Cornucopia > Ekonomi

Friday, 23 March, 00:17

Cornucopia - 07 dec 17 kl. 12:37

"En svensk håller truten" - nu som klistermärke och poster"En svensk håller truten" finns nu som klistermärke eller poster att köpa direkt från konstnären på Ateljé Ängsjödal och kan med fördel pryda din arbetsplats, din dator eller ditt fordon.En svensk håller truten pryder numera min dator.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ateljé Ängsjödal, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En svensk håller, trutennu som , klistermärkeoch , poster
Nerikes Allehanda - 03 mar 15 kl. 19:51

Litet klistermärke har skapat oro

Ett litet vitt klistermärke med en svart prick på har gjort en del boende runt om i Örebro län oroliga, berättar Aftonbladet. Är klistermärkena fastsatta på en del brevlådor som meddelande till tjuvar?
Varken Posten, Bring eller polisen har kunnat svara oroliga örebroare, enligt tidningen.

Expressen - 22 jul 16 kl. 22:36

HIF-fans tar avstånd från klistermärke

På Twitter spreds ett klistermärke där Helsingborgs IF:s klubbemblem figurerade, ett märke som hade tydliga kopplingar till högerextremism. Supporterföreningen Kärnan har agerat fort och skrivit ett ställningstagande på föreningens hemsida. – Det var bäst att vara tydliga direkt, säger Olof Mattisson, styrelseledamot i Kärnan..

Västerbottens Folkblad - 19 sep 12 kl. 08:33

Jan Hägglund anmäler telefonsamtal och klistermärke

Jan Hägglund, politiker inom Arbetarpartiet i Umeå, har polisanmält nattliga telefonsamtal och ett klistermärke. Hägglund uppger att han den senaste tiden har tagit emot mängder [...].

Nerikes Allehanda - 27 nov 17 kl. 14:55

Klistermärke med Adolf Hitler klistrades in i kyrkans gästbok - Justitiekanslern inleder inte någon förundersökning

Det var i en gästbok i kyrkan i Fellingsbro som klistermärket i höstas hade påträffats. På klistermärket fanns ett porträtt föreställande Adolf Hitler samt en webbadress. Ärendet polisanmäldes som ....

Dagensanalys.se - 22 aug 16 kl. 16:05

Twitter är tystlåtna kring priset för sponsrade klistermärken

Vi har tidigare skrivit om att Twitter lanserat klistermärken (emoji-ikoner) som kan sponsras av företag och varumärken. En smart idé som förvandlar användare till reklampelare, och som blivit något av en trend bland sociala medieföretag på sistone. Att företag injicerar sina varumärken i vanliga användares flöden är något som växt stort.

Dagensanalys.se - 28 jun 16 kl. 14:00

Snart kommer klistermärken för dina Twitter-foton

Twitter vill inte vara sämre än alla andra populära sociala medier (läs: Facebook och Snapchat), så därför kommer man nu att lansera ”klistermärken” som man kan lägga på de foton man lägger upp. Men de har en liten twist – de fungerar lite som hashtags. Precis som hashtags (alltså klickbara länkar som leder till samtalen kring ett visst ord; #dagensanalys, till exempel) så kommer man att kunna klicka på ett klistermärke för att kunna se alla andra som använt dekalen på sitt foton.

News55 - 08 dec 16 kl. 14:19

Här är klistermärket som kan identifiera dementa

Självhäftande QR-koder med specifika identitetsnummer är det nya sättet att hålla koll på äldre som lider av demenssjukdom i den japanska staden Iruma, skriver Dagens Nyheter. Om en dement person skulle gå vilse eller komma bort kan polisen, genom att läsa av det lilla märket med en skanner, få uppgifter om bärarens identitet och telefonnummer till anhöriga.       LÄS MER: Umgänge med barnbarnen kan skydda mot – och förvärra – demens Ett klistermärke som fästs på nageln QR-koden ser ut som ett litet klistermärke och fästs på den dementa personens nagel.

Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Klistermärkesaktivism

Någon har satt ett klistermärke i min port. Det står ?You said you want a freak, I?

SVT - 09 sep 15 kl. 10:43

”Pissade på vårt klubbmärke”

Det lär dröja innan Indianerna och Piraterna röker fredspipa. Efter gårdagens SM-semifinal vägrade Piraternas lagledare Stefan Andersson att gratulera motståndarna. ”De tog fram ett klistermärke där en indian står och pissar på vårt klubbmärke”, säger han.

