Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 July, 06:10

Expressen - 06 dec 17 kl. 14:28

Beslutet: Så mycket dyrare blir tv-avgiftenAllt färre har en tv.I dag tar riksdagen beslut om att höja radio- och tv-avgiften med 2,6 procent – 60 kronor – från årsskiftet.– Det finns ett underskott på rundradiokontot, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristoffer Talltorp, Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln

10194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutet, mycket , dyrareblir , tv-avgiften
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 01:30

Dyrare att lägga ner Barsebäck

Kommer att kosta 3,5 miljarder extra. Följden kan bli dyrare elräkningar.
Enbart rivningen av Barsebäck kommer att kosta 3,5 miljarder extra.

YA - 28 jul 14 kl. 12:04

Dyrare att sortera för miljön

Bra för miljön men kostsamt för privatpersonen. Att minska sitt avfall i Ystad kan stå den enskilde dyrt - bara att få sin ansökan behandlad kostar nämligen lika mycket som att få soporna hämtade i ett helt år. – Det känns snopet att betala för att jag tar mitt ansvar för miljön, säger Ylva Floreman.

YLE - 27 jan 16 kl. 07:05

Hangöstyrelsen höjer avgiften för hälsocentralbesök

Det blir betydligt dyrare att besöka hälsovårdscentralen i Hangö. Stadsstyrelsen går emot grundtrygghetsnämnden och höjer avgifterna så mycket som möjligt. Stadsstyrelsen fattade beslutet efter jämnaste möjliga omröstning på måndagen (25.

LV - 06 dec 17 kl. 17:06

Beslut att höja TV-avgiften i dag

Avgiften till staten för att du har en TV hemma höjs nästa år. Beslutet klubbas i riksdagen i dag. Så mycket dyrare blir det för dig varje månad....

Skånskan - 13 okt 15 kl. 11:15

Dyrare städning när hemvårdsavgift sänks

kävlinge Det blir 85 procent dyrare för äldre att anlita kommunen när de vill ha hjälp med att städa eller tvätta.
Samtidigt sänks priset på hemvården med 23 procent.
Det väntas politikerna i socialnämnden besluta i kväll.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 06:00

Dyrare med hemtjänst

ESLÖV Eslöv tänker höja maxtaxan inom äldreomsorgen.
Över 400 äldre i Eslöv med hemtjänst eller som bor i ett vård- och omsorgsboende kan få betala mer än 200 kronor mer varje månad.Ärendet diskuterades i kommunstyrelsen i veckan.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 11 kl. 13:08

Kritik mot dyrare hörapparatstaxa

Socialdemokraterna i Region Skåne kritiserar regionens habiliterings- och hjälpmedelsnämnds beslut att föreslå en höjning av avgiften för utprovning av hörapparater, från 800 till 900 kronor. Partiet anser att höjningen är för stor och är missnöjt med att beslutet fattades utan dialog med brukarna och deras organisationer. "Det är en höjning med tretton procent..

YA - 07 nov 13 kl. 06:30

Oppositionen vill stoppa dyrare kaffe

Nya och högre avgifter för trygghetslarm och en tredubbling av priset på en kopp kaffe. Det är några av avgiftshöjningarna som oppositionen vill stoppa.
Den regerande femklövern vill höja flera av kommunens taxor och avgifter.

Västerbottens Folkblad - 03 dec 13 kl. 18:17

Dyrare färdtjänst ställer till problem

Kommunen är i färd med att klubba igenom en höjning av färdtjänsttaxan. Det ställer till problem på fler än ett sätt. Det enligt HSO Umeå, Handikapporganisationernas samarbetsorgan.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

William går ned på sina knä – precis som Diana

Prins William använder mamma Dianas uppfostringsknep på sina egna barn.Han går ned på knä och talar med dem – något som kungligheter inte gjorde före Diana, enligt brittiska medier..

Expressen - 1 timme sedan

Socialnämnden kan ha förväxlat barn

Socialnämndens utredning utfördes för långsamt och handläggaren kan ha förväxlat barnet med ett annat. Nu får nämnden kritik från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), som menar att barnet  kan han utsatts för våld medan ärendet dröjt. .

Expressen - 1 timme sedan

Säpo samlar in information om nyanlända – 200 väckte intresse

Det senaste året har Migrationsverket lämnat uppgifter till Säkerhetspolisen om flera hundra personer som sökt uppehållstillstånd i Sverige, rapporterar SR Ekot..

Expressen - 10 timmar sedan

Engångsgrillar säljs – trots eldningsförbud

För att förhindra bränder har både Coop och Ica bestämt sig för att stoppa försäljningen av engångsgrillar.Men Lidl har valt en annan strategi och gör reklam för både grillar och tändvätska i sitt veckoblad. – Det är ju rent olämpligt, säger Björn Björkman, expert på Brandskyddsföreningen..

Expressen - 1 timme sedan

Ljög om boende – krävs på 300 000

En kvinna i Västerås har ljugit om sin boendesituation i samband med utbetalningar av bostadsbidrag. Nu måste hon betala tillbaka drygt 300 000 kronor till Försäkringskassan, skriver Vestmanlands Läns Tidning..

Expressen - 2 timmar sedan

Trumps ord efter mötet med Putin

Specialåklagaren Robert Muellers utredning är en ”falsk häxjakt” som driver USA och Ryssland från varandra.Det säger Donald Trump i en intervju med Fox News efter toppmötet med Vladimir Putin..

Expressen - 3 timmar sedan

Man bakom knarknätverk får sänkt straff i hovrätten

En man i Gävle som dömts för grovt narkotikabrott i tingsrätten får sänkt straff i hovrätten, skriver Gefle Dagblad..

Expressen - 3 timmar sedan

Ung man högg offer med fällkniv – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse i ett år och nio månader för grov misshandel efter en händelse i Svenstavik i Jämtland i slutet av maj, rapporterar SVT Nyheter Jämtland..

Expressen - 4 timmar sedan

Theresa May vill ha tidigt sommarlov för att stoppa kaos i egna partiet

Turbulensen ökar i Theresa Mays brittiska regeringsparti – sedan hon med knapp nöd överlevt ett nederlag i underhuset på måndagskvällen.Nu vill den hårt trängda premiärministern tidigarelägga parlamentets sommarlov för att få lite andrum..

Expressen - 5 timmar sedan

Uppemot 35 skadade efter skolbussolycka

Uppemot 35 personer har skadats efter en skolbussolycka i USA, skriver ABC.Totalt kan fyra skolbussar ha varit inblandade i olyckan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.