Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 13:20

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:41

Ryanairs piloter planerar strejk innan julenPiloter som jobbar för lågprisflygbolaget Ryanair planerar att gå ut i strejk i ett antal europeiska länder, rapporterar BBC. I Irlands huvudstad Dublin, där Ryanair har sitt säte, planerar 79 piloter att gå ut i strejk den 20 december. Gruppen motsvarar cirka 28 procent av samtliga Dublin-baserade piloter. I Italien tänker både piloterna och kabinpersonalen strejka i fyra timmar den 15 december. Liknande åtgärder planeras även av piloter med bas i Portugal och Tyskland.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ryanair, BBC, Irlands, Dublin, Italien, Portugal, Tyskland, Cockpit, Ryanairs, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryanairs, piloter, planerar, strejk, innan, julen
Expressen - 12 dec 17 kl. 15:59

Ryanairs piloter i strejk – dagarna för jultrafiken

Ryanairs piloter kommer gå i strejk den 20 december nästa vecka. Det är lågprisbolagets första strejk någons, skriver AFP bland annat.(Texten uppdateras).

DI - 13 dec 17 kl. 07:43

Ryanairs piloter planerar julstrejk

Piloter som jobbar för lågprisflygbolaget Ryanair planerar att gå ut i strejk i ett antal europeiska länder, rapporterar BBC.  .

SvD - 05 mar 15 kl. 12:12

Ryanairs piloter tar ställning mot Norwegian

Ryanairs piloter stöttar sina strejkande kollegor på Norwegian och uppmanar nu andra piloter att inte ta jobb på det konfliktdrabbade företaget medan strejken pågår.   - Det råder ingen tvekan om att piloterna i alla tre skandinaviska länder står enade i strejken, säger Hans Erik Skjæggerud, ordförande i Parat till Dagbladet..

SN - 05 jul 12 kl. 08:49

Internationellt pilotförbund stöttar Ryanairs piloter

Den internationella pilotföreningen European Cockpit Association vill hjälpa Ryanairs piloter att organisera sig. Nu har de uttalat sitt stöd för Ryanairpiloterna..

DI - 28 aug 13 kl. 10:44

Ryanairs piloter organiserar sig anonymt

Lågprisbolaget Ryanairs piloter vågar inte diskutera sina arbetsvillkor öppet. Av rädsla för att få sparken har mer än hälften av piloterna gått med i ett anonymt nätverk för fackliga frågor, skriver Dagens Nyheter..

Expressen - 21 dec 17 kl. 20:51

Ryanairs piloter hotar att gå ut i bolagets första strejk

Ryanair-piloter i Tyskland hotar med att gå ut i strejk på fredag. Om det blir allvar med hotet blir det första gången flygbolagets piloter strejkar.Strejken är planerad att pågå i fyra timmar och kommer beröra ett 15-tal flygningar från Tyskland.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk


En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner.Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

TA - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk


En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner.Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

BT - 13 sep 14 kl. 14:02

Franska piloter i strejk

En veckolång strejk hos piloter inom Air France riskerar att ställa till problem i flygtrafiken från och med måndag. Antalet avgångar dras ner till hälften sedan det största pilotfacket utlyst strejk i protest mot bolagets sparplaner. Air France planerar att lägga en stor del av sina Europaflygningar under sitt lågprisvarumärke Transavia för att på så vis återta marknadsandelar från andra lågprisbolag och konkurrenter i Mellanöstern.

DN - 27 aug 13 kl. 13:56

Ryanair-piloter med i anonymt nätverk

Ryanairs piloter planerar att driva fackliga frågor med bolaget. Men det ska göras anonymt då piloterna är rädda att förlora sina jobb..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Alliansduon sågar näringslivets SD-krav

”Problematiskt att det finns personer som tycker att vi ska kompromissa och samarbeta med dem”, säger Annie Lööf (C) till Dagens Industri. Antonia Ax:son Johnson är en av flera näringslivstoppar som tycker att alliansen bör ta tillfället att regera med stöd från Sverigedemokraterna. I Dagens Industri i lördags förklarade hon sin åsikt så här: ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”.

