Expressen > Nyheter

Saturday, 24 March, 02:54

Expressen - 06 dec 17 kl. 14:28

Beslutet: Så mycket dyrare blir tv-avgiftenAllt färre har en tv.I dag tar riksdagen beslut om att höja radio- och tv-avgiften med 2,6 procent – 60 kronor – från årsskiftet.– Det finns ett underskott på rundradiokontot, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristoffer Talltorp, Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln

10195 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutet, mycket , dyrareblir , tv-avgiften
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 01:30

Dyrare att lägga ner Barsebäck

Kommer att kosta 3,5 miljarder extra. Följden kan bli dyrare elräkningar.
Enbart rivningen av Barsebäck kommer att kosta 3,5 miljarder extra.

YA - 28 jul 14 kl. 12:04

Dyrare att sortera för miljön

Bra för miljön men kostsamt för privatpersonen. Att minska sitt avfall i Ystad kan stå den enskilde dyrt - bara att få sin ansökan behandlad kostar nämligen lika mycket som att få soporna hämtade i ett helt år. – Det känns snopet att betala för att jag tar mitt ansvar för miljön, säger Ylva Floreman.

YLE - 27 jan 16 kl. 07:05

Hangöstyrelsen höjer avgiften för hälsocentralbesök

Det blir betydligt dyrare att besöka hälsovårdscentralen i Hangö. Stadsstyrelsen går emot grundtrygghetsnämnden och höjer avgifterna så mycket som möjligt. Stadsstyrelsen fattade beslutet efter jämnaste möjliga omröstning på måndagen (25.

LV - 06 dec 17 kl. 17:06

Beslut att höja TV-avgiften i dag

Avgiften till staten för att du har en TV hemma höjs nästa år. Beslutet klubbas i riksdagen i dag. Så mycket dyrare blir det för dig varje månad....

Skånskan - 13 okt 15 kl. 11:15

Dyrare städning när hemvårdsavgift sänks

kävlinge Det blir 85 procent dyrare för äldre att anlita kommunen när de vill ha hjälp med att städa eller tvätta.
Samtidigt sänks priset på hemvården med 23 procent.
Det väntas politikerna i socialnämnden besluta i kväll.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 06:00

Dyrare med hemtjänst

ESLÖV Eslöv tänker höja maxtaxan inom äldreomsorgen.
Över 400 äldre i Eslöv med hemtjänst eller som bor i ett vård- och omsorgsboende kan få betala mer än 200 kronor mer varje månad.Ärendet diskuterades i kommunstyrelsen i veckan.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 11 kl. 13:08

Kritik mot dyrare hörapparatstaxa

Socialdemokraterna i Region Skåne kritiserar regionens habiliterings- och hjälpmedelsnämnds beslut att föreslå en höjning av avgiften för utprovning av hörapparater, från 800 till 900 kronor. Partiet anser att höjningen är för stor och är missnöjt med att beslutet fattades utan dialog med brukarna och deras organisationer. "Det är en höjning med tretton procent..

YA - 07 nov 13 kl. 06:30

Oppositionen vill stoppa dyrare kaffe

Nya och högre avgifter för trygghetslarm och en tredubbling av priset på en kopp kaffe. Det är några av avgiftshöjningarna som oppositionen vill stoppa.
Den regerande femklövern vill höja flera av kommunens taxor och avgifter.

Västerbottens Folkblad - 03 dec 13 kl. 18:17

Dyrare färdtjänst ställer till problem

Kommunen är i färd med att klubba igenom en höjning av färdtjänsttaxan. Det ställer till problem på fler än ett sätt. Det enligt HSO Umeå, Handikapporganisationernas samarbetsorgan.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Hon tilldelas Kim Walls stipendium

Ett stipendie som upprättats för att hedra Kim Wall har i natt, svensk tid, delats ut för första gången.Stipendiet ut till en kvinnlig journalist som ska verka i Kim Walls anda.Årets pristagare är journalisten och forskaren Anne Kirstine Hermann, 33, från Danmark.

Expressen - 3 timmar sedan

Knivbeväpnad man stal mobiltelefoner

Polisen fick på lördagskvällen ett samtal om ett personrån i Bromölla. Vid 21-tiden ska en gärningsman, enligt polisen beväpnad med kniv, ha tvingat två 17-åriga pojkar att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner..

Expressen - 3 timmar sedan

Nya uppgifter: Tog inte Säpo-varningar på allvar

Varken Transportstyrelsen eller regeringen förstod allvaret i Säpos varningar för en it-läcka.Enligt dokument från KU-förhör som Dagens Nyheter tagit del av visar det sig nu att Säpos varningar var tydligare än tidigare framkommit..

Expressen - 3 timmar sedan

SVT söker 11-åringar från Kronoberg till polisutbildning

Är du 11 år, intresserad av polisyrket och bor i Kronoberg?Då kan du bli en del av SVT:s nya barnprogram Lilla Polishögskolan. Deltagarna kommer få prova på att vara poliser under två veckor.

Expressen - 4 timmar sedan

Här festar 350 miljonärer på slott: "Glitter och glamour"

Under fredagskvällen festade 350 välbärgade personer till det rejält på Bjertorp Slott ute på Västgötaslätten.Miljonärerna frossade i champagne, ostron och andra läckerheter från Västerhavet.– Glitter och glamour och massor av trevliga människor.

Expressen - 4 timmar sedan

Cancersjuke Sebastian, 2, får oätlig sjukhusmat

Sjukhusmaten på barnonkologen där Ellinor Stattins tvåårige son Sebastian vårdas för leukemi är grådaskig och smaklös.Varken de svårt sjuka barnen eller föräldrarna vill äta maten.– Man blir ganska arg, trött och besviken, säger Ellinor..

Expressen - 4 timmar sedan

Hunden Berit, 2, förgiftade – nu varnas andra hundägare

Hunden Berit blev bara två år.Cassandra Svensson, hundens matte, misstänker att Berit föll offer för någon som preparerat köttbitar med giftig glykol.– Plötsligt bara vinglade hunden till.

Expressen - 4 timmar sedan

Grönt ljus för husrannsakan hos Cambridge Analytica

Brittiska datainspektionen ICO får tillstånd att utföra en husrannsakan hos Cambridge Analyticas huvudkontor i London. ICO vill på så sätt få tillgång till företagets servrar för att kunna reda ut hur informationen de har från Facebook har använts. .

Expressen - 5 timmar sedan

Beväpnade personer tvingade till sig personbil

Klockan 20.31 larmades polisen om ett rån i Helsingborg. Tre män ska ha tvingat till sig en personbil från en kvinna.

Expressen - 5 timmar sedan

Larm om storbråk vid McDonald's

Polisen har fått larm om att ett större bråk har utbrutit vid McDonald's i Säffle.– Ett större antal personer varit inne på McDonald's och bråkat med varandra och därefter gått ut och fortsatt bråket utanför, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i Värmland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.