SR > Vetenskap

Monday, 18 December, 02:25

SR - 05 dec 17 kl. 06:12

Raketmotorer vaknade upp – förlänger livet för Voyager 1Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa har gjort en lyckad testkörning av fyra raketmotorer som inte har använts på 37 år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Voyager, Nasa

Dela artikeln

75 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raketmotorer, vaknadeupp , förlänger, livetför , Voyager1
YLE - 21 jan 16 kl. 06:46

Olyckan förändrade livet

Den första februari förra året vaknade Vasamusikern Jocke Kulju på sjukhuset. Vad som hade hänt innan han kom till sjukhuset minns han inte. Han hade en kraftig hjärnblödning och vägen tillbaka till livet och musiken har varit lång.

Västerbottens Folkblad - 27 sep 14 kl. 07:54

Vaknade – hotades till livet och misshandlades

Under natten mot lördagen vaknade en manlig lägenhetsinnehavare i Vännäs av att en man tog sig in i bostaden. Lägenhetsinnehavaren blev misshandlad och hotad till livet. Händelsen inträffade omkring 01.

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Livet slogs i bitar

Foto: Anna Bank
Blixthalkan utanför Anderslöv i december 2003 förändrade Rickard Mårtenssons liv. Med 43 benbrott och en punkterad lunga fördes han till sjukhuset i Lund. På vägen dit fick han ett hjärtstillestånd och senare två hjärnblödningar.

Expressen - 21 okt 13 kl. 12:41

Billy Bob Thornton: Jag vaknade gift...

Billy Bob Thornton är trött på att det ses som "bisarrt" att han har varit gift fem gånger. Skådespelaren och regissören medger att han troligtvis skulle ha levt livet lite annorlunda om han fått en ny chans. ?

BT - 03 jul 14 kl. 16:55

Magnus Hedman på Grand i Borås - berättade om vändningen i livet

Den före detta landslags– och Chelseamålvakten Magnus Hedman, 41, föreläste på Grand Hotel under torsdagen. Då avslöjade han hur en dammsugare hjälpte honom att få livet tillbaka. Det började bra.

BT - 03 jul 14 kl. 16:55

Magnus Hedman på Grand i Borås - berättade om vändningen i livet

Den före detta landslags– och Chelseamålvakten Magnus Hedman, 41, föreläste på Grand Hotel under torsdagen. Då avslöjade han hur en dammsugare hjälpte honom att få livet tillbaka. Det började bra.

Alingsås tidning - 29 okt 15 kl. 16:10

Grannen: ”Lät som att hon kämpade för livet”

Grannar, poliser, rättsläkare och kompisar vittnade när rättegången om det misstänkta mordet i Vårgårda fortsatte på torsdagen. En granne hörde händelsen.
Torsdagens förhandlingar inleds med att två poliser och en rättsläkare, som har undersökt den döda kvinnans kropp, vittnar.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 06:00

När livet tar en ny vändning

STAFFANSTORP På väg till Köpenhamn en aprildag 2015 blev det svart.
Region- och kommunpolitikern Torbjörn Lövendahl svimmade ombord på Öresundståget och kördes i ambulans till akuten i Malmö.Det var den första riktigt allvarliga varningen.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

?Att hon vaknade har räddat livet på dem båda?

En flicka i tioårsåldern vaknade av röken och väckte sin pappa. Tack vare henne lyckades båda två rädda sig ut ur det brinnande huset i Mora natten till måndagen..

Nyheter 24 - 27 aug 13 kl. 11:45

Försökte rädda livet på katter ? anklagas för tjänstefelMedvetslös man vaknade ? och stal ambulans

VÄSTMANLAND. I somras användes en av ambulanserna i Västmanland för att köra två rök- och brandskadade katter till djursjukhuset i Strömsholm, efter att ha hittat de två djuren vid en lägenhetsbrand i Kolsva. Något som inte alls är enligt reglementet ?

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 06:00

Genen bakom smärtfri sjukdom hittat

Nu har forskare hittat den gen som de tror ligger bakom den sjukdom som gör att en familj i Italien inte känner någon smärta. Det rapporterar New Scientist..

SR - I förrgår: 06:00

Syntetiska nät vid underlivsoperationer stoppas i Nya Zeeland

De syntetiska nät som används vid underlivsoperationer kommer i praktiken att förbjudas i Nya Zeeland. EU gör därför en ny granskning av forskningsläget. Även i Sverige har kvinnor drabbats av problem..

SR - I förrgår: 06:00

Upprepade bränder berövar marken på kol

När det brinner i skog och mark försvinner det mer kol och kväve från marken än vad forskningen hittills har kunnat visa, enligt en ny studie..

SR - I förrgår: 06:00

Passionerade vänskapsrelationer mellan män på 1700-talet

Manlig vänskap på 1700-talet var full av passion, kyssar och kramar – i alla fall i brevform. Det enligt historikern Ina Lindbloms avhandling om Carl Christoffer Gjörwell brevsamling..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Så gör du den perfekta latten

Nu har amerikanska forskare kommit fram till hur man gör den perfekta latten..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Kvinnors förtroende för forskare sjunker

Många fler män än kvinnor kan tänka sig en forskarkarriär. Samtidigt sjunker kvinnors förtroende för forskare kraftigt. Det visar VA-barometern som presenteras i dag..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Forskare vill öronmärka stora mängder sand till strandskydd

44 miljoner kubikmeter havssand skulle kunna användas för att skydda den skånska sydkusten mot erosion när världshaven stiger. Det har forskare i Lund räknat ut, och de föreslår nu att sanden öronmärks..

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Hajkunskap tar udden av havets skräck

Rädslan för hajar går att påverka, och det kan öka opinionen för andra sätt att förhindra hajattacker än att döda hajar, enligt en ny studie..

SR - 13 dec 17 kl. 06:00

Den silkiga myrsloken har oväntat många släktingar

Den ser ut som en blandning mellan en teddybjörn och en nakenhund, har två tår med långa vassa klor, äter ungefär 5000 myror om dagen och har ända tills nu dolt sina släktband bra..

SR - 13 dec 17 kl. 06:00

Många träningsanläggningar nära hemmet kan gynna hälsan

Närheten till bland annat gym och simhallar kan påverka människors fysiska hälsa, enligt en ny studie som publiceras i Lancet Public Health..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.