SR > Vetenskap

Saturday, 20 October, 23:02

SR - 05 dec 17 kl. 06:12

Raketmotorer vaknade upp – förlänger livet för Voyager 1Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa har gjort en lyckad testkörning av fyra raketmotorer som inte har använts på 37 år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Voyager, Nasa

Dela artikeln

75 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raketmotorer, vaknadeupp , förlänger, livetför , Voyager1
YLE - 21 jan 16 kl. 06:46

Olyckan förändrade livet

Den första februari förra året vaknade Vasamusikern Jocke Kulju på sjukhuset. Vad som hade hänt innan han kom till sjukhuset minns han inte. Han hade en kraftig hjärnblödning och vägen tillbaka till livet och musiken har varit lång.

Västerbottens Folkblad - 27 sep 14 kl. 07:54

Vaknade – hotades till livet och misshandlades

Under natten mot lördagen vaknade en manlig lägenhetsinnehavare i Vännäs av att en man tog sig in i bostaden. Lägenhetsinnehavaren blev misshandlad och hotad till livet. Händelsen inträffade omkring 01.

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Livet slogs i bitar

Foto: Anna Bank
Blixthalkan utanför Anderslöv i december 2003 förändrade Rickard Mårtenssons liv. Med 43 benbrott och en punkterad lunga fördes han till sjukhuset i Lund. På vägen dit fick han ett hjärtstillestånd och senare två hjärnblödningar.

Uppsalanyheter.se - 18 feb 18 kl. 21:00

Sirius vaknade försent

Superligan: Sirius vaknade försent och föll ner utanför slutspelsplatserna efter söndagens möte mot Helsingborg. När det återstod mindre än två minuter låg man únder med 1-4 men var mycket nära att gå ikapp, man föll dock till slut med 3-4.Sirius vaknade försent och föll ner utanför slutspelsplatserna efter söndagens möte mot Helsingborg.

Expressen - 21 okt 13 kl. 12:41

Billy Bob Thornton: Jag vaknade gift...

Billy Bob Thornton är trött på att det ses som "bisarrt" att han har varit gift fem gånger. Skådespelaren och regissören medger att han troligtvis skulle ha levt livet lite annorlunda om han fått en ny chans. ?

BT - 03 jul 14 kl. 16:55

Magnus Hedman på Grand i Borås - berättade om vändningen i livet

Den före detta landslags– och Chelseamålvakten Magnus Hedman, 41, föreläste på Grand Hotel under torsdagen. Då avslöjade han hur en dammsugare hjälpte honom att få livet tillbaka. Det började bra.

BT - 03 jul 14 kl. 16:55

Magnus Hedman på Grand i Borås - berättade om vändningen i livet

Den före detta landslags– och Chelseamålvakten Magnus Hedman, 41, föreläste på Grand Hotel under torsdagen. Då avslöjade han hur en dammsugare hjälpte honom att få livet tillbaka. Det började bra.

Alingsås tidning - 29 okt 15 kl. 16:10

Grannen: ”Lät som att hon kämpade för livet”

Grannar, poliser, rättsläkare och kompisar vittnade när rättegången om det misstänkta mordet i Vårgårda fortsatte på torsdagen. En granne hörde händelsen.
Torsdagens förhandlingar inleds med att två poliser och en rättsläkare, som har undersökt den döda kvinnans kropp, vittnar.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 06:00

När livet tar en ny vändning

STAFFANSTORP På väg till Köpenhamn en aprildag 2015 blev det svart.
Region- och kommunpolitikern Torbjörn Lövendahl svimmade ombord på Öresundståget och kördes i ambulans till akuten i Malmö.Det var den första riktigt allvarliga varningen.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

?Att hon vaknade har räddat livet på dem båda?

En flicka i tioårsåldern vaknade av röken och väckte sin pappa. Tack vare henne lyckades båda två rädda sig ut ur det brinnande huset i Mora natten till måndagen..

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 14:27

Ulrika Björkstén: Vi kan snart ha nått vägs ände

Mycket har blivit bättre, men det är ingen garanti för att det fortsätter så, konstaterar Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - Igår: 08:57

Debattartikel: "För att rädda fler arter krävs bättre fördelning av medlen"

Forskaren och ekologen Leah Gerber skriver i en debattartikel i veckans nummer av Science att medlen för artbevarande arbete måste fördelas mer effektivt..

SR - Igår: 07:51

Fladdermusens marknära vingslag spar energi

Fladdermöss kan spara så mycket som 30 procent av sin energi genom att flyga nära vattenytan. Den insikten kan både inspirera till bättre drönare och säga något om hur djur faktiskt började flyga, menar forskarna..

SR - Igår: 06:00

Hett som i en pizzaugn – dags att komma nära Merkurius

Sent på lördag kväll börjar den långa resan mot Merkurius, den planet i vårt solsystem som ligger allra närmast solen. Projektet heter BepiColombo..

SR - Igår: 06:00

Advokaternas dolda känslor under lupp

Försvarsadvokater borde bli bättre på att förbereda sina klienter för udda känslouttryck i en rättegång. Forskare menar att det kan påverka förtroendet för rättsystemet..

SR - I förrgår: 10:33

Nya riktlinjer för behandling under klimakteriet

Svettningar, ångest och svårt att sova. Det är vanligt att må dåligt under klimakteriet, men det finns hjälp. Snart kommer nya riktlinjer för hormonbehandling som kan lindra besvären..

SR - I förrgår: 09:40

Hör en längre intervju med Leon Rytz

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka. 91-åriga Leon Rytz är en av få som finns kvar i dag som lyckades komma ut från dödslägret levande..

SR - I förrgår: 06:07

Mäta gravitationsvågor i tyngdlöshet

Tyska forskare har kommit närmare ett nytt instrument för att kunna mäta gravitationsvågor. Experimentet utfördes i en raket som skickades upp från rymdbasen Esrange norr om Kiruna..

SR - I förrgår: 06:08

Maskrosor byggda för spridning

Maskroser har en särskild konstruktion för att kunna sprida sina frön längre och mer träffsäkert..

SR - I förrgår: 06:00

Över en miljon människor mördades under Operation Reinhard

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.