Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 22 March, 07:01

Cornucopia - 12 dec 17 kl. 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrtEnligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
New York Times, Saudi-Arabiens Patriot, Jemen, Riyad, Polen, Patriot, EldE, HAWK, Försvarsmakten, Donald Trumps, Saudi-Arabiens Patriotsystem, Saudi, Donald,  patriotrobotar, Grego, Union, Concerned Scientists, UndE, Sverige, Polen Patriot, PAC, MSE, USD, Polish Armed Forces, Advanced Capability, FMV, USA, Natoallierade Polen, Scud, Iskander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Patriot, misslyckades, skjuta, ner, robot, Polen, anserför , dyrt
Cornucopia - 25 maj 17 kl. 11:23

Därför kan man inte "skjuta ner drönare"

Ryggmärgsreflexen från allmänheten angående de okända UAV:erna ("drönarna") på övningen Vintersol samt över övningar och anläggningar på Gotland är "skjut ner dem". Men detta är inte så enkelt, speciellt inte i fredstid. IKFN kan behöva uppdateras med oidentifierade UAV:er.

DN - 18 jan 14 kl. 08:46

Tillåtet att skjuta ner knarkplan

Parlamentet i Honduras har godkänt en lag som tillåter regeringen att skjuta ner flygplan som misstänks frakta olaglig narkotika genom det fattiga landet..

Nyteknik - 29 okt 15 kl. 10:23

Tillåtet skjuta ner drönare

Enligt en amerikansk domstol får man skjuta ner drönare som flyger in över privat mark..

DI - 23 jul 17 kl. 15:44

Laserkanonen som kan skjuta ner drönare

Ombord på USS Ponce i Persiska viken finns världens första aktiva laserkanon. Vapnet går under namnet LaWS, eller Laser Weapons Systems, och kan skjuta ner en drönare. Det skriver CNN..

SR - 11 aug 17 kl. 12:19

Japan redo att skjuta ner nordkoreansk robot

Efter förnyade hot från Nordkorea om att attackera den amerikanska ön Guam, säger sig Japan vara redo att skjuta ner en eventuell robot som riktats mot amerikanskt territorium..

Expressen - 19 sep 17 kl. 14:33

USA: Kan skjuta ner nordkoreanska missiler

Spänningen mellan USA och Nordkorea ökar.USA överväger nu att skjuta ner nordkoreanska missiler – även om de inte innebär något direkt hot, uppger CNN.– Jag tror att det alltid finns risk för att missberäkna Nordkoreas ledare, säger USA:s försvarsminister James Mattis..

Expressen - 25 sep 17 kl. 17:07

Nordkorea hotar skjuta ner amerikanska bombplan

Nu hotar Nordkorea att skjuta ner amerikanska bombplan, uppger AFP.Regimens utrikesminister menar att Donald Trump har förklarat krig mot landet..

BT - 30 okt 17 kl. 15:36

Döms: Tog med sig soft air gun till lektioner: ”Ska skjuta ner hela skolan”

Tre Ulricehamnspojkar döms till ungdomsvård efter att ha burit soft air gun på Stenbocksskolan. En av killarna sa att han skulle ”skjuta ner hela skolan”..

Expressen - 16 jul 11 kl. 17:23

bin Ladins mål vid nya 9/11: Skjuta ner Obama

President Obama, blivande CIA-chefen David Petreaus - och ett stort sportevenemang. Det fanns med på "hitlistan" vid den attack som al-Qaidaledaren Usama bin Ladin planerade den 11 september - i år. - Det är inte omöjligt att skjuta ned presidentens plan, säger före detta FBI-agent Brad Garrett till ABC News.

Expressen - 15 feb 18 kl. 06:01

Klasskamraterna: Han sa att han skulle skjuta ner skolan

19-årige Nikolas Cruz dödade minst 17 personer på gymnasieskolan Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland på torsdagen.Elever vittnar nu om att Cruz tidigare betett sig hotfullt – och en lärare berättar att alla lärare fått en varning om Cruz skickad på mejl.– Många brukade skämta om att han skulle börja skjuta på skolan, säger en elev till den lokala nyhetskanalen WJXT.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Ni har väl läst det finstilta i ert Facebook-avtal?

