YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 June, 10:41

YLE - 08 dec 17 kl. 05:21

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reageraFrank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norrgrann

Dela artikeln

292 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi vill bestämmahur , pappa, vårdas, sjukhuset, skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera
BT - 20 dec 13 kl. 09:36

Låt skolan bestämma om avslutningarna

Den återkommande debatten kring skolavslutningar i kyrkan brukar blossa upp så här års. V i vill poängtera att det är skolan som bestämmer över hur de vill arrangera sina avslutningar, något som också statsminister Fredrik Reinfeldt var mycket tydlig med och bekräftade när han fick frågan i riksdagens kammare. Beslutar skolledning att terminens avslutning ska hållas i idrottshallen eller i en utsmyckad aula är det beslut som helt och fullt är rektorns privilegium att bestämma.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 10:27

Regeringen låter misskötsamma företag bestämma över järnvägen

Vi har alla fått uppleva frustrationen i tågförseningar och oplanerade stopp. Och vi har svurit över SJ, trots att SJ i stora delar fråntagits ansvaret för att sköta järnvägen. Det är två månader till valdagen, så regeringen har plötsligt bestämt sig för att satsa på järnvägen.

Supermiljöbloggen - 13 okt 15 kl. 14:26

Cykelbanor – när folket själva får bestämma

Fyra år efter den våldsamma jordbävningen i Nyzeeländska Christchurch har staden återhämtat sig. Men när medborgarna fick lov att bestämma ändrades byggplanerna, och nu hoppas Christchurch på att bli söderns nya cykelmetropol. 2011 skakades Christchurch av en jordbävning som uppmättes till 6.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 01:00

Po­li­ti­ker ska inte bestämma lönerna

Allt­fler po­liser lämnar yr­ket. För­ra året var det tre pro­cent av po­liserna som hoppade av före pen­sions­ål­dern. Det var en för­dubb­ling jäm­fö­rt med lä­get fyra år ti­digare.

ÖstersundsPosten - 15 mar 16 kl. 07:39

Vill du kunna bestämma över din egen död? - Recension av Inga-Lisa Sangregorios nya bok: Den sista friheten – om rätten till vår död

Tänk dig att du ligger på en palliativavdelning, sedan veckor tillbaka döende och i svåra plågor. Så en dag bestämmer läkaren äntligen att dropp och annan livsuppehållande behandling ska upphöra. Du får starka doser morfin och sover dig in i döden.

Barometern - 01 sep 16 kl. 06:31

Sjukhuset ska fortsätta ha vård av hög kvalitet

Hej Inga-Lill! Tack för att du engagerar dig för Oskarshamns ­sjukhus. Jag ser det som en styrka och tillgång att det finns medborgare som du som säger sin mening.

YLE - 19 maj 16 kl. 13:43

Vårdpolitiker: Kampen om sjukhuset inte över

Vasa centralsjukhus är inte ett av de tolv sjukhus som framöver kommer att ha fullskalig jour. Det avslöjade regeringen idag. Men kampen har bara börjat, säger sjukvårdsdistriktets ordförande Hans Frantz.

YA - 05 feb 18 kl. 01:44

Sjukhuset räddades av att det togs över i privat regi

Centerpartiet står för närodlad politik. Vi strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva..

Expressen - 08 okt 15 kl. 20:58

Beställde pizza – blev utslängd från sjukhus

Steven Assanti som väger 352 kilo blev utslängd från sjukhuset när han beställde en pizza. Hans pappa lyckades få in sin överviktige son i sin bil, där han nu tvingas bo, skriver brittiska Daily Mail..

News55 - 04 apr 16 kl. 10:03

Datumet bestämt – då döps lillprinsen

Enligt tradition ska ett kungligt dop ske inom tre månader från födsel och kronprinsessparets ambition var länge att ha dopet den 7 juni. Detta, eftersom det på dagen är 70 år sedan Victorias pappa Carl XVI Gustaf döptes i Slottskyrkan, samma kyrka som nu Oscar ska döpas i, rapporterar Expressen. Underlättar för hedersgästerna Men datumet som nu är bestämt blir den 27 maj.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Gasläcka i Karleby – hälsofarlig gas i luften

Hälsofarlig gas har kommit ut i luften. Gasläcka finns i Karleby Storindustriområde på Zinkplatsen. De som befinner sig på havet utanför uppmanas flytta på sig..

YLE - 30 minuter sedan

Efterlysningen 19.6

Båtmotorer, vaktlar, diskbänkar, brädor och en gungstol fanns bland efterlysningarna den här gången. En traktorgräsklippare och en gammal mjölkkärra skänktes bort. Här hittar du alla kontaktuppgifter..

YLE - 4 timmar sedan

Kent från Jakobstad

Vi möter Kent han som åker till Stockholm från Jakobstad för att bli känd. Saker och ting går inte riktigt som han hade tänkt sig..

YLE - 5 timmar sedan

Umeå gav grönt ljus för ny Kvarkenfärja

Kommunfullmäktige i Umeå godkände på måndagskväll att kommunkoncernen satsar 250 miljoner kronor i en ny Kvarkenfärja..

YLE - 5 timmar sedan

Kristinestad har minskat rejält på väntetiden till serviceboendeplats – underskrider nu målsättningen

Förra året kunde klienter få köa i genomsnitt 10,5 månader för en serviceboendeplats i Kristinestad. På ett år har man fått ner väntetiden med åtta månader..

YLE - 5 timmar sedan

Biodlare: vädret de kommande veckorna är avgörande för honungsskörden

Förra året kom bina inte ut ur sina kupor på grund av det kalla sommarvädret och honungsskörden var dålig. I år har den varma försommaren gett bra förutsättningar för god honungsskörd men nu är problemet istället överblomningen..

YLE - 5 timmar sedan

Hellre samarbete än böter i fallet Wasalandia

Förhandlingarna kring gamla nöjesparksområdet Wasalandia står stilla. Staden har möjligheten att hota med böter om man anser att spanska Aspro inte sköter tomten ordentligt. Men i första hand försöker vi samarbeta, säger Vasas tekniska direktör Markku Järvelä.

YLE - 16 timmar sedan

Vindkraften kan gå förbi kärnkraften - men först om tjugo år

Vindkraften är en konkurrenskraftig energiform, och den kommer att öka kraftigt under de kommande tjugo åren. Samtidigt kommer kärnkraftens konkurrenskraft att minska. Det här innebär stora förändringar inom energifältet..

YLE - 19 timmar sedan

Vasa centralsjukhus får PET-CT apparat – "stödet genom pengainsamlingen är unikt i landet"

Vasa centralsjukhus får en PET-CT apparatur för cancerdiagnostik. Det här är unikt i landet säger sjukvårdsdistriktets fullmäktigeordförande Gösta Willman om den insamling som gjordes för att få apparaturen anskaffad..

YLE - 20 timmar sedan

Minns du midsommarvädret sedan 80-talet? Det har varit varmast i S:t Karins och kallast på Kallan visar vår app – också i år ser det ut att bli ostadigt

Kolla hur midsommarvädret varit på kuststationerna från åttiotalet fram till idag. Vi har kartlagt hurdant vädret längs kusten har varit under midsommarhelgen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.