Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 January, 04:37

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 08:47

Ministerns knaggliga engelska belastar digNotan för den ifrågasatta språkhjälpen får du stå för. Redan för ett år sedan berättade tidningen ATL att landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) köpt språkhjälp för en kvarts miljon kronor. Bakgrunden var att statsrådet skulle förbättra sin engelska. Sedan dess har inköpen av språkhjälpen till ministern fortsatt, avslöjar nu SVT, som konstaterar att näringsdepartementet betalat för tjänster för närmare 400.000 kronor i år från en och samma konsult för att Sven-Erik Bucht ska få önskat språkstöd i engelska.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
ATL, Sven-Erik Bucht, SVT, Sven-Eric Bucht, Ministerns, Dagensps

Dela artikeln

161 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministerns, knaggliga, engelska, belastardig
DN - 12 dec 17 kl. 09:10

Ministerns språkkurser kostade 400.000 kronor

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) behövde bli bättre på engelska. Näringsdepartementet betalade därför en konsult närmare 400.000 kronor för språkkurser under året.

SVT - 13 dec 17 kl. 06:12

Ministerns språkhjälp kan strida mot lagen

Bolaget har fakturerat hundratusentals kronor för att hjälpa ministern att formulera tal och andra dokument på engelska. Men inköpen kan strida mot lagen..

IDG - 18 okt 13 kl. 10:38

It-ministerns replik: "Budskapet var tydligt"

Computer Swedens reporter Tomas Zirn är skeptisk till att it-ministerns utlovade kritik mot den kinesiska censuren verkligen gick fram under besöket i Kina. Nu svarar ministerns stab..

Computer Sweden - 18 okt 13 kl. 10:38

It-ministerns replik: "Budskapet var tydligt"

Computer Swedens reporter Tomas Zirn är skeptisk till att it-ministerns utlovade kritik mot den kinesiska censuren verkligen gick fram under besöket i Kina. Nu svarar ministerns stab.

.

Kristianstadsbladet - 27 jan 13 kl. 10:14

Inkomstförsäkringar belastar facken


Fackförbundens inkomstförsäkringar belastar fackens kassor hårt. Enligt TV 4 News vittnar sex av de sju LO-förbund som erbjuder sina medlemmar inkomstförsäkring om dramatiska kostnadsökningar. Byggnads har slutat helt med försäkringen.

Affärsvärlden - 10 jul 14 kl. 08:27

Förluster i Latinamerika belastar Skanskas resultat

Byggbolaget Skanska belastar resultatet i verksamheten i Latinamerika med 500 miljoner kronor under andra kvartalet 2014..

Cornucopia - 19 aug 15 kl. 09:45

Livscykelanalys: Elbilar belastar miljön mer än bensinbilar

Talentum/Ny Teknik uppmärksammar en livscykelanalys från gruva till skroten, som kommer fram till att elbilar i Europa belastar miljön mer än bensinbilar. Anledningen stavas förstås kolkraft, men det samma kan sägas gälla i princip i hela världen.

Ny Teknik sammanfattar:"Bensinbilen visade en förbrukning på 0,61 l/mil.

VA - 27 dec 16 kl. 13:12

Ny forskning: Så här mycket belastar egentligen solpanelerna klimatet

Det krävs en hel del energi för att producera solpaneler, energi som genererar utsläpp. Ny forskning visar nu på hur mycket solpaneler belastar klimatet, och huruvida deras energiproduktion kompenserar för detta. .

Politikerbloggen - 03 feb 11 kl. 16:18

MINISTERNS LISTA Björling listar Robyns bästa låtar

MINISTERNS EGEN LISTA. Handelsminister Ewa Björling (M) är en stor beundrare av Robyn och var mycket nöjd med att få ge henne regeringens Musikexportpris. För Politikerbloggen avslöjar Björling sin egen topplista över Robyns bästa låtar.

