Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 21 January, 15:37

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 09:31

ESOMAR varnar för oseriös aktörEuropean Society for Opinion and Market Research (ESOMAR) går nu ut och varnar sina medlemmar (och andra aktörer) för en oseriös aktör som inte betalar sina fakturor och som heller inte längre är medlem i ESOMAR ESOMAR varnar nu för den indiska aktören FieldGoal, som vid upprepade tillfällen undlåtait att betala sina fakturor i tid. ESOMAR har nåtts av klagomål från flera håll och sökt FieldGoal för att prata om de olika ärendena. Nu senast i augusti gav ESOMAR FieldGoal en varning, något som ledde till att företaget betalade flera av sina fakturor, men sedan dess har nya klagomål inkommit. Det är ovanligt att ESOMAR går ut och varnar för ett företag på detta sätt. Senast var 2013, då de varnade för företaget Speak Asia, där två av tre grundare dömdes för
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Esomar, Society, Opinion, Market Research, ESOMAR ESOMAR, FieldGoal, ESOMAR FieldGoal, ESOMAR, Speak Asia, EUR, The Research Express, Sverige, Svenska Marknadsundersökningsföretag, SMIF, Etiska Rådet, Marknadsundersökningar, ERM

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ESOMAR, varnarför , oseriös, aktör
Realtid - 07 nov 17 kl. 12:24

FI varnar för oseriösa aktörer bakom ICO:s

Finansinspektionen varnar nu investerare för risker och bedrägerier kopplade till Initial coin offerings. Det finns inget konsumentskydd och oseriösa aktörer har inget intresse av att fullfölja något projekt utan är bara ute efter allmänhetens pengar, skriver FI..

Affärsvärlden - 20 nov 14 kl. 09:24

Ekonomiforskare: Amorteringskrav öppnar för oseriösa aktörer

Finansinspektionens kommande amorteringskrav för bolån öppnar upp för oseriösa aktörer, varnar ekonomiforskaren Håkan Thorsell för..

News55 - 12 maj 17 kl. 16:40

Oseriösa aktörer får pensionsspararna att rasa

Det är ingen nyhet att många pensionssparare blir förda bakom ljuset av oseriösa aktörer på marknaden, något som har lett till starka reaktioner från spararna – och klagomål till Pensionsmyndigheten, rapporterar Aftonbladet. Det fondbolag som har fått flest klagomål är Advisor där pensionsspararna vittnar om att de har fått fondbytesblanketter hemskickade utan att de har haft kontakt med bolaget. Påstår att de ringer från Pensionsmyndigheten – De ringer och vill prata om premiepensionen.

DI - 01 jun 17 kl. 21:21

Henrik Didner: ”De oseriösa aktörerna är som virus”

Fondgurun Henrik Didner finner sig i att hans populära fond träffas av Pensionsmyndighetens nya stoppregel. I stället är han kritisk till de aktörer som har drivit fram det hårda förslaget. ”De här oseriösa aktörerna är som virus”, säger Henrik Didner till Di..

SR - 24 mar 18 kl. 06:07

Oseriösa aktörer ska bort från pensionerna

Det ska bli höjda krav på fonderna som förvaltar premiepensionerna, det har regeringen och allianspartierna kommit överens om. Tanken är att städa upp på premiepensionstorget och stoppa oseriösa aktörer..

E24 - 24 okt 16 kl. 18:00

Bolunds löfte: Oseriösa aktörer kommer försvinna

Oseriösa finansiella rådgivare kommer att försvinna från marknaden med ny lagstiftning. Det löftet ger finansmarknadsminister Per Bolund. Samtidigt utesluter han inte ytterligare regeländringar, inklusive ett totalförbud för provisioner..

SvD - 15 feb 17 kl. 20:15

Ministrar: Oseriösa aktörer ska bort från PPM

Vi är oroade över att en del av pensionssystemet, premiepensionen, blivit en plats för aktörer som på olika sätt utnyttjar människors okunskap och ointresse för att tjäna stora pengar. Det skriver företrädare för S och MP, som tar upp frågan till diskussion under torsdagen. .

Nyhetsverket - 03 nov 14 kl. 22:30

Varnar svenska ungdomar om oseriösa jobb i Norge

Svenske ungdomar som vill resa till Norge för att jobba, riskerar att utnyttjas, varnar experter. – I restaurangbranschen i Oslo har det funnits många oseriösa aktörer som utnyttjat ungdomar som inte vet om sina rättigheter, säger Ida Tolgensbakk, doktorand vid Oslo universitet, til P4 Väst. Provanställningar utan lön, anställningsförhållanden utan arbetskontrakt, dåliga löner och ingen övertidsbetalning är exempel som ges på vad dem som söker lyckan i Norge, kan utsättas för.

