SR > Nyheter

Monday, 22 October, 05:39

SR - 12 dec 17 kl. 05:00

Rumäniens underhus har godkänt lagar som oroar korruptionskritikerUnder måndagen röstade det rumänska parlamentets underhus igenom en rad kontroversiella lagändringar som kritiker varnar kan underminera landets arbete mot korruption..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumäniens, underhushar , godkänt, lagarsom , oroar, korruptionskritiker
Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 13:27

Vi måste se till att Sveriges lagar följs och vi måste hjälpa romerna i Rumänien

Fakta är att varje dag en person, oavsett nationalitet, bor olovligt i tältläger och väljer att färdas med oregistrerade bilar som har körförbud, så bryts ett tiotal olika lagar.Det är inte brott som ställer till det för den stora massan och det är inte lika spektakulärt som att råna en bank, men det är lagbrott. Fakta är också att vi talar om EU-medborgare, inte flyktingar.

BT - 12 feb 14 kl. 21:48

Rumänsk ambassadör i Borås: "Tiggarna borde försöka få arbete"

Hon vill att Sverige ska se över sina lagar om gatutiggeri. I dag besökte Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige, Borås för att diskutera de rumänska tiggarna. – Tiggeri är inget ärligt sätt att försörja sig på, de borde försöka få ett arbete istället, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 12 kl. 04:47

Oro för riksrättsbeslut i Rumänien

USA är bekymrat över att Rumäniens president kan komma att ställas inför riksrätt. Landet manar EU:s medlemmar att se till att lagar följs. Frankrike, Tyskland och Europarådet har också uttryckt oro..

BT - 25 jul 14 kl. 09:12

Medkänsla syns inte alltid

Slutreplik. Svar till Carlsson (S) och Björklund (S), BT 8/7. Svar till Enbert, BT 18/7 och svar till Hallgren, BT 18/7.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 04:00

När demokratin förhandlas bort

2013 var det uppror på gatorna i Rumänien – de största demonstrationerna och kravallerna sedan diktaturen störtades 1990. Orsaken var det kanadensiska företaget Gabriel Resources planer på den gigantiska guldgruvan Rosia Montana, som skulle ha utplånat fyra berg, två byar och skapat en sjö av cyanidvatten. Parlamentet hade planerat en speciallag som skulle ge projektet genväg förbi alla normala tillståndsprövningar (spekulationer om mutor var vida utbredda), men valde att backa inför massprotesterna.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:29

Storföretag ska inte få stämma stater

Just nu förhandlas i slutna rum frihandelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) mellan EU och USA. Frågan om TTIP-avtalet måste diskuteras inför valet till EU-parlamentet eftersom parlamentet efter valet ska godkänna eller förkasta avtalet.
Som det ser ut nu kommer avtalet att innehålla flera problematiska skrivningar, bland annat ett så kallat investeringsskydd.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

HBL - 08 maj 14 kl. 09:06

Det andra parlamentet

Europaparlamentsvalet som äger rum i unionens alla medlemsstater om ett par veckor är en ovanligt stor demokratisk händelse. 400 miljoner väljare i 28 länder väljer 751 ledamöter under ett par dagars tid. EU:s politiska system är mera obekant för oss finländare än det inhemska politiska systemet.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

BT - 22 apr 13 kl. 14:23

Arga protester efter flickvåldtäkt

Ilskna protester mot sexuellt våld rasar i den indiska huvudstaden New Delhi. Polis har gripit ytterligare en misstänkt för våldtäkten och bortförandet av en femårig flicka i staden i förra veckan ? och flera andra fall av våldtäkter mot minderåriga har uppdagats.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Antalet anmälningar till IVO minskar

Antalet enskilda anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg har minskat med en tredjedel sedan nya regler i patientsäkerhetslagen infördes vid årsskiftet. Men de nya reglerna har också lett till kritik att patientsäkerheten sätts på spel..

SR - 2 timmar sedan

Sveriges gränskontroller totalsågas av EU i hemligstämplad rapport

Kritiken från EU-kommissionen mot Sveriges yttre gränskontroller, som uppmärksammades för några veckor sedan, visar sig nu vara mycket mer omfattande än vad som tidigare varit känt, visar Ekots granskning..

SR - 3 timmar sedan

Global rapport dömer ut kriget mot narkotikan som ett misslyckande

FN:s insatser mot narkotika de senaste tio åren är ett gravt misslyckande..

SR - 6 timmar sedan

Lag & Rättvisa går mot valseger i Polen

Enligt en vallokalsundersökning ser det regerande partiet Lag och rättvisa ut att ha vunnit lokalvalet i Polen..

SR - 8 timmar sedan

Tillfälligt tyskt stopp för vapenexport till Saudiarabien

Förbundskansler Angela Merkel stoppar den tyska vapenexporten till Saudiarabien på grund av att journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödats på saudiska konsulatet i Istanbul.Det är andra gången i år som Berlin stoppar exporten..

SR - 8 timmar sedan

Polen går till lokalval

Partiet Lag och Rättvisa försöker vinna storstadsväljarna i det första lokalvalet sedan partiet kom till makten 2015..

SR - 10 timmar sedan

Enigt negativa till Trumps kärnvapensbeslut

Reaktionerna på USA:s president Donald Trumps planer på att lämna kärnvapenavtalet är enigt negativa..

SR - 10 timmar sedan

Björnar gick till angrepp — sköts av älgjägare

I helgen har det rapporterats om två björnar som har skjutits efter att ha angripit älgjägare..

SR - 12 timmar sedan

Politiskt oroligt och turbulent efter plötslig ministeravgång

Sedan Greklands utrikesminister Nikos Kotzias oväntat avgick i veckan råder nu åter politisk turbulens i Aten. Samtidigt har regeringen bråttom att få igenom vad man lovat före valet nästa år..

SR - 12 timmar sedan

Senatorer vill att Trump pressar saudierna

I USA fortsätter debatten om vad det bör bli för konsekvenser för Saudiarabien efter att de erkänt att journalisten Jamal Khashoggi dödats på landets konsulat i Istanbul..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.