SR > Nyheter

Monday, 18 December, 19:38

SR - 07 dec 17 kl. 11:00

Vellinge inför "integrationsplikt" för nyanländaOm nyanlända inte går en kurs och klarar ett test i svensk samhällsorientering kan de från årsskiftet bli av med ersättningar från kommunen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

496 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vellingeinför , integrationspliktför , nyanlända
Sydsvenskan - 12 nov 17 kl. 16:49

M i Vellinge vill ha ”integrationsplikt” för nyanlända

Moderaterna i skånska Vellinge föreslår att alla nyanlända som kommer dit ska gå en 60-timmarskurs..

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 17 kl. 16:49

M i Vellinge vill ha ”integrationsplikt” för nyanlända

Moderaterna i Vellinge föreslår att alla nyanlända ska gå en 60-timmarskurs..

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 17 kl. 23:33

Vellinge: Integrationsplikt införs för nyanlända

Från och med årsskiftet kopplas bidraget till nyanlända i Vellinge kommun till vissa krav, meddelar SVT Nyheter Skåne..

Regeringen - 4 timmar sedan

Mer pengar till kommunerna för utbildningsplikten för nyanlända

För att ytterligare stärka nyanländas etablering på arbetsmarknaden inför regeringen en utbildningsplikt från och med den 1 januari 2018. Regeringen har beslutat att tillföra medel till kommunerna för att bättre kunna möta utbildningsbehovet bland nyanlända..

Barometern - 27 aug 13 kl. 07:56

Dags att etablera arbetslinjen för nyanlända

Det var rätt tänkt att flytta ansvaret för integrationen av nyanlända från kommunerna till staten. Inte för att alla kommuner utgjorde skräckexempel när det gällde sysselsättningsstatistiken. Men variationerna i resultat mellan kommunerna var oacceptabelt stora.

Barometern - 27 aug 13 kl. 07:56

Dags att etablera arbetslinjen för nyanlända

Det var rätt tänkt att flytta ansvaret för integrationen av nyanlända från kommunerna till staten. Inte för att alla kommuner utgjorde skräckexempel när det gällde sysselsättningsstatistiken. Men variationerna i resultat mellan kommunerna var oacceptabelt stora.

Expressen - 19 maj 17 kl. 12:13

M: Inför "integrations- plikt" för de nyanlända

Moderaterna föreslår att Sverige ska införa "integrationsplikt" för nyanlända. Anna Kinberg Batra vill bland annat införa krav på 100 timmars samhällsorientering, utbildningsplikt och ökade aktivitetskrav. Moderaterna vill också villkora det permanenta uppehållstillståndet med språkkrav..

Sydsvenskan - 04 dec 13 kl. 22:58

Vellinge säger nej till nyanlända invandrare

Bostadsbrist, burkinis och Sverigedemokraternas tacksamhet till Vellingemoderaterna – fullmäktigedebatten om invandringsfrågor innehöll det mesta.
Resultatet: Vellinge säger nej till nyanlända invandrare..

Expressen - 04 okt 16 kl. 00:28

Åmåls skolor i topp – trots många nyanlända

För tredje året i rad rankas skånska Vellinge som Sveriges bästa skolkommun. Men det verkar finnas ett samband mellan hög placering i rankningen och ett lågt flyktingmottagande. Åmål är en av få topprankade kommuner som sticker ut med en stor andel nyanlända.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 09:51

Skolpolitiker: Rättvisare att räkna utan de nyanlända

ESLÖV Barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S) vill betona de resultatförbättringar som Eslövs grundskoleelever gjort om man räknar bort de nyanlända eleverna.
Han ser inget konstigt i att räkna bort de nyanlända från statistiken.– Generellt ser resultaten bättre ut.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Så möter butiker konkurrensen från näthandeln

I spåren av att allt fler handlar via nätet får butikerna det tuffare och enligt en prognos från Svensk Handel kommer mellan 5000 och 10000 butiker tvingas att stänga inom 7 år. Flera köpcentrum och butiker satsar nu på upplevelser för att möta konkurrensen..

SR - 1 timme sedan

Uppgifter: Obama motarbetade Hizbolla-utredning

I USA kommer nu uppgifter om att Obama-administrationen ska aktivt ha motarbetet narkotikapolisen DEA:s underrättelsearbete om terrorstämplade Hizbollahs narkotikasmuggling, för att inte inte irritera Iran i samband med det historiska kärnteknikavtalet med landet. Uppgifterna publiceras när mindre än en månad återstår tills president Donald Trump ska fatta beslut om huruvida USA ska bryta avtalet eller inte..

SR - 1 timme sedan

Läkare kräver besked om transplantation av utvisningshotade

Är det meningsfullt med organdonation för personer som hotas av utvisning? Det är i klartext frågan som läkare nu ställer till statens medicinsk-etiska råd eftersom de tycker att vården får motstridiga instruktioner om vem som ska få eller inte få nya hjärtan och lungor..

SR - 1 timme sedan

Cyril Ramaphosa blir ledare för regeringspartiet ANC

Efter flera förseningar, oklara besked och förvirring har slutligen alla röster räknats. Cyril Ramaphosa har valts till ny ledare för det sydafrikanska regeringspartiet ANC..

SR - 3 timmar sedan

EU granskar Ikea för miljarder i skatt

EU-kommissionen misstänker att Ikea har låtit bli att betala stora summor i skatt på ett felaktigt sätt. Enligt misstankarna kan Ikea ha gynnats på ett felaktigt sätt..

SR - 2 timmar sedan

Mobilisering efter våldtäkter i Malmö

Efter att tre överfallsvåldtäkter anmälts till polisen i Malmö den senaste tiden tas nu flera medborgarinitiativ för att öka tryggheten hos stadens kvinnor..

SR - 2 timmar sedan

Urspårat tåg i USA – hänger över bilväg

Ett tåg har spårat ut på en järnvägsbro i Pierce county i Washington State i USA, rapporterar NBC..

SR - 2 timmar sedan

Allt fler överklagar avslag – Försäkringskassan prövas

Nu ska Högsta förvaltningsdomstolen pröva om Försäkringskassan gör rätt när den bedömer sjukas arbetsförmåga mot hela arbetsmarknaden..

SR - 21 timmar sedan

Hård kritik mot ord-direktiven

I USA kommer nu mycket hård kritik mot folkhälsomyndighetens direktiv om att undvika vissa begrepp, som "foster", "transexualitet" och "vetenskapligt baserat"..

SR - 4 timmar sedan

Underrättelseläcka skakar om Finland

I Finland har polisen gjort en uppmärksammad husrannsakan hos en journalist. Detta efter att landets största dagstidning Helsingin Sanomat publicerat delvis hemligstämplat underrättelsematerial..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.