SVT > Inrikes

Saturday, 20 January, 04:36

SVT - 13 dec 17 kl. 06:12

Ministerns språkhjälp kan strida mot lagenBolaget har fakturerat hundratusentals kronor för att hjälpa ministern att formulera tal och andra dokument på engelska. Men inköpen kan strida mot lagen..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

222 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministerns, språkhjälpkan , stridamot , lagen

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Siffrorna visar: Kraftig ökning av dödsskjutningar

Dödsskjutningarna har ökat dramatiskt. Förra året sköts fem gånger så många personer ihjäl som för tolv år sedan. Enligt Brottsförebyggande rådet har de kriminella blivit mer lättkränkta.

SVT - 5 timmar sedan

”Det är ett sätt att kväva den fristående sektorn”

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om hur vinster ska begränsas i skolan och i omsorgen. Samtidigt som regeringen jobbat på med förslaget om vinsttak har fem skol- och omsorgsjättar satts på börsen. De nya börsbolagen är värda 33 miljarder..

SVT - 6 timmar sedan

Han jagade gryningspyromanen i tre år: ”En katt- och råttalek”

I flera år jagade kriminalkommissarie Dan Granvik “gryningspyromanen”. Han är en av få som har lärt känna den nu 54-årige skåningen. Att han återigen är misstänkt för ett pyromandåd är inget som förvånar den erfarne polisen..

SVT - 6 timmar sedan

Han är Sveriges mest fruktade pyroman – har anlagt hundratals bränder

Enligt honom själv har han anlagt 200 bränder. Bara en av dem har lett till ett längre fängelsestraff. Han släpptes 2016 och nu är han återigen misstänkt för en brand..

SVT - 8 timmar sedan

Världsmedier skriver att svenskarna förbereds för krig

Internationella medier uppmärksammar att alla hushåll i Sverige ska få en broschyr om hur man förbereder sig för krig och kris. – De skriver om ett krigshot från öst men vårt fokus är inte enbart krig, säger Christina Andersson på beredskapsmyndigheten..

SVT - 8 timmar sedan

Intresset stort för beredskap om kriget kommer

Oron för terrordåd, extremväder och andra kriser ökar i Sverige och även intresset för hur man bättre kan förbereda sig på ett allvarligt läge. Efter mer än 20 år av nedrustning och avspänning vill myndigheterna få oss på tårna igen..

SVT - 11 timmar sedan

Besked inför helgen: Vinterväder i hela landet

I helgen är det dags att ladda termosen med varm choklad. – Det är vinterväder i så gott som hela landet, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

SVT - 13 timmar sedan

Uppgifter: Lars Ohly får lämna Funktionsrätt Sverige

Förre Vänsterledaren Lars Ohly strider för att få sitta kvar som ordförande i Funktionsrätt Sverige på den pågående extrakongressen. De 41 medlemsförbunden i organisationen diskuterar om de har förtroende för honom – och enligt medieuppgifter kommer han att få gå..

SVT - 14 timmar sedan

Förslaget till vinstbegränsningar i skolor och omsorg totalsågas

Näringslivet, arbetsgivarorganisationerna och oppositionen totalsågar förslaget till vinstbegränsningar i skolor och omsorg. – Jag tycker att det här är ett dåligt förslag, säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson..

SVT - 16 timmar sedan

Magda Gad: ”Instinktivt så drar jag min kniv”

Krigskorrespondenten Magda Gad gästar Skavlan och berättar hur det var att vara reporter under krigen i Syrien och Irak, och om tillfället när hon tvingades dra kniv mot en högt uppsatt militär i den irakiska armén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.