DI > Ekonomi

Thursday, 19 July, 11:51

DI - 04 dec 17 kl. 18:03

Europa: Bankerna framåt på flera hållMåndagen i Europa innebar att det regionala samlingsindexet Stoxx 600 steg med 0,9 procent. Sett till de olika börserna var det uppgångar på samtliga håll, även om det också fanns skillnader: tyska DAX och franska CAC40 steg båda med i trakterna av 1,5 procent, medan det brittiska FTSE100 rörde sig makligare och var upp drygt en halv procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Stoxx, DAX, CAC40, FTSE100

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europa, Bankerna, framåtpå flera , håll
DI - 20 jun 16 kl. 17:49

Europa: Bankerna ökade

Börserna i Europa upplevde breda uppgångar under veckans första handelsdag. Ett ändrat sentiment i Brexit-frågan, men en ökad tro på att Storbritannien stannar i EU, gav stöd. Konjunkturkänsligt med bank tog täten..

SVT - 14 nov 14 kl. 14:26

Europa haltar fram

Konjunkturen i eurozonen har stabiliserats, visar nya siffror. Men tillväxten är fortfarande alltför låg för att dra Europa ur den ekonomiska krisen..

PrivataAffärer - 08 maj 14 kl. 13:08

Bankerna lyfter börsen

Stockholmsbörsen steg på torsdagen i linje med övriga Europa. Bankerna tog taktpinnen på Stockholmsbörsen och ledde inledningsvis uppgången....

SvD - 26 nov 14 kl. 17:01

”Är bankerna rädda att kunderna ska förvirras?”

Bankföreningen är skeptisk till nyttan med att bankerna framöver ska tvingas publicera sina snitträntor på bolån. Det får Finansinspektionens Martin Andersson att reagera. "Bankerna är alltså rädda att kunderna ska bli förvirrade om de får reda på snitträntorna.

YLE - 30 maj 13 kl. 18:26

Sparv: "Ser fram emot flytten"

Finländska landslagsmittfältaren Tim Sparv är förväntansfull inför flytten till nya klubben Greuther Fürth. - Jag är nöjd att det blev Tyskland, säger Sparv. På torsdagen blev det klart att den 26-åriga Tim Sparv flyttar från FC Groningen till Greuther Fürth i 2.

SR - 01 jun 16 kl. 06:00

Barnfetman ökar i Europa

Var tredje barn mellan sex och nio år beräknas vara överviktiga, visar europeiska delen av Världshälsoorganisationen. Nu har forskare och barnläkare från hela Europa tagit fram riktlinjer för att komma åt problemet..

VA - 26 aug 11 kl. 07:00

Bankerna i fritt fall

26 augusti Förstora Värre utomlands. Franska Société Générale tillhör bankerna? som fått stora problem.

DI - 2 timmar sedan

Volvo Cars flyttar produktion från Kina till Europa för att ducka USA-tullar

Biltillverkaren Volvo Cars kommer att skifta produktion av XC60 avsedda för den amerikanska marknaden från Kina till Europa..

VA - 26 sep 11 kl. 14:09

Bankerna drar upp börsen

26 september Uppdaterad.
Vid klockan 13.20 var storbolagsindexet OMXS30 upp 2,5 procent till noteringen 884.

Sydsvenskan - 21 dec 11 kl. 20:37

Borg ger kritik till bankerna

Foto: Hussein El-Alawi
Finansminister Anders Borg tycker att bankerna har för höga marginaler och räntor på bolån och underkänner deras förklaringar som de enligt Borg "själva inte tror på".
Finansminister Anders Borg (M) förutsätter att bankerna snart minskar sina marginaler på bolånen och att boräntorna faller, eftersom det mesta nu tyder på en "rätt kraftig inbromsning" i ekonomin. Det brukar vara så, hävdar han, att bankerna i skiften mellan gas och broms tar ut "rätt bra marginaler".

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Minskad vinst för Kone

STOCKHOLM (Direkt) Kone redovisar ett rörelseresultat på 281 miljoner euro (336) för det andra kvartalet 2018. Väntat var enligt Inquiry Financials prognossammanställning ett rörelseresultat om 305 miljoner euro..

DI - 30 minuter sedan

Finansforskaren: Så lyckas du med ditt sparande

Finansforskaren Linnéa Schmidt vet hur man lyckas med sitt sparande. Här delar hon sina bästa tips med Di:s läsare. "Utnyttja semesterdagarna under parasollet till att se över din budget", säger hon..

DI - 30 minuter sedan

Pundfall efter svag detaljhandelsstatistik

En oväntad nedgång för brittisk detaljhandel i juni, ned med 0,5 procent, drog ned det brittiska pundet till den lägsta kursen mot dollar på nästan ett år..

DI - 30 minuter sedan

Evolution Gaming-chef dumpar aktier

STOCKHOLM (Direkt) Sebastian Johannisson har den 18 juli, alltså på onsdagen, sålt 80.000 aktier i Evolution Gaming där han har titeln "Chief Commercial Officer". .

DI - 45 minuter sedan

Storytel-topp miljonsäljer aktier

Morten Strunge, storägare och styrelseledamot i Storytel, har sålt 37.640 aktier i ljudboksbolaget, för 145 kronor styck, vilket motsvarar en likvid på nära 5,5 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Pundet pressas nedåt

Europaräntorna handlas överlag svagt upp på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt högre. Europabörserna är mestadels ned och oljan har fallit.  USA-räntorna steg på onsdagskvällen och har fortsatt lite högre i den europeiska handeln.

DI - 45 minuter sedan

Jordens hemlis – ruvar på enorm diamantgömma

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva. Nu visar det sig att mineralen inte alls är särskilt sällsynt. Enligt nya forskarrön gömmer jordens inre ofattbara mängder bling..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Staten skjuter in miljarder till indiska banker

Den indiska regeringen väntas meddela en ny kapitalinjektion i indiska banker om två veckor, rapporterar Nikkei Asian Review och hänvisar till källor inom finansdepartementet. .

DI - 1 timme sedan

Biljättarna varnar: Tullar kommer kosta 730 miljarder – per år

Alliansen som bland annat består av biltillverkarna GM, Volkswagen och Toyota har uppgett att de kommer varna handelsdepartementet för konsekvenserna i USA till följd av tullar på bilar från EU. Det rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

EU laddar för tullsmocka – om Trump inför biltullar

EU kommer överväga att införa tullar på kol, läkemedel och kemiprodukter från USA om Donald Trump inför importbegränsningar på europeiska bilar.  Det skriver Reuters med hänvisning till tyska tidningen Wirtschaftswoche. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.