Expressen > Nyheter

Saturday, 17 March, 05:29

Expressen - 07 dec 17 kl. 22:22

Kamprads nya miljongåva – hjälper svenska sjukvårdenHär är Ingvar Kamprads nya miljongåva.Ikea-grundaren skänker 4,5 miljoner till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.– Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen, säger Marie Jadner på Region Kronoberg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ingvar Kamprads, Ljungby, Smålandsposten, Ingvar, Marie Jadner, Region Kronoberg

Dela artikeln

10576 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampradsnya , miljongåva, hjälpersvenska , sjukvården
Västerbottens Folkblad - 03 maj 17 kl. 14:02

Glesbygdsmedicin får miljonbelopp från Kamprad

Virtuella hälsorum är i ropet inom sjukvården.  Nu har familjen Kamprads stiftelse beviljat fem miljoner kronor för ett forskningsprojekt inom området. Konceptet Virtuella hälsorum utvecklas vid glesbygdsmedicinskt centrum i Storuman.

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 17:59

Kamprad ger 1,75 miljoner till regionen

Foto: TT
Familjen Kamprads stiftelse har gett 1,75 miljoner kronor i bidrag till palliativt utvecklingscentrum.
Under onsdagen väntas Region Skåne fatta formellt beslut om att ta emot donationen. Den är avsedd för "vårdkompetens, kommunikation och ledarskap i palliativ vård" enligt den ansökan som regionen och Lunds universitet lämnade in till stiftelsen.

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 14 kl. 19:48

Kamprad ger 1,75 miljoner till regionen

Foto: TT
Familjen Kamprads stiftelse har gett 1,75 miljoner kronor i bidrag till palliativt utvecklingscentrum.
Under onsdagen väntas Region Skåne fatta formellt beslut om att ta emot donationen. Den är avsedd för "vårdkompetens, kommunikation och ledarskap i palliativ vård" enligt den ansökan som regionen och Lunds universitet lämnade in till stiftelsen.

Ekonomistas - 22 jan 15 kl. 05:07

Den globala förmögenhetskoncentrationen och dess svenska motsvarighet

I dagarna har en rapport från Oxfam om global förmögenhetskoncentration fått enorm spridning. Den faktauppgift som tycks få alla att stanna upp är att världens 80 rikaste personer har en samlad förmögenhet som motsvarar förmögenheten hos den fattigare halvan av världens befolkning, alltså cirka 3,5 miljarder personer. Siffran är förstås uppseendeväckande men absolut inte ny i bemärkelsen att förändringen är ganska marginell jämfört med den siffra som presenterades vid samma tidpunkt förra året.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Sessions sparkar vice FBI-chefen McCabe

Donald Trumps justitieminister Jeff Sessions sparkar FBI:s näst högste chef Andrew McCabe. McCabe skulle ha gått i pension på söndag, men får nu lämna sina arbetsuppgifter med omedelbar verkan, rapporterar bland andra Reuters..

Expressen - 2 timmar sedan

En person skuren i bråk utanför restaurang

Flera personer har varit inblandade i ett bråk utanför en restaurang vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. En person ska ha blivit skuren. Skadeläget är okänt..

Expressen - 3 timmar sedan

Försvunnen skoterförare hittades av fjällräddare

En skoterförare har hittats efter en sökinsats i Naankitunturi söder om Vittangi i Kiruna kommun. Mannen anmäldes försvunnen av anhöriga under eftermiddagen. Han var frusen när han hittades, men klarade sig utan fysiska skador, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 3 timmar sedan

Uppgifter: Trump hotar porrstjärnan med domstol

Nu går matchen mellan Donald Trump och Stormy Daniels om deras påstådda sexaffär in i ny fas.Nu hotar den amerikanske presidenten med domstol och böter på 20 miljoner dollar – om porrstjärnan inte håller tyst, uppger Bloomberg News.Nyheten toppar alla de stora amerikanska mediebolagens sändningar..

Expressen - 4 timmar sedan

Hillary Clinton sågar Ivanka Trumps chanser

Ivanka Trump vill bli USA:s första kvinnliga president. Men det kommer aldrig hända – åtminstone inte om man får tro förra valets presidentkandidat Hillary Clinton. – Vi vill inte ha några fler oerfarna Trump-människor i Vita huset, säger hon till holländska tv-kanalen KRO NCRV.

Expressen - 5 timmar sedan

Rysk ilska när Putin anklagas för nervgiftattack: ”Oförlåtligt”

Ordkriget mellan England och Ryssland trappas upp.Detta sedan den engelska utrikesministern Boris Johnson  mer eller mindre pekar ut Rysslands president Vladimir Putin som direkt ansvarig för nervgiftsattacken mot den ryske ex-spionen och hans dotter. Kremls svar: "Anklagelserna är chockerande och oförlåtliga"..

Expressen - 5 timmar sedan

Knivskuren larmade själv polis

En man blev sent på fredagskvällen knivskuren i Bjuv.Han slog själv larm till SOS men behövde inte åka med ambulansen till sjukhus..

Expressen - 6 timmar sedan

Först ny rysskyla – sedan väntar våren

Våren är ovanligt sen i år. Ett lågtryck från Ryssland ställer återigen temperaturerna upp och ned i Sverige: iskyla i söder och plusgrader i norr.Men efter en kall och solig helg väntar våren runt hörnet.

Expressen - 6 timmar sedan

Debattörer: Statsminister Edén värd en byst

Nils Edén, svensk statsminister 1917–20 är värd en byst. Det tycker den tidigare statsministern Ingvar Carlsson (S), tillsammans med fem andra debattörer som framför åsikten på DN Debatt..

Expressen - 7 timmar sedan

Svenskkopplad journalist släpps ur fängelse

Svenskkopplade journalisten Sahin Alpay kommer att släppas ur fängelse efter ett beslut i turkisk domstol, rapporterar CNN-türk. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.