Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 18 January, 01:04

Cornucopia - 12 dec 17 kl. 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrtEnligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
New York Times, Saudi-Arabiens Patriot, Jemen, Riyad, Polen, Patriot, EldE, HAWK, Försvarsmakten, Donald Trumps, Saudi-Arabiens Patriotsystem, Saudi, Donald,  patriotrobotar, Grego, Union, Concerned Scientists, UndE, Sverige, Polen Patriot, PAC, MSE, USD, Polish Armed Forces, Advanced Capability, FMV, USA, Natoallierade Polen, Scud, Iskander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Patriot, misslyckades, skjuta, ner, robot, Polen, anserför , dyrt
Cornucopia - 25 maj 17 kl. 11:23

Därför kan man inte "skjuta ner drönare"

Ryggmärgsreflexen från allmänheten angående de okända UAV:erna ("drönarna") på övningen Vintersol samt över övningar och anläggningar på Gotland är "skjut ner dem". Men detta är inte så enkelt, speciellt inte i fredstid. IKFN kan behöva uppdateras med oidentifierade UAV:er.

DN - 18 jan 14 kl. 08:46

Tillåtet att skjuta ner knarkplan

Parlamentet i Honduras har godkänt en lag som tillåter regeringen att skjuta ner flygplan som misstänks frakta olaglig narkotika genom det fattiga landet..

Nyteknik - 29 okt 15 kl. 10:23

Tillåtet skjuta ner drönare

Enligt en amerikansk domstol får man skjuta ner drönare som flyger in över privat mark..

DI - 23 jul 17 kl. 15:44

Laserkanonen som kan skjuta ner drönare

Ombord på USS Ponce i Persiska viken finns världens första aktiva laserkanon. Vapnet går under namnet LaWS, eller Laser Weapons Systems, och kan skjuta ner en drönare. Det skriver CNN..

SR - 11 aug 17 kl. 12:19

Japan redo att skjuta ner nordkoreansk robot

Efter förnyade hot från Nordkorea om att attackera den amerikanska ön Guam, säger sig Japan vara redo att skjuta ner en eventuell robot som riktats mot amerikanskt territorium..

Expressen - 19 sep 17 kl. 14:33

USA: Kan skjuta ner nordkoreanska missiler

Spänningen mellan USA och Nordkorea ökar.USA överväger nu att skjuta ner nordkoreanska missiler – även om de inte innebär något direkt hot, uppger CNN.– Jag tror att det alltid finns risk för att missberäkna Nordkoreas ledare, säger USA:s försvarsminister James Mattis..

Expressen - 25 sep 17 kl. 17:07

Nordkorea hotar skjuta ner amerikanska bombplan

Nu hotar Nordkorea att skjuta ner amerikanska bombplan, uppger AFP.Regimens utrikesminister menar att Donald Trump har förklarat krig mot landet..

BT - 30 okt 17 kl. 15:36

Döms: Tog med sig soft air gun till lektioner: ”Ska skjuta ner hela skolan”

Tre Ulricehamnspojkar döms till ungdomsvård efter att ha burit soft air gun på Stenbocksskolan. En av killarna sa att han skulle ”skjuta ner hela skolan”..

Expressen - 16 jul 11 kl. 17:23

bin Ladins mål vid nya 9/11: Skjuta ner Obama

President Obama, blivande CIA-chefen David Petreaus - och ett stort sportevenemang. Det fanns med på "hitlistan" vid den attack som al-Qaidaledaren Usama bin Ladin planerade den 11 september - i år. - Det är inte omöjligt att skjuta ned presidentens plan, säger före detta FBI-agent Brad Garrett till ABC News.

Nyheter 24 - 13 maj 11 kl. 15:22

Ska City äntligen få skjuta ner Manchester Uniteds banderoll?


