GT > Nyheter

Tuesday, 23 April, 02:02

GT - 07 dec 17 kl. 16:30

Politikerna läste upp vittnesmål om övergrepp: "Han våldtog mig"Torsdagseftermiddagens kommunfullmäktige inleddes med en manifestation för att synliggöra sexuella övergrepp och trakasserier inom politiken.Representanter från de olika partierna läste upp anonyma vittnesmål, hämtade från Facebookgruppen "I maktens korridorer"."Han erbjöd olika fördelar för mig inom partiet och jag förstod direkt vilket sätt han ville ha betalt på.", var en av de anonyma citat som lästes upp..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Facebookgruppen

Dela artikeln

573 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikerna, lästeupp , vittnesmålom , övergreppHan , våldtogmig
SvD - 10 jan 17 kl. 19:59

Nytt upprop: ”Folk fattar – nu måste politikerna vakna”

Jonatan Alfvén på hjälporganisationen Love Nepal har startat ett upprop på sajten Minkampanj.se efter SvD:s och Aftonbladets artiklar om män som laddar ner filmer med sexövergrepp på barn. Alfvén vill att lagen ses över och på bara några få timmar har tusentals svenskar skrivit under.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Socialdemokrat dömd för flera sexövergrepp mot pojkar200 dömda

SVERIGE. Han kandiderar för Socialdemokraterna till kommunfullmäktige i en västsvensk kommun. Men partiet visste inte om att mannen tre gånger dömts för sexuellt ofredande av småpojkar.

Politologerna - 30 okt 14 kl. 06:53

Skäl att lita på offentliga tjänstemän som ”demokratins väktare”?

Under sensommaren 2014 gick professor Lennart Lundquist bort. Lundquist var professor, och nästan alltid seminarieledare, under min tid som doktorand i Lund. Han betydde en hel del för mig och min utveckling som forskare.

BT - 05 okt 12 kl. 08:08

Lex Sarah - en plågsam väg till bättre äldrevård

Lex Sarah leder till att hot, stölder, vanvård och andra missförhållanden inom äldreomsorgen avslöjas på ett nytt sätt. Den plågsamma vägens mål är en bättre äldrevård. ?

Sydsvenskan - 09 aug 15 kl. 19:18

Ingen vinst med att förbjuda vinst i välfärden. Driftsformen avgör inte en verksamhets kvalitet.

Begreppet vinster i välfärden är ett säkert sätt att få de ideologiskt renläriga på vänsterkanten att gå igång ordentligt. För mer praktiskt lagda politiker av klassiskt socialdemokratisk typ finns det anledning att ta det lugnt när demonstrationerna mot vinst i välfärden tågar genom debatten. Verksamheterna i privat regi är nämligen ofta effektiva.

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 15 kl. 19:18

Ingen vinst med att förbjuda vinst i välfärden. Driftsformen avgör inte en verksamhets kvalitet.

Begreppet vinster i välfärden är ett säkert sätt att få de ideologiskt renläriga på vänsterkanten att gå igång ordentligt. För mer praktiskt lagda politiker av klassiskt socialdemokratisk typ finns det anledning att ta det lugnt när demonstrationerna mot vinst i välfärden tågar genom debatten. Verksamheterna i privat regi är nämligen ofta effektiva.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 07:00

"Grönland är en del av världen"

Foto: Albin Brönmark
I morgon delas Nordiska rådets litteraturpris ut. Den grönländska kandidaten Mariane Petersen använder humor för att skildra landets snabba utveckling. Emilia Söelund och Albin Brönmark åkte till Grönland för att utforska den litterära scenen i ett av Nordens minsta språkområden.

Barometern - 27 feb 14 kl. 06:08

Visselblåsare behövs för att sanningen ska komma fram

Vi måste bli bättre på att belöna och skydda så kallade whistleblowers. Det vill säga de som påtalar fel och missförhållanden i staten, eller bolag som arbetar i det allmännas tjänst.
Den mest kända whistleblowern är Edgard Snowden.

SmålandsPosten - 19 apr 14 kl. 00:30

Idén om rätt och orätt har gått förlorad

Kriminologin har till dags dato inte levererat en substantiell definition av vad ett brott är. Den kan inte skilja brott från andra handlingar. Det är pinsamt.

HBL - 12 jun 14 kl. 04:37

Anarkister vill störa Samlingspartiets möte

Ta med ditt eget tillhygge och demonstrera mot Samlingspartiet i helgen, manar ett upprop på internet. Anarkisterna i Finland har aktiverats, men i demonstrationerna deltar mycket motstridiga falanger.– Samlingspartiets mål verkar vara att göra de rika rikare i Thatchers anda, och kasta de svagaste under tåget, säger Susanna Kaukinen.

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Larm om dödligt våld på ett boende i Falkenberg.

22.51 inkom larmet om dödligt våld på ett boende i Falkenberg till SOS-alarm. Därefter har två ambulanser skickats till boendet.

GT - 5 timmar sedan

Alingsås till semifinal – avgjorde i sista sekunden

Alingsås tog SM-guld 2014.Sedan dess har Kristianstad vunnit.Efter att ha avgjort mot Ystad i kvartfinalens sista sekund är just Kristianstad Alingsås sista hinder på väg mot en ny final.

GT - 8 timmar sedan

Njut innan han trycker in bollar i de stora ligorna

Ibland begriper man verkligen ingenting. Vad sjutton grejade Helsingborg med på Ullevi? Och hur förklarar man IFK Göteborgs plötsliga förvandling?

GT - 9 timmar sedan

Kritiken: ”Kroppen är inte med – livsfarligt”

Junes Barny fick en smäll mot huvudet men försökte spela vidare.Ett beslut som ifrågasätts av C Mores expert, Alexander Axén.– Att gå in igen är livsfarligt.

GT - 11 timmar sedan

Två bilar i frontalkrock – flera skadade

Två personbilar har frontalkrockat på E20 i Vårgårda kommun.– Enligt de första uppgifterna ska tre personer vara skadade, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst..

GT - 15 timmar sedan

Stordalens oväntade kärlek – till Ullared

När den norske mångmiljardären Petter Stordalen, 56, själv får välja tv-underhållning så väljer han svenskt – och ganska oväntat.– Min absoluta favorit är ”Gekås Ullared”, säger han i intervju-podcasten ”Radio Redgert”..

GT - 17 timmar sedan

”Många storklubbar i Europa har koll på oss”

GÖTEBORG. IFK Göteborgs akademi har tidigare fått hård kritik. Men tydliga förändringar har gett önskad effekt – och Benjamin Nygren, 17, är en av allsvenskans hetaste spelare.

GT - 17 timmar sedan

Skador och avstängning öppnar för Vibe från start

Robert Söder har fortfarande sviter efter hjärnskakningen.Giorgio Kharaishvili är avstängd.Det öppnar för Lasse Vibe från start mot Helsingborg i dag..

GT - 20 timmar sedan

Emmas bildbevis mot Hussein – innan han mördade henne

Emma Tikka, 33, fotograferade den brutala misshandeln hon fick utstå av pojkvännen Yusuf Hussein, 35.”Han blir ju min död om jag fortsätter”, skrev hon till en vän.Hennes farhågor blev verklighet – hon slogs ihjäl med en träningsstång.

GT - 20 timmar sedan

Välkommet stålbad, men inte för de anställda

Regionstyrelsen föreslås en rad åtgärder för att ta underskotten i vården på allvar. Anställda och patienter kommer att känna av svångremmen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.