SVT > Utrikes

Friday, 16 November, 09:27

Liknande nyheter

Taggar: Doug, Jones, vinner, senatsvaleti , Alabama
Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:54

Doug Jones vann senatsvalet i Alabama

Demokraten Doug Jones segrade över republikanen Roy Moore i senatsvalet i Alabama, rapporterar SVT. Därmed är det första gången på 25 år som en demokrat lyckats vinna valet i den traditionellt konservativa delstaten. Doug Jones segrade med 49,5 procent av rösterna mot Moores 48,8 procent.

Expressen - 13 dec 17 kl. 04:33

Doug Jones besegrade Roy Moore i senatsvalet

Demokraten Doug Jones vann senatsvalet i Alabama i natt, skriver AP. Det innebär att Roy Moore – som trots sexbrottsanklagelser fått stort stöd från Donald Trump – fick se sig besegrad..

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 06:03

Doug Jones som senator

Doug Jones vann i valrysaren och blir nu den första demokratiska senatorn från Alabama, skriver CNN. – Jag har väntat på det här hela livet, och nu vet jag inte vad sjutton jag ska säga, sa Jones när han talade till sina anhängare på valvakan..

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 06:03

Doug Jones ny senator från Alabama

Doug Jones vann i valrysaren och blir nu den första demokratiska senatorn från Alabama på 25 år. – Jag har väntat på det här hela livet, och nu vet jag inte vad sjutton jag ska säga, sa Jones när han talade till sina anhängare på valvakan..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 00:24

Jones segrade över Moore i Alabama

Demokraten Doug Jones segrar över sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore i Alabamas val till senaten i USA. Det är första gången på 25 år som en demokrat vinner i delstaten. Jones kommer att efterträda den tidigare senatorn Jeff Sessions, som tid.

SR - 13 dec 17 kl. 05:50

Demokraterna vinner i Alabama – för första gången på 25 år

Nu står det klart att demokraten Doug Jones stått för en historisk skräll i delstaten Alabama i natt. Jones är den första demokrat som vunnit i den konservativa delstaten på över 20 år..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 00:24

Jämnt mellan Moore och Jones

Blir det demokraten Doug Jones som representerar Alabama i USA:s senat, eller blir det den sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore? När 89 procent av rösterna är räknade har Jones 49,7 och Moore 48,7, enligt CNN. Vinnaren kommer att efterträda de.

UNT - 13 dec 17 kl. 04:27

Jämnt mellan Moore och Jones

Blir det demokraten Doug Jones som representerar Alabama i USA:s senat, eller blir det den sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore?.

UNT - 13 dec 17 kl. 04:41

Jones segrade över Moore i Alabama

Demokraten Doug Jones segrar över sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore i Alabamas val till senaten i USA..

DN - 13 dec 17 kl. 05:35

Statsvetare om Jones vinst: ”Det är en stor chock”

Demokraten Doug Jones segrar över sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore i Alabamas val till senaten i USA. För första gången på 25 år har en demokrat vunnit i delstaten. – Det är en stor chock, Alabama är en av de mest republikanska delstaterna i landet, säger statsvetaren Chris Galdieri..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Över 40 döda i bussolycka i Zimbabwe

Polis uppger att en bussolycka i Zimbabwe har lett till att över 40 människor har dött och 20 skadats. Det rapporterar nyhetsbyrån AP..

SVT - 3 timmar sedan

Han räddade sitt hus – med kratta, spade och vattenslang

Staden hette Paradise och för många var den just det. Ett paradis. För en vecka sedan bodde 27 000 invånare här.

SVT - 4 timmar sedan

Flera hundra saknade efter bränderna i Kalifornien

Antalet saknade i brandområdet i norra Kalifornien har ökat till 631 personer efter att nödsamtal från förra veckan har börjat gås igenom..

SVT - 6 timmar sedan

Migranterna framme vid gränsen – möts av protester

Ytterligare hundratals migranter är framme vid USA:s gräns och den största klungan anländer snart. Den mexikanska lokalbefolkningen demonstrerar och kastar sten mot gruppen..

SVT - 6 timmar sedan

Japansk man gifter sig med hologram

Japanska Akihiko Kondo trodde att han skulle vara singel i resten av sitt liv. Till slut fann han kärleken i Hatsune Miku – som är ett hologram – och nu har de ”gift sig”..

SVT - 8 timmar sedan

Uppgifter: Nordkorea testar nytt strategiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har på plats övervakat ett test av ett helt nytt strategiskt vapen. Det rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap, med hänvisning till nordkoreanska medier..

SVT - 9 timmar sedan

Domare som avgör CNN:s stämning blev utsedd av Trump

Domaren i stämningsmålet mellan CNN och Donald Trump, gällande det indragna presskortet till Vita huset för reportern Jim Acosta, blev utsedd till domare av Trump 2017. Domaren har tidigare dömt i ett mål som Trump vann..

SVT - 9 timmar sedan

Rösterna i Floridavalet räknas manuellt

Det oerhört jämna senatsvalet i Florida verkar vara på väg mot manuell räkning. Efter den elektroniska omräkningen skiljer bara 12 600 röster, eller 0,15 procent, mellan ledande republikanen Rick Scott och den sittande demokratiske senatorn Bill Nelson..

SVT - 12 timmar sedan

Brevbomber kan ge livstids fängelse

Mannen som anklagas för att ha skickat brevbomber till ett antal framträdande demokrater och personer som kritiserat president Donald Trump förklarade sig oskyldig när han framträdde i en federal domstol i New York på torsdagen..

SVT - 12 timmar sedan

Förödelse och återuppbyggnad – så är livet i syriska Raqqa i dag

Raqqa var länge terrorgruppen Islamiska statens (IS) starkaste syriska fäste, men för drygt ett år sedan tog den väststödda styrkan SDF över staden, efter en förödande strid. Men hur är då läget där i dag? SVT:s korrespondent Samir Abu Eid är på plats i Raqqa, och beskriver den bild som möter besökaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.