SR > Nyheter

Saturday, 18 August, 12:59

SR - 12 dec 17 kl. 05:00

Rumäniens underhus har godkänt lagar som oroar korruptionskritikerUnder måndagen röstade det rumänska parlamentets underhus igenom en rad kontroversiella lagändringar som kritiker varnar kan underminera landets arbete mot korruption..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumäniens, underhushar , godkänt, lagarsom , oroar, korruptionskritiker
Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 13:27

Vi måste se till att Sveriges lagar följs och vi måste hjälpa romerna i Rumänien

Fakta är att varje dag en person, oavsett nationalitet, bor olovligt i tältläger och väljer att färdas med oregistrerade bilar som har körförbud, så bryts ett tiotal olika lagar.Det är inte brott som ställer till det för den stora massan och det är inte lika spektakulärt som att råna en bank, men det är lagbrott. Fakta är också att vi talar om EU-medborgare, inte flyktingar.

BT - 12 feb 14 kl. 21:48

Rumänsk ambassadör i Borås: "Tiggarna borde försöka få arbete"

Hon vill att Sverige ska se över sina lagar om gatutiggeri. I dag besökte Raduta Matache, Rumäniens ambassadör i Sverige, Borås för att diskutera de rumänska tiggarna. – Tiggeri är inget ärligt sätt att försörja sig på, de borde försöka få ett arbete istället, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 12 kl. 04:47

Oro för riksrättsbeslut i Rumänien

USA är bekymrat över att Rumäniens president kan komma att ställas inför riksrätt. Landet manar EU:s medlemmar att se till att lagar följs. Frankrike, Tyskland och Europarådet har också uttryckt oro..

BT - 25 jul 14 kl. 09:12

Medkänsla syns inte alltid

Slutreplik. Svar till Carlsson (S) och Björklund (S), BT 8/7. Svar till Enbert, BT 18/7 och svar till Hallgren, BT 18/7.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 04:00

När demokratin förhandlas bort

2013 var det uppror på gatorna i Rumänien – de största demonstrationerna och kravallerna sedan diktaturen störtades 1990. Orsaken var det kanadensiska företaget Gabriel Resources planer på den gigantiska guldgruvan Rosia Montana, som skulle ha utplånat fyra berg, två byar och skapat en sjö av cyanidvatten. Parlamentet hade planerat en speciallag som skulle ge projektet genväg förbi alla normala tillståndsprövningar (spekulationer om mutor var vida utbredda), men valde att backa inför massprotesterna.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:29

Storföretag ska inte få stämma stater

Just nu förhandlas i slutna rum frihandelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) mellan EU och USA. Frågan om TTIP-avtalet måste diskuteras inför valet till EU-parlamentet eftersom parlamentet efter valet ska godkänna eller förkasta avtalet.
Som det ser ut nu kommer avtalet att innehålla flera problematiska skrivningar, bland annat ett så kallat investeringsskydd.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

HBL - 08 maj 14 kl. 09:06

Det andra parlamentet

Europaparlamentsvalet som äger rum i unionens alla medlemsstater om ett par veckor är en ovanligt stor demokratisk händelse. 400 miljoner väljare i 28 länder väljer 751 ledamöter under ett par dagars tid. EU:s politiska system är mera obekant för oss finländare än det inhemska politiska systemet.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

BT - 22 apr 13 kl. 14:23

Arga protester efter flickvåldtäkt

Ilskna protester mot sexuellt våld rasar i den indiska huvudstaden New Delhi. Polis har gripit ytterligare en misstänkt för våldtäkten och bortförandet av en femårig flicka i staden i förra veckan ? och flera andra fall av våldtäkter mot minderåriga har uppdagats.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Labourledaren Corbyn anklagas för antisemitism igen

Krisen i det brittiska Labourpartiet djupnar, med förnyade anklagelser om antisemitism riktade mot partiledaren Jeremy Corbyn.

SR - 15 minuter sedan

Statsbegravning för brooffer – flera familjer vägrar delta

Det råder landssorg i Italien i dag, och myndigheterna har planerat en statsbegravningsceremoni. Men alla familjer vill inte delta, och det finns en ilska mot vad de ser som den italienska statens misslyckande att skydda sina medborgare..

SR - 45 minuter sedan

Kritik mot Österrike efter Putins bröllopsvisit

Under lördagen gifter sig Österrikes utrikesminister och överraskande har en världsledare tackat ja till att vara med – Rysslands president Vladimir Putin. Det har utlöst förvåning och även kritik..

SR - 1 timme sedan

Kofi Annan har dött

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött, uppger FN..

SR - 3 timmar sedan

Ny Arla-märkning ska stoppa svinn

För att folk ska slänga mindre mat inför Arla en ny datummärkning på produkter som mjölk, yoghurt, fil och grädde. Många mejeriprodukter håller mycket längre än bäst före-datumet, och därför införs en märkning som påminner om att en produkt kan hålla längre..

SR - 5 timmar sedan

Skottlossning mot nattklubb i Malmö

Strax efter klockan fem i morse avlossades flera skott mot nattklubben Etage i Malmö, rapporterar flera medier..

SR - 6 timmar sedan

M backar, KD och MP ökar i Svensk väljaropinion

Inte sedan hösten 2017 har Moderaternas väljarstöd varit lika svagt som nu, det visar Svensk väljaropinion, en sammanvägning av flera stora opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot..

SR - 9 timmar sedan

Norge fruktar invasion av svenska vildsvin

Enligt en ny rapport kan dagens norska bestånd av cirka tusen djur om lite drygt tio år ha växt till 40 000 djur. Senterpartiet i Norge vill nu se drastiska åtgärder för att stoppa spridningen..

SR - 10 timmar sedan

Riksdagsledamöter utsatta för utländsk påverkan

Flera riksdagsledamöter säger att de utsatts för påtryckningar av främmande makt, det skriver Dagens Nyheter. Säpo uppges utreda flera fall..

SR - 15 timmar sedan

Flera riksdagskandidater vill tillåta cannabis

I samtliga 29 valkretsar, från norr till söder, finns det kandidater till riksdagen som öppet stödjer en cannabisliberal politik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.