YLE > Svenskfinland

Tuesday, 16 January, 18:29

YLE - 08 dec 17 kl. 05:21

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reageraFrank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norrgrann

Dela artikeln

292 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi vill bestämmahur , pappa, vårdas, sjukhuset, skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera
BT - 20 dec 13 kl. 09:36

Låt skolan bestämma om avslutningarna

Den återkommande debatten kring skolavslutningar i kyrkan brukar blossa upp så här års. V i vill poängtera att det är skolan som bestämmer över hur de vill arrangera sina avslutningar, något som också statsminister Fredrik Reinfeldt var mycket tydlig med och bekräftade när han fick frågan i riksdagens kammare. Beslutar skolledning att terminens avslutning ska hållas i idrottshallen eller i en utsmyckad aula är det beslut som helt och fullt är rektorns privilegium att bestämma.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 10:27

Regeringen låter misskötsamma företag bestämma över järnvägen

Vi har alla fått uppleva frustrationen i tågförseningar och oplanerade stopp. Och vi har svurit över SJ, trots att SJ i stora delar fråntagits ansvaret för att sköta järnvägen. Det är två månader till valdagen, så regeringen har plötsligt bestämt sig för att satsa på järnvägen.

Supermiljöbloggen - 13 okt 15 kl. 14:26

Cykelbanor – när folket själva får bestämma

Fyra år efter den våldsamma jordbävningen i Nyzeeländska Christchurch har staden återhämtat sig. Men när medborgarna fick lov att bestämma ändrades byggplanerna, och nu hoppas Christchurch på att bli söderns nya cykelmetropol. 2011 skakades Christchurch av en jordbävning som uppmättes till 6.

ÖstersundsPosten - 15 mar 16 kl. 07:39

Vill du kunna bestämma över din egen död? - Recension av Inga-Lisa Sangregorios nya bok: Den sista friheten – om rätten till vår död

Tänk dig att du ligger på en palliativavdelning, sedan veckor tillbaka döende och i svåra plågor. Så en dag bestämmer läkaren äntligen att dropp och annan livsuppehållande behandling ska upphöra. Du får starka doser morfin och sover dig in i döden.

Barometern - 01 sep 16 kl. 06:31

Sjukhuset ska fortsätta ha vård av hög kvalitet

Hej Inga-Lill! Tack för att du engagerar dig för Oskarshamns ­sjukhus. Jag ser det som en styrka och tillgång att det finns medborgare som du som säger sin mening.

YLE - 19 maj 16 kl. 13:43

Vårdpolitiker: Kampen om sjukhuset inte över

Vasa centralsjukhus är inte ett av de tolv sjukhus som framöver kommer att ha fullskalig jour. Det avslöjade regeringen idag. Men kampen har bara börjat, säger sjukvårdsdistriktets ordförande Hans Frantz.

Expressen - 08 okt 15 kl. 20:58

Beställde pizza – blev utslängd från sjukhus

Steven Assanti som väger 352 kilo blev utslängd från sjukhuset när han beställde en pizza. Hans pappa lyckades få in sin överviktige son i sin bil, där han nu tvingas bo, skriver brittiska Daily Mail..

News55 - 04 apr 16 kl. 10:03

Datumet bestämt – då döps lillprinsen

Enligt tradition ska ett kungligt dop ske inom tre månader från födsel och kronprinsessparets ambition var länge att ha dopet den 7 juni. Detta, eftersom det på dagen är 70 år sedan Victorias pappa Carl XVI Gustaf döptes i Slottskyrkan, samma kyrka som nu Oscar ska döpas i, rapporterar Expressen. Underlättar för hedersgästerna Men datumet som nu är bestämt blir den 27 maj.

YLE - 05 apr 13 kl. 05:14

Snart kan Åboleden i Esbo svämma över igen

Om ett par veckor kan det vara dags igen. Åboleden i Esbo mellan Ring trean och avtaget till Domsby svämmar över av smältvatten från vattendrag i närheten. Samma fenomen har upprepats flera gånger under dom senaste åren.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Sörjande pappa fick fin present av RedditReddits goda gärningar

OHIO. Nathen Steffel postade i måndags en bild på sin nyfödda dotter, Sophia, på den sociala länktipsningssidan Reddit och bad om hjälp från användarna. ”Min dotter har precis gått bort efter en lång kamp på barnsjukhuset.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Skarven och dålig fiskeövervakning oroar fritidsfiskare

Fritidsfiskare i Österbotten har fått säga sitt om fisket i regionen och föga överraskande var skarven ett orosmoment bland fiskarna. Det framkommer i en enkät som Österbottens fiskarförbund låtit göra..

YLE - 2 timmar sedan

Presidentkandidat Laura Huhtasaari sägs ha plagierat delar av pro gradu-avhandling - Huhtasaari förnekar

Presidentkandidat Laura Huhtasaari (Sannf.) sägs ha plagierat viss avsnitt av sin pro gradu-avhandling vid Jyväskylä universitet. Liberalpartiets partisekreterare Tuomas Tiainen förde fram anklagelserna i sin blogg..

YLE - 2 timmar sedan

Ersättningen för en beväring som omkommer i tjänst kan stiga - ministeriet utreder om den kunde betalas ut också retroaktivt

Social- och hälsovårdsministeriet börjar bereda en lagändring för att höja ersättningarna för bestående men eller dödsfall under militärtjänst. Om lagändringen godkänns kan anhöriga till beväringarna som omkom i Raseborg i höstas kanske få ersättning i efterskott..

YLE - 2 timmar sedan

Ung man hotade kvinnlig anställd vid yrkesinstitut i Vasa

En ung man hotade en kvinnlig anställd vid yrkesinstitutet Vamia i måndags. Polisen utreder fallet som olaga hot..

YLE - 4 timmar sedan

Tre personer fortfarande häktade för knivhuggning i Vasa i november

Tre män är fortfarande häktade misstänkta för knivhuggningen av en 21-årig man i Vasa i november. En av dem är mannen som högg ihjäl en person utanför HS-center 2014..

YLE - 5 timmar sedan

Nästan 30 centimeter snö i Korsholm och Karleby

Det finns betydligt mer snö i de österbottniska landskapen nu än vid samma tid ifjol. Mest snö finns för tillfället i Korsholm och Karleby..

YLE - 5 timmar sedan

Kelibers litiumfabrik placeras på storindustriområdet i Karleby

Keliber planerar att bygga sin litiumkemifabrik på storindustriområdet i Karleby. Kaustby var ett alternativ för fabriken men storindustriområdet ger logistiska fördelar..

YLE - 6 timmar sedan

Jauhojärvi gör comeback – tävlar i Vörå

Sami Jauhojärvi kommer att ingå i Vuokatti Ski Team Kainuus stafettlag i finska cupen kommande helg. Det här rapporterar tidningen Pohjalainen..

YLE - 8 timmar sedan

Nyårsaftonens skottdrama i Karleby kan förbli ett mysterium

Polisen vet fortfarande inte vem som sköt en ung man i huvudet i Karleby på nyårsaftonen. Utredningen stampar på stället..

YLE - 9 timmar sedan

Pohjalainen: Bara ett av tolv sjukhus uppfyller regeringens jourkrav

Pohjalainen skriver att endast universitetssjukhuset i Åbo når upp till kriterierna för ett så kallat sjukhus med omfattande jour. Det kommer att dröja några år innan alla tolv sjukhus som tilldelades statusen når upp till kriterierna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.