Västerbottens Folkblad - 05 maj 17 kl. 17:00

JK utreder nazistmärke på Judiska föreningens lokaler

Ett klistermärke på judiska föreningens lokaler i Umeå kan vara hets mot folkgrupp. Justitiekanslern har inlett en förundersökning. Utredningen kretsar kring ett av två märken som under vintern klistrades på Judiska föreningens lokaler.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

I nya Officerstidningen avslöjas att justitieombudsmannen utreder Försvarsmakten efter att en officer utsatts för repressalier från sitt förbands chefer sedan han deltagit i allmän försvarsdebatt på Twitter. Officeren har inte skrivit om något hemligt och inte heller något om det egna förbandet.
Stridsvagn S har inget med det hela att göra.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

Medan börsen faller hårt idag med -2.50% i skrivande stund för OMXS30, så kommer fler rapporter in om allt svagare bostadsmarknad. Hemnet säger att allt färre objekt, som försvinner från Hemnet, har sålts.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

Expressen ger lite mer insyn i vad för UAV-observationer, som gjort under svenska övningar som bloggen rapporterat om. Det anges nu att det även handlat om rent militära spanings-UAV:er ("drönare"), som rört sig på flera tusen meters höjd och inte kan förklaras som hobbydrönare.
Luftvärn är praktiskt om ska kunna upptäcka höghöjdsdrönare.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör slutar omgående

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Marcela Sylvander slutar i princip omgående rapporterar myndigheten. Avgången sker på egen begäran enligt en notis från Högkvarteret.
Några foton på Högkvarteret på Lidingövägen kan det förstås inte bli, pga fotoförbud.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Detta är vad dina FB-vänner kan ge bort till tredje part

Letar man i Facebooks inställningar kan man hitta vad dina så kallade Facebookvänner kan dela med sig av för information om dig till tredje part, t ex när de svarar på en rolig enkät eller gör ett skojsigt test på Facebook. Nedan ser du vad vännerna kan ge vidare.
Detta hittas under Inställningar->Appar.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Ni har väl läst det finstilta i ert Facebook-avtal?

"Om det är gratis är det du som är produkten."Facebook är i blåsväder sedan det blivit allmänt känt att tredjepartsutvecklare kan läsa oc sprida användares och deras vänners data och gjort det när Kreml påverkade det amerikanska presidentvalet. Spridandet av persondata till tredje part står förstås redan i Facebooks användaravtal, så ingen ska väl vara överraskad.

Cornucopia - Igår: 18:01

Bra jobbat av SJ - 40% inställda tåg

Järnvägen och SJ fortsätter gå från klarhet till klarhet. Vid resan till och från Falun valdes förstås järnväg. Tyvärr innebär det byten och än så länge har hela 40% av tågen varit inställda, så det är lite spännande huruvida om och när man når destinationen.

Cornucopia - Igår: 16:52

I halva Sverige kopplar man redan in bilen på elnätet varje dag

Efter en visit till Mellansverige kan jag konstatera att handhavandet kring elbilars laddning inte innebär någon större förändring. Åtminstone inte i Falun, där alla verkar koppla in sina bilar i elnätet åtminstone varje kväll. Falun.

Cornucopia - Igår: 10:34

Dålig lönsamhet i detaljhandeln

Handelns Utredningsinstituts (HUI) rapport om detaljhandelns lönsamhet från 2015 ger lite ledtrådar kring hur det kan gå med svensk detaljhandel och om den kan följa efter den gryende amerikanska krisen. Trots ökad omsättning har man inte ökat sin lönsamhet.
Detaljhandel.

Cornucopia - I förrgår: 16:54

Bra SF: Altered Carbon ställer väsentliga frågor om mänskligheten och klyftor i samhället

Netflix teveanpassning av Richard K Morgans cyberpunkroman Altered Carbon är kontroversiell politiskt inkorrekt, men bra science fiction, som vågar ställa väsentliga frågar om vad det innebär att vara människa och segregation och klyftor i samhället. Sevärd och tänkvärd, även om många lär sätta i halsen.
Altered Carbon är en någorlunda väl genomfört teveanpassning av den litterära förlagan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.