GT > Nyheter

Tuesday, 20 November, 18:23

GT - 07 dec 17 kl. 16:30

Politikerna läste upp vittnesmål om övergrepp: "Han våldtog mig"Torsdagseftermiddagens kommunfullmäktige inleddes med en manifestation för att synliggöra sexuella övergrepp och trakasserier inom politiken.Representanter från de olika partierna läste upp anonyma vittnesmål, hämtade från Facebookgruppen "I maktens korridorer"."Han erbjöd olika fördelar för mig inom partiet och jag förstod direkt vilket sätt han ville ha betalt på.", var en av de anonyma citat som lästes upp..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Facebookgruppen

Dela artikeln

573 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikerna, lästeupp , vittnesmålom , övergreppHan , våldtogmig
SvD - 10 jan 17 kl. 19:59

Nytt upprop: ”Folk fattar – nu måste politikerna vakna”

Jonatan Alfvén på hjälporganisationen Love Nepal har startat ett upprop på sajten Minkampanj.se efter SvD:s och Aftonbladets artiklar om män som laddar ner filmer med sexövergrepp på barn. Alfvén vill att lagen ses över och på bara några få timmar har tusentals svenskar skrivit under.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Socialdemokrat dömd för flera sexövergrepp mot pojkar200 dömda

SVERIGE. Han kandiderar för Socialdemokraterna till kommunfullmäktige i en västsvensk kommun. Men partiet visste inte om att mannen tre gånger dömts för sexuellt ofredande av småpojkar.

Politologerna - 30 okt 14 kl. 06:53

Skäl att lita på offentliga tjänstemän som ”demokratins väktare”?

Under sensommaren 2014 gick professor Lennart Lundquist bort. Lundquist var professor, och nästan alltid seminarieledare, under min tid som doktorand i Lund. Han betydde en hel del för mig och min utveckling som forskare.

BT - 05 okt 12 kl. 08:08

Lex Sarah - en plågsam väg till bättre äldrevård

Lex Sarah leder till att hot, stölder, vanvård och andra missförhållanden inom äldreomsorgen avslöjas på ett nytt sätt. Den plågsamma vägens mål är en bättre äldrevård. ?

Sydsvenskan - 09 aug 15 kl. 19:18

Ingen vinst med att förbjuda vinst i välfärden. Driftsformen avgör inte en verksamhets kvalitet.

Begreppet vinster i välfärden är ett säkert sätt att få de ideologiskt renläriga på vänsterkanten att gå igång ordentligt. För mer praktiskt lagda politiker av klassiskt socialdemokratisk typ finns det anledning att ta det lugnt när demonstrationerna mot vinst i välfärden tågar genom debatten. Verksamheterna i privat regi är nämligen ofta effektiva.

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 15 kl. 19:18

Ingen vinst med att förbjuda vinst i välfärden. Driftsformen avgör inte en verksamhets kvalitet.

Begreppet vinster i välfärden är ett säkert sätt att få de ideologiskt renläriga på vänsterkanten att gå igång ordentligt. För mer praktiskt lagda politiker av klassiskt socialdemokratisk typ finns det anledning att ta det lugnt när demonstrationerna mot vinst i välfärden tågar genom debatten. Verksamheterna i privat regi är nämligen ofta effektiva.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 07:00

"Grönland är en del av världen"

Foto: Albin Brönmark
I morgon delas Nordiska rådets litteraturpris ut. Den grönländska kandidaten Mariane Petersen använder humor för att skildra landets snabba utveckling. Emilia Söelund och Albin Brönmark åkte till Grönland för att utforska den litterära scenen i ett av Nordens minsta språkområden.

Barometern - 27 feb 14 kl. 06:08

Visselblåsare behövs för att sanningen ska komma fram

Vi måste bli bättre på att belöna och skydda så kallade whistleblowers. Det vill säga de som påtalar fel och missförhållanden i staten, eller bolag som arbetar i det allmännas tjänst.
Den mest kända whistleblowern är Edgard Snowden.

