Expressen > Nyheter

Monday, 22 October, 08:35

Expressen - 06 dec 17 kl. 14:28

Beslutet: Så mycket dyrare blir tv-avgiftenAllt färre har en tv.I dag tar riksdagen beslut om att höja radio- och tv-avgiften med 2,6 procent – 60 kronor – från årsskiftet.– Det finns ett underskott på rundradiokontot, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristoffer Talltorp, Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln

10194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutet, mycket , dyrareblir , tv-avgiften
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 01:30

Dyrare att lägga ner Barsebäck

Kommer att kosta 3,5 miljarder extra. Följden kan bli dyrare elräkningar.
Enbart rivningen av Barsebäck kommer att kosta 3,5 miljarder extra.

YA - 28 jul 14 kl. 12:04

Dyrare att sortera för miljön

Bra för miljön men kostsamt för privatpersonen. Att minska sitt avfall i Ystad kan stå den enskilde dyrt - bara att få sin ansökan behandlad kostar nämligen lika mycket som att få soporna hämtade i ett helt år. – Det känns snopet att betala för att jag tar mitt ansvar för miljön, säger Ylva Floreman.

YLE - 27 jan 16 kl. 07:05

Hangöstyrelsen höjer avgiften för hälsocentralbesök

Det blir betydligt dyrare att besöka hälsovårdscentralen i Hangö. Stadsstyrelsen går emot grundtrygghetsnämnden och höjer avgifterna så mycket som möjligt. Stadsstyrelsen fattade beslutet efter jämnaste möjliga omröstning på måndagen (25.

LV - 06 dec 17 kl. 17:06

Beslut att höja TV-avgiften i dag

Avgiften till staten för att du har en TV hemma höjs nästa år. Beslutet klubbas i riksdagen i dag. Så mycket dyrare blir det för dig varje månad....

Skånskan - 13 okt 15 kl. 11:15

Dyrare städning när hemvårdsavgift sänks

kävlinge Det blir 85 procent dyrare för äldre att anlita kommunen när de vill ha hjälp med att städa eller tvätta.
Samtidigt sänks priset på hemvården med 23 procent.
Det väntas politikerna i socialnämnden besluta i kväll.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 06:00

Dyrare med hemtjänst

ESLÖV Eslöv tänker höja maxtaxan inom äldreomsorgen.
Över 400 äldre i Eslöv med hemtjänst eller som bor i ett vård- och omsorgsboende kan få betala mer än 200 kronor mer varje månad.Ärendet diskuterades i kommunstyrelsen i veckan.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 11 kl. 13:08

Kritik mot dyrare hörapparatstaxa

Socialdemokraterna i Region Skåne kritiserar regionens habiliterings- och hjälpmedelsnämnds beslut att föreslå en höjning av avgiften för utprovning av hörapparater, från 800 till 900 kronor. Partiet anser att höjningen är för stor och är missnöjt med att beslutet fattades utan dialog med brukarna och deras organisationer. "Det är en höjning med tretton procent..

YA - 07 nov 13 kl. 06:30

Oppositionen vill stoppa dyrare kaffe

Nya och högre avgifter för trygghetslarm och en tredubbling av priset på en kopp kaffe. Det är några av avgiftshöjningarna som oppositionen vill stoppa.
Den regerande femklövern vill höja flera av kommunens taxor och avgifter.

Västerbottens Folkblad - 03 dec 13 kl. 18:17

Dyrare färdtjänst ställer till problem

Kommunen är i färd med att klubba igenom en höjning av färdtjänsttaxan. Det ställer till problem på fler än ett sätt. Det enligt HSO Umeå, Handikapporganisationernas samarbetsorgan.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

JUST NU: Tre bilar inblandade i olycka

Tre personbilar är inblandade i en olycka på Ängelholmsleden i höjd med trafikplats Brohult. Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.Skadeläget är oklart.

Expressen - 15 minuter sedan

Sveriges fulaste stad framröstad

Borlänge är Sveriges fulaste stad. I varje fall enligt den omröstning som föreningen Arkitekturupproret ordnat i sociala medier..

Expressen - 15 minuter sedan

Apotekschefen Jasmina om ökande rasismen: ”Nolltolerans”

Rasismen mot anställda på svenska apotek ökar, rapporterar SVT Nyheter.En av de som har förhåller sig till nolltolerans mot kunder som riktar hat mot muslimer eller använder n-ordet är apotekschefen Jasmina Karic, 30.– Kunder som beter sig på det här viset blir vänligt visade till utgången och ombedda att komma tillbaka när de respekterar personalen på apoteket, säger hon till Expressen..

Expressen - 1 timme sedan

Instamodellen avslöjar varför hon fuskade med bilden

Många älskar Carolyn Stritchs bilder på Instagram och hon har över 200 000 följare.Hon beskriver själv bilderna som ”perfekta” – och särskilt uppmärksammade blev hennes foton från en spontanresa till Disneyland.Men även bilder kan ljuga.

Expressen - 1 timme sedan

Så ska Löfven lyckas med att locka Lööf

Nu är det dags för Stefan Löfven att rapportera till talmannen om hur sonderingssamtalen har gått. Enligt flera S-profiler är det inte omöjligt att locka över C-ledaren Annie Lööf till en blocköverskridande regering – men det gäller att agera klokt. – Han ska ge henne så mycket politik att hon framstår som en förlorare om hon tackar nej, säger tidigare justitieministern Thomas Bodström..

Expressen - 1 timme sedan

Valet som kan höja din pension med en tusenlapp

Över 1 000 kronor. Så mycket kan du höja din pension med ett enkelt klick, visar färska siffror från valcentralen Collectum. Men höjningen kommer med ett pris.

Expressen - 1 timme sedan

Flera bilbränder i natt – tidningsbudsbil helt utbränd

Under natten har det brunnit i ett par bilar på olika håll i Blekinge. I Listerby larmas polisen till Byvägen och hittar där en helt utbränt tidningsbudsbil. Även i Karlskrona brann en bil under natten.

Expressen - 1 timme sedan

Beväpnad man gripen hemma hos mordvittne

För en tid sedan greps en kriminell ung man utanför ett mordvittnes bostad. Mannen misstänks ha varit beväpnad med en skarpladdad pistol. – Det har skett en markant ökning av hot mot vittnen under senare år, säger kriminalkommissarie Tony Pallon..

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Brexit-avtalet är klart till 95 procent

Frustrationen mot hur Storbritanniens premiärminister Theresa May har hanterat brexit-förhandlingarna har varit.I dag väntas hon dock meddela att bitarna börjar falla på plats, skriver The Independent.Avtalet ska vara klart till 95 procent efter de senaste samtalen med EU-ledarna i Bryssel..

Expressen - 2 timmar sedan

Kronans vändning efter skolattacken

Linda Forssén skrev på kontraktet för sin nya tjänst som rektor för F-6 på skolan Kronan.Under tiden som mötet varade gick mördaren Anton Lundin Pettersson, 21, omkring inne i lokalerna med sitt svärd.Nu, tre år senare, har skolan trots allt som varit lyckas vända på den negativa trenden som fanns före attacken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.