Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 June, 23:56

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:41

Ryanairs piloter planerar strejk innan julenPiloter som jobbar för lågprisflygbolaget Ryanair planerar att gå ut i strejk i ett antal europeiska länder, rapporterar BBC. I Irlands huvudstad Dublin, där Ryanair har sitt säte, planerar 79 piloter att gå ut i strejk den 20 december. Gruppen motsvarar cirka 28 procent av samtliga Dublin-baserade piloter. I Italien tänker både piloterna och kabinpersonalen strejka i fyra timmar den 15 december. Liknande åtgärder planeras även av piloter med bas i Portugal och Tyskland.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ryanair, BBC, Irlands, Dublin, Italien, Portugal, Tyskland, Cockpit, Ryanairs, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryanairs, piloter, planerar, strejk, innan, julen
Expressen - 12 dec 17 kl. 15:59

Ryanairs piloter i strejk – dagarna för jultrafiken

Ryanairs piloter kommer gå i strejk den 20 december nästa vecka. Det är lågprisbolagets första strejk någons, skriver AFP bland annat.(Texten uppdateras).

DI - 13 dec 17 kl. 07:43

Ryanairs piloter planerar julstrejk

Piloter som jobbar för lågprisflygbolaget Ryanair planerar att gå ut i strejk i ett antal europeiska länder, rapporterar BBC.  .

SvD - 05 mar 15 kl. 12:12

Ryanairs piloter tar ställning mot Norwegian

Ryanairs piloter stöttar sina strejkande kollegor på Norwegian och uppmanar nu andra piloter att inte ta jobb på det konfliktdrabbade företaget medan strejken pågår.   - Det råder ingen tvekan om att piloterna i alla tre skandinaviska länder står enade i strejken, säger Hans Erik Skjæggerud, ordförande i Parat till Dagbladet..

SN - 05 jul 12 kl. 08:49

Internationellt pilotförbund stöttar Ryanairs piloter

Den internationella pilotföreningen European Cockpit Association vill hjälpa Ryanairs piloter att organisera sig. Nu har de uttalat sitt stöd för Ryanairpiloterna..

DI - 28 aug 13 kl. 10:44

Ryanairs piloter organiserar sig anonymt

Lågprisbolaget Ryanairs piloter vågar inte diskutera sina arbetsvillkor öppet. Av rädsla för att få sparken har mer än hälften av piloterna gått med i ett anonymt nätverk för fackliga frågor, skriver Dagens Nyheter..

Expressen - 21 dec 17 kl. 20:51

Ryanairs piloter hotar att gå ut i bolagets första strejk

Ryanair-piloter i Tyskland hotar med att gå ut i strejk på fredag. Om det blir allvar med hotet blir det första gången flygbolagets piloter strejkar.Strejken är planerad att pågå i fyra timmar och kommer beröra ett 15-tal flygningar från Tyskland.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk


En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner.Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

TA - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk


En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner.Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

BT - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk

En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner. Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

DN - 27 aug 13 kl. 13:56

Ryanair-piloter med i anonymt nätverk

Ryanairs piloter planerar att driva fackliga frågor med bolaget. Men det ska göras anonymt då piloterna är rädda att förlora sina jobb..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

Börsen oroar guru: “Ett varningstecken”

Experten förklarar i Dagens Industri. “Jag är ganska oroad”. “I en stark tjurmarknad brukar normalt sett alla index nå nya höjder samtidigt.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Bank bröt mot lagen – nu kommer notan

Deutsche Bank ska betala 205 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor, i en förlikning med delstaten New York. Det rapporterar Reuters. Den tyska storbanken får böta för att ha brutit mot New Yorks banklagar.

Dagens PS - 9 timmar sedan

DI: Netflix – en klassisk värderingsbubbla

Ingenting verkar kunna stoppa streamingbolaget Netflix aktie som bara fortsätter upp, upp och upp. Men nu är det drömmarnas marknad som gäller och precis som under it-bubblans glada dagar har vanliga värderingsprinciper lagts i byrålådan. Det skriver Dagens Industri i en analys i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Krönika: Inflationen är redan här

Det har varit lite si och så där med inflation de senaste åren, i varje fall om man ska tro på de svenska institutioner som följer och rapporterar kring prisförändringar. Så vad innebär inflation för dig och mig? Behöver vi tänka på något speciellt?

Dagens PS - 9 timmar sedan

Raketfart i “rookie” på börspremiären

Solenergibolaget Midsummer började i dag torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton, att handlas på First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 100 miljoner kronor som tecknades till 500 miljoner kronor, motsvarande en överteckning på 400 procent. Bolaget emitterade 6,18 miljoner aktier till teckningskursen 16,20 kronor per aktie.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Jobb & sånt i finansbranschen

Avanza får ny corpchef och Norrlandsfonden ny ordförande. Nätmäklaren Avanza Bank rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Holst-Blomqvist kommer närmast från rollen som senior rådgivare på Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat med bolagstransaktioner.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Instagram rundar Youtube: “Naturligt steg”

Nu kan du ladda upp och titta på längre videor i Instagram utan att behöva länka till Youtube, skriver CNN Tech. Den Facebook-ägda plattformen Instagram har släppt en ny hubb, IGTV, för längre videor i avlångt format (alltså stående format). I stället för att användarna länkar till Youtube för längre videor kan de nu hålla det inom Instagram-plattformen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Norwegians nya rutt: Dublin-Toronto

Flygbolaget Norwegian ska börja flyga mellan Dublin i Irland och Hamilton/Toronto i Kanada. Det är bolagets första linje mellan Europa och Kanada. Den nya dagliga linjen kommer starta den 31 mars nästa år.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Ticket: Dyrare resor efter midsommar

Ticket tror på stigande priser för resor efter midsommar eftersom antalet charterbokningar har börjat öka igen enligt färsk statistik. Den senaste månadens vackra väder har lett till ett prisras på resor men den senaste veckans kalla väder och regnskurar bör vända den trenden då många bestämmer sig för om det blir en sommarresa eller inte under midsommarhelgen, baserat på vädret, skriver Ticket i ett pressmeddelande. "Eftersom de allra flesta svenskar inte har semester i maj vill nu många säkra upp sommaren med en sol- och badresa i juli i stället", säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket..

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ledarkoll: Årets vemodigaste högtid är här

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och serverar sedan det viktigaste ni behöver för att känna er uppdaterade. Striden om vinster i välfärden har börjat Äntligen börjar det bli lite hetta i allt som har med valrörelsen att göra.Di skriver om att striden om vinster i välfärden har startat: “I grunden är det fortfarande friheten att lämna en kommunal skola som provocerar S.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.