DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 14:33

DI - 13 dec 17 kl. 05:05

Trendbrott för världens vapenförsäljareDen globala vapenförsäljningen ökade i fjol för första gången på fem år, enligt det svenska fredsinstitutet SIPRI:s nya rapport. Efterfrågan på vapen har varit hög ibland annat Sydkorea och Mellanöstern..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SIPRI, Sydkorea, Mellanöstern

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trendbrottför världens , vapenförsäljare
Politologerna - 19 mar 18 kl. 16:49

Carl Melin svarar Anders Sundell: Javisst är Sverigedemokraternas väljare emot invandring

Det här är ett gästinlägg av Carl Melin, fil dr i statskunskap och forskningsledare på Futurion. *** Men bara för att deras väljare är det så förklarar inte invandringen det ökade stödet för Sverigedemokraternas och andra populistiska partier. Det är skillnad mellan samvariation och kausalitet.

News55 - 01 jul 16 kl. 16:32

Polisen varnar äldre: Falska mattförsäljare i farten

”Det är sedan ett tag tillbaka åter aktuellt med falska mattförsäljare”, skriver polisen på Facebook. Det börjar oftast med att äldre personer blir uppringda av någon som påstår sig vara mattförsäljare. I vissa fall säger bedragaren att han eller hon ringer från den mattvaruhandlare som den äldre personen tidigare köpt en matta hos.

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 07:42

Spännande uppföljare

Spännande thriller där förvecklingarna är många och paranoian lurar i varje hörn. Grebe och Leander Engström följer upp förra årets Dirigenten från S:t Petersburg med en ny Moskvathriller, Handlaren från Omsk. Återigen möter vi åklagaren Sergej Skurov och affärsmannen Tom Blixen.

YLE - 30 maj 14 kl. 15:45

Åklagaren kräver sinnesundersökning - åtalade vägrar

Åklagare Kimmo Virtanen yrkar på 3,5 års fängelse för mannen och kvinnan som misstänks för planering av ett attentat mot Helsingfors universitet. De misstänks för förberedelse av grovt brott mot liv och hälsa. Åklagaren vill ändå att de genomgår en sinnesundersökning först, men det vill de inte göra.

BT - 16 jan 13 kl. 20:06

Förbud och kontroll mot väpnat våld

Halvautomatiska vapen av militär typ ska inte längre få säljas till privatpersoner och den som vill köpa skjutvapen ska genomgå en noggrann personkontroll. Så vill president Barack Obama stävja framtida massakrer i USA. Obama ber kongressen att agera snabbt och godkänna hans förslag.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 06:00

Krutgummor den svåraste boken

Hon har gjort succé världen runt med sina böcker om pensionärsligan. Nu är Catharina Ingelman-Sundberg tillbaka med en ny roman där en grupp äldre kvinnor tar upp kampen mot krigsherrar och vapenindustrin.
– Med Krutgummor på krigsstigen ville jag ge mig på det svåraste man kan göra – skriva en underhållande bok om något så allvarligt som krig och fred, säger honCatharina Ingelman-Sundberg
Född: 1948
Bakgrund: Marinarkelog, journalist och författare som bland annat ledde utgrävningen av den holländska ostindiefararen Zeewijk, arbetade på Sjöhistoriska museet i stockholm, Norska sjöfartsmuseet i Oslo, sjöfartsmuseet i malmö och också under många år var kultur- och vetenskapsjournalist på svenska dagbladet.

DN - 10 jul 16 kl. 19:00

Vapenlagar i Texas ifrågasätts efter polismorden


Dallas. I Texas är rätten att bära vapen helig. Men efter attentatet i Dallas är det många som ifrågasätter.

