SVT > Inrikes

Monday, 18 December, 19:39

SVT - 07 dec 17 kl. 08:32

Nya regler ska ge mer griskött – men kultingarna tas tidigare från grismammanDe nya, av forskare kritiserade, reglerna för svenskt djurskydd trädde i kraft för en vecka sen och berör bland annat grisar. För en vecka sen trädde nya regler i kraft för svenskt djurskydd. Reglerna ska ge mer griskött men får stark kritik – bland annat för att kultingarna ska tas ifrån grismamman tidigare..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

954 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerska ge , mer, grisköttmen , kultingarna, tas, tidigare från grismamman
YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 07:54

Nya regler kan minska kultingdöd


Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk.Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 07:56

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

BT - 07 feb 14 kl. 07:55

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 18:53

Så mycket utsläpp orsakar maten

Foto: Leif R Jansson/TT
Varje gång du äter ett kilo ost orsakar du 10–15 kilos utsläpp av koldioxid. Det hävdar Livsmedelsverket, som nu JO-anmälts av en riksdagsledamot för sitt utspel.
Ägg och kycklingkött ger mest protein för koldioxiden.

YLE - 29 sep 15 kl. 04:52

Raseborgsgrisarna blev kotletter

En del har undrat över hur det gick med de glada Raseborgsgrisarna som under sommaren hade sin stia vid Raseborgs slott. Allmänhetens gullegrisar blev kotletter. En vacker septembersöndag bar det iväg till slakteriet med Raseborgsgrisarna som bodde invid Raseborgs slott i somras för att glädja besökare.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 14:00

Gourmetgris till julbordet

Ystad – Julskinkan kan stå i centrum för en gemensam, social upplevelse som förenar människor, anser Erik Bengtsson på Karlsfälts gård, Stora Herrestad.
– Kall skinka till knäckbröd och senap är en oslagbar njutning som kan beröra människor emotionellt.– Man behöver inte göra upplevelsen mer komplicerad.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 06:30

Vildsvin har fått fotfäste i Vattenriket

En flock mesar bryter tystnaden och snart hörs även korta grymtningar från ett tätt alparti.
Jag står stilla bakom ett träd och avvaktar. Ett par små halvvuxna vildsvinskultingar lösgör sig ur dunklet och trippar fram, rakt emot mig.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Så tar du hand om din julgran

Inför årets julfirande råder brist på granar i hela landet. Entreprenören och granexperten Anna Benson besökte SVT:s Morgonstudion för att förklara varför, och för att ge sina bästa skötselråd för granen..

SVT - 3 timmar sedan

Gävlebocken: ”Jag tar en dag i taget”

Gävlebocken önskar sig en vit jul och att alla barn får en trygg miljö. Bocken är inte helt säker på att överleva året ut, utan tar ”en dag i taget”..

SVT - 3 timmar sedan

Hackingattack och brandbekämpning – Gävlebockens kamp för överlevnad

Årets Gävlebock lever än, men dess historia kantas inte bara av bränder utan också av vadslagningar, kamerahacking och internationell uppmärksamhet..

SVT - 4 timmar sedan

Alliansen och SD kritiska mot förslagen

Förslaget om att utöka månaderna som inte får överlåtas av föräldrarna i föräldraförsäkringen till fem har inget stöd i riksdagen. Samtliga borgerliga partier och Sverigedemokraterna säger nej..

SVT - 4 timmar sedan

11-åriga Ebbas pappa startar minnesfond: ”Kärlek större än hatet”

11-åriga Ebba var en av terrordådets offer på Drottningsgatan i Stockholm i april. Samtidigt som förundersökningen nu är klar går hennes pappa Stefan ut med att han startar en minnesfond till minne av sin dotter. – Miljoner svenska hjärtan sammansvetsades och visade att kärleken är större än hatet, säger hennes pappa..

SVT - 7 timmar sedan

Allt fler drabbas av cancer

Lungcancer är fortfarande den cancer som skördar flest liv. Men cancer orsakat av HPV är bland de cancerformer som ökar mest. Mängden oralsex, framför allt bland män, är en orsak, visar forskning..

SVT - 7 timmar sedan

Efter synagogattacken: Morgan Johansson kräver att muslimer bidrar till avspänning

Inrikesminister Morgan Johansson (S) skärper tonen mot muslimer i Sverige efter brandattacken mot synagogan i Göteborg. Han kräver att de bidrar till konfliktlösning – och inte till ökade spänningar. – Har man fått en fristad i Sverige är det också våra regler som gäller, säger han..

SVT - 8 timmar sedan

Döms för stenkastning mot poliser

Åtta personer döms till fängelse för upplopp vid en motdemonstration i samband med nazistmarschen i Göteborg..

SVT - 9 timmar sedan

Därför är vi fortfarande inte jättebra på att dela lika

Sedan 70-talet har staten försökt få oss att dela lika på föräldradagarna. Men fortfarande står kvinnorna för majoriteten av föräldraledigheten. Varför?.

SVT - 10 timmar sedan

Hundratals utsatta prostituerade i norr

Det finns hundratals kvinnor utsatta i prostitution i Sveriges fyra nordligaste län. 270 personer har kunnat kartläggas, men de är troligen många fler, visar en ny rapport. -Det är inte förvånande, säger Patrik Cederlöf, nationell samordnare mot prostitution..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.