YLE > Svenskfinland

Saturday, 17 March, 05:23

YLE - 08 dec 17 kl. 05:21

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reageraFrank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norrgrann

Dela artikeln

292 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi vill bestämmahur , pappa, vårdas, sjukhuset, skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera
BT - 20 dec 13 kl. 09:36

Låt skolan bestämma om avslutningarna

Den återkommande debatten kring skolavslutningar i kyrkan brukar blossa upp så här års. V i vill poängtera att det är skolan som bestämmer över hur de vill arrangera sina avslutningar, något som också statsminister Fredrik Reinfeldt var mycket tydlig med och bekräftade när han fick frågan i riksdagens kammare. Beslutar skolledning att terminens avslutning ska hållas i idrottshallen eller i en utsmyckad aula är det beslut som helt och fullt är rektorns privilegium att bestämma.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 10:27

Regeringen låter misskötsamma företag bestämma över järnvägen

Vi har alla fått uppleva frustrationen i tågförseningar och oplanerade stopp. Och vi har svurit över SJ, trots att SJ i stora delar fråntagits ansvaret för att sköta järnvägen. Det är två månader till valdagen, så regeringen har plötsligt bestämt sig för att satsa på järnvägen.

Supermiljöbloggen - 13 okt 15 kl. 14:26

Cykelbanor – när folket själva får bestämma

Fyra år efter den våldsamma jordbävningen i Nyzeeländska Christchurch har staden återhämtat sig. Men när medborgarna fick lov att bestämma ändrades byggplanerna, och nu hoppas Christchurch på att bli söderns nya cykelmetropol. 2011 skakades Christchurch av en jordbävning som uppmättes till 6.

ÖstersundsPosten - 15 mar 16 kl. 07:39

Vill du kunna bestämma över din egen död? - Recension av Inga-Lisa Sangregorios nya bok: Den sista friheten – om rätten till vår död

Tänk dig att du ligger på en palliativavdelning, sedan veckor tillbaka döende och i svåra plågor. Så en dag bestämmer läkaren äntligen att dropp och annan livsuppehållande behandling ska upphöra. Du får starka doser morfin och sover dig in i döden.

Barometern - 01 sep 16 kl. 06:31

Sjukhuset ska fortsätta ha vård av hög kvalitet

Hej Inga-Lill! Tack för att du engagerar dig för Oskarshamns ­sjukhus. Jag ser det som en styrka och tillgång att det finns medborgare som du som säger sin mening.

YLE - 19 maj 16 kl. 13:43

Vårdpolitiker: Kampen om sjukhuset inte över

Vasa centralsjukhus är inte ett av de tolv sjukhus som framöver kommer att ha fullskalig jour. Det avslöjade regeringen idag. Men kampen har bara börjat, säger sjukvårdsdistriktets ordförande Hans Frantz.

YA - 05 feb 18 kl. 01:44

Sjukhuset räddades av att det togs över i privat regi

Centerpartiet står för närodlad politik. Vi strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva..

Expressen - 08 okt 15 kl. 20:58

Beställde pizza – blev utslängd från sjukhus

Steven Assanti som väger 352 kilo blev utslängd från sjukhuset när han beställde en pizza. Hans pappa lyckades få in sin överviktige son i sin bil, där han nu tvingas bo, skriver brittiska Daily Mail..

News55 - 04 apr 16 kl. 10:03

Datumet bestämt – då döps lillprinsen

Enligt tradition ska ett kungligt dop ske inom tre månader från födsel och kronprinsessparets ambition var länge att ha dopet den 7 juni. Detta, eftersom det på dagen är 70 år sedan Victorias pappa Carl XVI Gustaf döptes i Slottskyrkan, samma kyrka som nu Oscar ska döpas i, rapporterar Expressen. Underlättar för hedersgästerna Men datumet som nu är bestämt blir den 27 maj.

YLE - 05 apr 13 kl. 05:14

Snart kan Åboleden i Esbo svämma över igen

Om ett par veckor kan det vara dags igen. Åboleden i Esbo mellan Ring trean och avtaget till Domsby svämmar över av smältvatten från vattendrag i närheten. Samma fenomen har upprepats flera gånger under dom senaste åren.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Stråka stannar i JYP – skrev treårigt kontrakt

Muik-produkten Anton Stråka har förlängt sitt kontrakt med ligaklubben JYP. Den 19-årige centern kommer att stanna kvar i klubben till våren 2021..

YLE - 12 timmar sedan

Kanerva accepterar Sergeis beslut – väntar på Romans besked

Han har gjort det här beslutet och vi går vidare säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva angående Sergei Eremenkos val att representera Ryssland i framtiden. Snart ska det också komma ett besked om Roman Eremenko återvänder till landslaget då han avtjänat sin avstängning..

YLE - 15 timmar sedan

Nya Purmo skola invigdes

På fredagen invigdes nya Purmo skola. Man har satsat på lärmiljöer i bygget där notan gick på strax under sex miljoner..

YLE - 16 timmar sedan

Vasa Littfest tillbaka till rötterna – temat i år är boken

Litteraturfestivalen Vasa LittFest börjar på fredag. På plats i Vasa är bland annat författare som Martina Haag, Kaj Korkea-aho och Ted Forsström..

YLE - 17 timmar sedan

Kommundirektörer i Österbotten: Skattebetalarna de stora förlorarna i vårdreformen

Hälften av kommundirektörerna i Österbotten tror att antalet hälsocentraler kommer att minska i landskapet efter vårdreformen. Andra hälften tror att läget kommer att hållas mer eller mindre på samma nivå som nu..

YLE - 18 timmar sedan

Ny metod i familjearbetet i Jakobstad: Socialarbetarna tar sig ut till klienterna

Nya vindar blåser i familjearbetet i Jakobstadsregionen. Den första gruppen på 16 socialarbetare utbildas som bäst i den så kallade Hackneymetoden. Målet är att föra ned det sociala arbetet till klienternas egen miljö och inte tvärtom som nu är fallet..

YLE - 19 timmar sedan

Första motorn i användning på motorlaboratoriet i Vasa

Nu har motorlaboratoriet på Brändö i Vasa kört igång verksamheten. Motorn från Wärtsilä är en del av ett internationellt projekt med målet att minska utsläppen..

YLE - 19 timmar sedan

ÖT: Vårdare vid Esperi Care i Jakobstad delade ut medicin utan tillstånd

Esperi Cares vårdhem i Jakobstad specialövervakas nu av Regionförvaltningsverket. Det här efter att det kommit fram att samtliga vårdare på hemmet saknat tillstånd att dela ut medicin, rapporterar Österbottens tidning..

YLE - 23 timmar sedan

Ingen tolkning till finska i Korsholm – inte tekniskt möjligt

Det finns inte teknisk utrustning för att tolka nämndernas möten i Korsholm till finska. Ordförande eller tjänsteman ska ge en sammanfattning på finska..

YLE - Igår: 19:04

Skärgårdsrådet behöver mer pengar för remmararbetet

Snart är det dags igen, Skärgårdsrådet får kolla remmarläget mellan Nykarlebygränsen och Lochteå. Tusen remmare skall undersökas, många måste ersättas och allt kostar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.