Expressen > Nyheter

Tuesday, 16 January, 18:28

Expressen - 08 dec 17 kl. 06:32

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägdeJustitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.– Jag har inte en susning om affären, säger Stefan Lindskog..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Högsta, Stefan Lindskog, Environiq, Lindskog, Folke Johansson

Dela artikeln

885 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domaren, fattade, beslutom , bolaghan själv , ägde
Expressen - 29 sep 14 kl. 00:34

Rooney: "Domaren fattade rätt beslut"

Han bäddade för segern. Men Wayne Rooney fick lämna helgens ligamöte med West Ham med bitter eftersmak – efter att ha sparkat ner Stewart Downing. Nu ber Manchester Uniteds lagkapten om ursäkt.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Fullmäktige har dålig koll på fattade beslut

HÖRBY Kommunen får svidande kritik i en revisionsrapport, som presenterades i fullmäktige på måndagskvällen, för att man inte har full koll på om fullmäktigebesluten verkställs eller ej.
– Det är allvarligt att en rutin saknas för uppföljning av fullmäktiges beslut, sade Alf Wahlgren, revisionsfirman PWC:s projektledare för granskningen. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

KS fattade beslut i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sunne fattade på tisdagen beslut om Rottneros skola och Skäggebergsskolan..

Sydsvenskan - 21 feb 16 kl. 04:00

Klockan tickar för EU. Fattade beslut om flyktingarna måste följas.

På ytan kan beskedet från EU-toppmötet i veckan – att asylsökande inte ska ha rätt att välja i vilken medlemsstat de ska söka asyl – ses som en framgång för Stefan Löfvens (S) linje. "Det är helt avgörande för att vi ska kunna få en rättvis fördelning av asylsökande i Europa", sade Sveriges statsminister efter mötet. Men EU har tidigare fattat flera beslut i flyktingfrågan som inte har verkställts, exempelvis när stats- och regeringscheferna i september förra året enades om att 160 000 asylsökande i Italien och Grekland skulle omfördelas.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 11 kl. 17:55

Länsstyrelsen fattade beslut utan underlag

Länsstyrelsen beslutade i oktober 2009 att en man inte fick ankra upp fartyg i Natura 2000-området vid Hallands Väderö. Mannen överklagade beslutet till Miljödomstolen som ger honom delvis rätt. Länsstyrelsen menar att det saknas en utredning som visar hur uppankringen skulle påverka miljön.

Hela Gotland - 30 jun 11 kl. 04:00

Tre fattade beslut om upphandlingar

Tekniska nämnden tog vid sitt senaste möte beslut om tre upphandlingar.Eller snarare två, eftersom det i det tredje fallet inte hade kommit in något anbud..

YLE - 17 mar 14 kl. 15:38

Stadsstyrelsen i Esbo fattade beslut om nedskärningar

Stadsstyrelsen i Esbo har i dag måndag fattat beslut om nedskärningar på 15 miljoner euro. Styrelsen godkände stadsdirektörens förslag med rösterna 7-6. 2 ledamöter röstade blankt.

DN - 03 mar 16 kl. 14:32

”Myndigheter centraliserar i strid med fattade beslut”

REPLIK. Jag välkomna att statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi ställer sig bakom den decentralistiska linjen som jag och Centerpartiet drivit beträffande bland annat Skatteverkets beslut att flytta kontor och personal till större centralorter (DN Debatt 3/3). Samtidigt vill jag påtala att uppdraget till Statskontoret har marginell betydelse i sammanhanget, skriver Per Åsling (C)..

DalaDemokraten - 09 okt 15 kl. 15:38

Två år gamla beslut ännu inte verkställda

Under 2012 fattade kommunfullmäktige i Falu kommun beslut om att samtliga nämnder ska sammanställa samtliga politiskt fattade beslut i samband med årsbokslutet. Detta skulle göras för att förhindra att politiskt fattade beslut inte verkställdes..

