Nerikes Allehanda > Nyheter

Saturday, 23 March, 03:36

Nerikes Allehanda - 07 dec 17 kl. 09:27

Klart: Idag passerade Örebro 150 000 invånare: "Överbevisar snacket om surnärkingar en gång för alla"Örebro har passerat 150 000 invånare, skriver Örebro kommun på sin hemsida..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Örebro

Dela artikeln

127 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Idag, passerade, Örebro, 150, 000, invånare, Överbevisar, snacket, om surnärkingar en gång för alla
Nerikes Allehanda - 07 dec 17 kl. 09:27

Klart: Idag passerade Örebro 150 000 invånare: "Stark attraktionskraft"

Örebro har passerat 150 000 invånare. Idag presenterade SCB statistiken som visar att Örebro passerat ännu en gräns. "Det är en milstolpe att vi nu passerar 150 000 invånare och det visar att Örebr....

Nerikes Allehanda - 09 dec 17 kl. 11:26

Surnärke ett minne blott – nu är folk stolta över Örebro

I veckan passerade Örebro 150 000 invånare. En magisk gräns som inte bara är ett kvitto på att tillväxten är hög i regionen. Det är också ett bevis på att Örebro har lyckats att bygga bort en stor ....

Supermiljöbloggen - 09 sep 18 kl. 14:00

Idag passerade vi 1,5-gradersgränsen

Idag klockan 9.00 passerade vi tiden för att kunna hålla oss under 1,5-gradersgränsen, enligt forskningsinstitutet MCC. Vi kan fortsätta släppa ut växthusgaser i mellan åtta och 23 år till innan vi också passerar gränsen för två grader.

Nerikes Allehanda - 14 nov 17 kl. 11:21

Idag tar Örebro steget in i miljardprojektet – att hämta vatten från Vättern

Idag väntas Örebro kommun bilda bolag för projektet att ta dricksvatten från Vättern. Samtidigt har kommuner utanför länet kontaktats om att vara med i miljardsatsningen. Västerås och Eskilstuna är några av dem..

Supermiljöbloggen - 16 dec 18 kl. 13:40

Idag demonstrerar tusentals mot ”katastrofbudgeten”

Budgeten har kritiserats av många för att ignorera klimathotet. Idag sker en stor demonstration i Stockholm på medborgarplatsen 14:30. Protester sker också i Visby, Lund, Örebro, Göteborg och Umeå.

Nerikes Allehanda - 12 jan 14 kl. 10:00

NA-tv: Här växer Örebro så det knakar

Förra året passerade Örebro gränsen 140 000 invånare, och allt tyder på att stan bara kommer fortsätta att växa. Se NA-tv om Örebros expansion genom att klicka på bilden ovan..

Världen Idag - 09 okt 14 kl. 13:17

Gala i Örebro för förföljda kristna

RUBRIKINGRESS BRÖDTEXT Bakom välgörenhetsgalan i Syrianska kulturcentret i Örebro står Örebro kammarstråkar, Syrianska föreningen i Örebro, studieförbundet Bilda samt organisationen Open Doors.Kvällen bjuder på bland annat på syriansk musik, både modern och äldre. Dessutom spelas arameiska hymner från 400-talet efter Kristus.

Världen Idag - 23 maj 18 kl. 20:44

Region Örebro län tar bort ramadan-broschyr

Att Region Örebro län tillhandahöll en broschyr som citerade Koranen har väckt starka reaktioner. Nu har landstinget tagit bort broschyren från sin hemsida. – Informationen skapade frågor, skriver kommunikationschefen Ulrika Julin i ett mejl till Världen idag..

Världen Idag - 05 okt 18 kl. 13:46

Bibelfestival pågår i Örebro

I helgen samlas återigen kristna från olika sammanhang kring Bibeln och dess huvudsakliga budskap. Det handlar om Bibelfestivalen i Örebro som arrangeras för andra året. – Det ger en god känsla att samlas kring grunderna, säger Olof Brandt på Bibeln idag..

Sydsvenskan - 30 apr 16 kl. 15:27

Örebro värvar från NHL

Joakim Andersson lämnar Detroit och NHL och flyttar hem till SHL och Örebro. Idag presenterade Örebro övergången."Jag hade aldrig tränat honom men under tiden han var i Frölunda och Göteborg var han med och tränade med oss på is innan han åkte över.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:56

Netto får återkalla lamphållare – kan ge elchock

Det handlar om en lampa med inbyggd sensor som butikskedjan Netto måste återkalla..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: Man i 65-årsåldern omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man i 65-årsåldern omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Idol-Chris resa – från byn Hägernäs till Globen: "Han älskade att bada – det är ju så nära till sjön"

Från att spela piano för släkten på julafton till att fylla Globen på bästa sändningstid. NA har besökt den lilla byn Hägernäs utanför Lindesberg, där Idol-vinnaren Chris Kläfford växte upp. Hör fa....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Så lyser du upp i vintermörkret

Att lägga belysning på sin husfasad kan vara fint, inte minst så här i juletid. Micael Johansson är ljusdesigner och har en rad tips till dig som vill lysa upp huset, tillfälligt eller mer varakti....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: En person omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:00

TV: Ukulelegänget i Fjugesta släpper en skiva

12 låtar på en cd finns numera att lyssna på om man vill ha musik som gör en på gott humör. Det är både sång och ukulele som gäller för gänget som träffas varje vecka. Under snart sex år har Ukul....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:36

Kritik från kommunen angående Trafikverkets hantering av planer för riksväg 51

Även Kumla kommun kritiserar nu hur Trafikverket skött processen kring den planerade ombyggnationen av riksväg 51..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:38

Här är byggnaderna som kan vinna Örebro kommuns Byggnadspris

Ett parkeringshus, ett studentboende, ett vårdboende och ett 30-talshus. Här är de nominerade byggnaderna till kommunens Byggnadspris. Nästa torsdag presenteras en vinnare..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:50

Mats Nilsson vill ta över Open Art: "Jag tycker inte det blev så bra den här gången"

Tidigare konsthallschefen Mats Nilsson vill ta över Open Art. Han är beredd att tillsammans med två andra personer bilda ett bolag och driva konstprojektet istället för kommunen. – Jag känner oro inför framtiden, säger han och listar i en skrivelse upp problemen med Open Art som det fungerar i dag..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:30

Lärare aktiv på rasistisk sajt - okej så länge han delar skolans värdegrund på skoltid

Läraren på ett fristående gymnasium i Örebro är aktiv på sajten Nordisk alternativhöger. Han är dessutom styrelseledamot. Han medverkar i en pod där det uttrycks rasistiska, homofoba och kvinnoförnedrande åsikter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.