SVT > Kultur

Tuesday, 17 July, 20:58

Liknande nyheter

Taggar: Kungen, begär, mötemed Svenska , Akademien
Expressen - 18 apr 18 kl. 14:57

Kungen ändrar stadgarna i Svenska Akademien

Kungen kommer att göra förändringar i Svenska Akademiens stadgar.– Jag har för avsikt att komplettera Svenska Akademiens stadgar på det sättet att det görs tydligt att det är möjligt att lämna Akademien på egen begäran, säger han i ett pressmeddelande..

DN - 03 jun 18 kl. 17:08

Maria Schottenius: Mitt tips är att kungen löser upp Svenska Akademien efter sommaren

Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten har bråda dagar. Han har drivit projektet Nobel Center men nu ser det ut som om planen går i stöpet. Återstår den stora oredan i Svenska Akademien.

DN - 07 dec 17 kl. 08:54

Kungen vill träffa Svenska Akademien

Enligt uppgifter från hovet till Sveriges Radios "Kulturnytt" träffar kungen den ständiga sekreteraren Sara Danius i dag för att prata om "den senaste tidens händelser"..

GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 15:25

Kungen ändrar Svenska Akademiens stadgar

Kungen ändrar stadgarna i Svenska Akademien. Det ska bli möjligt att lämna Akademien på egen begäran..

SmålandsPosten - 18 apr 18 kl. 15:32

Akademikrisen: Kungen ändrar Svenska Akademiens stadgar

Kungen ändrar stadgarna i Svenska Akademien. Det ska bli möjligt att lämna Akademien på egen begäran..

SmålandsPosten - 18 apr 18 kl. 16:27

Kungen ändrar Svenska Akademiens stadgar

Kungen ändrar stadgarna i Svenska Akademien så att det blir möjligt att lämna på egen begäran. "Det är en given utgångspunkt i svensk och internationell rätt att den som inte längre önskar vara ledamot av en sammanslutning ska ha möjlighet till utträde", skriver kungen..

GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 16:21

Kungen ändrar Svenska Akademiens stadgar

Kungen ändrar stadgarna i Svenska Akademien så att det blir möjligt att lämna på egen begäran. "Det är en given utgångspunkt i svensk och internationell rätt att den som inte längre önskar vara ledamot av en sammanslutning ska ha möjlighet till utträde", skriver kungen..

DN - 02 maj 18 kl. 21:20

Kungen: Det är nu Akademiens ansvar att vidta nödvändiga åtgärder

Kungen har nu gjort ett förtydligande av Svenska Akademiens stadgar. En ledamot som kan nu på egen begäran lämna Akademien.  ”Det är nu Akademiens eget ansvar att vidta nödvändiga åtgärder”, säger kungen i ett pressmeddelande.

UNT - 18 apr 18 kl. 15:25

Kungen ändrar Svenska Akademiens stadgar

Kungen ändrar stadgarna i Svenska Akademien..

Skånskan - 18 apr 18 kl. 15:31

Kungen ändrar Akademien stadgar

Kultur Efter turbulensen i Svenska Akademien ändrar kungen stadgarna. Efter ändringen får den som inte deltagit i Svenska Akademiens arbete under två år ska anses ha lämnat arbetet. ”Jag har för avsikt att komplettera Svenska Akademiens stadgar på det sättet att det görs tydligt att det är möjligt att lämna Akademien på egen begäran.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Europadomstolen: Ryssland ska betala ersättning till Pussy riot

Aktivistkollektivet Pussy riot dömdes till fängelse i rysk domstol efter att ha genomfört sin ”punkbön” i Frälsarkatedralen i Moskva 2012. Nu slår Europadomstolen för mänskliga rättigheter fast att ryska staten kränkt medlemmarnas rättigheter..

SVT - 8 timmar sedan

Janne Schaffer kontaktad av gitarrtjuvar – ville ha 200 000

Gitarristen Janne Schaffer fick i våras fyra gitarrer stulna och har nu kontaktats av tjuvarna som vill ha 200 000 kronor för att lämna tillbaka dem..

SVT - 9 timmar sedan

Bortgångne fotografen Niraz Saied ville visa Syrien-krigets rätta ansikte

Den prisbelönte fotografen Niraz Saied har gått bort, fängslad utan rättegång i syriskt fängelse sedan 2015. Dokumentären ”Letters from al-yarmouk” följer hans dokumentation av vardagslivet i det palestinska flyktinglägret al-Yarmouk, Syrien. I anslutning till att dokumentären visades i Sverige gjorde Kulturnyheterna ett reportage om honom och filmens regissör, Rashid Masharawi..

SVT - 12 timmar sedan

Pussy Riot släpper ny musik

På onsdag släpps ny musik av aktivistkollektivet Pussy Riot. De två nya låtarna ”Nightmares” och ”Pong!” har inspirerats av traditionella folkballader som skrivits av fångar i ryska fängelser..

SVT - 12 timmar sedan

Jim Jarmusch gör zombiefilm med Swinton och Murray

Den prisbelönta regissören Jim Jarmusch är aktuell med nytt projekt: En zombiefilm, skriver Variety. Och det är en stjärnspäckad skara skådespelare han fått ihop även denna gång. Jarmusch-återkommande Tilda Swinton står högt på listan och lika så Bill Murray.

SVT - 17 timmar sedan

Avicii nomineras till MTV-galan efter sin död

Den svenske dj-stjärnan Avicii fortsätter hyllas världen över. Nu nomineras han till MTV-galan månader efter sin död..

SVT - Igår: 17:30

Prisad palestinsk fotograf död i fångenskap

Den prisbelönte fotografen Niraz Saied har dött i syriskt fängelse, meddelar hans fru. Saied greps i oktober 2015 av syriska säkerhetsstyrkor och har sedan dess suttit frihetsberövad utan rättegång..

SVT - Igår: 15:15

Kritik mot Nya Akademiens litteraturpris

Reaktionerna på den Nya Akademiens nyinstiftade litteraturpris, med syfte att ta vid där Nobelpriset fallerat efter krisen i våras, har inte låtit vänta på sig. För priset, som trots sin goda ambition om att tydliggöra litteraturens demokratiska kraft, kritiseras nu som tandlöst – och oklart. – Jag tror inte att det kommer få nån större tyngd.

SVT - Igår: 15:03

Rättegång mot journalister inledd i Myanmar

Under måndagen inleddes rättegången mot de två Reutersjournalisterna som är gripna i Myanmar (tidigare Burma)..

SVT - Igår: 12:35

Finsk annonskupp uppmärksammas världen över

Nordens största prenumerationstidning, Helsingin Sanomat, har tapetserat Helsingfors med affischer för att hälsa Donald Trump och Vladimir Putin välkomna till staden inför mötet under måndagen. På affischerna står bland annat ”Herr president, välkommen till den fria pressens land” och är till för att påminna Rysslands och USA:s ledare om vikten av tryck- och yttrandefrihet för medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.