SR > Nyheter

Wednesday, 23 May, 16:56

SR - 12 dec 17 kl. 05:00

Rumäniens underhus har godkänt lagar som oroar korruptionskritikerUnder måndagen röstade det rumänska parlamentets underhus igenom en rad kontroversiella lagändringar som kritiker varnar kan underminera landets arbete mot korruption..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumäniens, underhushar , godkänt, lagarsom , oroar, korruptionskritiker
Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 13:27

Vi måste se till att Sveriges lagar följs och vi måste hjälpa romerna i Rumänien

Fakta är att varje dag en person, oavsett nationalitet, bor olovligt i tältläger och väljer att färdas med oregistrerade bilar som har körförbud, så bryts ett tiotal olika lagar.Det är inte brott som ställer till det för den stora massan och det är inte lika spektakulärt som att råna en bank, men det är lagbrott. Fakta är också att vi talar om EU-medborgare, inte flyktingar.

BT - 12 feb 14 kl. 21:48

Rumänsk ambassadör i Borås: "Tiggarna borde försöka få arbete"

Hon vill att Sverige ska se över sina lagar om gatutiggeri. I dag besökte Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige, Borås för att diskutera de rumänska tiggarna. – Tiggeri är inget ärligt sätt att försörja sig på, de borde försöka få ett arbete istället, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 12 kl. 04:47

Oro för riksrättsbeslut i Rumänien

USA är bekymrat över att Rumäniens president kan komma att ställas inför riksrätt. Landet manar EU:s medlemmar att se till att lagar följs. Frankrike, Tyskland och Europarådet har också uttryckt oro..

BT - 25 jul 14 kl. 09:12

Medkänsla syns inte alltid

Slutreplik. Svar till Carlsson (S) och Björklund (S), BT 8/7. Svar till Enbert, BT 18/7 och svar till Hallgren, BT 18/7.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 04:00

När demokratin förhandlas bort

2013 var det uppror på gatorna i Rumänien – de största demonstrationerna och kravallerna sedan diktaturen störtades 1990. Orsaken var det kanadensiska företaget Gabriel Resources planer på den gigantiska guldgruvan Rosia Montana, som skulle ha utplånat fyra berg, två byar och skapat en sjö av cyanidvatten. Parlamentet hade planerat en speciallag som skulle ge projektet genväg förbi alla normala tillståndsprövningar (spekulationer om mutor var vida utbredda), men valde att backa inför massprotesterna.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:29

Storföretag ska inte få stämma stater

Just nu förhandlas i slutna rum frihandelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) mellan EU och USA. Frågan om TTIP-avtalet måste diskuteras inför valet till EU-parlamentet eftersom parlamentet efter valet ska godkänna eller förkasta avtalet.
Som det ser ut nu kommer avtalet att innehålla flera problematiska skrivningar, bland annat ett så kallat investeringsskydd.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

HBL - 08 maj 14 kl. 09:06

Det andra parlamentet

Europaparlamentsvalet som äger rum i unionens alla medlemsstater om ett par veckor är en ovanligt stor demokratisk händelse. 400 miljoner väljare i 28 länder väljer 751 ledamöter under ett par dagars tid. EU:s politiska system är mera obekant för oss finländare än det inhemska politiska systemet.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

BT - 22 apr 13 kl. 14:23

Arga protester efter flickvåldtäkt

Ilskna protester mot sexuellt våld rasar i den indiska huvudstaden New Delhi. Polis har gripit ytterligare en misstänkt för våldtäkten och bortförandet av en femårig flicka i staden i förra veckan ? och flera andra fall av våldtäkter mot minderåriga har uppdagats.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Mer bevis behövs för att styrka nya Palme-uppgifter

Lars Lampers, tidigare redaktör för Veckans brott, har följt Palmeutredningen under lång tid och vågar inte hoppas för mycket på de nya uppgifterna..

SR - 1 timme sedan

Danius: Alla ledamöter borde avgå

Det räcker inte med att Horace Engdahl avgår, anser Sara Danius. – Min uppfattning är att Akademiens alla ledamöter borde avgå, säger hon till SVT Kulturnyheterna..

SR - 2 timmar sedan

Socialdemokraterna i historisk svacka

Socialdemokraterna får historiskt låga opinionssiffror. I DN/Ipsos senaste mätning uppger bara 24 procent att de ska rösta på partiet. Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach analyserar S kräftgång..

SR - 2 timmar sedan

"Jag lämnade uppgifter som utredarna kunde ha nytta av"

Journalisten Thomas Pettersson, som skrivit Filter-reportaget, och tre andra personer har hörts efter de nya uppgifterna..

SR - 2 timmar sedan

Hovet: Avhopparna krävs för nya ledamöter

Den decimerade Svenska Akademien kan inte fylla sina fyra tomma stolar utan avhopparnas röster. Det slår hovet nu fast. – Där finns det olika meningar, säger den tillförordnade ständige sekreteraren Anders Olsson till TT..

SR - 3 timmar sedan

Så påverkas du av GDPR

Nu på fredag införs GDPR. Det är den nya dataskyddsförordningen inom EU som styr hur våra personuppgifter får hanteras..

SR - 5 timmar sedan

Ericssons tidigare vd åtalad

I dag inleddes korruptionsrättegången mot flera Ericssonchefer i Aten. Åtalet gäller grovt mutbrott. Bland de åtalade finns tidigare vd:n Kurt Hellström..

SR - 4 timmar sedan

Misstänkt skolhot i Malmö

Tre 15-åringar har anhållits i Malmö misstänkta för förberedelse till mord på sin högstadieskola Bergaskolan..

SR - 4 timmar sedan

SD går till val på fler poliser med större befogenheter

En helhetslösning för en mer effektiv polis kallar partiledaren Jimmie Åkesson Sverigedemokraternas förslag inför valet..

SR - 4 timmar sedan

Svårare att hitta brandmän till sommarvikariat

Det har blivit svårare för räddningstjänster att hitta sommarvikarier till de ordinarie brandmännen. I till exempel både Stockholm och Göteborg har man inte kunnat anställa tillräckligt många vikarier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.