Expressen > Nyheter

Saturday, 16 December, 23:30

Expressen - 07 dec 17 kl. 08:34

Klart: Samkönade par får gifta sig i AustralienGrattis! Nu får samkönade par gifta sig även i Australien.Det stod klart efter att det historiska lagförslaget röstades igenom i representanthuset, skriver BBC..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Australien, BBC

Dela artikeln

397 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Samkönade, parfår , giftasig i , Australien
Expressen - 11 apr 16 kl. 16:03

Nu får samkönade par gifta sig även i Norge

Efter många års strider säger norska kyrkan slutligen ja till att samkönade par ska få gifta sig i kyrkan. Det historiska beslutet kommer sju år efter att det blev tillåtet i Sverige. – Det här är en historisk och lycklig dag för homosexuella, bisexuella och transpersoner, säger Kristin Gunnleiksrud Raaum, ny ordförande för norska kyrkorådet, till VG..

YLE - 01 mar 17 kl. 09:03

41 samkönade par gifter sig direkt - "Intresset har varit mindre än väntat"

Från och med i dag får samkönade par gifta sig, men intresset har varit mindre än magistraterna hade väntat sig. Maria Lunabba som är häradsskrivare vid magistraten i Västra Finland räknar till 41 par på olika håll i landet som ska vigas den här veckan. - Jag skulle säga att det har varit mindre än väntat, säger Lunabba om intresset för samkönade vigslar.

YLE - 24 feb 17 kl. 04:21

Ännu inga kyrkobröllop för samkönade par i Östnyland

Trots att den nya könsneutrala äktenskapslagen träder i kraft från och med onsdag anser sig östnyländska präster inte kunna viga samkönade par, varken i kyrkan eller på en strand. Det är kyrkolagen som sätter stopp för det. Kyrkomötet kommer möjligen att ta ställning till frågan om könsneutrala äktenskap ännu i år.

YLE - 06 sep 17 kl. 13:54

Biskopsmötets utredning: Kyrkan ska hålla fast vid vigselrätten och viga också samkönade par

Kyrkan ska inte ge upp vigselrätten enligt en utredning som Finlands biskopar har beställt. Rapporten visar att kyrkans vigselrätt har ett starkt stöd bland församlingsmedlemmarna. Utredningen, som är gjord av professor Eila Helander, överlämnades till biskopsmötet på onsdagen.

Nyheter 24 - 15 okt 13 kl. 11:50

Samkönade par får inte gifta sig i Utah: "Främjar inte statens intresse"Nekades

SALT LAKE CITY. Tre samkönade par stämde nyligen den amerikanska staten Utah för att få rätten att gifta sig. Något som staten inte är speciellt förtjusta i.

Skånskan - 01 mar 17 kl. 06:53

Första vigslarna för samkönade par i Finland

finland I dag träder Finlands nya könsneutrala äktenskapslag i kraft vilket betyder att de första samkönade paren kommer vigas rapporterar Sveriges Radio Ekot.ERWP.fif(0)Efter att den nya lagen klubbades igenom av Finlands riksdag för två och ett halvt år sedan blir det i dag lagligt med borgerliga vigslar av samkönade par.

YLE - 25 feb 17 kl. 14:23

Karisbo i kyrkomötet: Vig samkönade par, men låt prästerna ha samvetsfrihet

Ett initiativ lämnas snart in till kyrkomötet om att kyrkan ska tillåta vigslar av samkönade par. En av undertecknarna är Karisbon Åsa A. Westerlund och hon säger att det är formulerat så att alla ska kunna godkänna det, trots olika syn på äktenskapet.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

YLE - 16 jun 17 kl. 07:01

Johannes församling vägrar välsigna samkönade par under Regnbågsmässan

Johannes församling i Helsingfors går inte med på att välsigna samkönade par under Regnbågsmässan, som ordnas på hösten. Regnbågsmässans arrangörer är kritiska och funderar nu på att flytta mässan från Johanneskyrkan. År 2007 kom föreningen Regnbågsankan med idén om att ordna en kristen mässa för hbtq-personer och sedan dess har Johannes församling låtit ordna mässan i deras lokaler.

