SVT > Inrikes

Friday, 23 March, 00:19

SVT - 07 dec 17 kl. 08:32

Nya regler ska ge mer griskött – men kultingarna tas tidigare från grismammanDe nya, av forskare kritiserade, reglerna för svenskt djurskydd trädde i kraft för en vecka sen och berör bland annat grisar. För en vecka sen trädde nya regler i kraft för svenskt djurskydd. Reglerna ska ge mer griskött men får stark kritik – bland annat för att kultingarna ska tas ifrån grismamman tidigare..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

1024 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerska ge , mer, grisköttmen , kultingarna, tas, tidigare från grismamman
YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 07:54

Nya regler kan minska kultingdöd


Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk.Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 07:56

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

BT - 07 feb 14 kl. 07:55

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 18:53

Så mycket utsläpp orsakar maten

Foto: Leif R Jansson/TT
Varje gång du äter ett kilo ost orsakar du 10–15 kilos utsläpp av koldioxid. Det hävdar Livsmedelsverket, som nu JO-anmälts av en riksdagsledamot för sitt utspel.
Ägg och kycklingkött ger mest protein för koldioxiden.

YLE - 29 sep 15 kl. 04:52

Raseborgsgrisarna blev kotletter

En del har undrat över hur det gick med de glada Raseborgsgrisarna som under sommaren hade sin stia vid Raseborgs slott. Allmänhetens gullegrisar blev kotletter. En vacker septembersöndag bar det iväg till slakteriet med Raseborgsgrisarna som bodde invid Raseborgs slott i somras för att glädja besökare.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 14:00

Gourmetgris till julbordet

Ystad – Julskinkan kan stå i centrum för en gemensam, social upplevelse som förenar människor, anser Erik Bengtsson på Karlsfälts gård, Stora Herrestad.
– Kall skinka till knäckbröd och senap är en oslagbar njutning som kan beröra människor emotionellt.– Man behöver inte göra upplevelsen mer komplicerad.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 06:30

Vildsvin har fått fotfäste i Vattenriket

En flock mesar bryter tystnaden och snart hörs även korta grymtningar från ett tätt alparti.
Jag står stilla bakom ett träd och avvaktar. Ett par små halvvuxna vildsvinskultingar lösgör sig ur dunklet och trippar fram, rakt emot mig.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Debatt om kilometerskatt i Aktuellt

Miljöminister Isabella Löfvin (MP) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i Aktuellt i kväll för att debattera regeringens förslag om kilometerskatt på lastbilar. Och Åkesson är kritisk till förslaget..

SVT - 4 timmar sedan

Så skapar Facebook skuggprofiler – också över icke-användare

Du tror du vet vilken information du lämnat ifrån dig till Facebook? I själva verket har företaget sannolikt samlat in mycket mer. Till och med om du inte har något Facebook-konto..

SVT - 8 timmar sedan

Regeringen är överens om att låta kommunerna införa miljözoner även för personbilar

Förslaget som presenteras i morgon, innebär att äldre dieselbilar portas från svenska stadskärnor. Men införandet skjuts fram med två år till 2022..

SVT - 9 timmar sedan

Passagerartåg slås sönder – SJ kritiserar Trafikverkets snöröjning

Dubbelt så många av SJ:s tåg har skadats av is och snö jämfört med tidigare år. Oplogade järnvägar har krossat fordonen och lett till inställda avgångar. Nu riktar SJ kritik mot Trafikverkets snöröjning.

SVT - 10 timmar sedan

Hård strid om utsläppen från lastbilar

Trafiken är en av de största orsakerna till klimatutsläpp. Regeringen vill därför införa en kilometerskatt på lastbilar för att styra om gods till tåg och järnväg, men oppositionen kritiserar förslaget. Centerpartiet kallar det klimatfientligt..

SVT - 12 timmar sedan

FN-kritik mot svenska asylutredningar av barn

Det finns brister i hur asylsökande barn bemöts i Sverige, enligt en granskning från Unicef. Rädda barnen instämmer i stora delar av kritiken..

SVT - 13 timmar sedan

Endometriosföreningen: ”Ett steg i rätt riktning”

I dag presenterade Socialstyrelsen nya nationella riktlinjer om endometrios. – Vi är väldigt glada för att de här riktlinjerna har kommit nu, säger Endometriosföreningens ordförande Katja Vatanen till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

Erik Bromander: ”Känsliga uppgifter kunde röjas”

Förre statssekreteraren Erik Bromander bekräftar att han fick information på ett tidigt stadium, men att han inte visste att generaldirektör Maria Ågren skulle ha brutit mot några lagar. Han är en av nyckelpersonerna i Transportstyrelseskandalen, som nu frågas ut av riksdagens konstitutionsutskott (KU)..

SVT - 14 timmar sedan

Nu införs nationella riktlinjer om endometrios

Det har dröjt, men nu inför Socialstyrelsen nationella riktlinjer kring tumörsjukdomen endometrios. I riktlinjerna presenteras ett 40-tal rekommendationer, bland annat för att lyfta fram vikten av tidig upptäckt. – Många har fått vänta väldigt länge och vi har flera rekommendationer som kopplar till det, säger Socialstyrelsens projektledare Elisabeth Eidem..

SVT - 17 timmar sedan

Så minns vännerna och familjen Kim Wall

Journalisten Kim Wall reste över hela världen. Hennes reportage spände över ämnen som kön, populärkultur, och utrikespolitik och publicerades i ansedda tidningar som New York Times och The Atlantic. I New York delas nu det första stipendiet ut ur Kim Walls minnesfond..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.