Expressen > Nyheter

Thursday, 14 December, 23:43

Expressen - 06 dec 17 kl. 14:28

Beslutet: Så mycket dyrare blir tv-avgiftenAllt färre har en tv.I dag tar riksdagen beslut om att höja radio- och tv-avgiften med 2,6 procent – 60 kronor – från årsskiftet.– Det finns ett underskott på rundradiokontot, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristoffer Talltorp, Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln

9683 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutet, mycket , dyrareblir , tv-avgiften
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 01:30

Dyrare att lägga ner Barsebäck

Kommer att kosta 3,5 miljarder extra. Följden kan bli dyrare elräkningar.
Enbart rivningen av Barsebäck kommer att kosta 3,5 miljarder extra.

YA - 28 jul 14 kl. 12:04

Dyrare att sortera för miljön

Bra för miljön men kostsamt för privatpersonen. Att minska sitt avfall i Ystad kan stå den enskilde dyrt - bara att få sin ansökan behandlad kostar nämligen lika mycket som att få soporna hämtade i ett helt år. – Det känns snopet att betala för att jag tar mitt ansvar för miljön, säger Ylva Floreman.

YLE - 27 jan 16 kl. 07:05

Hangöstyrelsen höjer avgiften för hälsocentralbesök

Det blir betydligt dyrare att besöka hälsovårdscentralen i Hangö. Stadsstyrelsen går emot grundtrygghetsnämnden och höjer avgifterna så mycket som möjligt. Stadsstyrelsen fattade beslutet efter jämnaste möjliga omröstning på måndagen (25.

LV - 06 dec 17 kl. 17:06

Beslut att höja TV-avgiften i dag

Avgiften till staten för att du har en TV hemma höjs nästa år. Beslutet klubbas i riksdagen i dag. Så mycket dyrare blir det för dig varje månad....

Skånskan - 13 okt 15 kl. 11:15

Dyrare städning när hemvårdsavgift sänks

kävlinge Det blir 85 procent dyrare för äldre att anlita kommunen när de vill ha hjälp med att städa eller tvätta.
Samtidigt sänks priset på hemvården med 23 procent.
Det väntas politikerna i socialnämnden besluta i kväll.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 06:00

Dyrare med hemtjänst

ESLÖV Eslöv tänker höja maxtaxan inom äldreomsorgen.
Över 400 äldre i Eslöv med hemtjänst eller som bor i ett vård- och omsorgsboende kan få betala mer än 200 kronor mer varje månad.Ärendet diskuterades i kommunstyrelsen i veckan.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 11 kl. 13:08

Kritik mot dyrare hörapparatstaxa

Socialdemokraterna i Region Skåne kritiserar regionens habiliterings- och hjälpmedelsnämnds beslut att föreslå en höjning av avgiften för utprovning av hörapparater, från 800 till 900 kronor. Partiet anser att höjningen är för stor och är missnöjt med att beslutet fattades utan dialog med brukarna och deras organisationer. "Det är en höjning med tretton procent..

YA - 07 nov 13 kl. 06:30

Oppositionen vill stoppa dyrare kaffe

Nya och högre avgifter för trygghetslarm och en tredubbling av priset på en kopp kaffe. Det är några av avgiftshöjningarna som oppositionen vill stoppa.
Den regerande femklövern vill höja flera av kommunens taxor och avgifter.

Västerbottens Folkblad - 03 dec 13 kl. 18:17

Dyrare färdtjänst ställer till problem

Kommunen är i färd med att klubba igenom en höjning av färdtjänsttaxan. Det ställer till problem på fler än ett sätt. Det enligt HSO Umeå, Handikapporganisationernas samarbetsorgan.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Hemlös man "hittade" tre miljoner – på flygplatsen

En man, som misstänkts vara hemlös, närmast snubblade över två väskor med tre miljoner kronor på flygplatsen i Paris – och gick helt sonika från platsen med sitt fynd. Nu eftersöks han av den franska polisen, skriver BBC. – Det här är verkligen tursamt.

Expressen - 1 timme sedan

Hård kritik mot svensk grisslakt – efter rapport

Svensk grishållning kritiseras efter starka bilder i SVT:s "Rapport".Filmerna visar hur grisar blir gasade inför slakt och är tagna från SLU:s nya forskningsrapport.– Koldioxiden triggar ångestcentrum i hjärnan.

Expressen - 1 timme sedan

Larm om explosion i pizzeria

Strax före 22.30 på torsdagskvällen kom ett larm om en explosion inne i en pizzeria i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis skickades till platsen.

Expressen - 1 timme sedan

En person död efter knivskärning i Nederländerna

En person har dödats efter en knivskärning i Maastricht i Nederländerna, enligt nederländska nyhetsbyrån ANP.Flera personer ska ha skadats..

Expressen - 1 timme sedan

En avliden i allvarlig trafikolycka

En person har avlidit efter en allvarlig trafikolycka söder om Örebro.Enligt vittnen körde bilen i hög fart innan olyckan.– En ensam förare är konstaterad avliden, säger Mats Öhman vid Örebropolisen..

Expressen - 1 timme sedan

Politikernas aktion – mot sextrakasserier

Vittnesmål efter vittnesmål från politiker lästes upp i Bankhallen i riksdagen. – Det är så viktigt att de här berättelserna kommer fram i ljuset, säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin, en av uppläsarna, till TT..

Expressen - 1 timme sedan

Mahmoud, 17, höggs till döds på skolan

Han tyckte om att spela fotboll och hade alltid ett leende på läpparna.Nu sörjer vännerna Mahmoud Alizade, 17, som knivhöggs till döds i kaféet på sin gymnasieskola.– Vi läste engelska och musik tillsammans, han skrattade alltid och var jättesnäll, säger klasskamraten Mohammed Javad..

Expressen - 2 timmar sedan

Man och kvinna grovt misshandlade – en var medvetslös

En kvinna och man fördes på torsdagseftermiddagen till sjukhus efter att ha blivit grovt misshandlade.Enligt polisen var båda två "rejält misshandlade".Kvinnan som är i 30-årsåldern ska ha varit medvetslös när hon hittades..

Expressen - 2 timmar sedan

Slog barnen i flera år med skohorn och bälten

En 40-årig man i Södertälje har dömts för att under flera år ha misshandlat tre av sina barn. Han ska bland annat ha misshandlat dem med skohorn, tofflor och bälten, skriver SVT Nyheter Södertälje..

Expressen - 2 timmar sedan

Sahlins plan: Skriva bok om skandalerna

Mona Sahlin skriver på en bok och planerar att berätta om skandalerna med livvakten, falska intyg och lyxhuset som tvingade henne att avgå som regeringens nationella samordnare.Bokförläggare Albert ”Abbe” Bonnier bekräftar för för Expressen:– Mona och jag har kontakt och för diskussioner, säger han.– Hon verkar ha blivit lurad av en polis, säger polisprofessor Leif GW Persson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.