DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 08:13

DI - 05 dec 17 kl. 12:51

Miljöpartiets kollaps i StockholmMiljöpartiet har tappat mer än två tredjedelar av sitt stöd i Stockholm. Enligt SCB har partiet nu lägre stöd i Stockholm än riket som genomsnitt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholm, SCB

Dela artikeln

4094 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartiets, kollapsi , Stockholm
Politologerna - 10 jun 16 kl. 08:00

Miljöpartiets våndor – makten och den undflyende härligheten

Detta inlägg är författat av Katarina Barrling och Patrik Öhberg **** ”Carl Schlyter hade egna broschyrer”. Meningen är hämtad ur Maggie Strömbergs bok Vi blev som dom andra: Miljöpartiets väg till makten. Den åsyftar hur miljöpartisten Carl Schlyter i valrörelsen hade egna broschyrer i stället för dem partiet tagit fram till alla valarbetare.

Politologerna - 02 jul 14 kl. 17:24

Miljöpartiets opinionsutveckling 2001-2013

Det här blogginlägget är samförfattat med Per Oleskog Tryggvason. Precis som med övriga partirapporter den här Almedalsveckan laddar du ned hela rapporten om MPs opinionsutveckling från Valforskningsprogrammets hemsida. Direktlänken finns här.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Miljöpartiet i Stockholm ska inte få diktera villkoren i Ronneby

Bromma flygplats är en fråga av riksintresse. Det är orimligt att Miljöpartiet i Stockholm ska diktera villkoren för företagen i Blekinge. .

Sydsvenskan - 21 apr 16 kl. 18:00

Olle Lönnaeus: Miljöpartiets kris handlar inte bara om politiker som vägrar ta kvinnor i hand

Stormen har slitit tag i maskrospartiet och nu flyger de utblommade fröna viljelöst i vinden. Vallöftena som sveks. Politikerna som inte höll måttet.

DI - 03 jul 14 kl. 09:53

Ledare: Miljöpartiets akilleshäl

Lycka till, viskade Mona Sahlin när hon snuddade vid Gustav Fridolin på väg ned från Di:s utfrågningsscen i Almedalen. Det var Miljöpartiets dag och han skulle just upp och grillas om stundande regeringsförhandlingar på temat En ska väck. Det vill säga vilken tribut Miljöpartiet kommer att kräva för att göra upp: Nedläggning av Bromma flygplats, slopande av förbifart Stockholm, nej till nya svenska u-båtar, nej till fler Gripenplan eller stängning av två kärnkraftsreaktorer.

Skånskan - 13 maj 16 kl. 19:43

Klart med Miljöpartiets nya språkrör

Karlstad På fredagen blev det klart vilka som blir Miljöpartiets nya språkrör. Eller snarare vem som tar Romsons plats, rapporterar flera medier.
Under MP:s kongress i Karlstad fick Gustav Fridolin 200 av 263 röster, samtidigt som Isabella Lövin fick 229 röster.

Supermiljöbloggen - 08 jun 15 kl. 10:51

Miljöpartiet i Stockholm stad vill att Vattenfall fasar ut kolkraften

Går därmed emot partistyrelsen som vill tillåta försäljning. I lördags skrev Supermiljöbloggen att en hård debatt om Vattenfalls brunkolsverksamhet är att vänta på Miljöpartiets kongress som hålls nu i helgen. Frågan handlar om huruvida Miljöpartiet ska behålla sin tidigare position om att verka för att behålla och fasa ut Vattenfalls brunkolsverksamhet, eller i stället acceptera att delar av verksamheten säljs till en ny ägare som därmed kan fortsätta driva kolkraftverken under obestämd tid.

Cornucopia - 28 feb 17 kl. 09:12

Rysk infiltration av Miljöpartiets riksdagskansli - diskutera i små grupper

Enligt Aftonbladet får nu SD sällskap av Miljöpartiet, som också utsatts för infiltration av ryska intressen i riksdagskansliet. En hög politisk tjänsteman hos Miljöpartiet påstås ha fått sparken på grund av att vederbörande agerat inflytelseagent åt ryska ambassaden. Tjänstemannen förnekar allt och ingen vill offentligt säga något i ärendet.