Nyheter 24 - 20 mar 12 kl. 07:54

Ministerns hemliga insmickrande brev till diktaturen


"Jag är fullt engagerad i att arbeta med dig för att stärka och bredda relationerna mellan kungariket Saudiarabien och kungariket Sverige". STOCKHOLM. Handelsminister Ewa Björling har i ett hemligt brev till den saudiske prinsen och inrikesminister Mohammed Nayef erbjudit ett "brett samarbete" med diktaturen inom "publik och allmän säkerhet".

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Miljardären om vinsttaket: ”Ett spektakel”

Rune Andersson skräder inte orden. Han säger till Di.se att han har ”slutat att uppröras av Vänsterpartiets galenskaper”.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Slutshoppat: Postnord inför avgift för näthandel

Sätter ned foten – så mycket tvingas du betala när du beställer paket från Kina via nätet. En administrationsavgift på 125 kronor plus moms som normalt sett ligger på 25 procent ska införas även om varan bara kostade tio kronor. Det rapporterar Breakit.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Aktie slaktas 41 procent efter chockrapport

Dramatiska ras på Londons börsgolv efter dagens stora rapportbesvikelse. Det tuffa läget i detaljhandeln fortsätter och på fredagen utfärdar den brittiska mattkedjan Carpetright en vinstvarning, rapporterar BBC. Det är en betydligt sämre än väntad försäljning efter julen som gör att vinsten för helåret kommer att bli långt under analytikernas förväntningar.

Dagens PS - 18 timmar sedan

General Motors slipper nota på 1 miljard dollar

General Motors slipper behöva göra en utbetalning på en miljard dollar, motsvarande 8 miljarder kronor, till personer som skadats på grund av defekta tändningslås i bolagets bilar. Domen är från en konkursdomare i New York som anser att General Motors representant, Wilmington Trust, hade agerat i ond tro när förlikningsuppgörelsen tagits fram. Det rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Teknikchef på Bank of Americas ger upp

Lämnar banken i jakt på nya utmaningar. Bank of Americas globala teknikchef Anwar Zakkour ska lämna banken, rapporterar CNBC. I ett internt mejl från banken som affärssajten fått tag på står det att Anwar Zakkour lämnar för att sig an nya utmaningar.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Toppchefer på Huawei åker på mångmiljonböter

Kinesiska telekom- och teknikjätten Huawei har uhar, enligt ett internt memo som nyhetsbyrån Reuters fått ta del av. Memot är daterat 17 januari och nämner en nota på tre miljoner yuan, motsvarande 3,8 miljoner kronor, som ska delas mellan de fyra personerna samt HR-chefen. Bolagets grundare Ren Zhengfei står för den största delen av notan med en miljon yuan.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Här skakar politikerna hand om vinsttaket

”Stort steg framåt”, säger Jonas Sjöstedt (V). Regeringen och Vänsterpartiet bekräftar i dag att man är överens om ett lagförslag för att begränsa vinster i skolan och omsorgen, som Dagens PS berättade om i morse. ”Det här är ett stort steg framåt för svensk välfärd.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Fredagsräkan kostar 269 kronor kilot

Beräknat dagspris för ett kilo räkor i butik blev efter dagens fredagsauktion 269 kronor och det såldes totalt 10 626 kilo räkor från 715 lådor. Det framgår av prisuppgifter från Göteborgs Fiskauktion. Det har landats stora fångster trots kraftiga vindar med ibland stormstyrka senaste dagarna till havs.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Regeringen läxas upp: ”Mycket allvarligt”

Godkände skärpta amorteringskravet – utan analys. I slutet av november gav regeringen grönt ljus till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Men någon analys bakom beslutet har regeringen inte presenterat, och det ger nu upphov till kritik från Riksrevisionen, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Redeyes börsval 2018 – läge att ta rygg?

Proffsen på analysfirman bjuder på sina favoritaktier inom tech och hälsovård. Nyhetsbyrån Direkt berättar att Redeye lagt till THQ Nordic och Alligator Bioscience till sin Top Picks-portfölj. Det här framgår av Redeye Tech Report 2018, som Direkt hänvisar till och som presenteras i dag, fredag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.