Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 22 March, 00:57

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 13:04

Vad händer egentligen på Ipsos?Igår stod det klart att tre seniora konsulter från undersökningsföretaget Ipsos går över till dataföretaget Odyssey. Jag kan inte låta bli att undra vad Ipsos gjort för att förlora tre så kompetenta medarbetare. Det är nu officiellt att Christer Sjöqvist, Andreas Nergård och Fredrik Augustsson lämnar sina höga positioner på Ipsos, för att istället jobba med affärsutveckling på det bara ett år gamla företaget Odyssey. Christer och Andreas går dessutom direkt in på firmatecknande positioner med titlarna ”Senior advisor” respektive ”Business developer”, medan Fredrik kommer att jobba med ”Analytics & Modeling”. Att folk rör sig mellan bolag är inte så ovanligt, men när tre så pass seniora personer lämnar samtidigt är det inte utan att man undrar om
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Ipsos, Odyssey, Christer Sjöqvist, Nergård, Fredrik Augustsson, Andreas, Senior, Business, Fredrik, Analytics, Tobias Sjöqvist, SMIF, VD Michael Jäderlind, IBMs AI Watson, AI, Christer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad händer, egentligen, Ipsos
Expressen - 24 aug 17 kl. 21:09

"Vad är det som händer egentligen?"

I regnet, i kölden, på plasten till en världsfrånvänd merit.Vad är det som händer egentligen?Passning efter passning har Östersund varit på väg hit, till en galax långt, långt borta, och nu vänds allt upp och ned, men det förändrar ändå ingenting..

Dagensanalys.se - 11 dec 17 kl. 13:45

SMIF uttalar sig om Ipsos och rörlighet i branschen

I förra veckan publicerade Timo Koskinen här på Dagensanalys.se en krönika om vad som händer på Ipsos när tre seniora konsulter lämnar bolaget samtidigt. Branschorganisationen vill i detta läge uttala sig kring rörlighet i branschen i allmänhet, och relationen till Ipsos i synnerhet Att det finns en rörlighet i en bransch, oavsett vilken, är ett tecken på att branschen är vital och att det är mycket som är på gång.

HBL - 19 aug 13 kl. 15:15

Yrkesutbildning i svenska händer

ÖSTNYLAND. Ett helsvenskt yrkesutbildningscampus i Kungsporten är fortfarande enda alternativet för Inveons styrelse.
Inveons styrelse har röstat ner Borgå stads förslag till lokalitetslösningar för yrkesutbildningen på andra stadiet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Oj! Det här händer i din kropp när du dricker en burk Coca cola

Vi är många som uppskattar ett glas svalkande Coca Cola, speciellt nu på sommaren. Men vad händer egentligen i din kropp när du dricker den populära drycken? Jo, det har apotekbloggaren The Renegade Pharmacist tagit reda på.

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 16 kl. 03:00

Fem föreläser om vad som händer när det händer

Vad händer egentligen när det som är så jobbigt och svårt att man inte ens orkar tänka på det, blir verklighet? Jenny Stenborg, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Trelleborg, har hämtat inspiration från en studiecirkel på Österlen. I höst arrangeras därför en föreläsningsserie om var det finns hjälp och stöd att få när ens livskamrat blir sjuk, eller går bort..

DrivaEget - 14 okt 16 kl. 07:25

“Vad händer om jag dör?”

 Ditt liv  Vad händer egentligen om du som företagare plötsligt dör, alldeles för tidigt? Vad händer med din enskilda firma eller ditt aktiebolag? Fakturor och kostnader som är obetalda?

VA - 24 maj 17 kl. 11:33

Anna Felländer

Vad händer egentligen med samhället och näringslivet när allt mer håller på att digitaliseras? Anna Felländer är en Sveriges mest digitala ekonomer och i baksätet på “Ulfs Taxi” ger hon sin bild av vad som sker och vilka effekterna blir. Hör henne bland annat berätta om varför det är så spännande....

SmålandsPosten - 30 jan 15 kl. 16:25

Vilken kulturnattstyp är du egentligen?

En natt med kultur för alla är det i morgon i Växjö. Tillhör du kategorin Familjen, Party­personen, Kulturtanten eller Herr folklig får du här några bra tips på saker att uppleva under Kultur­natten. Kulturtanten
– en dam i sina bästa år – det vill säga vilken ålder som helst.

LV - 07 feb 14 kl. 09:01

Vad händer på vintern?

Sedan starten 1945 har Linköpings golfspelare njutit av golf och mat under varma sommardagar, men vad händer egentligen under vintern?.

SvD - 27 maj 14 kl. 06:19

Tio telefoner, en storstad – vad händer?

