DN > Nyheter

Tuesday, 16 January, 18:28

DN - 07 dec 17 kl. 20:55

Kvinnorna bakom Metoo-uppropen i stort möteRevolution. Ordet används flitigt i mötessalen. De som samlats är initiativtagarna från omkring trettio av de upprop mot sexuella trakasserier som publicerats de senaste veckorna. Nu möts de för första gången. De ska se till att det som tagit fart i media nu ska omvandlas till konkret förändring ute i samhället..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Metoo

Dela artikeln

2789 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnorna, bakom, Metoo-uppropeni , stort, möte
DN - 18 dec 17 kl. 20:42

DN/Ipsos: 7 av 10 har påverkats av Metoo-uppropen

#metoo uppropen har haft stort genomslag i samhället. 7 av 10 svenskar uppger att de har pratat om sexuella trakasserier med vänner eller familj de senaste veckorna, visar en DN/ipsos undersökning..

Regeringen - 10 dec 17 kl. 13:30

Pressinbjudan: Åsa Regnér deltar i #MeToo-debatt i riksdagen och träffar representanter för #MeToo-uppropen i Rosenbad

Måndag den 11 december deltar jämställdhetsminister Åsa Regnér i en riksdagsdebatt med anledning av #MeToo. Under eftermiddagen träffar Regnér representanter för #MeToo-uppropen på Rosenbad. Jämställdhetsministern finns tillgänglig för kommentarer i samband med båda händelserna..

Regeringen - 15 dec 17 kl. 10:15

#MeToo-uppropen på Rosenbad för att tala med regeringen

Under måndagseftermiddagen den 11 december samlades flera av de svenska #MeToo-uppropen på Rosenbad för att träffa jämställdhetsminister Åsa Regnér. Under det två timmar långa mötet lyftes flera av de strukturella jämställdhetsproblem som uppropen pekat ut, samt förslag på hur regeringen kan ta arbetet vidare..

DN - Igår: 17:21

Anna Hedenmo: Medierna har misslyckats med att granska Metoo-uppropen

Publicistklubben ordförande riktar i en artikel på Expressen Kultur kritik mot mediernas bevakning av Metoo-rörelsen. Hon ifrågasätter varför inte uppropen granskats och menar att namngivningar stressats fram.  – Det är en utveckling som är skrämmande, säger Anna Hedenmo till DN..

DN - 02 dec 17 kl. 08:15

Därför blev Metoo-uppropen så starka i Sverige

I världens mest frigjorda land har över 70.000 svenska kvinnor skrivit på uppropen mot sextrakasserier. Varför händer det här?

DN - 15 nov 17 kl. 12:50

Metoo-uppropen sprids till nya områden

Kraften efter avslöjandena under hashtagen Metoo fortsätter skaka område efter område i samhället. Hittills har fokus främst varit på kulturområdet, men efter att jurister presenterat sina vittnesmål skapas nu upprop inom en rad andra yrkesgrupper..

Expressen - 10 dec 17 kl. 22:19

V vill se kriskommission efter metoo-uppropen

Efter Metoo-kampanjen är revolutionen är ett faktum, skriver Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt och Rossana Dinamarca, feministisk talesperson i partiet, på DN Debatt.  Det är upp till politikerna att nu se till att det skapas långsiktiga förändringar..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt cent.

BT - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt centrum för kvinnofrid.

Kristianstadsbladet - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt centrum för kvinnofrid.

Fler nyheter från DN

DN - 3 minuter sedan

Minnesord: Lars Arne Tydén

Lars Arne Tydén, Visby, har avlidit i en ålder av 61år. Han efterlämnar sin älskade hustru Anna-Lena och barnen Joakim, Robin och Love med familjer..

DN - 15 minuter sedan

En död i olycka – lastbilsförare gripen

En person har omkommit i en trafikolycka på E4 utanför Klippan. Det var en lastbil och personbil som var inblandade i olyckan. Lastbilschauffören har gripits..

DN - 45 minuter sedan

Minnesord: Göran Eriksson

Göran Eriksson, Jordbro, har hastigt och oväntat gått bort i en ålder av 86 år. Han efterlämnar makan Jorunn och barnen Jenny, Lars och Per-Jan med barnbarn samt Jorunns barn med familjer..

DN - 30 minuter sedan

AIK hoppas få in många nya miljoner

Nya miljoner ska stärka AIK Hockey. Klubben gör en nyemission i hopp om att få in kapital till satsningen mot SHL. – Hjälpen från den breda massan skulle betyda mycket, säger klubbens vd Anders Olson.

DN - 45 minuter sedan

10 döda efter broras i Colombia – andra raset på en vecka

En bro har kollapsat utanför Colombias huvudstad Bogota. Bron höll på att renoveras och minst tio byggarbetare har dött till följd av broraset.  Dödssiffran befaras dock att stiga.

DN - 1 timme sedan

Minnesord: Patrick Hort

Patrick Hort, Stockholm, har avlidit 86 år gammal. Närmast anhöriga är tre barn med familjer. Hans hustru Agnete avled 2016..

DN - 1 timme sedan

ÖB om arméns kris: Finns ingen plan för två brigader

Sveriges armé ska kunna gå i strid med två brigader, enligt riksdagens beslut. Men Försvarsmakten har istället satsat pengarna på det ena av de två förbanden. Flera politiker kritiserar försvarets agerande.

DN - 1 timme sedan

Gunnar Jonsson: Terrorn kuvas inte på en dag

Det är lätta att blåsa till strid om åtgärder mot terrorismen. Lite eftertanke skadar inte..

DN - 1 timme sedan

Lisa Magnusson: Miljonerna till kvinnojourerna är inget att skryta om

Pengar vräks över kvinnojourerna, enbart för att de är behjärtansvärda. Det är nonchalant, och vittnar om motsatsen till den omtanke politikerna väl försöker uppvisa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.