SVT > Utrikes

Thursday, 25 April, 12:57

SVT - 13 dec 17 kl. 04:39

Doug Jones vinner senatsvalet i AlabamaDemokraten Doug Jones segrade över republikanen Roy Moore i senatsvalet i Alabama. Det är första gången på 25 år som en demokrat vinner senatsvalet i staten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jones, Alabama, Doug Jones, Roy Moore

Dela artikeln

1129 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Doug, Jones, vinner, senatsvaleti , Alabama
Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:54

Doug Jones vann senatsvalet i Alabama

Demokraten Doug Jones segrade över republikanen Roy Moore i senatsvalet i Alabama, rapporterar SVT. Därmed är det första gången på 25 år som en demokrat lyckats vinna valet i den traditionellt konservativa delstaten. Doug Jones segrade med 49,5 procent av rösterna mot Moores 48,8 procent.

Expressen - 13 dec 17 kl. 04:33

Doug Jones besegrade Roy Moore i senatsvalet

Demokraten Doug Jones vann senatsvalet i Alabama i natt, skriver AP. Det innebär att Roy Moore – som trots sexbrottsanklagelser fått stort stöd från Donald Trump – fick se sig besegrad..

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 06:03

Doug Jones som senator

Doug Jones vann i valrysaren och blir nu den första demokratiska senatorn från Alabama, skriver CNN. – Jag har väntat på det här hela livet, och nu vet jag inte vad sjutton jag ska säga, sa Jones när han talade till sina anhängare på valvakan..

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 06:03

Doug Jones ny senator från Alabama

Doug Jones vann i valrysaren och blir nu den första demokratiska senatorn från Alabama på 25 år. – Jag har väntat på det här hela livet, och nu vet jag inte vad sjutton jag ska säga, sa Jones när han talade till sina anhängare på valvakan..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 00:24

Jones segrade över Moore i Alabama

Demokraten Doug Jones segrar över sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore i Alabamas val till senaten i USA. Det är första gången på 25 år som en demokrat vinner i delstaten. Jones kommer att efterträda den tidigare senatorn Jeff Sessions, som tid.

SR - 13 dec 17 kl. 05:50

Demokraterna vinner i Alabama – för första gången på 25 år

Nu står det klart att demokraten Doug Jones stått för en historisk skräll i delstaten Alabama i natt. Jones är den första demokrat som vunnit i den konservativa delstaten på över 20 år..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 00:24

Jämnt mellan Moore och Jones

Blir det demokraten Doug Jones som representerar Alabama i USA:s senat, eller blir det den sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore? När 89 procent av rösterna är räknade har Jones 49,7 och Moore 48,7, enligt CNN. Vinnaren kommer att efterträda de.

UNT - 13 dec 17 kl. 04:27

Jämnt mellan Moore och Jones

Blir det demokraten Doug Jones som representerar Alabama i USA:s senat, eller blir det den sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore?.

UNT - 13 dec 17 kl. 04:41

Jones segrade över Moore i Alabama

Demokraten Doug Jones segrar över sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore i Alabamas val till senaten i USA..

DN - 13 dec 17 kl. 05:35

Statsvetare om Jones vinst: ”Det är en stor chock”

Demokraten Doug Jones segrar över sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore i Alabamas val till senaten i USA. För första gången på 25 år har en demokrat vunnit i delstaten. – Det är en stor chock, Alabama är en av de mest republikanska delstaterna i landet, säger statsvetaren Chris Galdieri..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Biden eller Sanders – vem får slåss mot Trump?

Det är före detta vicepresidenten Joe Biden och Vermontsenatorn Bernie Sanders som jagas i det demokratiska primärvalet. Men det betyder inte att det blir lätt för någon av dem att ta sig igenom det breda fältet av kandidater..

SVT - 45 minuter sedan

Obamas tidigare vicepresident Joe Biden ställer upp i USA:s presidentval

Den tidigare amerikanske vice presidenten Joe Biden kandiderar nu för att själv bli USA:s president, bekräftar han själv under torsdagen..

SVT - 6 timmar sedan

Historisk handskakning mellan Putin och Kim Jong-Un

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har nu träffat Rysslands Vladimir Putin. De två ledarna har skakat hand med varandra, uppger nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 11 timmar sedan

Rädslan för nya terrordåd är stor i Sri Lanka

I Sri Lanka fortsätter dödsiffran att stiga och rädslan för nya terrordåd är stor. Samtidigt vittnar muslimer om hur de nu betraktas med allt mer misstänksamhet i landet. – Det finns så mycket ilska där ute, säger Rimaz Marzook, som bor i Colombo, till SVT Nyheter..

SVT - Igår: 12:04

Sri Lanka: Presidenten uppmanar höga tjänstemän att avgå

Stark kritik har riktats mot säkerhetstjänsen i Sri Lanka för att ha ignorerat varningssignalerna om ett stundande terrordåd. Nu uppmanar presidenten landets högste polischef samt försvarsektreterare att avgå, uppger källor nära statschefen..

SVT - Igår: 09:55

Kim Jong-Un vänder blicken mot Ryssland

Nedrustningstoppmötet med USA:s president Donald Trump blev en fadäs. Nu sätter den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un kurs mot Vladivostok — och hoppas på bättre samarbete med Rysslands president Vladimir Putin..

SVT - Igår: 06:50

Dödstalet stiger i Sri Lanka

Antalet dödsoffer för attackerna i Sri Lanka har stigit kraftigt, sedan flera av de som blev kritiskt skadade avlidit på sjukhus..

SVT - Igår: 05:46

160 bostäder evakuerade i Norge efter storbrand

Den omfattande skogsbranden i Norge närmar sig under onsdagsmorgonen bebyggelsen i Sokndal, enligt kommunalrådet Trond Arne Pedersen. Tre helikoptrar har arbetat med att försöka släcka branden och kommunen har gått upp i stabsläge..

SVT - Igår: 03:24

Begravningarna i Sri Lanka har börjat

Under tisdagen började begravningarna efter de blodiga terrordåden i Sri Lanka. SVT:s utsända Ulrika Bergsten är på plats i Negambo och kyrkan St. Sebastian, där begravningar hålls trots att kyrkan till stora delar förstördes under terrordåden..

SVT - Igår: 19:48

UD kräver svar om frihetsberövade svensken – kallade upp Ecuadors ambassadör

Under tisdagen kallade UD upp Ecuadors ambassadör för att få svar om den gripne svensken i landet. – Vid mötet begärde vi klargöranden om vad den svenske medborgaren anklagas för, säger Vilhelm Rundquist, presskommunikatör på UD..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.