YLE > Svenskfinland

Tuesday, 18 September, 23:49

YLE - 08 dec 17 kl. 05:21

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reageraFrank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norrgrann

Dela artikeln

292 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi vill bestämmahur , pappa, vårdas, sjukhuset, skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera
BT - 20 dec 13 kl. 09:36

Låt skolan bestämma om avslutningarna

Den återkommande debatten kring skolavslutningar i kyrkan brukar blossa upp så här års. V i vill poängtera att det är skolan som bestämmer över hur de vill arrangera sina avslutningar, något som också statsminister Fredrik Reinfeldt var mycket tydlig med och bekräftade när han fick frågan i riksdagens kammare. Beslutar skolledning att terminens avslutning ska hållas i idrottshallen eller i en utsmyckad aula är det beslut som helt och fullt är rektorns privilegium att bestämma.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 10:27

Regeringen låter misskötsamma företag bestämma över järnvägen

Vi har alla fått uppleva frustrationen i tågförseningar och oplanerade stopp. Och vi har svurit över SJ, trots att SJ i stora delar fråntagits ansvaret för att sköta järnvägen. Det är två månader till valdagen, så regeringen har plötsligt bestämt sig för att satsa på järnvägen.

Supermiljöbloggen - 13 okt 15 kl. 14:26

Cykelbanor – när folket själva får bestämma

Fyra år efter den våldsamma jordbävningen i Nyzeeländska Christchurch har staden återhämtat sig. Men när medborgarna fick lov att bestämma ändrades byggplanerna, och nu hoppas Christchurch på att bli söderns nya cykelmetropol. 2011 skakades Christchurch av en jordbävning som uppmättes till 6.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 01:00

Po­li­ti­ker ska inte bestämma lönerna

Allt­fler po­liser lämnar yr­ket. För­ra året var det tre pro­cent av po­liserna som hoppade av före pen­sions­ål­dern. Det var en för­dubb­ling jäm­fö­rt med lä­get fyra år ti­digare.

ÖstersundsPosten - 15 mar 16 kl. 07:39

Vill du kunna bestämma över din egen död? - Recension av Inga-Lisa Sangregorios nya bok: Den sista friheten – om rätten till vår död

Tänk dig att du ligger på en palliativavdelning, sedan veckor tillbaka döende och i svåra plågor. Så en dag bestämmer läkaren äntligen att dropp och annan livsuppehållande behandling ska upphöra. Du får starka doser morfin och sover dig in i döden.

Barometern - 01 sep 16 kl. 06:31

Sjukhuset ska fortsätta ha vård av hög kvalitet

Hej Inga-Lill! Tack för att du engagerar dig för Oskarshamns ­sjukhus. Jag ser det som en styrka och tillgång att det finns medborgare som du som säger sin mening.

YLE - 19 maj 16 kl. 13:43

Vårdpolitiker: Kampen om sjukhuset inte över

Vasa centralsjukhus är inte ett av de tolv sjukhus som framöver kommer att ha fullskalig jour. Det avslöjade regeringen idag. Men kampen har bara börjat, säger sjukvårdsdistriktets ordförande Hans Frantz.

YA - 05 feb 18 kl. 01:44

Sjukhuset räddades av att det togs över i privat regi

Centerpartiet står för närodlad politik. Vi strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva..

Expressen - 08 okt 15 kl. 20:58

Beställde pizza – blev utslängd från sjukhus

Steven Assanti som väger 352 kilo blev utslängd från sjukhuset när han beställde en pizza. Hans pappa lyckades få in sin överviktige son i sin bil, där han nu tvingas bo, skriver brittiska Daily Mail..

News55 - 04 apr 16 kl. 10:03

Datumet bestämt – då döps lillprinsen

Enligt tradition ska ett kungligt dop ske inom tre månader från födsel och kronprinsessparets ambition var länge att ha dopet den 7 juni. Detta, eftersom det på dagen är 70 år sedan Victorias pappa Carl XVI Gustaf döptes i Slottskyrkan, samma kyrka som nu Oscar ska döpas i, rapporterar Expressen. Underlättar för hedersgästerna Men datumet som nu är bestämt blir den 27 maj.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

HIFK specialiserar sig på förlängningssegrar – Joonas Rask hjälte igen då kamraterna slog Vasa Sport

Helsingfors IFK har öppnat ishockeyligasäsongen med tre förlängningssegrar på lika många matcher. Joonas Rask stod för matchens första och sista mål..

YLE - 3 timmar sedan

Närpes och Kaskö möttes vid förhandlingsbordet - men folket och fullmäktige avgör säger utredare Göran Honga

Diskussionerna fördes i god andra när Närpes och Kaskö möttes för att börja förhandla om en fusion. I det här skedet är man inte oense om något, även om det kan råda delade meningar i städerna, säger utredare Göran Honga..

YLE - 8 timmar sedan

Oklart hur det blir med församlingsvalet i Kristinestad - kandidaterna är alltför få

Kandidatnomineringen i församlingsvalet har avslutats. På flera håll verkar kandidaterna vara färre nu än vid förra valet för fyra år sedan..

YLE - 9 timmar sedan

Bättre svenskspråkig service krävs på sjukhusen i Åbo

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt vill förbättra servicen på svenska. Man vill försäkra sig om att åbolänningar, österbottningar och ålänningar ska kunna tala och få service på sitt modersmål..

YLE - 11 timmar sedan

Lärare i Larsmo skippade beep-testet - klarade inte att testa eleverna efter dödsfallet i Esbo

Fallet då en elev dog under en gymnastiklektion i Esbo har påverkat testningen av elever. I Larsmo höjs röster för att den omfattande hälsogranskningen för eleverna i åttan borde göras före det fysiska Move-testet..

YLE - 12 timmar sedan

David Söderberg till Vbl: "Jag hade så många problem den här säsongen att jag inte kan sluta efter den"

David Söderberg hade en problematisk friidrottssäsong sommaren 2018. Mot den bakgrunden känns det inte rätt att lägga av, och den 39-årige släggveteranen avslöjar för Vbl att karriären fortsätter åtminstone ett år till..

YLE - 13 timmar sedan

Landskapen på västkusten: Hela Riksväg 8 ska vara del av stomvägsnätet

Riksväg 8 är mycket viktig för både landets ekonomi och den regionala och lokala trafiken. Det anser landskapsförbunden längs kusten, som nu kräver att hela riksväg 8 därför ska ingå i stomvägsnätet..

YLE - 19 timmar sedan

Fisk- och tomatodlingar kan i framtiden leva i symbios – "de godaste tomater jag har ätit"

Havsbaserad fiskodling är inte alltid det mest ekologiska. Därför funderar man i Österbotten på landbaserade fiskodlingar, bland annat i kombination med grönsaksodlingar..

YLE - Igår: 18:50

Barnvaktshjälp kan få fler att komma på föräldramöten, tror föräldrar i Vasa

Tvåbarnsföräldrarna Peter Stolpe och Paula Huusko har en bra kontakt med personalen på dottern Almas dagis och de går gärna på föräldramöten. Men alla föräldrar är inte lika delaktiga och det vill man råda bot på vid förbundet Hem och Skola..

YLE - Igår: 13:57

Polis i Vasa åtalas för falsk angivelse

En överkonstapel i Vasa åtalas för falsk angivelse. Överkonstapeln var också misstänkt för tre andra brott men i de fallen har åklagaren fattat beslut om åtalseftergift..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.