Expressen > Nyheter

Tuesday, 19 June, 10:42

Expressen - 08 dec 17 kl. 06:32

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägdeJustitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.– Jag har inte en susning om affären, säger Stefan Lindskog..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Högsta, Stefan Lindskog, Environiq, Lindskog, Folke Johansson

Dela artikeln

884 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domaren, fattade, beslutom , bolaghan själv , ägde
Expressen - 29 sep 14 kl. 00:34

Rooney: "Domaren fattade rätt beslut"

Han bäddade för segern. Men Wayne Rooney fick lämna helgens ligamöte med West Ham med bitter eftersmak – efter att ha sparkat ner Stewart Downing. Nu ber Manchester Uniteds lagkapten om ursäkt.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Fullmäktige har dålig koll på fattade beslut

HÖRBY Kommunen får svidande kritik i en revisionsrapport, som presenterades i fullmäktige på måndagskvällen, för att man inte har full koll på om fullmäktigebesluten verkställs eller ej.
– Det är allvarligt att en rutin saknas för uppföljning av fullmäktiges beslut, sade Alf Wahlgren, revisionsfirman PWC:s projektledare för granskningen. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

KS fattade beslut i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sunne fattade på tisdagen beslut om Rottneros skola och Skäggebergsskolan..

Sydsvenskan - 21 feb 16 kl. 04:00

Klockan tickar för EU. Fattade beslut om flyktingarna måste följas.

På ytan kan beskedet från EU-toppmötet i veckan – att asylsökande inte ska ha rätt att välja i vilken medlemsstat de ska söka asyl – ses som en framgång för Stefan Löfvens (S) linje. "Det är helt avgörande för att vi ska kunna få en rättvis fördelning av asylsökande i Europa", sade Sveriges statsminister efter mötet. Men EU har tidigare fattat flera beslut i flyktingfrågan som inte har verkställts, exempelvis när stats- och regeringscheferna i september förra året enades om att 160 000 asylsökande i Italien och Grekland skulle omfördelas.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 11 kl. 17:55

Länsstyrelsen fattade beslut utan underlag

Länsstyrelsen beslutade i oktober 2009 att en man inte fick ankra upp fartyg i Natura 2000-området vid Hallands Väderö. Mannen överklagade beslutet till Miljödomstolen som ger honom delvis rätt. Länsstyrelsen menar att det saknas en utredning som visar hur uppankringen skulle påverka miljön.

Hela Gotland - 30 jun 11 kl. 04:00

Tre fattade beslut om upphandlingar

Tekniska nämnden tog vid sitt senaste möte beslut om tre upphandlingar.Eller snarare två, eftersom det i det tredje fallet inte hade kommit in något anbud..

YLE - 17 mar 14 kl. 15:38

Stadsstyrelsen i Esbo fattade beslut om nedskärningar

Stadsstyrelsen i Esbo har i dag måndag fattat beslut om nedskärningar på 15 miljoner euro. Styrelsen godkände stadsdirektörens förslag med rösterna 7-6. 2 ledamöter röstade blankt.

DN - 03 mar 16 kl. 14:32

”Myndigheter centraliserar i strid med fattade beslut”

REPLIK. Jag välkomna att statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi ställer sig bakom den decentralistiska linjen som jag och Centerpartiet drivit beträffande bland annat Skatteverkets beslut att flytta kontor och personal till större centralorter (DN Debatt 3/3). Samtidigt vill jag påtala att uppdraget till Statskontoret har marginell betydelse i sammanhanget, skriver Per Åsling (C)..

DalaDemokraten - 09 okt 15 kl. 15:38

Två år gamla beslut ännu inte verkställda

Under 2012 fattade kommunfullmäktige i Falu kommun beslut om att samtliga nämnder ska sammanställa samtliga politiskt fattade beslut i samband med årsbokslutet. Detta skulle göras för att förhindra att politiskt fattade beslut inte verkställdes..