SmålandsPosten - 19 apr 14 kl. 00:30

Idén om rätt och orätt har gått förlorad

Kriminologin har till dags dato inte levererat en substantiell definition av vad ett brott är. Den kan inte skilja brott från andra handlingar. Det är pinsamt.

HBL - 12 jun 14 kl. 04:37

Anarkister vill störa Samlingspartiets möte

Ta med ditt eget tillhygge och demonstrera mot Samlingspartiet i helgen, manar ett upprop på internet. Anarkisterna i Finland har aktiverats, men i demonstrationerna deltar mycket motstridiga falanger.– Samlingspartiets mål verkar vara att göra de rika rikare i Thatchers anda, och kasta de svagaste under tåget, säger Susanna Kaukinen.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Man i mc-hjälm söks efter väpnat rån

Ett väpnat rån har skett i Bollebygd, uppger polis på hemsidan.En man i svart mc-hjälm har kommit in i en butik och visat upp ett pistolliknande föremål. Denne har därefter tvingat till sig en okänd summa kontanter från kassan.

GT - 1 timme sedan

Bil har voltat på E4 – stora trafikproblem

En singelolycka har inträffat på E4 söder om Jönköping, uppger polis på sin hemsida.En bil ska ha gått in i motträcket och därefter voltat ner i diket..

GT - 3 timmar sedan

Tvingas åka fem mil (!) – till sina hemmamatcher

Kungsbacka DFF spelar i damallsvenskan nästa säsong.Då tvingas laget åka fem mil – för att spela sina hemmamatcher.– Det blir bara bortamatcher, konstaterar Klara Rybrink, 23..

GT - 3 timmar sedan

Man döms för att ha våldtagit fosterhemsplacerade barn

En man i Västsverige våldtog två barn som var fosterhemsplacerade hos hans mamma under nästan ett års tid.Under tisdagen dömdes han till sju års fängelse..

GT - 8 timmar sedan

Axéns hyllning efter Paulinhos dubbla pris

Seger i skytteligan – och två tunga utmärkelser på Allsvenskans stora pris. Nu vill tv-experten Alexander Axén se BK Häcken-anfallaren Paulinho i svenska landslaget. – Klart vi behöver honom där, säger Axén.

GT - 10 timmar sedan

Lyssna på USA och Danmark om Kina

Kommunist-Kinas globala investeringar via bulvanföretag är ett hot mot självständiga nationer. USA:s varning och Danmarks exempel kan inte viftas bort..

GT - 12 timmar sedan

Felicia, 19, blev hemskickad från BB – en timme senare födde hon

Felicia Augustsson, 19, första förlossning blev mardröm, berättar hon.Sjukhuset skickade henne med värktabletter –  men en timme efter hemkomsten tvingades hon åka in akut med ambulans för att föda.Nu anmäler hon händelsen till Ivo, inspektionen för vård och omsorg.

GT - 18 timmar sedan

Blåvittsupportern ”Maggan” prisad: ”Kan inte somna nu”

Paulinho, Rikard Norling och Simon Thern får ursäkta. Gladast av alla när Allsvenskans stora pris delades ut var en 74-åring från Göteborg. – Jag har gråtit här, jag är helt slut.

GT - 20 timmar sedan

Villa hämtade upp 0-3 i toppfajten: ”Styrkebesked”

Toppfajt, högt tempo och stor dramatik. Villa låg under med tre mål men fick med sig en poäng hem från Västerås. – Ett styrkebesked, säger tränaren Johan Sixtensson.

GT - 20 timmar sedan

Zazzis tårar efter sveket mot vännen

Kalle Moraeus är ute ur ”Biggest Loser VIP”.Det står klart efter måndagens program.Vännen Alexandra Zazzi var en av personerna som röstade bort honom.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.