Expressen > Opinion

Sunday, 25 February, 14:32

Liknande nyheter

Taggar: Svenska lagarska inte , stiftasi , missionssyfte
Sydsvenskan - 27 jan 12 kl. 06:30

Nya lagar inskränker rätten till abort i USA

Kvinnor i Texas som söker abort ska först lyssna till fostrets hjärtslag. Den nya lagen understryker hur USA:s grundlagsskyddade aborträtt kan inskränkas på delstatsnivå.
NEW YORK.

Sydsvenskan - 09 nov 12 kl. 06:30

Lagen behöver tydligare lagar

Frågan om idrottslig bolagisering i vidare mening självdog väl mer eller mindre vid senaste Riksidrottsmötet.Så kallade Idrotts AB förblir en möjlighet som mest är en halvmesyr när pressade ledare försöker sätta prefixen idrotts- och företags- på sig samtidigt.Under tiden springer utvecklingen i samhället vidare i rekordfart och ska svensk elitidrott kunna hävda sig, måste dess organisationer inse att det inte räcker med en rörelse för att hänga med.

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 09:42

Ryssland hoppar av internationella krigsbrottsdomstolen ICC - fria tyglar bryta mot krigets lagar

Ryssland hoppar av den internationella krigsbrottsdomstolen ICC. Även om man redan tidigare fullkomligt struntat i folkrätten och Genevékonventionen är nu alla illusioner om att man ska följa dessa borta. Då Ryssland aktivt hotar Sverige och genomför övningsangrepp mot Sverige, samt enligt flera källor (inklusive officiellt Säpo) genomför krigsförberedande handlingar mot Sverige, måste svenskt totalförsvar utgå från att angriparen kommer bryta mot krigets lagar och planera för detta.

YLE - 21 dec 16 kl. 04:49

Antti Kurvinen: Lagar skall följas

Peter Knuts (C) uttalande i samband med jourreformen om att lagar är till för att kringgås har väckt stor uppmärksamhet. På finskt centerhåll är det svårt att få en kommentar, annat än att lagar är till för att följas. Antti Kurvinen är viceordförande för Centern och riksdagsledamot från Seinäjoki.

Nyheter 24 - 04 feb 14 kl. 15:46

Bredbandsbolaget tar ställning mot Rysslands lagar i sin nya kampanjRysslands antigaylagar

Bredbandsbolaget tar i sin nya reklamkampanj ställning mot Rysslands antigaylagar. Kampanjen heter "Sport för alla" och startar under onsdagen och pågår under hela OS.Produktionsbolaget Acne ligger bakom kampanjen och den ska lägga fokus på företagets olika tevepaket.

DrivaEget - 23 jan 15 kl. 12:10

Här är 18 nya lagar som påverkar dig som småföretagare

 Allmänt  Höjda skatter, nya regler kring RUT och ROT, förändringar kring sjuklöner – det är några av de 18 nya lagar som rör dig som småföretagare. Här är hela listan. Här har vi samlat ett urval av de lagar och förordningar som nu träder i kraft och som kan påverka dig som småföretagare.

Cornucopia - 18 aug 17 kl. 11:28

När inte lagar tillämpas hjälper inte hårdare lagstiftning

Våra populistiska politiker skriker hela tiden om hårdare lagar mot ditten och datten, så fort de får frågor kring t ex brottslighet, terrorism, kriminalitet och annan dålig stämning. Men när lagarna ändå inte tillämpas så hjälper inte hårdare lagstiftning. Utan ett fungerande rättsväsende är hårdare lagstiftning meningslöst.

Newsmill - 13 apr 11 kl. 18:36

Översyn av inhumana lagar behövs i EU

Bra lagar syftar till att skydda individer till hälsa, liv och egenom mot övergrepp och också att skydda genuina allmänintressen som trafiksäkerhet, miljö, värna fri- och rättigheter etc. Men det finns lagar och adminstrativa regler inom EU-länder som inte har något som helst skyddsintresse och som i vissa fall är rent inhumana. Nedan följer en ganska personlig berättelse och slutsatserna av den är att det behövs en översyn inom EU av sådana dåliga lagar..

BT - 24 okt 11 kl. 19:37

Oro för sharia-lagar i Libyen

Efter stigande internationell oro över vart Libyen efter Gaddafi är på väg försäkrar övergångsledaren Mustafa Abdel Jalil att libyerna "är moderata muslimer". Jalil sade i söndags att Libyen har islamiska sharia-lagar som utgångspunkt för en ny lagstiftning. Det väckte oro för att landet kan vara på väg mot religiös extremism.

Regeringen - 28 jun 13 kl. 17:00

Viktigare lagar och förordningar

Nu finns skriften Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2013. Skriften innehåller en kort sammanfattning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring halvårsskiftet 2013. Informationsmaterial: Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2013 Statsrådsberedningen, 28 juni 2013.

Regeringen - 23 dec 13 kl. 11:24

Viktigare lagar och förordningar

Nu finns skriften Viktigare lagar och förordningar inför årsskiftet 2013/2014. Skriften innehåller en kort sammanfattning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring årsskiftet 2013/2014.

Informationsmaterial: Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2013/2014

Statsrådsberedningen, 23 december 2013.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 20 timmar sedan

En S-M-regering vore bra för Sverige

Det är dags att våga tänka det otänkbara - en regering med socialdemokrater och moderater efter valet i höst. För Sverige vore det goda nyheter..

Expressen - Igår: 06:00

Glöm JAS 39 E Gökungen, satsa på cyberförsvaret

Försvaret kräver ökade anslag till samma nivå som vid Berlinmurens fall. Men hur vet vi att skattepengarna går till rätt saker?.

Expressen - Igår: 19:00

Rektorer måste få porta elever som hotar och slåss

Samhället måste tala med fast och tydlig röst mot skolvåldet. Men när rektorer stänger av våldsamma elever får de inte sällan bakläxa av Skolinspektionen..

Expressen - I förrgår: 06:00

Skydda lärarna mot hot och våld

Lärare hotas till livet och misshandlas med tillhyggen. Det måste tas på lika stort allvar som hoten mot blåljuspersonal..

Expressen - I förrgår: 19:30

Tvättstugans död får mig att tvivla på delningsekonomin

Samtidigt som delningsekonomi hyllas som framtidens melodi, tynar tvättstugan bort. Ryktet om prylsamhällets död är betydligt överdrivet..

Expressen - 21 feb 18 kl. 19:30

Vill Löfven att 17-åringar ska dansa rättstavning?

Varför kan inte regeringen hålla fingrarna på täcket i skolpolitiken? Sluta pilla!.

Expressen - 21 feb 18 kl. 17:16

Wallström, vad döljer du för oss?

Det osar katt om hemlighetsmakeriet på utrikesdepartementet.Var regeringens FN-kampanj allt för smutsig för att kunna bli offentlig?.

Expressen - 21 feb 18 kl. 06:00

Alliansen måste stoppa den röda aktivismen

 Det är inte bara de rödgröna med Alice Bah Kuhnke i spetsen som driver på politiseringen av kulturlivet och universiteten. Även alliansen är medskyldig.  Borgerligheten måste göra upp med detta arv..

Expressen - 20 feb 18 kl. 19:00

Säg efter mig DN Kultur: Ryssland är en diktatur

Det är okunnigt av Johan Croneman att ursäkta dagens förtryck i Ryssland med ett historiskt trauma..

Expressen - 20 feb 18 kl. 06:00

LINDA NORDLUND: Att vara feminist är inte transfobi

Varför ska kvinnors kamp alltid underordnas en massa andra radikala rörelsers behov? Det är inte transfobi att vara feminist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.