DN > Nyheter

Saturday, 17 March, 05:24

DN - 07 dec 17 kl. 20:55

Kvinnorna bakom Metoo-uppropen i stort möteRevolution. Ordet används flitigt i mötessalen. De som samlats är initiativtagarna från omkring trettio av de upprop mot sexuella trakasserier som publicerats de senaste veckorna. Nu möts de för första gången. De ska se till att det som tagit fart i media nu ska omvandlas till konkret förändring ute i samhället..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Metoo

Dela artikeln

2794 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnorna, bakom, Metoo-uppropeni , stort, möte
DN - 18 dec 17 kl. 20:42

DN/Ipsos: 7 av 10 har påverkats av Metoo-uppropen

#metoo uppropen har haft stort genomslag i samhället. 7 av 10 svenskar uppger att de har pratat om sexuella trakasserier med vänner eller familj de senaste veckorna, visar en DN/ipsos undersökning..

Regeringen - 10 dec 17 kl. 13:30

Pressinbjudan: Åsa Regnér deltar i #MeToo-debatt i riksdagen och träffar representanter för #MeToo-uppropen i Rosenbad

Måndag den 11 december deltar jämställdhetsminister Åsa Regnér i en riksdagsdebatt med anledning av #MeToo. Under eftermiddagen träffar Regnér representanter för #MeToo-uppropen på Rosenbad. Jämställdhetsministern finns tillgänglig för kommentarer i samband med båda händelserna..

Regeringen - 15 dec 17 kl. 10:15

#MeToo-uppropen på Rosenbad för att tala med regeringen

Under måndagseftermiddagen den 11 december samlades flera av de svenska #MeToo-uppropen på Rosenbad för att träffa jämställdhetsminister Åsa Regnér. Under det två timmar långa mötet lyftes flera av de strukturella jämställdhetsproblem som uppropen pekat ut, samt förslag på hur regeringen kan ta arbetet vidare..

DN - 15 jan 18 kl. 17:21

Anna Hedenmo: Medierna har misslyckats med att granska Metoo-uppropen

Publicistklubben ordförande riktar i en artikel på Expressen Kultur kritik mot mediernas bevakning av Metoo-rörelsen. Hon ifrågasätter varför inte uppropen granskats och menar att namngivningar stressats fram.  – Det är en utveckling som är skrämmande, säger Anna Hedenmo till DN..

DN - 02 dec 17 kl. 08:15

Därför blev Metoo-uppropen så starka i Sverige

I världens mest frigjorda land har över 70.000 svenska kvinnor skrivit på uppropen mot sextrakasserier. Varför händer det här?

DN - 15 nov 17 kl. 12:50

Metoo-uppropen sprids till nya områden

Kraften efter avslöjandena under hashtagen Metoo fortsätter skaka område efter område i samhället. Hittills har fokus främst varit på kulturområdet, men efter att jurister presenterat sina vittnesmål skapas nu upprop inom en rad andra yrkesgrupper..

Expressen - 10 dec 17 kl. 22:19

V vill se kriskommission efter metoo-uppropen

Efter Metoo-kampanjen är revolutionen är ett faktum, skriver Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt och Rossana Dinamarca, feministisk talesperson i partiet, på DN Debatt.  Det är upp till politikerna att nu se till att det skapas långsiktiga förändringar..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt cent.

BT - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt centrum för kvinnofrid.

Kristianstadsbladet - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt centrum för kvinnofrid.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Lördag 17 mars

DN - 5 timmar sedan

”Snyggt och pålitligt – men aningen likformigt”

Triumf i luften när First Aid Kit spelar på Waterfront i Stockholm..

DN - 6 timmar sedan

Fler än 100 döda i nya flyganfall i Syrien

Den syriska regimens offensiv fortsatte på fredagen mot de östra förorterna till huvudstaden Damaskus. Fler än 100 människor ska ha mist sina liv i anfallen som understötts av ryskt flyg..

DN - 6 timmar sedan

Birgitta Ohlsson ska utreda sexköp i Haiti

Birgitta Ohlsson, som under hösten lämnade Liberalerna, ska nu vara med och utreda de skandalomsusade sexköpen inom välgörenhetsorganisationen Oxfam. ”Nolltolerans, ansvarskyldighet och en kulturförändring är nyckeln”, skriver hon på Twitter..

DN - 6 timmar sedan

Videogranskning tillåts under fotbolls-VM

För första gången kommer videogranskning att kunna användas under ett fotbolls-VM. Det säger Fifas ordförande Gianni Infantino..

DN - 7 timmar sedan

Misstänkt skottlossning i Spånga

Polisen har fått samtal om en misstänkt skottlossning i Spånga i västra Stockholm. Väl på plats hittade man minst en hylsa. – Platsen är avspärrad, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

DN - 7 timmar sedan

Ewa Stenberg: För att nå väljarna måste Lövin bli mindre lojal med Löfven

DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på tre frågor om intervjun med Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin..

DN - 7 timmar sedan

Faktakoll: Isabella Lövins DN-intervju

Under fredagen medverkade partiledare Isabella Lövin, vice statsminister och språkrör för Miljöpartiet, i DN:s partiledarintervju på Centralstationen, där Karin Eriksson och Johar Bendjelloul samtalar med partiledarna om valårets viktigaste frågor. DN har faktakollat några av Isabella Lövins påståenden..

DN - 7 timmar sedan

Jättedrama i slutspelsserien

Fyra lag hade chansen att nå playoff mot Leksand inför den nästa sista omgången i Slutspelsserien i ishockey. Det har de fortfarande. På söndag avgörs om det blir Oskarshamn, Södertälje, AIK eller Björklöven som kvala vidare mot SHL..

DN - 7 timmar sedan

Person hittad död – 40-åring misstänkt för mord

En person har anträffats död i Falköpings kommun. En man i 40-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för mord..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.