Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 October, 09:26

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:56

Ratos vd går på dagen – sparkas efter bara ett årInvestmentbolaget Ratos genomför omedelbara ledningsförändringar. Vd:n Magnus Agervald kickas efter bara 13 månader på jobbet. Nuvarande styrelseordförande, Jonas Wiström, har utsetts till ny vd från den 13 december 2017. I samband med det lämnar Magnus Agervald Ratos med omedelbar verkan. Han tillträdde vd-posten den 14 november förra året.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ratos, Magnus Agervald, Wiström, Magnus Agervald Ratos, Per-Olof Söderberg, Jan Söderberg, Jonas Wiströms, Olof Söderberg, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ratosvd , gårpå dagen , sparkasefter , baraett , år
Expressen - 13 jun 16 kl. 08:54

Så mycket får Ratos vd när hon sparkas

Nästan 9,5 miljoner kronor. Så mycket får Ratos vd Susanna Campbell när hon sparkas av investmentbolaget på måndag morgon. Susanna Campbell har inte lyckats leva upp till företrädaren Arne Karlssons sätt att leda bolaget..

PrivataAffärer - 13 jun 16 kl. 09:16

Susanna Campbell sparkas från vd-posten på Ratos

Ratos vd Susanna Campbell lämnar omedelbart investmentbolaget och ersätts med investeringschefen Lars Johansson som tillträder som tillförordnad vd....

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 10:00

NCC och Ratos rasar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har inlett onsdagen nedåt, medan Europabörserna handlas kring nollan. Här är vinnarna och förlorarna. De amerikanska börsterminerna indikerar samtidigt en oregelbunden öppning i eftermiddag.

DI - 12 sep 18 kl. 15:52

Ratos: Därför sålde vi Gudrun Sjödén

Efter bara två år säljer Ratos sin 30-procentiga andel i klädföretaget Gudrun Sjödén. Enligt Ratos nya mål för portföljbolagen, platsar bolaget helt enkelt inte längre. .

DI - 08 mar 12 kl. 09:23

Ratos nya vd: "Det är uppenbarligen skevt i dag"

100 av Sveriges börsnoterade bolag har inte en enda kvinna i ledningsgruppen. Och på börsen finns bara nio kvinnliga vd:ar. ?

Affärsvärlden - 18 dec 12 kl. 11:10

Ratos vd: "Inget lättvindigt beslut"

Ratos sänkta utdelning möjliggör inte bara köpet av Aibel utan skapar även utrymme för fler affärer, enligt vd Susanna Campbell..

DI - 19 feb 15 kl. 11:21

Ratos: Flera förvärvsobjekt överträffar målen

Ratos ser flera bolag i sin förvärvskikare som kan väntas uppfylla inte bara det nedskruvade avkastningsmålet på "minst 15-20" procents årlig avkastning, utan även det tidigare målet på 20 procent..

DI - 13 dec 17 kl. 15:15

Richard Bråse: En felrekrytering av Ratos ordförande

Trots att det bara har gått 20 månader sedan Jonas Wiström tog över som styrelseordförande för Ratos sparkar han nu sin andra vd. Drygt ett år efter att Magnus Agervald tillträdde posten skickas han hem med omedelbar verkan och Jonas Wiström tar själv över som riskkapitalbolagets toppchef..

DI - 28 mar 18 kl. 18:32

Ratos vd fick sparken - och miljonbonus

Magnus Agervald fick inte bara sparken som vd för investeringsbolaget Ratos. Han fick även bonus och kan kvittera ut drygt 21 miljoner kronor för sina 13 månader på företaget..

DI - 03 maj 18 kl. 16:51

Richard Bråse: Gott om bolag i Ratos skamvrå

Plantasjens frostskadade resultaträkning behöver inte stå ensam i Ratos skamvrå.  Bara två av konglomeratets 13 portföljbolag uppvisar någon nämnvärd resultatförbättring i första kvartalet. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - 21 timmar sedan

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - I förrgår: 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - 22 timmar sedan

Borgs bubbelvarning får rejält mothugg

Byggexpert tycker att den tidigare finansministerns resonemang är ”märkligt”. ”Har man Europas största byggsektor, bland de mest uppdrivna huspriserna, bland de mest skuldsatta hushållen och bland de största banksektorerna har man lagt grundstenarna för en rätt djup och allvarlig lågkonjunktur”, sade Anders Borg till Di den 25 augusti. Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke och socialdemokratisk bostadsexpert, sågar nu på Di.

Dagens PS - Igår: 08:26

Model 3 har fått en budgetvariant

Tesla har lanserat en budgetversion på sin Model 3 och börjat ta emot förbokningar, enligt ett inlägg på Twitter från vd Elon Musk. Musk uppgav att startpriset är 45 000 dollar, motsvarande 406 000 kronor, men att säljpriset går ned till cirka 35 000 dollar i Kalifornien efter avdrag för federala och delstatliga skatterabatter. Leveranserna väntas börja inom fyra månader.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Ledarkollen: Kan S kapa LO-banden

Dagens ledarkoll handlar om löntagarfonder, om brexit, om LO och om de ökade kraven på specialkost i skolan. Och så om Lisbeth Palme. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.