Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 March, 13:14

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:41

Ryanairs piloter planerar strejk innan julenPiloter som jobbar för lågprisflygbolaget Ryanair planerar att gå ut i strejk i ett antal europeiska länder, rapporterar BBC. I Irlands huvudstad Dublin, där Ryanair har sitt säte, planerar 79 piloter att gå ut i strejk den 20 december. Gruppen motsvarar cirka 28 procent av samtliga Dublin-baserade piloter. I Italien tänker både piloterna och kabinpersonalen strejka i fyra timmar den 15 december. Liknande åtgärder planeras även av piloter med bas i Portugal och Tyskland.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ryanair, BBC, Irlands, Dublin, Italien, Portugal, Tyskland, Cockpit, Ryanairs, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryanairs, piloter, planerar, strejk, innan, julen
Expressen - 12 dec 17 kl. 15:59

Ryanairs piloter i strejk – dagarna för jultrafiken

Ryanairs piloter kommer gå i strejk den 20 december nästa vecka. Det är lågprisbolagets första strejk någons, skriver AFP bland annat.(Texten uppdateras).

DI - 13 dec 17 kl. 07:43

Ryanairs piloter planerar julstrejk

Piloter som jobbar för lågprisflygbolaget Ryanair planerar att gå ut i strejk i ett antal europeiska länder, rapporterar BBC.  .

SvD - 05 mar 15 kl. 12:12

Ryanairs piloter tar ställning mot Norwegian

Ryanairs piloter stöttar sina strejkande kollegor på Norwegian och uppmanar nu andra piloter att inte ta jobb på det konfliktdrabbade företaget medan strejken pågår.   - Det råder ingen tvekan om att piloterna i alla tre skandinaviska länder står enade i strejken, säger Hans Erik Skjæggerud, ordförande i Parat till Dagbladet..

SN - 05 jul 12 kl. 08:49

Internationellt pilotförbund stöttar Ryanairs piloter

Den internationella pilotföreningen European Cockpit Association vill hjälpa Ryanairs piloter att organisera sig. Nu har de uttalat sitt stöd för Ryanairpiloterna..

DI - 28 aug 13 kl. 10:44

Ryanairs piloter organiserar sig anonymt

Lågprisbolaget Ryanairs piloter vågar inte diskutera sina arbetsvillkor öppet. Av rädsla för att få sparken har mer än hälften av piloterna gått med i ett anonymt nätverk för fackliga frågor, skriver Dagens Nyheter..

Expressen - 21 dec 17 kl. 20:51

Ryanairs piloter hotar att gå ut i bolagets första strejk

Ryanair-piloter i Tyskland hotar med att gå ut i strejk på fredag. Om det blir allvar med hotet blir det första gången flygbolagets piloter strejkar.Strejken är planerad att pågå i fyra timmar och kommer beröra ett 15-tal flygningar från Tyskland.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk


En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner.Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

TA - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk


En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner.Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

BT - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk

En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner. Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

DN - 27 aug 13 kl. 13:56

Ryanair-piloter med i anonymt nätverk

Ryanairs piloter planerar att driva fackliga frågor med bolaget. Men det ska göras anonymt då piloterna är rädda att förlora sina jobb..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

USA-tullarna: Svenskan kan ha övertalat Trump

EU tror sig vara på väg att undantas från de amerikanska importtullarna på stål och aluminium, rapporterar Bloomberg News. Unionens handelskommissionär Cecilia Malmström har precis avslutat ett tvådagarsmöte i Washington där hon försökt förmå USA att exkludera EU från tullarna som enligt planen ska implementeras på fredag. Enligt EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen var mötet "väldigt fruktsamt".

Dagens PS - 1 timme sedan

Rymlig och komfort – men priset för högt

Det skriver Recharge på Mestmotor.se, som för andra gången provkört Jaguars I-Pace. Den eldrivna suven upplevs av testreportern ”mer som en sportbil än en högbyggd suv”.

Dagens PS - 1 timme sedan

Magdalena ruvar på ”orimlig” straffskatt

”Tusentals personer och företag berörs”, skriver Di.se och förklarar att rika kan komma att gynnas. För många bolag kan straffavgiften däremot slå hårt och bli högre än den undanhållna skatten, enligt ett nytt lagförslag.

Dagens PS - Igår: 16:58

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Spår ökade intäkter men förlust i miljardklassen. Samtidigt döms lågprisjättens chanser ut totalt av en norsk analyschef. ”Det är verkligen illa”, säger Karl Johan Molnes på Norne Securities i en intervju med Dagens Næringsliv som citeras av sajten Omni.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Spelreklam ger klirr i kassan för svenska kändisar

Att som varumärke kunna förknippa sig med välkända ansikten har länge varit ett effektivt marknadsföringstrick. Kändisarna gör en eller ett par reklamkampanjer och håvar in enkla pengar, samtidigt som företaget får kredibilitet. Globalt beräknas det att ”Celebrity Endorsements” omsätter mer än 50 miljarder dollar årligen – en siffra som fortsätter stiga då kanaler som bloggar, sociala medier och Youtube öppnar upp för nya möjligheter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nischbanker går på knock på jättarna

Dumpar räntorna saftigt – ny aktör smider nu planer precis som startupbolaget Enkla redan gjort. Breakit berättar att Collector Bank är nästa utmanare om storbankernas bolånekunder. Collector Banks affärsidé är att erbjuda digitala bolån och enligt Breakit har nischbanken ”börjat hämta in intresseanmälning till sina egna bolån.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Norsk invasion bland svenska miljöbilar

Norrmän knycker eftertraktade elbilar och laddhybrider under näsan på svenskar. ”Man ringer och köper direkt”, säger en leasingexpert. Både laddhybrider och elbilar lockar svenska tjänstebilsförare tack vare låga förmånsvärden.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Sverige kan höja räntan före ECB

Det deklarerar vice riksbankschef Martin Flodén, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till Bloomberg News. Riksbanken kan alltså komma att höja räntan före ECB, enligt vice riksbankschefen. Tillväxten i Sverige väntas vara fortsatt stark, enligt prognosen, och den kraftiga nedgången i arbetslösheten i februari uppges ha överraskat Martin Flodén, som är medveten om att det kan finnas säsongsmässiga faktorer som spelar in.

Dagens PS - 4 timmar sedan

BMW räknar med Kaliningrad-fabrik i år

BMW tror på kontrakt för en ny fabrik i ryska Kaliningrad innan slutet av året. Det uppgav styrelseledamoten Oliver Zipse till nyhetsbyrån Tass. Han sade att fokus för den nya anläggningen blir den lokala marknaden även om export av bilarna är under förhandling.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Förmögenheten krymper med boprisfallet

Samtidigt fortsätter hushållens skulder att öka. Det visar SEB:s Sparbarometer för fjärde kvartalet, som presenteras nu på torsdagen. De svenska hushållens brutto- och nettoförmögenhet sjönk under fjärde kvartalet 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.