SVT > Inrikes

Saturday, 20 October, 05:12

SVT - 07 dec 17 kl. 08:32

Nya regler ska ge mer griskött – men kultingarna tas tidigare från grismammanDe nya, av forskare kritiserade, reglerna för svenskt djurskydd trädde i kraft för en vecka sen och berör bland annat grisar. För en vecka sen trädde nya regler i kraft för svenskt djurskydd. Reglerna ska ge mer griskött men får stark kritik – bland annat för att kultingarna ska tas ifrån grismamman tidigare..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

1024 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerska ge , mer, grisköttmen , kultingarna, tas, tidigare från grismamman
YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 07:54

Nya regler kan minska kultingdöd


Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk.Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 07:56

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

BT - 07 feb 14 kl. 07:55

Nya regler kan minska kultingdöd

Många griskultingar kläms ihjäl av suggan. Nu hoppas grisbönderna att nya regler ska minska smågrisdödligheten och därmed sänka kostnaderna i produktionen, skriver Land Lantbruk. Under året testas en ny metod på utvalda gårdar.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 18:53

Så mycket utsläpp orsakar maten

Foto: Leif R Jansson/TT
Varje gång du äter ett kilo ost orsakar du 10–15 kilos utsläpp av koldioxid. Det hävdar Livsmedelsverket, som nu JO-anmälts av en riksdagsledamot för sitt utspel.
Ägg och kycklingkött ger mest protein för koldioxiden.

YLE - 29 sep 15 kl. 04:52

Raseborgsgrisarna blev kotletter

En del har undrat över hur det gick med de glada Raseborgsgrisarna som under sommaren hade sin stia vid Raseborgs slott. Allmänhetens gullegrisar blev kotletter. En vacker septembersöndag bar det iväg till slakteriet med Raseborgsgrisarna som bodde invid Raseborgs slott i somras för att glädja besökare.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 14:00

Gourmetgris till julbordet

Ystad – Julskinkan kan stå i centrum för en gemensam, social upplevelse som förenar människor, anser Erik Bengtsson på Karlsfälts gård, Stora Herrestad.
– Kall skinka till knäckbröd och senap är en oslagbar njutning som kan beröra människor emotionellt.– Man behöver inte göra upplevelsen mer komplicerad.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 06:30

Vildsvin har fått fotfäste i Vattenriket

En flock mesar bryter tystnaden och snart hörs även korta grymtningar från ett tätt alparti.
Jag står stilla bakom ett träd och avvaktar. Ett par små halvvuxna vildsvinskultingar lösgör sig ur dunklet och trippar fram, rakt emot mig.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

MP:s förslag till C och L: Kan tänka sig höjda skatter

Sverige har fortfarande ingen ny regering, snart sex veckor efter valet. Nu ger sig Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin in i förhandlingarna i ett försök att bilda en mittenregering. MP erbjuder C och L att sänka värn- och företagsskatten – i utbyte mot höjda miljöskatter, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 9 timmar sedan

Bankernas skattesvindel: Så mycket hade 70 miljarder räckt till

Hela svenska barnomsorgen – så mycket hade de bortsvindlade pengarna räckt till.

SVT - 11 timmar sedan

Margot Wallström om försvunne journalisten Jamal Khashoggi

Stämmer uppgifterna om vad som hände journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet är det skandalöst och måste få konsekvenser, anser utrikesminister Margot Wallström (S). – Det är fruktansvärt och helt oacceptabelt, säger hon..

SVT - 14 timmar sedan

Nu blir det kallare i hela Sverige

Helgen bjuder på tillfälligt varmare temperaturer innan de dyker ner igen i början av nästa vecka med kallare luft norrifrån. ”Nu börjar vi se första tecknen på att vintern är antågande”, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

SVT - 17 timmar sedan

SVT/Novus väljarbarometer: Väljarna håller fast vid valresultatet

Det osäkra läget med bildandet av en ny regering verkar inte ha påverkat väljarna i någon märkbar utsträckning. Det här visar SVT/Novus senaste väljarbarometer för oktober. – Det är väldigt små förändringar, och de förändringar vi ser är inom felmarginalen, så i praktiken är situationen nu ungefär som på valdagen, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT Nyheter..

SVT - 20 timmar sedan

Ida Warg: Varför ska man inte kunna klä sin son i rosa?

Mom-shaming är ett fenomen som har ökat i sociala medier. Folk som kritiserar andras sätt att uppfostra sina barn. Bloggarna Ida Warg, och Carin Da Silva är två personer som får utstå mom-shaming dagligen på sina sociala medie-plattformar.

SVT - 22 timmar sedan

Före detta SEB-chef: Vi har utfört skatteupplägg mot Sverige

Svenska skattebetalare har drabbats av avancerade skatteupplägg med syfte att minska skatten på aktieutdelningar. – Vi har gjort detta i stor skala helt tills nu, säger en tidigare SEB-chef till SVT..

SVT - 22 timmar sedan

Skatteverket okunniga om skatteplanering

Enligt en tidigare bankchef vid SEB har omfattande skatteupplägg med aktieägartransaktioner gjorts i Sverige. Men till skillnad mot myndigheter i bland annat Tyskland, Danmark och Norge har svenska Skatteverket inte undersökt omfattningen..

SVT - Igår: 20:59

9 600 ansökningar – ändå 137 tomma platser på polisutbildningen

Många platser på Polishögskolan gapar tomma trots rekordmånga sökande. Men tillsammans med Rekryteringsmyndigheten ser polisen om man kan förändra ansökningsprocessen. – Vi tittar konstant på om vi kan göra saker bättre, säger Sofie Engström, kommunikationschef på Rekryteringsmyndigheten..

SVT - Igår: 20:59

Morgan Johansson (S): ”För få klarar testerna till polisutbildningen”

Tillräckligt många sökande klarar inte antagningstesterna. Det är den främsta anledningen till att Polishögskolan inte klarar att fylla platserna, tror inrikesminister Morgan Johansson (S)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.