Expressen > Nyheter

Tuesday, 18 September, 23:02

Expressen - 08 dec 17 kl. 06:32

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägdeJustitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.– Jag har inte en susning om affären, säger Stefan Lindskog..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Högsta, Stefan Lindskog, Environiq, Lindskog, Folke Johansson

Dela artikeln

884 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domaren, fattade, beslutom , bolaghan själv , ägde
Expressen - 29 sep 14 kl. 00:34

Rooney: "Domaren fattade rätt beslut"

Han bäddade för segern. Men Wayne Rooney fick lämna helgens ligamöte med West Ham med bitter eftersmak – efter att ha sparkat ner Stewart Downing. Nu ber Manchester Uniteds lagkapten om ursäkt.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Fullmäktige har dålig koll på fattade beslut

HÖRBY Kommunen får svidande kritik i en revisionsrapport, som presenterades i fullmäktige på måndagskvällen, för att man inte har full koll på om fullmäktigebesluten verkställs eller ej.
– Det är allvarligt att en rutin saknas för uppföljning av fullmäktiges beslut, sade Alf Wahlgren, revisionsfirman PWC:s projektledare för granskningen. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

KS fattade beslut i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sunne fattade på tisdagen beslut om Rottneros skola och Skäggebergsskolan..

Sydsvenskan - 21 feb 16 kl. 04:00

Klockan tickar för EU. Fattade beslut om flyktingarna måste följas.

På ytan kan beskedet från EU-toppmötet i veckan – att asylsökande inte ska ha rätt att välja i vilken medlemsstat de ska söka asyl – ses som en framgång för Stefan Löfvens (S) linje. "Det är helt avgörande för att vi ska kunna få en rättvis fördelning av asylsökande i Europa", sade Sveriges statsminister efter mötet. Men EU har tidigare fattat flera beslut i flyktingfrågan som inte har verkställts, exempelvis när stats- och regeringscheferna i september förra året enades om att 160 000 asylsökande i Italien och Grekland skulle omfördelas.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 11 kl. 17:55

Länsstyrelsen fattade beslut utan underlag

Länsstyrelsen beslutade i oktober 2009 att en man inte fick ankra upp fartyg i Natura 2000-området vid Hallands Väderö. Mannen överklagade beslutet till Miljödomstolen som ger honom delvis rätt. Länsstyrelsen menar att det saknas en utredning som visar hur uppankringen skulle påverka miljön.

Hela Gotland - 30 jun 11 kl. 04:00

Tre fattade beslut om upphandlingar

Tekniska nämnden tog vid sitt senaste möte beslut om tre upphandlingar.Eller snarare två, eftersom det i det tredje fallet inte hade kommit in något anbud..

YLE - 17 mar 14 kl. 15:38

Stadsstyrelsen i Esbo fattade beslut om nedskärningar

Stadsstyrelsen i Esbo har i dag måndag fattat beslut om nedskärningar på 15 miljoner euro. Styrelsen godkände stadsdirektörens förslag med rösterna 7-6. 2 ledamöter röstade blankt.

DN - 03 mar 16 kl. 14:32

”Myndigheter centraliserar i strid med fattade beslut”

REPLIK. Jag välkomna att statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi ställer sig bakom den decentralistiska linjen som jag och Centerpartiet drivit beträffande bland annat Skatteverkets beslut att flytta kontor och personal till större centralorter (DN Debatt 3/3). Samtidigt vill jag påtala att uppdraget till Statskontoret har marginell betydelse i sammanhanget, skriver Per Åsling (C)..

DalaDemokraten - 09 okt 15 kl. 15:38

Två år gamla beslut ännu inte verkställda

Under 2012 fattade kommunfullmäktige i Falu kommun beslut om att samtliga nämnder ska sammanställa samtliga politiskt fattade beslut i samband med årsbokslutet. Detta skulle göras för att förhindra att politiskt fattade beslut inte verkställdes..

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 17:38

Man sätter sig inte över demokratiskt tagna beslut

Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson i Lund säger enligt Sydsvenskan att:”I vissa fall är det rätt att bryta mot demokratiskt fattade beslut. Regeringen kan ibland fatta beslut som inte har en grund hos väljarna.” Detta efter att hon uppmanat till flyktingsmuggling på sin Facebooksida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Berusad sjökapten döms till fängelse

Den sjökapten som sovande körde på grund utanför Helsingborg den 3 augusti döms till fyra månaders fängelse för sjöfylleri, rapporterar Sydsvenskan. .

Expressen - 45 minuter sedan

Chefen gömde kamera i omklädningsrummet

Den 50-årige chefen riggade en kamera i omklädningsrummet och spelade in när den kvinnliga kollegan duschade och bytte om.Nu åtalas mannen vid Helsingborgs tingsrätt för flera fall av sexuellt ofredande och kränkande fotografering. .

Expressen - 1 timme sedan

Började plötsligt kräkas – dog bara timmar senare

De brittiska makarna John och Susan Cooper dog under mystiska omständigheter på ett hotell i Egypten i augusti.Nu har brittiska medier kommit med nya detaljer kring makarnas död: Båda ska plötsligt ha börjat kräkas – för att kort senare dödförklaras.Den troliga förklaringen är att paret smittats av den dödliga tarmbakterien e.

Expressen - 1 timme sedan

Stormy Daniels avslöjar allt om Trump i ny bok

”Stormy Daniels” blev världsberömd efter att ha berättat om sin affär med Donald Trump. I sin nya bok berättar ex-porrstjärnan om den påstådda sexnatten med presidenten, skriver The Guardian. Författaren skriver också att Donald Trump egentligen inte ville bli president.

Expressen - 1 timme sedan

Ebba Hermansson (SD) är riksdagens yngsta: Obekvämt att försvara partiet

För lite mer än fyra år sedan var Ebba Hermansson, 22, egentligen inte särskilt intresserad av politik.Än mindre av SD.Nu sitter hon i riksdagen och är ansvarig över partiets jämställdhetspolitik – där bland annat den kritiserade linjen om aborten.

Expressen - 2 timmar sedan

Maria, 80, har inte kunnat duscha – på två månader

80-åriga Maria Värmensten bor ensam i ett hus med egen vattenbrunn.Efter sommarens extremtorka har brunnen sinat – och hon har inte kunnat tvätta sitt hår på två månader.Snart är allt vatten slut.

Expressen - 2 timmar sedan

Trafikkaos efter lastbilshaveri – stor väg avstängd

Ett lastbilshaveri orsakar stora trafiksvårigheter på E45 mellan Vänersborg och Trollhättan.Lastbilen ska blockera trafiken helt på E45 i riktning mot Trollhättan/Göteborg..

Expressen - 2 timmar sedan

Landslagsstjärnans nya oväntade karriär

En av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare på damsidan genom tiderna blir kommunalråd i Falkenberg.– Det blir spännande. Jag kommer att vara en lagspelare också inom politiken och har Pia Sundhage och Janne Andersson som förebilder när det gäller ledarskap, säger Anneli Andelén.

Expressen - 3 timmar sedan

Madsen ute i det fria – för att besöka optikern

På tisdagen rapporterade danska BT att Peter Madsen synts ute i det fria.Enligt tidningen ska den morddömde mannen varit på besök hos optikern..

Expressen - 3 timmar sedan

Blixthalka på E6 utanför Göteborg

Ett större utsläpp av olja har orsakat stora problem på E6 utanför Göteborg.Trafikverket är på plats och sanerar vägbanan och man varnar för blixthalka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.