Dagens PS - 1 timme sedan

Satirbråket: Kineser kräver svensk-bojkott

Det har börjat uppmanas till bojkott av svenska varor i Kina sedan SVT:s satirprogram Svenska Nyheter publicerat ett filmklipp om kinesiska turister på en av Kinas största videodelningssajter. Peking har tidigare reagerat med bestörtning på detta och krävt en ursäkt, vilket SVT gett men som tydligen inte ska ha varit tillfredsställande, skriver Dagens industri. Affärstidningen hänvisar till det engelskspråkiga statskontrollerade Folkets Dagblad som skriver att man inte tänker ”acceptera en halvhjärtad ursäkt”.

Dagens PS - 4 timmar sedan

”Överhettningstendenser” oroar kapitalförvaltare

Skandia Liv, som förvaltar 450 miljarder, har minskat andelen aktier i sin portfölj. Det framgår av en intervju i Di med chefen för kapitalförvaltning Lars-Göran Orrevall. ”För någon vecka sedan viktade vi ned vår aktieandel med en hygglig andel, vi har fått bra betalt för aktier under året och augusti var en fantastisk månad.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Affärsvärlden: Därför lockar aktien till köp

Konecranes låga värdering och synergierna i jätteförvärvet MHPS lockar till köp, resonerar Affärsvärlden i en analys. Med förvärvet behöver Koncranes inte hjälp av marknaden för att lyfta vinsten de kommande åren, skriver tidningen vidare. ”Aktien handlas nu till p/e 12,3 på nästa års prognos och till knappa 11 på 2020 års.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rapport: Brexit har kostat 630 finansjobb

Sedan brexit röstades igenom har bara 630 jobb inom den brittiska finanssektorn flyttats eller skapats utomlands, visar en undersökning från Reuters. Utfallet är betydligt lägre än den oro som uppstod direkt efter folkomröstningen om att flera tusentals jobb riskerade gå förlorade på begränsad tillgång till övriga EU-marknaden. Framöver kan det bli tal om att ytterligare 5 800 jobb flyttas om det blir en hård brexit, enligt de 134 företag som svarat på Reuters frågor.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Volvos ”skogsmulle” kan bli en bästsäljare

Mindre än ett halvår efter lanseringen av nya V60 visade Volvo i går upp skogsmulle-varianten som förmodligen blir en ny bästsäljare. Men kommer den att ta över positionen som den omåttligt populära XC70 hade? Förmodligen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Teslas Model 3 snart i Europa

Tesla håller på att förbereda produktionen av Model 3 för den europeiska marknaden, rapporterar Electrek. Bilen tillverkas i dag åt den nordamerikanska marknaden och för att få den att även börja bli framställd för Europa måste först några smärre produktionsjusteringar göras. Det handlar främst om laddningsporten där Tesla använder en egen i Nordamerika, medan man i Europa använder en standardiserad Mennekes typ 2-plug in.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Volvo V60 Cross Country – succéreceptet

Mindre än ett halvår efter lanseringen av nya V60, visade Volvo igår upp skogsmulle-varianten som förmodligen kommer att bli en ny bästsäljare. Men kommer den att ta över den position som den omåttligt populära XC70 hade? Förmodligen.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Inställda flyg drabbar Ryanair-resenärer – igen

Flygbolaget Ryanair ställer in 190 av sina 2.400 planerade flighter på fredag. Orsaken är enligt bolaget att en planerad strejk hos en ”liten minoritet” bland de kabinanställda i Spanien, Belgien, Nederländerna, Portugal, Italien och Tyskland.

Dagens PS - 6 timmar sedan

26 september: Här är dagens kalender

Missa inget viktigt på affärsfronten. Håll koll på almanackan med hjälp av Dagens PS. Börs Stämmor 10:00 Peckas Naturodlingar (extra), 11:00 SpectraCure (extra), 15:30 Mekonomen (extra), 16:00 Logistea, 17:00 Phase Holographic Utländska stämmor IC Group Investerarmöte 08:30 Acucort investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 09:00 Xintela investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 09:30 GWS investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 10:20 Ziccum investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 10:50 Polarcool investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 11:20 Eurocine Vaccines investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 12:50 Magnolia Bostad investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 13:00-17:00 Redeye investerarmöte - Online gambling seminar 13:20 Enrad investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 14:00 ImpOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.