SR > Nyheter

Tuesday, 20 March, 06:54

SR - 07 dec 17 kl. 11:00

Vellinge inför "integrationsplikt" för nyanländaOm nyanlända inte går en kurs och klarar ett test i svensk samhällsorientering kan de från årsskiftet bli av med ersättningar från kommunen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

495 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vellingeinför , integrationspliktför , nyanlända
Sydsvenskan - 12 nov 17 kl. 16:49

M i Vellinge vill ha ”integrationsplikt” för nyanlända

Moderaterna i skånska Vellinge föreslår att alla nyanlända som kommer dit ska gå en 60-timmarskurs..

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 17 kl. 16:49

M i Vellinge vill ha ”integrationsplikt” för nyanlända

Moderaterna i Vellinge föreslår att alla nyanlända ska gå en 60-timmarskurs..

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 17 kl. 23:33

Vellinge: Integrationsplikt införs för nyanlända

Från och med årsskiftet kopplas bidraget till nyanlända i Vellinge kommun till vissa krav, meddelar SVT Nyheter Skåne..

GöteborgsPosten - 27 feb 18 kl. 17:05

Magnusson (M) vill skärpa kraven på nyanlända

Hampus Magnusson (M) vill införa en integrationsplikt liknande den som finns i skånska Vellinge. Det innebär att nyanlända som uteblir från samhällsorienteringen riskerar att förlora sin bostad..

Barometern - 27 aug 13 kl. 07:56

Dags att etablera arbetslinjen för nyanlända

Det var rätt tänkt att flytta ansvaret för integrationen av nyanlända från kommunerna till staten. Inte för att alla kommuner utgjorde skräckexempel när det gällde sysselsättningsstatistiken. Men variationerna i resultat mellan kommunerna var oacceptabelt stora.

Barometern - 27 aug 13 kl. 07:56

Dags att etablera arbetslinjen för nyanlända

Det var rätt tänkt att flytta ansvaret för integrationen av nyanlända från kommunerna till staten. Inte för att alla kommuner utgjorde skräckexempel när det gällde sysselsättningsstatistiken. Men variationerna i resultat mellan kommunerna var oacceptabelt stora.

Expressen - 19 maj 17 kl. 12:13

M: Inför "integrations- plikt" för de nyanlända

Moderaterna föreslår att Sverige ska införa "integrationsplikt" för nyanlända. Anna Kinberg Batra vill bland annat införa krav på 100 timmars samhällsorientering, utbildningsplikt och ökade aktivitetskrav. Moderaterna vill också villkora det permanenta uppehållstillståndet med språkkrav..

Sydsvenskan - 04 dec 13 kl. 22:58

Vellinge säger nej till nyanlända invandrare

Bostadsbrist, burkinis och Sverigedemokraternas tacksamhet till Vellingemoderaterna – fullmäktigedebatten om invandringsfrågor innehöll det mesta.
Resultatet: Vellinge säger nej till nyanlända invandrare..

Expressen - 04 okt 16 kl. 00:28

Åmåls skolor i topp – trots många nyanlända

För tredje året i rad rankas skånska Vellinge som Sveriges bästa skolkommun. Men det verkar finnas ett samband mellan hög placering i rankningen och ett lågt flyktingmottagande. Åmål är en av få topprankade kommuner som sticker ut med en stor andel nyanlända.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 09:51

Skolpolitiker: Rättvisare att räkna utan de nyanlända

ESLÖV Barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S) vill betona de resultatförbättringar som Eslövs grundskoleelever gjort om man räknar bort de nyanlända eleverna.
Han ser inget konstigt i att räkna bort de nyanlända från statistiken.– Generellt ser resultaten bättre ut.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Abe pressad av nya korruptionsmistankar

Japans premierminister Shinzo Abe pressas av en ny korrutionsskandal.  Stödet för hans regering har fallit dramatiskt efter nya avslöjanden om att privata utbildningsföretag ska ha fått stora ekonomiska fördelar genom sina kontakter med den japanska premiärministern och hans fru..

SR - 1 timme sedan

Stort lönemissnöje vid Sveriges industrijättar

I dag väntas Scania presentera ett starkt årsresultat med rekordförsäljning av lastbilar och bussar. Samtidigt jäser ett missnöje med löneutvecklingen bland de anställda på Scania och flera andra stora verkstadsbolag..

SR - 1 timme sedan

Trump argumenterade för dödsstraff

Donald Trump utvecklade i går kväll sina tankar kring att få bukt med drogkrisen i USA. Bland annat utvecklade han sitt förslag om att vissa narkotikasmugglare ska dömas till döden..

SR - 1 timme sedan

Merkels nye minister fortsätter utmana sin kansler

Tysklands nye inrikesminister Horst Seehofer vill förlänga gränskontrollerna inom Schengenområdet på obestämd tid. Så länge EU:s yttre gränser inte är skyddade måste vi själva skydda människorna här med egna gränskontroller, säger den tyske inrikesministern..

SR - 1 timme sedan

Satsning på programmering kan falla platt till marken

I höst ska en miljon elever i grundskolan och på gymnasiet lära sig att programmera. Det har regeringen beslutat. Men satsningen riskerar att falla platt till marken..

SR - 2 timmar sedan

Razzia hos Cambridge Analytica under dagen

I Storbritannien planerar den brittiska datainspektionen att söka igenom konsultbyrån Cambridge Analyticas kontor i London i dag. Samtidigt kommer det nya avslöjanden om företaget..

SR - 3 timmar sedan

EU-kommissionär skeptisk till koldioxidskatt

EU måste ta till kraftfulla åtgärder på transportområdet om man ska kunna nå sina mål för minskade utsläpp av växthusgaser. Det har bland annat medlemsländernas egen organisation, Europeiska miljöbyrån, konstaterat..

SR - 4 timmar sedan

Sverige får FN-kritik för behandlingen av asylsökande barn

Det finns stora brister i Sveriges arbete med asylsökande. Inte minst när det gäller barn, vars rättigheter försummas av Sverige, menar FN-organet Unicef i en rapport..

SR - 5 timmar sedan

Uppgifter om turbulens i Facebooktoppen

En av toppcheferna på Facebook, informationssäkerhetschefen Alex Stamos, kommer att lämna företaget, rapporterar The New York Times..

SR - 8 timmar sedan

Nya uppgifter om Cambridge Analytica i dokumentär

Nu kommer nya avslöjanden om företaget Cambridge Analytica. Inför dold kamera skryter vd:n om hur företaget använder mutor, spioner och prostituerade i smutskastningskampanjer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.