Expressen > Nyheter

Monday, 17 December, 01:01

Expressen - 08 dec 17 kl. 06:32

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägdeJustitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.– Jag har inte en susning om affären, säger Stefan Lindskog..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Högsta, Stefan Lindskog, Environiq, Lindskog, Folke Johansson

Dela artikeln

884 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domaren, fattade, beslutom , bolaghan själv , ägde
Expressen - 29 sep 14 kl. 00:34

Rooney: "Domaren fattade rätt beslut"

Han bäddade för segern. Men Wayne Rooney fick lämna helgens ligamöte med West Ham med bitter eftersmak – efter att ha sparkat ner Stewart Downing. Nu ber Manchester Uniteds lagkapten om ursäkt.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Fullmäktige har dålig koll på fattade beslut

HÖRBY Kommunen får svidande kritik i en revisionsrapport, som presenterades i fullmäktige på måndagskvällen, för att man inte har full koll på om fullmäktigebesluten verkställs eller ej.
– Det är allvarligt att en rutin saknas för uppföljning av fullmäktiges beslut, sade Alf Wahlgren, revisionsfirman PWC:s projektledare för granskningen. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

KS fattade beslut i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sunne fattade på tisdagen beslut om Rottneros skola och Skäggebergsskolan..

Sydsvenskan - 21 feb 16 kl. 04:00

Klockan tickar för EU. Fattade beslut om flyktingarna måste följas.

På ytan kan beskedet från EU-toppmötet i veckan – att asylsökande inte ska ha rätt att välja i vilken medlemsstat de ska söka asyl – ses som en framgång för Stefan Löfvens (S) linje. "Det är helt avgörande för att vi ska kunna få en rättvis fördelning av asylsökande i Europa", sade Sveriges statsminister efter mötet. Men EU har tidigare fattat flera beslut i flyktingfrågan som inte har verkställts, exempelvis när stats- och regeringscheferna i september förra året enades om att 160 000 asylsökande i Italien och Grekland skulle omfördelas.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 11 kl. 17:55

Länsstyrelsen fattade beslut utan underlag

Länsstyrelsen beslutade i oktober 2009 att en man inte fick ankra upp fartyg i Natura 2000-området vid Hallands Väderö. Mannen överklagade beslutet till Miljödomstolen som ger honom delvis rätt. Länsstyrelsen menar att det saknas en utredning som visar hur uppankringen skulle påverka miljön.

Hela Gotland - 30 jun 11 kl. 04:00

Tre fattade beslut om upphandlingar

Tekniska nämnden tog vid sitt senaste möte beslut om tre upphandlingar.Eller snarare två, eftersom det i det tredje fallet inte hade kommit in något anbud..

YLE - 17 mar 14 kl. 15:38

Stadsstyrelsen i Esbo fattade beslut om nedskärningar

Stadsstyrelsen i Esbo har i dag måndag fattat beslut om nedskärningar på 15 miljoner euro. Styrelsen godkände stadsdirektörens förslag med rösterna 7-6. 2 ledamöter röstade blankt.

DN - 03 mar 16 kl. 14:32

”Myndigheter centraliserar i strid med fattade beslut”

REPLIK. Jag välkomna att statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi ställer sig bakom den decentralistiska linjen som jag och Centerpartiet drivit beträffande bland annat Skatteverkets beslut att flytta kontor och personal till större centralorter (DN Debatt 3/3). Samtidigt vill jag påtala att uppdraget till Statskontoret har marginell betydelse i sammanhanget, skriver Per Åsling (C)..

DalaDemokraten - 09 okt 15 kl. 15:38

Två år gamla beslut ännu inte verkställda

Under 2012 fattade kommunfullmäktige i Falu kommun beslut om att samtliga nämnder ska sammanställa samtliga politiskt fattade beslut i samband med årsbokslutet. Detta skulle göras för att förhindra att politiskt fattade beslut inte verkställdes..

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 17:38

Man sätter sig inte över demokratiskt tagna beslut

Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson i Lund säger enligt Sydsvenskan att:”I vissa fall är det rätt att bryta mot demokratiskt fattade beslut. Regeringen kan ibland fatta beslut som inte har en grund hos väljarna.” Detta efter att hon uppmanat till flyktingsmuggling på sin Facebooksida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Explosion i trapphus

Sent på söndagskvällen kom larm om en explosion i ett trapphus i den södra delen av Malmö, enligt Sydsvenskan..

Expressen - 3 timmar sedan

Iron Maiden-sångarens hyllning till ABBA – inför Malmö-besöket

För fyra år sedan fick Bruce Dickinson, 60, diagnosen tungcancer.Efter fem månaders intensiv behandling var han snabbt tillbaka på scenen med Iron Maiden.Kanske var det hans otåliga livsstil som räddade livet på den populära metal-ikonen som snart kommer till Sverige med sin enmanshow.

Expressen - 3 timmar sedan

Henry, 26, våldtog sin treåriga dotter: "Olyckshändelse"

Det tog bara juryn 30 minuter att komma fram till att Henry Vincent Bennett gjort sig skyldig till våldtäkt på sin treåriga dotter.De köpte inte hans försvar: Att han trodde flickan var hans fru, April Bennett.– Jag låg på rygg...

Expressen - 3 timmar sedan

Efter omröstningen – nu gästar talmannen Agenda

Stefan Löfven blev i fredags nerröstad som statsminister i riksdagen.I kväll gästar talmannen Andreas Norlén SVT:s "Agenda" om regeringsbildningen.Även rikspolischef Anders Thornberg och socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman medverkar i kvällens program.

Expressen - 4 timmar sedan

Lastbil i diket – svår halka på många håll

Strax efter klockan 20 körde en lastbil i diket på E4 vid Skånes Fagerhult.Många olyckor har inträffat i halkan under söndagskvällen..

Expressen - 4 timmar sedan

Skjutningarna måste stoppas – och polisen ställas till svars

Mord föder mord i ett skuggsamhälle med egna utredningar och dödsdomar – avfärda inte det som ”självsanering” och glöm inte att bödlarna ibland skjuter i blindo.Polisen har tappat greppet om den spiral av dödligt våld som pågår i Sverige och nu krävs handling – även från politiskt håll där ”skjutningarna” blivit en klyscha..

Expressen - 4 timmar sedan

Haidie, 46, skämdes för sin ensamhet – nu har allt vänt

Haidie Adolfsson, 46, har brottats med ofrivillig ensamhet under stora delar av sitt liv. Under 2015 bröt hon ihop och med det kom också den vändningen som hon behövde genom ett inlägg på Facebook.I dag har hon slutat att skämmas.

Expressen - 5 timmar sedan

Jakelin, 7, dog i förvar hos gränspolisen

Sjuåriga Jakelin Caal dog när hon var i förvar hos amerikanska gränspolisen.Nu växer kritiken mot hur USA behandlar illegala invandrare – samtidigt som den döda flickans pappa förnekar att hans dotter gått utan mat och vatten när de korsade gränsen.– Han är väldigt tydlig med att hans dotter mådde bra, säger pappans advokat Ruben Garcia till Washington Post..

Expressen - 5 timmar sedan

Rikspolischefen vill inte veta av kritiska rapporten

Sex ihjälskjutna av polis på bara sju månader. Vid två av årets dödsskjutningar var poliserna nyutbildade.Men när Stefan Holgersson, professor och polis, erbjöd sig att undersöka polisens våldsanvändning gav rikspolischef Anders Thornberg kalla handen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.