockholm efter prisfallet. Är det en punktering av bubblan vi upplever just nu?

Dagens PS - Igår: 08:57

Spiken i kistan för Apple sista butik

Apple stänger ner sin sista Apple Watch-exklusiva butik nästa månad. Det rapporterar Engadget. Butiken som ligger i Tokyo är en av tre som öppnades runt om i världen när man lanserade Apple Watch för tre år sedan.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Biljätte skär ned på hundratals brittiska jobb

Biltillverkaren Nissan uppges skära ned på hundratals jobb vid en tillverkningsfabrik i den brittiska staden Sunderland, mot bakgrund av fallande försäljning av dieselbilar. Det rapporterar AFP med hänvisning till en källa. Sunderland-fabriken som tillverkar bilmodellerna Juke, Leaf och Qashqai sysselsätter 7.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Kina välkomnar USA att diskutera handelsfrågor

Kina välkomnar USA:s planer om att högt uppsatta tjänstemän kan komma att besöka landet för att diskutera ekonomi- och handelsfrågor. Det rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande från Kinas handelsdepartement. Den amerikanska finansministern Steven Mnuchin uppgav i helgen att de fortsätter att föra diskussioner med sina kinesiska motsvarigheter för att lösa handelskonflikten, och delger att ett Kina-besök är under övervägande..

Dagens PS - 4 timmar sedan

Börsveckan: Akta dig för haussade aktien

Börsveckan rekommenderar köp av danska Pandora och Swedol i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för norska Norwegian, Hanza, Profilgruppen och Evolution Gaming samt säljråd för SAS. Flygbolaget Norwegian hade den högsta intäktstillväxten i fjol bland de europeiska flygbolagen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Aktieägarnas pengaregn – Tele2 ska dela ut allt

Teleoperatören Tele2 uppdaterar nu sitt finansiella ramverk i och med sammanslagningen med kabeloperatören Com Hem. Tele2 kommer på måndagsmorgonen med sin rapport för första kvartalet 2018. I den redovisar man en omsättning och ebitda-vinst i linje med förväntat under första kvartalet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.