"Om det är gratis är det du som är produkten."Facebook är i blåsväder sedan det blivit allmänt känt att tredjepartsutvecklare kan läsa oc sprida användares och deras vänners data och gjort det när Kreml påverkade det amerikanska presidentvalet. Spridandet av persondata till tredje part står förstås redan i Facebooks användaravtal, så ingen ska väl vara överraskad.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Bra jobbat av SJ - 40% inställda tåg

Järnvägen och SJ fortsätter gå från klarhet till klarhet. Vid resan till och från Falun valdes förstås järnväg. Tyvärr innebär det byten och än så länge har hela 40% av tågen varit inställda, så det är lite spännande huruvida om och när man når destinationen.

Cornucopia - 14 timmar sedan

I halva Sverige kopplar man redan in bilen på elnätet varje dag

Efter en visit till Mellansverige kan jag konstatera att handhavandet kring elbilars laddning inte innebär någon större förändring. Åtminstone inte i Falun, där alla verkar koppla in sina bilar i elnätet åtminstone varje kväll. Falun.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Dålig lönsamhet i detaljhandeln

Handelns Utredningsinstituts (HUI) rapport om detaljhandelns lönsamhet från 2015 ger lite ledtrådar kring hur det kan gå med svensk detaljhandel och om den kan följa efter den gryende amerikanska krisen. Trots ökad omsättning har man inte ökat sin lönsamhet.
Detaljhandel.

Cornucopia - Igår: 16:54

Bra SF: Altered Carbon ställer väsentliga frågor om mänskligheten och klyftor i samhället

Netflix teveanpassning av Richard K Morgans cyberpunkroman Altered Carbon är kontroversiell politiskt inkorrekt, men bra science fiction, som vågar ställa väsentliga frågar om vad det innebär att vara människa och segregation och klyftor i samhället. Sevärd och tänkvärd, även om många lär sätta i halsen.
Altered Carbon är en någorlunda väl genomfört teveanpassning av den litterära förlagan.

Cornucopia - Igår: 15:16

Problem deklarera affärer i Bitcoin

Läsare rapporterar att Skatteverkets begränsningar i sin webtjänst gör det svårt att deklarera affärer i Bitcoin på ett korrekt sätt. Detta då man måste avrunda andelar till närmaste heltal.
I år igen...

Cornucopia - Igår: 12:21

Är ett fossilfritt BRA år 2030 realistiskt?

I spåren av flygskatten arbetar branschen i Sverige allt mer mot minskade utsläpp och rent av fossilfrihet. Braathens (BRA) har som ambition att vara helt fossilfria år 2030 och uppger att deras inrikesflyg redan idag är snålare än att åka miljöbil. Är det realistiskt att de kan vara fossilfria till år 2030 eller är det hype?

Cornucopia - Igår: 10:18

Kommer detaljhandelskedjedöden även till Sverige?

Flera amerikanska stora detaljhandelskedjor har gått omkull de senaste veckorna, inklusive Toys 'R Us, vars konkurs är en av de största i amerikansk historia. I botten ligger detaljhandelns höga belåningsgrad sedan riskkapitalister tagit över och belånat kassaflödena. Liknande utveckling finns även i Sverige och Norden och frågan blir om detaljhandelskedjedöden kommer sprida sig även till Sverige?

Cornucopia - Igår: 09:49

Visning pågår - visningsanekdot Södermalm

Befann mig på Södermalm igen i helgen och upplevde en liten visningsanekdot. Man kan väl säga som så att det inte var någon kö till visningen av en lägenhet som låg ute till salu i åttamiljonersklassen.Visning pågår!

Cornucopia - I förrgår: 19:17

BREAKING: Bevisat valfusk på ryska ambassaden i Stockholm

Nedanstående är en text från en rysk medborgare bosatt i Stockholmsområdet, och är bevis på valfusk hos ryska ambassaden i Stockholm. Valresultatet som redovisas för väljarna på ambassaden är härmed bevisat felaktiga.

Valet av Putin gick av stapeln igår med färre tecken på den demokratiska processen än någonsin tidigare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.