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 17:38

Man sätter sig inte över demokratiskt tagna beslut

Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson i Lund säger enligt Sydsvenskan att:”I vissa fall är det rätt att bryta mot demokratiskt fattade beslut. Regeringen kan ibland fatta beslut som inte har en grund hos väljarna.” Detta efter att hon uppmanat till flyktingsmuggling på sin Facebooksida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Justitieministern om skjutningen i Malmö: Jag känner en stor ilska och frustration

Regeringen vill höja straffet för de som ger sig på vittnen, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på en pressträff på tisdagen. .

Expressen - 15 minuter sedan

Så växte Ivankas miljonimperium fram

Det började med smycken 2007.  Ett par år senare lanserade Ivanka Trump sitt eget märke, som i dag säljer kläder, skor, handväskor, accessoarer, parfymer och till och med sängkläder för bebisar.  Trots att hon nu jobbar som rådgivare i Vita huset fortsätter presidentdottern att tjäna stora pengar på sitt modeimperium – över 40 miljoner kronor under förra året, enligt CNN.

Expressen - 15 minuter sedan

Kraftigt skyfall svepte in – och nu väntar mer regn

Göteborg drabbades av ett kraftigt skyfall på tisdagsförmiddagen.Regnet drar vidare och även Borås, Ulricehamn och Jönköping kan få mycket regn under dagen.– Skurar så här års kan lokalt bli väldigt kraftiga, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 30 minuter sedan

Kanada släpper cannabis fritt

Kanada kommer som första större land i världen att tillåta cannabis för vardagsbruk. Landets underhus i Ottawa sa ja med 205 röster mot 82. .

Expressen - 30 minuter sedan

Föräldrapenninguttaget skiljer sig i olika inkomstgrupper

Antalet uttagna föräldrapenningdagar under ett barns första år varierar stort beroende på hur hög inkomst föräldrarna har och om de bor ihop.Ensamstående föräldrar med låg inkomst tar i genomsnitt ut flest dagar under barnets första år, 6,0 dagar per vecka.Det kan jämföras med sammanboende föräldrar med hög inkomst som i genomsnitt tar ut 3,7 dagar per vecka under barnets första år..

Expressen - 45 minuter sedan

H&M-rivalens fräcka drag – öppnar snett över gatan

Dern 24 augusti öppnar japanska H&M-konkurrenten Uniqlo sin första Sverigebutik. Och det gör det genom att ta över hela Sverigehuset i centrala Stockholm – mitt emot H&M:s flaggskeppsbutik.  – Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018, säger Tadashi Yani, vd och styrelseordförande för Uniqlo, i ett pressmeddelande.

Expressen - 45 minuter sedan

Överskott på 90 miljarder i statens budget

Sveriges ekonomi fortsätter att växa i god takt och statsbudgeten förväntas visa ett överskott på 90 miljarder kronor i år. Det visar en färsk prognos från Riksgälden. .

Expressen - 1 timme sedan

Svenskarna som var Hitlers hantlangare

Sverige var ett av få länder som inte invaderades av Nazityskland under andra världskriget. Men om så hade blivit fallet stod nazisterna i Sverige redo att leda Sverige, likt Vidkun Quisling i Norge. – En del, absolut.

Expressen - 1 timme sedan

Lönegapet och mellan kvinnor och män minskar

Nya siffror om kvinnors löner: Löneskillnaden mot män fortsätter minska.En orsak är att fler kvinnor blir chefer.– Det finns en tydlig trend med minskande löneskillnad, säger Medlingsinstitutets statistikansvarige John Ekberg..

Expressen - 1 timme sedan

Jacob skulle laga mat – då hittade han giftspindeln

Jacob Vaughn skulle förbereda en måltid – men i stället gjorde han en skrämmande upptäckt.I den nyinköpta broccolin gömde sig nämligen en spindel av sorten svarta änkan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.