SR > Vetenskap

Tuesday, 20 March, 06:38

SR - 05 dec 17 kl. 06:12

Raketmotorer vaknade upp – förlänger livet för Voyager 1Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa har gjort en lyckad testkörning av fyra raketmotorer som inte har använts på 37 år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Voyager, Nasa

Dela artikeln

75 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raketmotorer, vaknadeupp , förlänger, livetför , Voyager1
YLE - 21 jan 16 kl. 06:46

Olyckan förändrade livet

Den första februari förra året vaknade Vasamusikern Jocke Kulju på sjukhuset. Vad som hade hänt innan han kom till sjukhuset minns han inte. Han hade en kraftig hjärnblödning och vägen tillbaka till livet och musiken har varit lång.

Västerbottens Folkblad - 27 sep 14 kl. 07:54

Vaknade – hotades till livet och misshandlades

Under natten mot lördagen vaknade en manlig lägenhetsinnehavare i Vännäs av att en man tog sig in i bostaden. Lägenhetsinnehavaren blev misshandlad och hotad till livet. Händelsen inträffade omkring 01.

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Livet slogs i bitar

Foto: Anna Bank
Blixthalkan utanför Anderslöv i december 2003 förändrade Rickard Mårtenssons liv. Med 43 benbrott och en punkterad lunga fördes han till sjukhuset i Lund. På vägen dit fick han ett hjärtstillestånd och senare två hjärnblödningar.

Uppsalanyheter.se - 18 feb 18 kl. 21:00

Sirius vaknade försent

Superligan: Sirius vaknade försent och föll ner utanför slutspelsplatserna efter söndagens möte mot Helsingborg. När det återstod mindre än två minuter låg man únder med 1-4 men var mycket nära att gå ikapp, man föll dock till slut med 3-4.Sirius vaknade försent och föll ner utanför slutspelsplatserna efter söndagens möte mot Helsingborg.

Expressen - 21 okt 13 kl. 12:41

Billy Bob Thornton: Jag vaknade gift...

Billy Bob Thornton är trött på att det ses som "bisarrt" att han har varit gift fem gånger. Skådespelaren och regissören medger att han troligtvis skulle ha levt livet lite annorlunda om han fått en ny chans. ?

BT - 03 jul 14 kl. 16:55

Magnus Hedman på Grand i Borås - berättade om vändningen i livet

Den före detta landslags– och Chelseamålvakten Magnus Hedman, 41, föreläste på Grand Hotel under torsdagen. Då avslöjade han hur en dammsugare hjälpte honom att få livet tillbaka. Det började bra.

BT - 03 jul 14 kl. 16:55

Magnus Hedman på Grand i Borås - berättade om vändningen i livet

Den före detta landslags– och Chelseamålvakten Magnus Hedman, 41, föreläste på Grand Hotel under torsdagen. Då avslöjade han hur en dammsugare hjälpte honom att få livet tillbaka. Det började bra.

Alingsås tidning - 29 okt 15 kl. 16:10

Grannen: ”Lät som att hon kämpade för livet”

Grannar, poliser, rättsläkare och kompisar vittnade när rättegången om det misstänkta mordet i Vårgårda fortsatte på torsdagen. En granne hörde händelsen.
Torsdagens förhandlingar inleds med att två poliser och en rättsläkare, som har undersökt den döda kvinnans kropp, vittnar.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 06:00

När livet tar en ny vändning

STAFFANSTORP På väg till Köpenhamn en aprildag 2015 blev det svart.
Region- och kommunpolitikern Torbjörn Lövendahl svimmade ombord på Öresundståget och kördes i ambulans till akuten i Malmö.Det var den första riktigt allvarliga varningen.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

?Att hon vaknade har räddat livet på dem båda?

En flicka i tioårsåldern vaknade av röken och väckte sin pappa. Tack vare henne lyckades båda två rädda sig ut ur det brinnande huset i Mora natten till måndagen..

Fler nyheter från SR

SR - 23 timmar sedan

Vapenpolicys saknar vetenskaplig grund

Amerikanska forskare efterlyser forskning som kan visa vilken form av vapenpolicys som är mest effektiva för att minska antalet skjutningar i USA..

SR - 23 timmar sedan

Indien och Frankrike ger miljarder till solenergi

Mer än två miljarder dollar ges till utbyggnad av solenergi i utvecklingsländer. Pengarna ska gå till projekt i länder där det finns mycket solljus..

SR - Igår: 06:20

Forskare ifrågasätter digitala hjälpmedel i skolan

Digitala verktyg i skolan, som låter eleverna plugga multiplikation eller huvudstäder med hjälp av datorprogram kan göra nytta - men tekniken används oftast fel. Det hävdar forskare Vetenskapsradion har talat med..

SR - Igår: 06:05

Dina gener påverkar hur empatisk du är

Det är inte bara uppväxten och våra erfarenheter som avgör förmågan att känna empati. Det hänger också ihop med vilka gener vi har. Det visar en ny brittisk studie..

SR - Igår: 06:06

Kubasnabelslidmusen – världens äldsta däggdjur

Den näbbmusliknande kubasnabelslidmusen är en av de få giftiga däggdjur. Nu har forskare i Puerto Rico kommit fram till att den också tillhör också den äldsta formen av däggdjur som människan känner till..

SR - 16 mar 18 kl. 16:31

Ulrika Björkstén: Den goda historiens kraft är fortfarande underskattad

En bra historia kan få människor i hela världen att stanna upp och lyssna. Nu är det dags att berätta den om klimatförändringarna, tycker Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - 16 mar 18 kl. 07:00

Nyupptäckt arkiv över forna insektsutbrott

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har hittat rester av insekter i borrkärnor från sjösediment som kan ge svar på när stora insektsutbrott inträffade – till och med tusentals år tillbaka i tiden..

SR - 16 mar 18 kl. 06:00

Utgrävningar visar: Svåra villkor tvingade Homo sapiens att utvecklas

Det var under svåra förhållanden som vår egen art Homo sapiens utvecklade en stor del av sina tekniska och sociala förmågor. Det menar en internationell forskargrupp som under många år har grävt ut arkeologiska fyndplatser i Östafrika..

SR - 15 mar 18 kl. 10:55

Kolsyrat vatten ger sura koraller

Korallblekningar har nog många hört talas om. Blekningar som orsakas av havens höjda vattentemperaturer. Men korallerna hotas också av försurning, visar ny studie..

SR - 15 mar 18 kl. 07:22

Självseglande båt ska mäta miljön

En forskargrupp från KTH har tagit fram en segelbåt som kan styra sig själv. Båten ska studera miljön på ställen som är svåra att nå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.