Jönköpingsnytt - 26 jun 12 kl. 12:41

Polisen varnar för oseriösa dataaktörer i Jönköping

Under den senaste tiden har ett flertal personer i Jönköpings llän fått telefonsamtal om att deras datorer blivit smittade av virus. - Samtalen är från oseriösa aktörer som vill bedra dig på pengar. Lämna därför aldrig ut uppgifter om varken din dator, ditt betalkort eller bankkonto, säger Magnus Roman, presstalesman vid polismyndigheten i Jönköpings län..

Sydsvenskan - 27 jul 12 kl. 00:07

För oseriöst

Igår tycktes de bulgariska blåbärsplockare som lurats till Sverige vara på väg hem.
Slutet gott, allting gott?
Inte riktigt.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

SEO-tips 2019

Vad är viktigt att satsa på inom SEO under 2019? Vi har sammanställt en SEO-guide för 2019 så att du ska kunna prioritera rätt under det nya året! SEO är ju ett engelskt begrepp som står för Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering på svenska, och handlar om hur du ska maximera dina möjligheter att hamna så högt upp bland söktjänsternas organiska (dvs.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Avicii högst bland videoklippen 2018

Aftonbladet dominerade topplistan för korta onlinevideoklipp under 2018. Det klipp som visats flest gånger handlar om musikproducenten Avicii, som tragiskt gick bort under året. Klippen på topplistan präglas av uppseendeväckande nyheter och större sporthändelser.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Framtidens AI-system har människan i centrum

Ett nytt nätverk som förenar AI med samhällsvetenskap och humaniora har bildats vid Örebro universitet. – Artificiell intelligens kan hjälpa oss att skapa en bättre värld, men vi måste bli bättre på att designa AI med människan och hållbarhet i centrum, säger Luis de Miranda, en av forskarna bakom det nybildade nätverket. Utgångspunkten för nätverket CREA som Luis de Miranda har startat tillsammans med Alessandro Saffiotti, professor i datavetenskap, är relationen mellan människan och AI-system.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Är artificiell intelligens framtiden inom moderering?

Artificiell intelligens har gjort enorma framsteg de senaste åren, och gör vissa uppgifter lika bra, eller faktiskt bättre, än vi människor. Men kan AI ersätta den mänskliga intelligensen när det handlar om moderering av innehåll på nätet? Inte på långa vägar, hävdar vi.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Konsumenter mer mottagliga för annonser innan läggdags

Konsumenter är mer mottagliga för mobila annonser framför tv:n och precis innan de somnar, det visar en ny studie från Aki Technologies. Aki Technologies har via företaget Lucid genomfört en onlinestudie med svar från 1.000 amerikaner.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Demonstrera på Facebook med Community Actions

Facebook håller på och rullar ut en ny funktion som ska göra det enklare att skapa namnlistor, organisera demonstrationer och tycka till. Funktionen heter Community Actions. För att komma närmare politiken och samhället ska det bli enklare för alla användare på Facebook att kunna tycka till, skriva under och engagera sig i frågor.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Women in Research utökar sin styrelse

Globala non-profit-organisationen Women in Research har fått fyra nya medlemmar till sin styrelse. Head of knowledge på Coca-Cola Begoña Fafian, Alisa Hamilton som är grundare av Harvest Insights, JD Deitch som är CRO på P2 Sample och Marion Elliot som är försäljningschef på Market Cube har tagit plats. “The diversity of this year’s advisory board additions will be integral to our continued growth as a truly global non-profit,” kommenterar Kristin Luck som grundat organisationen.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

”Framgångsrik digitalisering är i grunden inte en teknikfråga utan handlar framförallt om ledarskap”

Med lång och gedigen erfarenhet av IT, förändringsledning och strategisk rådgivning inom olika branscher ska denna trio digitalisera organisationer. – Digitaliseringen ger organisationer möjlighet att effektivisera och öka mervärdet till kund genom nya sätt att arbeta, nyttja data och innovera. Vi har sett att organisationer har behov av hjälp för att upprätthålla sin relevans och konkurrenskraft.

Dagensanalys.se - Igår: 19:55

Facebook försöker nå tonåringarna med LOL

Facebook håller på och utvecklar en ny plattform som de döpt till LOL för att nå ut till tonåringarna, som överger Facebook i allt högre takt. Plattformen har varit under utveckling i några månader och ska ha video, korta klipp (tänk GIF) och annat skojsigt som nu farbröderna och tanterna på Facebook tycker att teens borde gilla. För att inte helt missa målet har man valt att testa alla funktioner med elever på ett high school.

Dagensanalys.se - I förrgår: 14:51

AeroMexico skojar med amerikaner i denna kampanj

I detta roliga klipp får du se när AeroMexico DNA-testar amerikaner för att sedan erbjuda dem rabatt baserat på hur mexikanska de är..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.