Cornucopia - 30 nov 17 kl. 18:13

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson backar - inga ryska spioner i Miljöpartiets ledning

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson från sina uttalanden om att partiets ledning skulle vara infiltrerat av ryska spioner.
Den utrikespolitiske talespersonen, och med det Miljöpartiets kandidat till utrikesminsterposten, backar från sina uttalanden i en kommentar till TT:"Jag inser att jag för två veckor sedan i ett inlägg på Facebook påstod saker om partiföreträdare som jag inte hade grund för att påstå. Det var olyckligt och ogenomtänkt.

SR - 29 apr 16 kl. 15:29

Stockholm vill byta ut Miljöpartiets språkrör

Miljöpartiets kongressombud från det tunga delegationen Stockholms stad kommer att rösta för att båda språkrören byts ut, och ersätts av Per Bolund och Isabella Löwin vid partiets kongress om några veckor. Detta enligt uppgift till Ekot idag..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Här går hushållens räntegräns

Räntorna kommer snart att börja stiga, spår ekonomer. Men nästan var femte hushåll skulle inte klara en historiskt sett helt normal bolåneränta, enligt en undersökning..

DI - 5 minuter sedan

Stjärnanalytiker blir prognoschef på Swedbank

Nordeas chefsanalytiker Andreas Wallström plockas till rollen som prognoschef på Swedbank. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

Canon förvarar Elliotts aktier i Axis – tänker begära tvångsinlösen och avnotering

Japanska Canon har tecknat avtal med hedgefonden Elliott om att förvärva drygt 7,8 miljoner aktier i Axis för 363,75 kronor per aktie. Därmed kontrollerar Canon 97,9 procent av aktierna i Axis och har nu för avsikt att ansöka om tvångsinlösen för att förvärva resterande aktier i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 10 minuter sedan

Ökad räntespread kan tvinga fram budgetförändringar i Italien

Än så länge står den italienska regeringen fast vid sitt budgetförslag. Men enligt uppgifter i italienska medier förbereds nu motåtgärder om räntespreaden mot Tyskland ökar..

DI - 30 minuter sedan

Akelius hyresintäkter landade på 120 miljoner euro

Akelius Residential Property, var preferensaktie handlas på First North, hade hyresintäkter på 120 miljoner euro under det tredje kvartalet (116). Tillväxten i hyresintäkter för jämförbara fastigheter uppgick till 0,8 procent..

DI - 30 minuter sedan

Ryanairs vd spår tuff vinter efter svagt kvartal

Lågprisflygbolaget Ryanair rapporterar lägre vinst i årstakt för tredje kvartalet i rad. Vd Michael O'Leary spår en tuff vinter för den europeiska flygbranschen..

DI - 45 minuter sedan

Genmab meddelar positiva resultat med daratumumab i fas 3-studie

Genmab meddelar att daratumumab mötte sitt primärmål i den första delen av fas 3-studien Cassiopeia som avser multipel benmärgscancer. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Fiat Chrysler säljer Magneti Marelli för 64 miljarder kronor

Fordonsjätten Fiat Chrysler meddelade på måndagsmorgonen att dotterbolaget Magneti Marelli säljs till japanska Calsonic Kansei för 64 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Belatchew Arkitekter går in i sthlmnyc

Som ett led i Belatchew Arkitekters internationaliseringsarbete går nu företaget in som partner i sthlmnyc..

DI - 1 timme sedan

Vi lever i en galen värld – men oron ger kraft till handling

Vi lever i en galen värld med olja och nya flyglinjer som viktiga drivkrafter. Men nu breder oron för klimatet ut sig – och den ger kraft till handling. Omställningen till ett hållbart samhälle kan gå så mycket fortare än vi anar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.