SR > Nyheter

Saturday, 19 January, 05:12

SR - 12 dec 17 kl. 05:00

Rumäniens underhus har godkänt lagar som oroar korruptionskritikerUnder måndagen röstade det rumänska parlamentets underhus igenom en rad kontroversiella lagändringar som kritiker varnar kan underminera landets arbete mot korruption..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumäniens, underhushar , godkänt, lagarsom , oroar, korruptionskritiker
Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 13:27

Vi måste se till att Sveriges lagar följs och vi måste hjälpa romerna i Rumänien

Fakta är att varje dag en person, oavsett nationalitet, bor olovligt i tältläger och väljer att färdas med oregistrerade bilar som har körförbud, så bryts ett tiotal olika lagar.Det är inte brott som ställer till det för den stora massan och det är inte lika spektakulärt som att råna en bank, men det är lagbrott. Fakta är också att vi talar om EU-medborgare, inte flyktingar.

BT - 12 feb 14 kl. 21:48

Rumänsk ambassadör i Borås: "Tiggarna borde försöka få arbete"

Hon vill att Sverige ska se över sina lagar om gatutiggeri. I dag besökte Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige, Borås för att diskutera de rumänska tiggarna. – Tiggeri är inget ärligt sätt att försörja sig på, de borde försöka få ett arbete istället, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 12 kl. 04:47

Oro för riksrättsbeslut i Rumänien

USA är bekymrat över att Rumäniens president kan komma att ställas inför riksrätt. Landet manar EU:s medlemmar att se till att lagar följs. Frankrike, Tyskland och Europarådet har också uttryckt oro..

BT - 25 jul 14 kl. 09:12

Medkänsla syns inte alltid

Slutreplik. Svar till Carlsson (S) och Björklund (S), BT 8/7. Svar till Enbert, BT 18/7 och svar till Hallgren, BT 18/7.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 04:00

När demokratin förhandlas bort

2013 var det uppror på gatorna i Rumänien – de största demonstrationerna och kravallerna sedan diktaturen störtades 1990. Orsaken var det kanadensiska företaget Gabriel Resources planer på den gigantiska guldgruvan Rosia Montana, som skulle ha utplånat fyra berg, två byar och skapat en sjö av cyanidvatten. Parlamentet hade planerat en speciallag som skulle ge projektet genväg förbi alla normala tillståndsprövningar (spekulationer om mutor var vida utbredda), men valde att backa inför massprotesterna.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:29

Storföretag ska inte få stämma stater

Just nu förhandlas i slutna rum frihandelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) mellan EU och USA. Frågan om TTIP-avtalet måste diskuteras inför valet till EU-parlamentet eftersom parlamentet efter valet ska godkänna eller förkasta avtalet.
Som det ser ut nu kommer avtalet att innehålla flera problematiska skrivningar, bland annat ett så kallat investeringsskydd.

HBL - 08 maj 14 kl. 09:06

Det andra parlamentet

Europaparlamentsvalet som äger rum i unionens alla medlemsstater om ett par veckor är en ovanligt stor demokratisk händelse. 400 miljoner väljare i 28 länder väljer 751 ledamöter under ett par dagars tid. EU:s politiska system är mera obekant för oss finländare än det inhemska politiska systemet.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

BT - 22 apr 13 kl. 14:23

Arga protester efter flickvåldtäkt

Ilskna protester mot sexuellt våld rasar i den indiska huvudstaden New Delhi. Polis har gripit ytterligare en misstänkt för våldtäkten och bortförandet av en femårig flicka i staden i förra veckan ? och flera andra fall av våldtäkter mot minderåriga har uppdagats.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden

Det brinner i Häradsuddens avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i områdena att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Östergötland..

SR - 1 timme sedan

Många skadade när oljeledning exploderade

I centrala Mexiko har flera människor skadats i samband med att en oljeledning exploderat..

SR - 2 timmar sedan

Alla ska få egen läkare på vårdcentralen

För att klara en fast läkare till alla behövs stora insatser mot läkarbristen på vårdcentralerna, menar Svenska Distriktsläkarföreningen..

SR - 7 timmar sedan

SVT gör om Mello-appen efter kritiken

Under förra årets sändningar av Melodifestivalen röstade svenska folket över 42 miljoner gånger på sina favoritbidrag. Majoriteten av rösterna skickades in via den populära app som ger tv-tittarna fem gratisröster per låt..

SR - 9 timmar sedan

63 746 viltolyckor anmäldes i fjol

I fjol anmäldes rekordmånga 63 746 viltolyckor till polisen av landets bilister, enligt siffror från Nationella viltolycksrådet..

SR - 10 timmar sedan

Trump och Kim Yong-Chol träffas

USA:s president Donald Trump och Kim Yong-Chol kommer att träffas inom kort, meddelar Vita husets pressekreterare Sarah Sanders, rapporterar Reuters. Texten uppdateras .

SR - 11 timmar sedan

Skyndar på finansiering av höghastighetståg

I fyrpartiuppgörelsen förordas förhandlingar om finansieringen av höghastighetståg..

SR - 11 timmar sedan

Nytt pensionssystem och medborgarlön i Italien

Italiens regering har nu enats om två av de mest omdiskuterade reformerna som regeringspartierna gick till val på att genomföra. Det är två kostsamma förändringar som nu är klara att sättas i verket..

SR - 11 timmar sedan

Domen i fallet "Gica" överklagas

Tingsrätten friade tonårspojkarna från misstankar om mord. Men nu har nya uppgifter kommit in från allmänheten, säger åklagaren Linda Schön..

SR - 12 timmar sedan

131 dagar senare – Löfven blir statsminister

Efter 131 dagar valde riksdagen idag en ny statsminister. Det är Socialdemokraternas Stefan Löfven som tillsammans med Miljöpartiet bildar regering, i budgetsamarbete med Centerpartiet och Liberalerna. Så här sade Stefan Löfven i förmiddags efter att han valts..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.