Expressen > Nyheter

Saturday, 17 March, 05:24

Expressen - 08 dec 17 kl. 06:32

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägdeJustitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.– Jag har inte en susning om affären, säger Stefan Lindskog..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Högsta, Stefan Lindskog, Environiq, Lindskog, Folke Johansson

Dela artikeln

884 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domaren, fattade, beslutom , bolaghan själv , ägde
Expressen - 29 sep 14 kl. 00:34

Rooney: "Domaren fattade rätt beslut"

Han bäddade för segern. Men Wayne Rooney fick lämna helgens ligamöte med West Ham med bitter eftersmak – efter att ha sparkat ner Stewart Downing. Nu ber Manchester Uniteds lagkapten om ursäkt.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Fullmäktige har dålig koll på fattade beslut

HÖRBY Kommunen får svidande kritik i en revisionsrapport, som presenterades i fullmäktige på måndagskvällen, för att man inte har full koll på om fullmäktigebesluten verkställs eller ej.
– Det är allvarligt att en rutin saknas för uppföljning av fullmäktiges beslut, sade Alf Wahlgren, revisionsfirman PWC:s projektledare för granskningen. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

KS fattade beslut i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sunne fattade på tisdagen beslut om Rottneros skola och Skäggebergsskolan..

Sydsvenskan - 21 feb 16 kl. 04:00

Klockan tickar för EU. Fattade beslut om flyktingarna måste följas.

På ytan kan beskedet från EU-toppmötet i veckan – att asylsökande inte ska ha rätt att välja i vilken medlemsstat de ska söka asyl – ses som en framgång för Stefan Löfvens (S) linje. "Det är helt avgörande för att vi ska kunna få en rättvis fördelning av asylsökande i Europa", sade Sveriges statsminister efter mötet. Men EU har tidigare fattat flera beslut i flyktingfrågan som inte har verkställts, exempelvis när stats- och regeringscheferna i september förra året enades om att 160 000 asylsökande i Italien och Grekland skulle omfördelas.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 11 kl. 17:55

Länsstyrelsen fattade beslut utan underlag

Länsstyrelsen beslutade i oktober 2009 att en man inte fick ankra upp fartyg i Natura 2000-området vid Hallands Väderö. Mannen överklagade beslutet till Miljödomstolen som ger honom delvis rätt. Länsstyrelsen menar att det saknas en utredning som visar hur uppankringen skulle påverka miljön.

Hela Gotland - 30 jun 11 kl. 04:00

Tre fattade beslut om upphandlingar

Tekniska nämnden tog vid sitt senaste möte beslut om tre upphandlingar.Eller snarare två, eftersom det i det tredje fallet inte hade kommit in något anbud..

YLE - 17 mar 14 kl. 15:38

Stadsstyrelsen i Esbo fattade beslut om nedskärningar

Stadsstyrelsen i Esbo har i dag måndag fattat beslut om nedskärningar på 15 miljoner euro. Styrelsen godkände stadsdirektörens förslag med rösterna 7-6. 2 ledamöter röstade blankt.

DN - 03 mar 16 kl. 14:32

”Myndigheter centraliserar i strid med fattade beslut”

REPLIK. Jag välkomna att statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi ställer sig bakom den decentralistiska linjen som jag och Centerpartiet drivit beträffande bland annat Skatteverkets beslut att flytta kontor och personal till större centralorter (DN Debatt 3/3). Samtidigt vill jag påtala att uppdraget till Statskontoret har marginell betydelse i sammanhanget, skriver Per Åsling (C)..

DalaDemokraten - 09 okt 15 kl. 15:38

Två år gamla beslut ännu inte verkställda

Under 2012 fattade kommunfullmäktige i Falu kommun beslut om att samtliga nämnder ska sammanställa samtliga politiskt fattade beslut i samband med årsbokslutet. Detta skulle göras för att förhindra att politiskt fattade beslut inte verkställdes..

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 17:38

Man sätter sig inte över demokratiskt tagna beslut

Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson i Lund säger enligt Sydsvenskan att:”I vissa fall är det rätt att bryta mot demokratiskt fattade beslut. Regeringen kan ibland fatta beslut som inte har en grund hos väljarna.” Detta efter att hon uppmanat till flyktingsmuggling på sin Facebooksida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Sessions sparkar vice FBI-chefen McCabe

Donald Trumps justitieminister Jeff Sessions sparkar FBI:s näst högste chef Andrew McCabe. McCabe skulle ha gått i pension på söndag, men får nu lämna sina arbetsuppgifter med omedelbar verkan, rapporterar bland andra Reuters..

Expressen - 2 timmar sedan

En person skuren i bråk utanför restaurang

Flera personer har varit inblandade i ett bråk utanför en restaurang vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. En person ska ha blivit skuren. Skadeläget är okänt..

Expressen - 3 timmar sedan

Försvunnen skoterförare hittades av fjällräddare

En skoterförare har hittats efter en sökinsats i Naankitunturi söder om Vittangi i Kiruna kommun. Mannen anmäldes försvunnen av anhöriga under eftermiddagen. Han var frusen när han hittades, men klarade sig utan fysiska skador, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 3 timmar sedan

Uppgifter: Trump hotar porrstjärnan med domstol

Nu går matchen mellan Donald Trump och Stormy Daniels om deras påstådda sexaffär in i ny fas.Nu hotar den amerikanske presidenten med domstol och böter på 20 miljoner dollar – om porrstjärnan inte håller tyst, uppger Bloomberg News.Nyheten toppar alla de stora amerikanska mediebolagens sändningar..

Expressen - 4 timmar sedan

Hillary Clinton sågar Ivanka Trumps chanser

Ivanka Trump vill bli USA:s första kvinnliga president. Men det kommer aldrig hända – åtminstone inte om man får tro förra valets presidentkandidat Hillary Clinton. – Vi vill inte ha några fler oerfarna Trump-människor i Vita huset, säger hon till holländska tv-kanalen KRO NCRV.

Expressen - 5 timmar sedan

Rysk ilska när Putin anklagas för nervgiftattack: ”Oförlåtligt”

Ordkriget mellan England och Ryssland trappas upp.Detta sedan den engelska utrikesministern Boris Johnson  mer eller mindre pekar ut Rysslands president Vladimir Putin som direkt ansvarig för nervgiftsattacken mot den ryske ex-spionen och hans dotter. Kremls svar: "Anklagelserna är chockerande och oförlåtliga"..

Expressen - 5 timmar sedan

Knivskuren larmade själv polis

En man blev sent på fredagskvällen knivskuren i Bjuv.Han slog själv larm till SOS men behövde inte åka med ambulansen till sjukhus..

Expressen - 5 timmar sedan

Först ny rysskyla – sedan väntar våren

Våren är ovanligt sen i år. Ett lågtryck från Ryssland ställer återigen temperaturerna upp och ned i Sverige: iskyla i söder och plusgrader i norr.Men efter en kall och solig helg väntar våren runt hörnet.

Expressen - 6 timmar sedan

Debattörer: Statsminister Edén värd en byst

Nils Edén, svensk statsminister 1917–20 är värd en byst. Det tycker den tidigare statsministern Ingvar Carlsson (S), tillsammans med fem andra debattörer som framför åsikten på DN Debatt..

Expressen - 7 timmar sedan

Svenskkopplad journalist släpps ur fängelse

Svenskkopplade journalisten Sahin Alpay kommer att släppas ur fängelse efter ett beslut i turkisk domstol, rapporterar CNN-türk. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.