SR > Nyheter

Thursday, 19 July, 11:56

Liknande nyheter

Taggar: Vellingeinför , integrationspliktför , nyanlända
Sydsvenskan - 12 nov 17 kl. 16:49

M i Vellinge vill ha ”integrationsplikt” för nyanlända

Moderaterna i skånska Vellinge föreslår att alla nyanlända som kommer dit ska gå en 60-timmarskurs..

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 17 kl. 16:49

M i Vellinge vill ha ”integrationsplikt” för nyanlända

Moderaterna i Vellinge föreslår att alla nyanlända ska gå en 60-timmarskurs..

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 17 kl. 23:33

Vellinge: Integrationsplikt införs för nyanlända

Från och med årsskiftet kopplas bidraget till nyanlända i Vellinge kommun till vissa krav, meddelar SVT Nyheter Skåne..

GöteborgsPosten - 27 feb 18 kl. 17:05

Magnusson (M) vill skärpa kraven på nyanlända

Hampus Magnusson (M) vill införa en integrationsplikt liknande den som finns i skånska Vellinge. Det innebär att nyanlända som uteblir från samhällsorienteringen riskerar att förlora sin bostad..

Barometern - 27 aug 13 kl. 07:56

Dags att etablera arbetslinjen för nyanlända

Det var rätt tänkt att flytta ansvaret för integrationen av nyanlända från kommunerna till staten. Inte för att alla kommuner utgjorde skräckexempel när det gällde sysselsättningsstatistiken. Men variationerna i resultat mellan kommunerna var oacceptabelt stora.

Barometern - 27 aug 13 kl. 07:56

Dags att etablera arbetslinjen för nyanlända

Det var rätt tänkt att flytta ansvaret för integrationen av nyanlända från kommunerna till staten. Inte för att alla kommuner utgjorde skräckexempel när det gällde sysselsättningsstatistiken. Men variationerna i resultat mellan kommunerna var oacceptabelt stora.

Expressen - 19 maj 17 kl. 12:13

M: Inför "integrations- plikt" för de nyanlända

Moderaterna föreslår att Sverige ska införa "integrationsplikt" för nyanlända. Anna Kinberg Batra vill bland annat införa krav på 100 timmars samhällsorientering, utbildningsplikt och ökade aktivitetskrav. Moderaterna vill också villkora det permanenta uppehållstillståndet med språkkrav..

Sydsvenskan - 04 dec 13 kl. 22:58

Vellinge säger nej till nyanlända invandrare

Bostadsbrist, burkinis och Sverigedemokraternas tacksamhet till Vellingemoderaterna – fullmäktigedebatten om invandringsfrågor innehöll det mesta.
Resultatet: Vellinge säger nej till nyanlända invandrare..

Sydsvenskan - 18 jun 18 kl. 17:03

Carina Wutzler (M) kritiserar Staffanstorp för placeringar av nyanlända i Vellinge

Kritiserar Staffanstorp för placeringar av nyanlända i Vellinge..

Expressen - 04 okt 16 kl. 00:28

Åmåls skolor i topp – trots många nyanlända

För tredje året i rad rankas skånska Vellinge som Sveriges bästa skolkommun. Men det verkar finnas ett samband mellan hög placering i rankningen och ett lågt flyktingmottagande. Åmål är en av få topprankade kommuner som sticker ut med en stor andel nyanlända.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

”Var inte beredd på att det skulle vara så här stort”

Brandmannen Johan Jansson har varit ute och släckt bränder i 22 timmar i sträck i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. – Det har varit svårt, det är så stora områden som brinner, säger han..

SR - 1 timme sedan

Här rasar bränderna – Ljusdal värst drabbat

Skogsbränderna fortsätter att rasa runt om i Sverige och under natten tvingades boende i flera byar i Jämtland och Gävleborg utrymma sina hem.  I Ljusdal, ett av de hårdast drabbade områdena, hoppas man nu att morgonens vattenbombingar ska ge effekt..

SR - 2 timmar sedan

Nordea klår förväntningarna

Bankkoncernen Nordea redovisar ett oväntat stort vinstlyft för årets andra kvartal. Låga räntor och ekonomiska och politiska spänningar präglar kvartalet, enligt vd Casper von Koskull..

SR - 2 timmar sedan

Branden i Ljusdal större än befarat

Hör Sveriges Radios reporter Sanna Drysén berätta om situationen utanför Ljusdal..

SR - 3 timmar sedan

Brittiska novitjok-utredare: ryska gärningsmän

Utredare i Storbritannien utgår ifrån att ha hittat gärningsmännen bakom attacken med giftet novitjok på Sergej Skripal och hans dotter. Det rapporterar den brittiska nyhetsbyrån PA..

SR - 3 timmar sedan

Fortsatta brandbomber mot Israel – trots eldupphör

Trots att eldupphör avtalats mellan Israel och Gaza fortsätter luftburna tändanordningar skickas ut från Gaza och orsaka bränder i Israel. Den israeliska armén säger sig vara beredd att agera..

SR - 3 timmar sedan

Liverapport bränder

I natt evakuerades byn Kårböle i Ljusdals kommun. Dessutom evakuerades ytterligare tre byar i Bräcke kommun i Jämtland, där en brand hotade att skära av vägen till byn. Under dagen rapporterar vi live om det senaste från insatserna mot skogsbränderna i Sverige..

SR - 4 timmar sedan

Storvinst för Volvo

Volvo redovisar en stor vinstökning jämfört med samma period förra året. Det är också första gången koncernens försäljning varit över 100 miljarder kronor i ett enskilt kvartal..

SR - 5 timmar sedan

Stängda hamnar för migrantbåtar oroar sjöfarten

Ett flertal båtar som plockat upp migranter i sjönöd på Medelhavet har de senaste veckorna vägrats tillträde till italienska hamnar. Både internationella och svenska sjöfartsorganisationer är oroade..

SR - 5 timmar sedan

Årets bränder kan bli dyrare än Västmanlandsbranden

Årets skogsbränder kan komma att bli dyrare för försäkringsbolagen jämfört med branden i Västmanland 2014 – även om ytan som brinner är mindre. Det menar Johan Litsmark som är naturskadespecialist på Länsförsäkringar, som är störst på att försäkra privatägd skog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.