Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 07:18

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 08:47

Ministerns knaggliga engelska belastar digNotan för den ifrågasatta språkhjälpen får du stå för. Redan för ett år sedan berättade tidningen ATL att landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) köpt språkhjälp för en kvarts miljon kronor. Bakgrunden var att statsrådet skulle förbättra sin engelska. Sedan dess har inköpen av språkhjälpen till ministern fortsatt, avslöjar nu SVT, som konstaterar att näringsdepartementet betalat för tjänster för närmare 400.000 kronor i år från en och samma konsult för att Sven-Erik Bucht ska få önskat språkstöd i engelska.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
ATL, Sven-Erik Bucht, SVT, Sven-Eric Bucht, Ministerns, Dagensps

Dela artikeln

161 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministerns, knaggliga, engelska, belastardig
DN - 12 dec 17 kl. 09:10

Ministerns språkkurser kostade 400.000 kronor

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) behövde bli bättre på engelska. Näringsdepartementet betalade därför en konsult närmare 400.000 kronor för språkkurser under året.

SVT - 13 dec 17 kl. 06:12

Ministerns språkhjälp kan strida mot lagen

Bolaget har fakturerat hundratusentals kronor för att hjälpa ministern att formulera tal och andra dokument på engelska. Men inköpen kan strida mot lagen..

IDG - 18 okt 13 kl. 10:38

It-ministerns replik: "Budskapet var tydligt"

Computer Swedens reporter Tomas Zirn är skeptisk till att it-ministerns utlovade kritik mot den kinesiska censuren verkligen gick fram under besöket i Kina. Nu svarar ministerns stab..

Computer Sweden - 18 okt 13 kl. 10:38

It-ministerns replik: "Budskapet var tydligt"

Computer Swedens reporter Tomas Zirn är skeptisk till att it-ministerns utlovade kritik mot den kinesiska censuren verkligen gick fram under besöket i Kina. Nu svarar ministerns stab.

.

Kristianstadsbladet - 27 jan 13 kl. 10:14

Inkomstförsäkringar belastar facken


Fackförbundens inkomstförsäkringar belastar fackens kassor hårt. Enligt TV 4 News vittnar sex av de sju LO-förbund som erbjuder sina medlemmar inkomstförsäkring om dramatiska kostnadsökningar. Byggnads har slutat helt med försäkringen.

Affärsvärlden - 10 jul 14 kl. 08:27

Förluster i Latinamerika belastar Skanskas resultat

Byggbolaget Skanska belastar resultatet i verksamheten i Latinamerika med 500 miljoner kronor under andra kvartalet 2014..

Cornucopia - 19 aug 15 kl. 09:45

Livscykelanalys: Elbilar belastar miljön mer än bensinbilar

Talentum/Ny Teknik uppmärksammar en livscykelanalys från gruva till skroten, som kommer fram till att elbilar i Europa belastar miljön mer än bensinbilar. Anledningen stavas förstås kolkraft, men det samma kan sägas gälla i princip i hela världen.

Ny Teknik sammanfattar:"Bensinbilen visade en förbrukning på 0,61 l/mil.

VA - 27 dec 16 kl. 13:12

Ny forskning: Så här mycket belastar egentligen solpanelerna klimatet

Det krävs en hel del energi för att producera solpaneler, energi som genererar utsläpp. Ny forskning visar nu på hur mycket solpaneler belastar klimatet, och huruvida deras energiproduktion kompenserar för detta. .

DN - 03 mar 18 kl. 13:40

Italiens pensioner belastar landets ekonomi

Ett tidigare alltför generöst pensionssystem belastar i dag den italienska försäkringskassan. I takt med att medellivslängden ökat så har också pensionsåldern höjts. Däremot är det mycket svårt att kompensera det faktum att det föds allt färre barn i Italien.

Politikerbloggen - 03 feb 11 kl. 16:18

MINISTERNS LISTA Björling listar Robyns bästa låtar

MINISTERNS EGEN LISTA. Handelsminister Ewa Björling (M) är en stor beundrare av Robyn och var mycket nöjd med att få ge henne regeringens Musikexportpris. För Politikerbloggen avslöjar Björling sin egen topplista över Robyns bästa låtar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Spara tusenlappar – så här enkelt är det

Varför hänga kvar i dyra företagsabonnemang när det finns billiga? Vi guidar dig i tre steg. Hallon är en uppstickare på mobilmarknaden.

Dagens PS - Igår: 08:59

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Svensk förpackningsjätte på väg till börsen

Förpackningsjätten ÅR Packaging siktar på en notering på Stockholmsbörsen nästa år, enligt Dagens industri. Bolagets koncernchef Harald Schulz uppger att huvudsyftet med listningen är att ytterligare stärka bolagets möjligheter att växa. ÅR Packaging ägs sedan 2016 av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners som planerar att ha en större ägarandel i företaget även efter noteringen, enligt bolagets kommunikation.

Dagens PS - 20 timmar sedan

JUST NU: Sprängladdning vid Soros bostad

En sprängladdning har hittats i en brevlåda utanför miljardären George Soros hus i delstaten New York. Soros själv var inte hemma när sprängladdningen hittades och enligt New York Times har polisen detonerat den under kontrollerade former, rapporterar Sveriges Radio. Soros är ursprungligen från Ungern och har varit starkt kritisk mot den sittande regeringen för att driva en nationalistisk agenda.

Dagens PS - 20 timmar sedan

”Bra komplement till svenska aktier”

Det anser Carnegies omvärldsstrateg Helena Haraldsson. Hon syftar på schweiziska aktier med exponering mot hälsovård och dagligvaror. Till skillnad mot bank och verkstad kännetecknas dessa aktier av att vara defensiva och därmed mindre konjunkturkänsliga.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Krönika: Robotar på frammarsch

För drygt 30 år sedan häpnade vi över filmen terminator där robotar tog över världen. Robotar är långt ifrån där ännu. Men de kan utföra repetitiva uppgifter snabbare än någon människa.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Toppchef går efter ”olämpligt beteende”

Ubers affärsutvecklingschef Cameron Poetzscher väljer att avgå efter att en artikel från Wall Street Journal avslöjat olämpligt beteende från hans sida på kontoret. Det handlar om att han ska ha slängt ur sig sexuella kommentarer om kvinnliga kollegor samt brutit mot företagspolitiken genom att ingå en samtyckesrelation med en medarbetare. Uber gav Cameron en formell varning för detta och skickade honom även till en ”känslighetsutbildning”.

Dagens PS - 21 timmar sedan

850 får lämna Saab – aktien faller blytungt

Försvarsbjässen Saab backar 15,5 procent på börsen efter morgonens rapport. Som Dagens PS kunde berätta planerar Saab en nyemission på 6 miljarder kronor. Samtidigt redovisar bolaget en förlust på 103 miljoner kronor för tredje kvartalet.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ledarkollen: Sänka räntan inte effektivt

Dagens ledarkoll spänner över ett brett fält. Allt från rockmusik, via kampen mot rasismen och över till Riksbanken och svensk inrikespolitik. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 22 timmar sedan

GW:s två lukrativa guldkorn på börsen

”Vissa bolag ser ju billiga ut”, säger den framgångsrike aktieplaceraren och kriminologiprofessorn och pekar särskilt på en aktieduo. ”Om det är direktavkastning man pratar om så är ju SEB faktiskt uppe på 7 procent nu om de handlas för 90 kronor. SEB delar ju ut 5,75 kronor”, säger Leif GW Persson till Di och lyfter även fram H&M som ett skållhett case på börsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.