SVT > Inrikes

Sunday, 22 July, 10:43

SVT - 07 dec 17 kl. 08:32

Nya regler ska ge mer griskött – men kultingarna tas tidigare från grismammanDe nya, av forskare kritiserade, reglerna för svenskt djurskydd trädde i kraft för en vecka sen och berör bland annat grisar. För en vecka sen trädde nya regler i kraft för svenskt djurskydd. Reglerna ska ge mer griskött men får stark kritik – bland annat för att kultingarna ska tas ifrån grismamman tidigare..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

1024 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerska ge , mer, grisköttmen , kultingarna, tas, tidigare från grismamman
YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 07:54

Nya regler kan minska kultingdöd


Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk.Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 07:56

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

BT - 07 feb 14 kl. 07:55

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 18:53

Så mycket utsläpp orsakar maten

Foto: Leif R Jansson/TT
Varje gång du äter ett kilo ost orsakar du 10–15 kilos utsläpp av koldioxid. Det hävdar Livsmedelsverket, som nu JO-anmälts av en riksdagsledamot för sitt utspel.
Ägg och kycklingkött ger mest protein för koldioxiden.

YLE - 29 sep 15 kl. 04:52

Raseborgsgrisarna blev kotletter

En del har undrat över hur det gick med de glada Raseborgsgrisarna som under sommaren hade sin stia vid Raseborgs slott. Allmänhetens gullegrisar blev kotletter. En vacker septembersöndag bar det iväg till slakteriet med Raseborgsgrisarna som bodde invid Raseborgs slott i somras för att glädja besökare.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 14:00

Gourmetgris till julbordet

Ystad – Julskinkan kan stå i centrum för en gemensam, social upplevelse som förenar människor, anser Erik Bengtsson på Karlsfälts gård, Stora Herrestad.
– Kall skinka till knäckbröd och senap är en oslagbar njutning som kan beröra människor emotionellt.– Man behöver inte göra upplevelsen mer komplicerad.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 06:30

Vildsvin har fått fotfäste i Vattenriket

En flock mesar bryter tystnaden och snart hörs även korta grymtningar från ett tätt alparti.
Jag står stilla bakom ett träd och avvaktar. Ett par små halvvuxna vildsvinskultingar lösgör sig ur dunklet och trippar fram, rakt emot mig.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

SMHI: Varmaste juli på minst 260 år

Med goda marginaler förutspår SMHI att årets julimånad kommer bli den varmaste juli på minst 260 år på många håll i landet. – Vi kan också konstatera att den här sommaren kommer bli rekord för antalet 30-gradersdagar, säger SMHI:s meteorolog Bengt Lindström..

SVT - 2 timmar sedan

Dietisten: ”Undvik kött så ofta du kan”

Under sommarens ledighetslunk kan även matintaget bli överdrivet ohälsosamt. Dietist Sanna Nybacka ger sina tips och råd för den som vill hålla sig frisk under semestern – och efteråt..

SVT - 12 timmar sedan

SAS nedringda efter inställda flyg: Såklart jättetråkigt

Upprörda resenärer skriver på företagets Facebooksida om inställda flyg och flera timmars väntan vid samtal till kundtjänst. SAS förklaring: Det är högsäsong..

SVT - 12 timmar sedan

Så underhåller du barnen på ”hemestern”

”Jag har tråkigt” är nog en mening som de flesta föräldrar har hört någon gång. Ett långt sommarlov på hemmaplan kan vara en utmaning för barnfamiljer, men det finns tips för en lyckad ”hemester”. Och det behöver inte bli särskilt dyrt..

SVT - 12 timmar sedan

Istället för att resa utomlands – ta en ”hemester”

I år är värmeböljan ett faktum i Sverige och att stanna hemma över semestern blir ett självklarare alternativ för många. SVT Nyheter har listat några alternativa stopp i Sverige för dig som vill ”semestra hemma”. Upptäck nya platser oavsett om du är ute efter äventyr, slottsvistelser eller bara slappna av på en vacker strand..

SVT - 13 timmar sedan

Svenska djur riskerar dödliga sjukdomar när EU slopar gränskontroller

Svenska djur riskerar att drabbas av smittsamma och dödliga sjukdomar när EU nu planerar att slopa Sveriges gränskontroller för import av lantbruksdjur. Följden kan även bli en ökad antibiotikaförbrukning, det varnar Lantbrukarnas Riksförbund för..

SVT - 14 timmar sedan

SMHI: Kan bli årets varmaste vecka

Hela landet väntar på det efterlängtade regnet, men nästa vecka kommer tyvärr göra dem som hoppas besvikna. – Det torra vädret kommer att dominera över hela landet och vi kan inte se några regnväder på väg alls, säger Anders Wettergren på SMHI..

SVT - 19 timmar sedan

Rötmånaden inledd tidigare än vanligt

Den tid på året vi kallar rötmånaden ska enligt traditionen börja i slutet av juli, men enligt Livsmedelsverket har den redan pågått i månader. Värmen och fukten gör att maten håller sämre, men risken att bli sjuk av dålig mat under sommaren kan även hänga ihop med en mer avslappnad inställning till måltiden..

SVT - 19 timmar sedan

Se hur livsmedlen klarar en timme i sommarvärmen

Rötmånaden har pågått i flera månader och picknickfiltar dukas upp i hela landet. Men hur länge kan kylvarorna egentligen stå framme, även om de står i skuggan? SVT tog temperaturen på några vanliga livsmedel..

SVT - 21 timmar sedan

SVT:s meteorolog: ”Det behövs ihållande regn”

Bränderna fortsätter att rasa runtom i Sverige och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har gått ut med att det enda hoppet för att få stopp på det är ett väderomslag. Sval luft och ihållande regn är det som enligt SVT:s meteorolog är det önskvärda scenariot. – Tyvärr ser det i stort sett helt tvärtom ut nu, säger Lasse Rydqvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.