Dagen - 16 nov 15 kl. 11:23

Samkönade par kan gifta sig på Irland

Samkönade par på Irland kan från och med nu ansöka om giftermål, då den nya lagen som tillåter homoäktenskap trätt i kraft. Samtidigt erkänns samkönade äktenskap i utlandet i Irland..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Person hittad skjuten på gatan

En person hittades sent på lördagskvällen skjuten på Eriksfältsgatan i Malmö.Han fördes till sjukhus med ambulans och polisen har spärrat av platsen. det finns ingen uppgift om hans tillstånd..

Expressen - 1 timme sedan

Mia drabbad av kronisk smärta – efter operation

Plastnäten opereras in genom slidan för att förhindra inkontinens och framfall – men flera kvinnor får svåra biverkningar med kraftig smärta och upprepade infektioner. I brittisk press har det kallats en skandal och flera dokumentärer har gjorts om näten som är nästintill omöjliga att operera bort.Mia Engström från Stockholm opererade in sitt nät våren 2015.

Expressen - 1 timme sedan

Volvo-ägaren Geely investerar i Mercedes

2010 köpte kinesiska Geely svenska Volvo från Ford. Och nu kan det vara dags för nästa stora bilinvestering.Enligt China Central Television vill Geely köpa mellan tre och fem procent av aktierna i Daimler.

Expressen - 1 timme sedan

500 platser tomma: "Är djupt oroande"

624 personer erbjuds en utbildningsplats till nästa utbildningsstart.Det innebär ändå att 500 platser står tomma – 500 poliser motsvarar, enligt polisen Peppe Larsson, två medelstora polisstationer.– Allmänheten ska vara orolig, säger han.

Expressen - 1 timme sedan

Körde rätt in i trädgård – och smet

Polisen i Helsingborg söker två yngre par som på lördagskvällen körde rakt in i en villaträdgård med sin bil. Alla fyra sprang från platsen..

Expressen - 1 timme sedan

V vill utesluta två medlemmar

Kvinnan hånades av partikamrater efter att hon polisanmälde tidigare V-ledaren Lars Ohly för sextrakasserier.Nu vill hennes hemdistrikt utesluta två manliga medlemmar på grund av deras agerande enligt.– Jag kan bekräfta att vi har fått in ett ärende.

Expressen - 2 timmar sedan

Statsministerns julklapp – motståndarens bok

Det gäller att hålla koll på motståndarna.När statsminister Stefan Löfven, S, och fru Ulla Löfven gav sig ut i julklappshandeln stod L-toppen Birgitta Ohlssons bok på inköpslistan."Helt rätt!

Expressen - 2 timmar sedan

Bil av vägen – barn finns i fordonet

En bil har kört av vägen under lördagskvällen.Olyckan inträffade när bilen skulle svänga ut på en annan väg.– Man körde av vägen.

Expressen - 2 timmar sedan

Här kan du se stora asteroiden Phaeton

Vi jordlingar har i dagarna haft relativ närkontakt med den mycket aktiva meteorsvärmen Geminiderna – och nu är det med rent matematisk logik därför också dags för den stora asteroiden 3200 Phaethon.Bäst möjlighet att se asteroiden ger vädret i västra Svealand och södra Norrlandskusten..

Expressen - 3 timmar sedan

Hotet mot vit jul är på  väg: ”Varmluftsattack"

Nu grusas hoppet om en vit jul för många.Södra Sverige blir nämligen utan snö när tomten ska göra sitt.– Det kommer en varmluftsattack i mitten av nästa vecka, säger Johan Groth, meterolog på väderinstitutet Storm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.