SVT Debatt > Opinion

Monday, 23 July, 00:12

SVT Debatt - 13 dec 17 kl. 07:00

”Gladast av skärpta amorteringskrav blir arvingarna””Det är främst tre saker jag önskat en bredare diskussion kring före beslutet om amorteringskravet: individens riskpreferenser, tvångssparande i bostäder och inlåsningseffekter”, skriver Rickard Engström..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Rickard Engström

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gladastav , skärpta, amorteringskravblir , arvingarna
Barometern - 27 jun 14 kl. 06:29

Vapenexport för fred och demokrati

När en opinionsundersökning genomförs om den svenska vapenexporten säger en majoritet att den bör förbjudas. En stor majoritet motsätter sig export till diktaturer.
Det är inte så oväntat.

Barometern - 27 jun 14 kl. 06:29

Vapenexport för fred och demokrati

När en opinionsundersökning genomförs om den svenska vapenexporten säger en majoritet att den bör förbjudas. En stor majoritet motsätter sig export till diktaturer.
Det är inte så oväntat.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Så kollapsade nationen Venezuela”

”Den enorma omfattningen av utvandring från Venezuela är jämförbar med syriernas flöde till Västeuropa under 2015”, skriver forkskarna León Poblete och Miguel Santos i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 8 timmar sedan

Bakgrund: Venezuelas ekonomiska kris

Den ekonomiska krisen i Venezuela har lett till att en stor del av befolkningen lider av extrem fattigdom. En månadslön i Venezuela, som ligger på 5,5 miljoner bolivares, motsvarar idag cirka 1,5 dollar. Pengarna räcker knappt till 30 ägg..

SVT Debatt - Igår: 21:24

”Därför är ökad antibiotikaanvändning ett hot mot mänskligheten”

”Med öppnare gränser ökar risken för att vi får in fler smittsamma sjukdomar som vi aktivt jobbat oss fria från i Sverige”, skriver djurhållande bonden Anette Gustawson i ett debattinlägg..

SVT Debatt - I förrgår: 12:00

”Du vet inte vad du pratar om, Malin!”

”Väntar vi till våren kanske alla djur måste slaktas istället för som nu hälften. Men något säger mig att en del av er är väldigt nöjda med det”, skriver mjölkbonden Kerstin Herbertsson i en replik på Malin Kolms debattinlägg..

SVT Debatt - I förrgår: 09:27

”Det är inte bara Sverige som brinner”

”Det är ingen slump att brandbekämpningsplan skickas till oss. Med EU är vi starkare tillsammans, därför finns gemensamma organisationer som koordinerar insatser vid kriser, som stora brandhärder”, skriver kommunikationsvetaren Per Axbom i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 11 jul 18 kl. 15:00

”Nej, det är inte humor att uppmana till våldtäkt mot barn”

”Vill vi ha ett samhälle där det är okej att hävda humor när vuxna uppmanande sjunger om att våldta spädbarn?” frågar sig Åsa Kastbom, Per-Åke Wecksell och Maria Dufva..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Rödgrönt styre har gett svensk sjukvård fyra förlorade år”

”Sedan 2014 har Socialdemokraterna på Socialdepartementet ägnat sig åt att stoppa kömiljarden, motarbetat och baktalat privata vårdgivare, passivt åsett drastiskt växande vårdköer...” skriver Anna Starbrink (L)..

SVT Debatt - 19 jul 18 kl. 16:00

”Gymnasielagen visar på svagheter i det svenska systemet”

”Problemet som uppstått gäller de 9 000 afghaner som fått avslag på sina asylansökningar men av riksdagen fått en ny möjlighet. Men så händer något unikt. En förvaltningsdomstol i Malmö vägrar att tillämpa lagen”, skriver statsvetaren Jan Strid..

SVT Debatt - 19 jul 18 kl. 11:06

”Det är Centerpartiet som bromsar klimatarbetet”

”Centerpartiets nedskärningar på klimatsatsningar, skydd av skog och stöd till lokal klimatanpassning och borttagande av flygskatten kommer bromsa upp klimatarbetet i Sverige och EU”, skriver Isabella Lövin i en slutreplik till Centerpartiet..

SVT Debatt - 19 jul 18 kl. 07:00

”Kära Sverigedemokrat, så här bidrar du till lyckad integration”

”De allra flesta nya svenskar vill lära sig svenska. Man är inte dummare än att man själv förstår att språket ger fördelar i samhället, till exempel på arbetsmarknaden”, skriver Hans Repo..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.