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 17:38

Man sätter sig inte över demokratiskt tagna beslut

Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson i Lund säger enligt Sydsvenskan att:”I vissa fall är det rätt att bryta mot demokratiskt fattade beslut. Regeringen kan ibland fatta beslut som inte har en grund hos väljarna.” Detta efter att hon uppmanat till flyktingsmuggling på sin Facebooksida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Väpnat rån mot butik – flera polispatruller i utryckning

En butik i Värnamo i Småland utsattes på tisdagen för väpnat rån.Flera patruller är på väg till platsen och gärningspersonerna jagas nu.– De är inte kvar på platsen, säger Monica Bergström, presstalesperson för polisen i Jönköping..

Expressen - 30 minuter sedan

Sparkade Trump-toppen till förhör om rysskontakter

Steve Bannon – Donald Trumps sparkade rådgivare – ska förhöras av en åtalsjury, uppger New York Times.Förhöret är ett sätt att få mer information om Vita huset-toppars misstänkta kontakter med Ryssland.Det är första gången någon i Trumps "innersta krets" kallas inför juryn..

Expressen - 15 minuter sedan

JUST NU: Lastbilsförare gripen efter dödskrasch

En person har omkommit i en trafikolycka på E4 utanför Klippan. Det var en lastbil och personbil som var inblandade i olyckan. Lastbilschauffören har gripits..

Expressen - 1 timme sedan

Nu kan du flytta in i Per Morbergs hus – känt från tv

Nu kan du flytta in i tv-kocken Per Morbergs fina torparstuga.Flera hus, egen sandstrand, bastuhus, jakt och fiske ingår.– Nu hyr jag ut mitt älskade kvarnsjötorp i Sörmland, skriver Per..

Expressen - 1 timme sedan

Skolan slänger över ett ton mat – varje dag

Varje dag slänger skolelever över ett ton mat i komposten – bara i Uppsala, rapporterar UNT.Och varje år kastas tiotuseltals ton ätbar mat i Sverige. – Även om skolorna eller fängelser jobbar med det här så spelar det ingen roll om inte individen också tar ett ansvar, det handlar om många bäckar små och det krävs att alla gör något, säger Ida Adolfsson handläggare på Naturvårdsverket.

Expressen - 1 timme sedan

Spårvagn evakuerad efter rökutveckling: "Smällde till"

Vid halv femtiden på tisdagseftermiddagen fick en spårvagn evakueras i närheten av Chalmers efter att det börjat ryka från den.– Det smällde till och sedan började det ryka, vi fick evakuera vagnen, säger en resenär ombord på den drabbade spårvagnen. .

Expressen - 1 timme sedan

Räntekrig kan vänta – så blir du lånevinnare

Räntekrig om kunderna kan vänta i stället för räntehöjningar.Nordea har redan sänkt sina boräntor.– Bankerna har råkoll på varandra och jag tror absolut andra kommer att följa Nordea, säger Christina Söderberg, sparekonom.

Expressen - 1 timme sedan

Rysslands hårda ord efter attack mot ambassaden

Mannen har försökt bryta sig in på ryska ambassaden i Stockholm flera gånger.Nu har ryska UD kallat upp en svensk diplomat för att protestera mot säkerhetsbrister.– Varje gång svensk polis tar den här mannen släpps han fri efter några timmar, säger Maria Zakharova, talesperson vid ryska UD, i ett uttalande..

Expressen - 1 timme sedan

Nu kan du flytta in i Per Morbergs hus – känd från tv

Nu kan du flytta in i tv-kocken Per Morbergs fina torparstuga.Flera hus, egen sandstrand, bastuhus, jakt och fiske ingår.– Nu hyr jag ut mitt älskade kvarnsjötorp i Sörmland, skriver Per..

Expressen - 2 timmar sedan

Smörpriset tros ha toppat – kan bli billigare

Smörpriset har skjutit i höjden det senaste året på grund av mjölkbristen. Men nu kan priset ha toppat och vara på väg ner, enligt TT. – Vi tror att priserna kommer att vända nedåt under våren, säger Tobias Rydergren, presschef för Coop, till TT.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.