DN > Nyheter

Tuesday, 18 September, 23:38

DN - 07 dec 17 kl. 20:55

Kvinnorna bakom Metoo-uppropen i stort möteRevolution. Ordet används flitigt i mötessalen. De som samlats är initiativtagarna från omkring trettio av de upprop mot sexuella trakasserier som publicerats de senaste veckorna. Nu möts de för första gången. De ska se till att det som tagit fart i media nu ska omvandlas till konkret förändring ute i samhället..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Metoo

Dela artikeln

2795 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnorna, bakom, Metoo-uppropeni , stort, möte
DN - 18 dec 17 kl. 20:42

DN/Ipsos: 7 av 10 har påverkats av Metoo-uppropen

#metoo uppropen har haft stort genomslag i samhället. 7 av 10 svenskar uppger att de har pratat om sexuella trakasserier med vänner eller familj de senaste veckorna, visar en DN/ipsos undersökning..

Regeringen - 10 dec 17 kl. 13:30

Pressinbjudan: Åsa Regnér deltar i #MeToo-debatt i riksdagen och träffar representanter för #MeToo-uppropen i Rosenbad

Måndag den 11 december deltar jämställdhetsminister Åsa Regnér i en riksdagsdebatt med anledning av #MeToo. Under eftermiddagen träffar Regnér representanter för #MeToo-uppropen på Rosenbad. Jämställdhetsministern finns tillgänglig för kommentarer i samband med båda händelserna..

Regeringen - 15 dec 17 kl. 10:15

#MeToo-uppropen på Rosenbad för att tala med regeringen

Under måndagseftermiddagen den 11 december samlades flera av de svenska #MeToo-uppropen på Rosenbad för att träffa jämställdhetsminister Åsa Regnér. Under det två timmar långa mötet lyftes flera av de strukturella jämställdhetsproblem som uppropen pekat ut, samt förslag på hur regeringen kan ta arbetet vidare..

DN - 15 jan 18 kl. 17:21

Anna Hedenmo: Medierna har misslyckats med att granska Metoo-uppropen

Publicistklubben ordförande riktar i en artikel på Expressen Kultur kritik mot mediernas bevakning av Metoo-rörelsen. Hon ifrågasätter varför inte uppropen granskats och menar att namngivningar stressats fram.  – Det är en utveckling som är skrämmande, säger Anna Hedenmo till DN..

DN - 02 dec 17 kl. 08:15

Därför blev Metoo-uppropen så starka i Sverige

I världens mest frigjorda land har över 70.000 svenska kvinnor skrivit på uppropen mot sextrakasserier. Varför händer det här?

DN - 15 nov 17 kl. 12:50

Metoo-uppropen sprids till nya områden

Kraften efter avslöjandena under hashtagen Metoo fortsätter skaka område efter område i samhället. Hittills har fokus främst varit på kulturområdet, men efter att jurister presenterat sina vittnesmål skapas nu upprop inom en rad andra yrkesgrupper..

Expressen - 10 dec 17 kl. 22:19

V vill se kriskommission efter metoo-uppropen

Efter Metoo-kampanjen är revolutionen är ett faktum, skriver Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt och Rossana Dinamarca, feministisk talesperson i partiet, på DN Debatt.  Det är upp till politikerna att nu se till att det skapas långsiktiga förändringar..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt cent.

BT - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt centrum för kvinnofrid.

Kristianstadsbladet - 11 dec 17 kl. 06:00

Lööf: Metoo-uppropen är en revolution

Höstens metoo-upprop är en revolution för jämställdhet, anser centerledaren Annie Lööf. Men det finns nu en förväntan på politiker att agera. Centerpartiet vill därför fördubbla regeringens satsningar till tjej- och kvinnojourer samt till Nationellt centrum för kvinnofrid.

Fler nyheter från DN

DN - just nu

50 flickor till sjukhus efter könsstympning i Burkina Faso

Ett 50-tal unga flickor vårdas på sjukhus i Burkina Faso sedan de har blivit utsatta för könsstympning, rapporterar BBC. .

DN - 2 timmar sedan

Firmino Liverpools hjälte – avgjorde i 90:e minuten

Liverpool ser ut att mena allvar i Champions League även i år. Dramatiska 3–2 hemma mot Paris SG i säsongspremiären vittnar om att en ny rolig säsong i mästarturneringen står för dörren för de rödklädda..

DN - 15 minuter sedan

Erik Ohlsson: Ryssland har huvudrollen i dramat

Ryssland har skaffat sig en ohotad maktställning i Syrien. Det senaste dygnets händelser, med avtalet om Idlib och ett nedskjutet ryskt militärplan över Medelhavet, visar att Ryssland också verkar berett att ta ett större ansvar för den komplexa konflikten..

DN - 15 minuter sedan

Facebook anklagas för diskriminering mot kvinnor

Miljontals kvinnor har blivit diskriminerade genom att vissa jobbannonser på Facebook bara har visats för män, menar människorättsorganisationen ACLU. .

DN - 30 minuter sedan

Så maxar du bäst din julledighet för resan

I jul kan du få långledigt och det kostar bara fem arbetsdagar. Men det börjar bli hög tid att boka semesterresan, oavsett om du ska upp till släkten i norr eller fly söderut till varmare breddgrader. Förra veckan släppte SJ tågbiljetterna till jul och nyår..

DN - 45 minuter sedan

EU-toppar: Egypten förebild i flyktingfrågan

Två av EU:s toppfigurer vill nu att alla nordafrikanska länder ska följa det auktoritära Egyptens exempel när det gäller att stoppa flyktingar. Det kommer att diskuteras på onsdagens migrationstoppmöte i Salzburg..

DN - 1 timme sedan

Marianne Björklund: Handelskriget trappas upp - ingen lösning i sikte

USA:s tullkrig med Kina kan bli långdraget. Inget av länderna visar några tecken på att vika sig och USA har fingret på avtryckaren för att följa upp de senaste tullarna med nya. Även svenska företag störs när det kastas mer grus i handelsmaskineriet..

DN - 2 timmar sedan

Störningar drabbade Champions League på Viaplay

Viaplays sändningar från Champions League drabbades under en timma och tjugo minuter av svåra störningar som gjorde att kunderna inte kunde se säsongens första Champions League-matcher från start..

DN - 1 timme sedan

Robotarna hotar främst Öland, Gotland och Småland

Nära hälften av jobben i OECD-området tas sannolikt över av robotarna, helt eller delvis, spår en ny OECD-rapport. Sverige drabbas mindre hårt, framför allt storstadsområdena. Tuffare slår automatiseringen mot Öland, Gotland och Småland.

DN - 1 timme sedan

Rättegången mot Kulturprofilen inleds – misstänks för två våldtäkter

På onsdagen startar rättegången mot den så kallade Kulturprofilen, som misstänks ha utsatt en kvinna för två våldtäkter. Han nekar till anklagelserna och advokaten dömer ut bevisningen. – Målsäganden är enligt min bedömning mycket trovärdig och tillförlitlig i sina uppgifter, säger kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.