SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 25 April, 20:05

SVT Debatt - 13 dec 17 kl. 07:00

”Gladast av skärpta amorteringskrav blir arvingarna””Det är främst tre saker jag önskat en bredare diskussion kring före beslutet om amorteringskravet: individens riskpreferenser, tvångssparande i bostäder och inlåsningseffekter”, skriver Rickard Engström..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Rickard Engström

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gladastav , skärpta, amorteringskravblir , arvingarna
Barometern - 27 jun 14 kl. 06:29

Vapenexport för fred och demokrati

När en opinionsundersökning genomförs om den svenska vapenexporten säger en majoritet att den bör förbjudas. En stor majoritet motsätter sig export till diktaturer.
Det är inte så oväntat.

Barometern - 27 jun 14 kl. 06:29

Vapenexport för fred och demokrati

När en opinionsundersökning genomförs om den svenska vapenexporten säger en majoritet att den bör förbjudas. En stor majoritet motsätter sig export till diktaturer.
Det är inte så oväntat.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 5 timmar sedan

Så reagerar debatten på Centerns ställningstagande

Centerpartiets beslutade att gå emot övriga Allianspartier och säga ja till regeringens lagförslag om unga ensamkommande. Nu spekuleras det kring om den migrationspolitiska splittringen kan innebära slutet för Alliansen. SVT Opinion har tittat närmare på reaktionerna som följt på beskedet..

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Vem vill du vara i rum där andras omdöme brister?”

”Förväntningar på män skapar en machokultur som ger en sämre förmåga att se tecken på psykisk ohälsa och därmed gör oss oförmögna att skydda våra närmaste”, skriver föreläsaren Peter Svensson..

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Våldet mot oss är alltid av annan art”

”Ett av åklagarens viktigaste bevis är Madsens dator, Madsen egna inferno, där våldet var allt. Det finns inga utvägar ur kvinnokroppen, det finns ingen parallell värld där vi kan kriga, arbeta eller älska som människor, vi är kvinnor, och våldet mot oss är alltid av annan art”, skriver Zara Kjellner..

SVT Debatt - 10 timmar sedan

Terrorforskaren Ranstorp: ”Uppdrag granskning blottlägger bristerna i ett växande skuggsamhälle”

”För mig är Rahmat Akilov inte en gåta. Varför svenska myndigheter inte gjort en offentlig redogörelse vad man vet om dessa externa huvudmän i Syrien/Irak som fjärrstyrde Akilov förblir dock en gåta”, skriver Magnus Ranstorp..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

SVT: ”Fi har goda möjligheter att synliggöra sina argument för väljarna”

”Skälet är att programmen till stor del är ansvarsutkrävande för den politik som förts under mandatperioden och där faller alltså Feministiskt initiativ utanför”, skriver Eva Ladahl, programchef på SVT nyheter och ansvarig för SVT:s valplanering i en replik till Amanda Mogensen från Feministiskt initiativ..

SVT Debatt - Igår: 19:21

Bjereld: ”Centerns ja visar på spricka i alliansen”

”Beslutet visar att det finns möjlighet för samarbete över blockgränsen, för en human och rättssäker asyl- och flyktingpolitik. Jag kan tänka mig att många anhängare av en human flyktingpolitik inom Liberalerna och Kristdemokraterna ser med avund på Centerpartiets ställningstagande i denna fråga”, skriver professor Ulf Bjereld (S)..

SVT Debatt - Igår: 15:12

”SVT diskriminerar FI i valbevakningen”

”Feministiskt initiativ gör bland annat anspråk på riksdagsmakten och utmanar de partier som sitter på den idag. Därför måste väljarna få veta vad vi står för och vad vi går för samtidigt som vi granskas av medier och allmänhet”, skriver Amanda Mogensen (FI)..

SVT Debatt - I förrgår: 13:17

Forsell Öhrn: ”När slutade vi se människan bakom diagnosen?”

”Det handlar om hur en hel grupp människor inte är välkomna att tjänstgöra, varken som polis eller inom det militära. Jag vill kalla det för diskriminering”, skriver AnnSophie Forsell Öhrn som själv har barn med neuropsykiatrisk diagnos..

SVT Debatt - I förrgår: 12:46

Stig-Björn Ljunggren: Socialdemokraternas problem är som hemorrojder

”Hur fan ska man ha det? Sverige åt svenskarna eller Alla (i hela världen) ska med? Istället för att locka väljare från båda håll stöts alla bort”, skriver Stig-Björn Ljunggren om Socialdemokraternas rekordlåga siffror..

SVT Debatt - 20 apr 18 kl. 09:32

Vänsterpartiet: ”Vi måste arbeta för demokrati och jämlikhet varje dag”

I september går Sverige till val. SVT Opinion går bortom politiska utspel, infekterade debatter i specifika sakfrågor och lyfter blicken. I fokus står ideologi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.