Att tappa bort sin telefon är en mardröm för många. Men vad händer egentligen om man gör det? Kan man få tillbaka den?

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Röd, gul, grön eller blå? Färganalyser för att förstå medarbetarna

Färgerna visar vilka vi är och sammanfattas fint i boken ”Omgiven av idioter”. Nu visar det sig att allt fler använder sig av metoden för att utveckla sin kommunikation. Själva DiSC-teorin bygger på att man med hjälp av fyra olika färger skapat en förklaringsmodell för människors olika beteendemönster och motivationsfaktorer.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

IKEA lanserar AR-app för Android

IKEA tar nu nästa steg i sin digitala omställning och lanserar idag en Androidversion av AR-appen IKEA Place. I september förra året lanserades AR-appen IKEA Place för Appleenheter. I appen kan man inspireras av och testa olika produkter, stilar och färger direkt i sitt hem.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Marknadsförare måste utveckla sin digitala analysförmåga för att nå kunderna

Enligt en undersökning som eMarketer gjort tillsammans med Adobe menar hela 65% av de tillfrågade att de behöver utveckla sin förmåga att analysera sin kunddata. Precis som i förra årets undersökning är det området viktigast för att kunna ge bästa möjliga kundupplevelse i framtiden. Det stämmer bra överens med en annan studie som visar att big data analys är kritiskt för att skapa bra kundupplevelser.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Nyheter24-Gruppen lanserar amatörliga inom esport

Nyheter24-Gruppens esportsajt Fragbite lanserar Fragleague – en amatörliga för esport – med målet att bli Nordens största. – Ligan kommer att fungera precis som andra sportligor, som till exempel Allsvenskan. Med olika divisioner och en pre-season där lagen kan kvala in till de olika divisionerna, säger Viktor Jendeby, Brand Manager på Fragbite.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Google inför nya verktyg för att hjälpa publicister

I början av veckan bjöd Google in till ett event för publicister där de presenterade sitt nya Google News Initiative. Programmet innebär en realisering av de löften som företaget gav i höstas om att hjälpa publicister att nå ut till en bredare publik och utveckla affärsmodeller för en lönsam verksamhet. Under eventet berättade Googles chef för affärsutveckling, Philipp Schindler, om initiativets tre huvudsakliga mål.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

LinkedIn lanserar bleka kopior av Snapchat och Instagram ”Stickers”

LinkedIn lanserade sin videofunktion i augusti förra året, så att människor kan spela in eller ladda upp klipp och sedan skicka dem direkt i deras flöde. Under oktober började det att testa filter för specifika händelser, vilket liknar Snapchat och deras ”Stickers” som de lanserade för år sedan. Problemet är att den nya funktionen inte ens är hälften så bra eller rolig.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Gör suddiga PDF-dokument skarpa direkt i din mobil

Adobe släpper nu en ny uppdatering av den kostnadsfria appen Adobe Scan som gör det möjligt att rätta till suddiga eller sneda inskannade dokument och bilder direkt i mobilen. I dag är det enkelt att skanna räkningar, kvitton, bilder och andra viktiga dokument med hjälp av mobilen. Men resultatet blir tyvärr inte alltid lyckat.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Nu kan ytterligare 8 länder skapa organiska inlägg på Instagram kopplade direkt till e-handel

Förra året lanserade Instagram organiska inlägg kopplade till e-handel i USA, vilket gav företag möjlighet att lägga till e-handelslänkar direkt i sina organiska Instagram inlägg. Instagram har nu utökat tjänsten till åtta länder: Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Australien, Brasilien, Kanada och Spanien. ”Nu kan alla som är på Instgram enkelt hitta mer information om de inlägg som man var intresserad av och direkt köpa det som man gillade om man vill i Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Australien, Brasilien, Kanada och Spanien, Alla e-handlare i Sverige och Norden väntar på sin tur så att de kan lägga till en köpfunktion direkt i sina inlägg”.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Nu kan du mäta effekten av dina videoannonser på Facebook och Instagram med Meetrics

Nu kan du få tredjepartsmätningar för video från världens ledande mobila annonsplattformar, Facebook och Instagram med Meetrics. Så att du får mer tillförlitlig statistik för annonsmätningarna. Meetrics har integrerat en ny funktion i sin Ad Verification-lösning som gör det möjligt för annonsörer att mäta videovisningar på Facebook och Instagram.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Googles nya satsning ska stärka journalistiken

Google meddelade igår att de kommer att satsa 2,45 miljarder kronor för att få bort falska nyheter. Satsningen kallas för Google News Initiative och kommer att pågå under tre år. Enligt Google är målet med News Initiative att stärka kvaliteten på journalistiken och se till att missvisande och felaktig information trycks tillbaka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.