Manchester City ska under lördagen försöka få död på sin långa titelsvält. LONDON. På Old Traffords läktare hänger det en enorm banderoll riktat mot Manchester Citys supportrar och förening.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Löfven har slutligen tappat allt sunt förnuft - vill sätta in militär mot kriminella

Statsminister Stefan Löfven har slutligen tappat kontakten med verkligheten och kan nu tänka sig att sätta in militär mot grov brottslighet. Han får medhåll av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Det hela är en mycket dålig idé och säger väldigt mycket om två mycket dåliga partiledare.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Moderna kaminer som ej påverkas av Boverkets förbud

De flesta moderna kaminer påverkas inte av Boverkets nya förbud mot vedeldning. Några exempel, inklusive för de som inte bara hipstereldar utan faktiskt värmer en bostad följer nedan. Detta inlägg är inte reklam, och jag eller någon till mig närstående har inte fått någon som helst ersättning för detta.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Kryptovalutornas marknad är en studie i psykologi

Marknaderna för de sk "kryptovalutorna" (egentligen en serie med ettor och nollor som någon påstår ska vara en valuta) är en fascinerande studie i mänsklig psykologi och spekulation i dess renaste form. Framför våra ögon utspelas i realtid bubbla efter bubbla och eftersom marknaderna är oreglerade och mestadels består av teknikfetischister och amatörer uppför de sig helt enligt skolboken.Dagschart Bitcoin.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Skanska vinstvarnar - sparkar 3 000 anställda

Byggkoncernen Skanska (OMX:SKA-B) vinstvarnar och sparkar 3 000 anställda framgår i ett pressmeddelande nu på morgonen. Det gäller dock främst utlandet och beror alltså inte på den svenska bostadsbubblan. Däremot är det en intressant konjunkturindikator.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Kaminer, vedpannor och vedspisar förbjuds av Boverket

"Först kom de efter vedspisarna, men jag sade inget för jag hade elvärme. Sedan kom de efter kaminerna, men jag sade inget för jag hade fjärrvärme. Sedan kom de efter vedpannorna, men jag sade inget för jag hade bergvärmepump.

Cornucopia - Igår: 20:07

Stockholms dyraste lyxlägenheter - fuskbygge av Wallenstam

Några av Stockholms allra dyraste lyxlägenheter, som såldes av en sk "stjärnmäklare" till svenska multimiljonärer eller miljardärer, har visat sig vara ett fuskbygge. Wallenstam själva sålde bolagets övernattningslägenhet när problemen framgick.
Någonstans på Östermalm enligt min bildbank.

Cornucopia - Igår: 14:45

Ny layout på bloggen - kommentarer önskas

Jag har skrivit färdigt Höstsols uppföljare nu, så jag har nu gjort om layouten på bloggen för desktopversionen, något jag velat göra länge. Tar gärna emot synpunkter.

Layouten blir nu mer ren och linjär istället för en sidokolumn som tar upp en massa skärmutrymme.

Cornucopia - Igår: 09:36

"Finnarna var också chanslösa 1939"

"Finnarna var också "chanslösa" -39 men ryssarna vet att vi skiter i sånt här upp i Norden!" - läsaren AdrianFinnarna var "chanslösa" 1939, men ryssarna vet att vi skiter i sånt här i Norden. Klicka på bilden för hög upplösning.

Cornucopia - I förrgår: 17:19

SEB: Betydligt fler tror nu på fallande än stigande bopriser

SEB:s psykologiska boprisindikator publicerades idag. Index är nu ännu mer negativt då allt fler tror på fallande bopriser och allt färre på stigande. Allra mest negativa är man i Stockholm.

Cornucopia - I förrgår: 15:59

Regeringen spelar bort försvarskorten - vill inte satsa pengar

ANALYS: Regeringens besked att försvarsberedningen har fel om krigsrisk är för att annars skulle regeringens försvarspolitikl behöva anslå mer medel till Försvarsmakten. Istället pratar man om totalförsvar, vilket är kod för att "myndigheter ska inom ram m anslagna medel ta fram dokument".
Tre ministrar, tre olika besked.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.