SR > Nyheter

Sunday, 25 February, 18:41

SR - 12 dec 17 kl. 05:00

Rumäniens underhus har godkänt lagar som oroar korruptionskritikerUnder måndagen röstade det rumänska parlamentets underhus igenom en rad kontroversiella lagändringar som kritiker varnar kan underminera landets arbete mot korruption..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumäniens, underhushar , godkänt, lagarsom , oroar, korruptionskritiker
Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 13:27

Vi måste se till att Sveriges lagar följs och vi måste hjälpa romerna i Rumänien

Fakta är att varje dag en person, oavsett nationalitet, bor olovligt i tältläger och väljer att färdas med oregistrerade bilar som har körförbud, så bryts ett tiotal olika lagar.Det är inte brott som ställer till det för den stora massan och det är inte lika spektakulärt som att råna en bank, men det är lagbrott. Fakta är också att vi talar om EU-medborgare, inte flyktingar.

BT - 12 feb 14 kl. 21:48

Rumänsk ambassadör i Borås: "Tiggarna borde försöka få arbete"

Hon vill att Sverige ska se över sina lagar om gatutiggeri. I dag besökte Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige, Borås för att diskutera de rumänska tiggarna. – Tiggeri är inget ärligt sätt att försörja sig på, de borde försöka få ett arbete istället, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 12 kl. 04:47

Oro för riksrättsbeslut i Rumänien

USA är bekymrat över att Rumäniens president kan komma att ställas inför riksrätt. Landet manar EU:s medlemmar att se till att lagar följs. Frankrike, Tyskland och Europarådet har också uttryckt oro..

BT - 25 jul 14 kl. 09:12

Medkänsla syns inte alltid

Slutreplik. Svar till Carlsson (S) och Björklund (S), BT 8/7. Svar till Enbert, BT 18/7 och svar till Hallgren, BT 18/7.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 04:00

När demokratin förhandlas bort

2013 var det uppror på gatorna i Rumänien – de största demonstrationerna och kravallerna sedan diktaturen störtades 1990. Orsaken var det kanadensiska företaget Gabriel Resources planer på den gigantiska guldgruvan Rosia Montana, som skulle ha utplånat fyra berg, två byar och skapat en sjö av cyanidvatten. Parlamentet hade planerat en speciallag som skulle ge projektet genväg förbi alla normala tillståndsprövningar (spekulationer om mutor var vida utbredda), men valde att backa inför massprotesterna.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:29

Storföretag ska inte få stämma stater

Just nu förhandlas i slutna rum frihandelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) mellan EU och USA. Frågan om TTIP-avtalet måste diskuteras inför valet till EU-parlamentet eftersom parlamentet efter valet ska godkänna eller förkasta avtalet.
Som det ser ut nu kommer avtalet att innehålla flera problematiska skrivningar, bland annat ett så kallat investeringsskydd.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

HBL - 08 maj 14 kl. 09:06

Det andra parlamentet

Europaparlamentsvalet som äger rum i unionens alla medlemsstater om ett par veckor är en ovanligt stor demokratisk händelse. 400 miljoner väljare i 28 länder väljer 751 ledamöter under ett par dagars tid. EU:s politiska system är mera obekant för oss finländare än det inhemska politiska systemet.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

BT - 22 apr 13 kl. 14:23

Arga protester efter flickvåldtäkt

Ilskna protester mot sexuellt våld rasar i den indiska huvudstaden New Delhi. Polis har gripit ytterligare en misstänkt för våldtäkten och bortförandet av en femårig flicka i staden i förra veckan ? och flera andra fall av våldtäkter mot minderåriga har uppdagats.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 16:54

Ovanlig algodling blir större – försöker göra påsar av alger

Det är Göteborgs universitet som driver algodlingen och där försöker forskarna hitta nya sätt som alger kan användas på. Till exempel att göra påsar eller förpackningar av algerna, enligt professor Henrik Pavia..

SR - 2 timmar sedan

Minnesmarsch blev politisk manifestation

Tre år efter mordet på oppositionspolitikern Boris Nemtsov samlades flera tusen i en minnesmarsch i centrala Moskva. En manifestation, som blev en politisk manifestation mot presidenten och presidentvalet 18:e mars..

SR - 2 timmar sedan

Ursprungsbefolkningen protesterar för rättvisa

I Kanada väcker ett rättsfall starka känslor. 15-åriga Tina Fontaine hittades död i en flod och i veckan friades mannen som var anklagad för hennes mord..

SR - 5 timmar sedan

Risk för fartygen i Östersjön under isveckan

Den sibiriska kylan har tagit grepp om Sverige och för första gången sen 2011 får vi en hel vecka med under noll grader i hela landet. SMHI varnar för risken för nedisning av fartyg i det annars isfria Östersjön..

SR - 5 timmar sedan

Fi hoppas nå Riksdagen i år

I dag avslutar Feministiskt Initiativ sin valkonferens i Malmö där en ny valplattform slagits fast..

SR - 5 timmar sedan

Syrisk kurdledare gripen i Prag

Saleh Muslim, ledare inom den kurdiska YPG-gerillans politiska gren PYD, har gripits i Tjeckiens huvudstad Prag, enligt koalitionen TEV-DEM, som styr delar av norra Syrien..

SR - 5 timmar sedan

Nordkorea vill ha dialog med USA

Nordkorea är berett att inleda samtal med USA..

SR - 6 timmar sedan

Trafficking ett hot mot unga rohingyer

Idag är det exakt ett halvår sen hundratusentals rohingyer började fly Burma under militärens attacker och kom till läger i södra Bangladesh..

SR - 6 timmar sedan

Expert: Syrien utnyttjar vapenvilans undantag

Morgonen efter att FN:s säkerhetsråd antog en historisk resolution om vapenvila "utan dröjsmål" i Syrien kommer uppgifter om nya flygräder mot östra Ghouta..

SR - 7 timmar sedan

Stark press på Merkel att värna egna partiet

I dag ska Angela Merkel presentera vilka kristdemokrater som blir ministrar i nästa regering om koalitionen med socialdemokrater blir av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.