Politologerna - 20 mar 14 kl. 10:35

Svenska väljares kampanjexponering

Inför årets två val har såväl Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet gått ut med att de ska satsa stort på så kallade dörrknackningskampanjer. Enligt uppgift är Socialdemokraternas mål inför Europaparlamentsvalet och Riksdagsvalet att knacka på 1,2 miljoner dörrar medan Moderaternas mål ligger på 900 000 dörrar. Dörrknackningskampanjer tjänar  vanligtvis två syften, dels att få väljare att rösta, dels att få väljare att rösta på ett visst parti.

Kristianstadsbladet - 16 aug 14 kl. 06:40

Varför är det så tyst om vapenexporten?

Foto: Michel Euler
Den svenska vapenexporten är idag dubbelt så stor som för tio år sedan, och bland länderna Sverige handlar med finns flera diktaturer. I valrörelsen är det här en fråga det är tyst om. Varför protesterar ingen?

Barometern - 25 apr 14 kl. 07:35

Än blåser högervind

Opinionsskifte löd rubriken när SOM-institutet vid Göteborgs universitet presenterade årets stora opinionsundersökning. Men till övervägande del kändes mönstret igen. I denna undersökning behåller sjukvården förstaplatsen i förtroendeligan.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Så mycket back ligger Geely i AB Volvo

Geely Holdings investering i lastbilskoncernen AB Volvo här än så länge inte varit någon hit. I spåren av tisdagens ras ligger Geely uppskattningsvis back omkring 8,2 miljarder kronor. .

DI - 10 minuter sedan

Elavbrott på Gotland utreds som brott

Så sent som under tisdagseftermiddagen blev Gotland åter strömlöst.  Efter sommarens och höstens elavbrott riktas kritik, skadeståndskrav och hot har  mot kraftjätten Vattenfall. Den ansvariga myndigheten utreder eventuella lagbrott och samtidigt kommer krav på en ny elförbindelse från fastlandet..

DI - 5 minuter sedan

EU:s chefsförhandlare: Brexit får ta den tid som krävs

Brexitförhandlingarna får ta den tid som behövs, konstaterar EU:s chefsförhandlare Michel Barnier inför morgondagens tunga brexitmiddag i Bryssel. EU-minister Ann Linde (S) är hoppfull – men varslar fortsatt för behovet av att förbereda sig på en brexit utan uppgörelse med EU..

DI - 15 minuter sedan

Booli: Större köpintresse på Stockholms borättsmarknad

Köparintresset återvänder nu till svensk bostadsrättsmarknad, särskilt i Stockholm. Antalet budgivare och antalet bud per lägenhet är nu högre än förra hösten och störst skillnad syns just i Stockholm..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker räknar med stigande intäkter för Ericsson inför rapport

De positiva trenderna som Ericsson har visat under första halvåret väntas hålla i sig under det andra halvåret. Ett frågetecken är samtidigt om bruttomarginalen kan ligga kvar på andra kvartalets nivå..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Banker värderar Uber till över 1.000 miljarder kronor

Nättaxitjänsten Uber skulle värderas till 120 miljarder dollar, motsvarande runt 1.070 miljarder kronor, vid en börsnotering i New York. Det skriver Wall Street Journal och Dow Jones med hänvisning till anonyma källor..

DI - 30 minuter sedan

Hela Gotland utan ström – igen

Hela Gotland är för närvarande strömlöst, enligt Vattenfalls gotländska dotterbolag GEAB. Det är inte klart vad strömavbrottet beror på..

DI - 30 minuter sedan

Vinstkross från Goldman Sachs

Goldman Sachs redovisar ett resultat per aktie på 6:28 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 30 minuter sedan

Juncker: Italien måste respektera sina avgivna löften

Motreaktionen skulle bli kraftig från övriga euroländer om EU-kommissionen skulle acceptera Italiens budget som den är. Det sade kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till journalister på tisdagen. .

DI - 45 minuter sedan

Volvos konkurrenter har inte sett några problem med avgasutsläpp

Volvos största europeiska konkurrenter har inte sett några problem med  avgasbehandlingssystemen i sina fordon. "Vi ser inget i våra mätningar som antyder att utsläppen skulle vara påverkade", säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.