DI > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:21

DI - 04 dec 17 kl. 18:03

Europa: Bankerna framåt på flera hållMåndagen i Europa innebar att det regionala samlingsindexet Stoxx 600 steg med 0,9 procent. Sett till de olika börserna var det uppgångar på samtliga håll, även om det också fanns skillnader: tyska DAX och franska CAC40 steg båda med i trakterna av 1,5 procent, medan det brittiska FTSE100 rörde sig makligare och var upp drygt en halv procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Stoxx, DAX, CAC40, FTSE100

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europa, Bankerna, framåtpå flera , håll
DI - 20 jun 16 kl. 17:49

Europa: Bankerna ökade

Börserna i Europa upplevde breda uppgångar under veckans första handelsdag. Ett ändrat sentiment i Brexit-frågan, men en ökad tro på att Storbritannien stannar i EU, gav stöd. Konjunkturkänsligt med bank tog täten..

SVT - 14 nov 14 kl. 14:26

Europa haltar fram

Konjunkturen i eurozonen har stabiliserats, visar nya siffror. Men tillväxten är fortfarande alltför låg för att dra Europa ur den ekonomiska krisen..

PrivataAffärer - 08 maj 14 kl. 13:08

Bankerna lyfter börsen

Stockholmsbörsen steg på torsdagen i linje med övriga Europa. Bankerna tog taktpinnen på Stockholmsbörsen och ledde inledningsvis uppgången....

SvD - 26 nov 14 kl. 17:01

”Är bankerna rädda att kunderna ska förvirras?”

Bankföreningen är skeptisk till nyttan med att bankerna framöver ska tvingas publicera sina snitträntor på bolån. Det får Finansinspektionens Martin Andersson att reagera. "Bankerna är alltså rädda att kunderna ska bli förvirrade om de får reda på snitträntorna.

YLE - 30 maj 13 kl. 18:26

Sparv: "Ser fram emot flytten"

Finländska landslagsmittfältaren Tim Sparv är förväntansfull inför flytten till nya klubben Greuther Fürth. - Jag är nöjd att det blev Tyskland, säger Sparv. På torsdagen blev det klart att den 26-åriga Tim Sparv flyttar från FC Groningen till Greuther Fürth i 2.

SR - 01 jun 16 kl. 06:00

Barnfetman ökar i Europa

Var tredje barn mellan sex och nio år beräknas vara överviktiga, visar europeiska delen av Världshälsoorganisationen. Nu har forskare och barnläkare från hela Europa tagit fram riktlinjer för att komma åt problemet..

VA - 26 aug 11 kl. 07:00

Bankerna i fritt fall

26 augusti Förstora Värre utomlands. Franska Société Générale tillhör bankerna? som fått stora problem.

VA - 26 sep 11 kl. 14:09

Bankerna drar upp börsen

26 september Uppdaterad.
Vid klockan 13.20 var storbolagsindexet OMXS30 upp 2,5 procent till noteringen 884.

Sydsvenskan - 21 dec 11 kl. 20:37

Borg ger kritik till bankerna

Foto: Hussein El-Alawi
Finansminister Anders Borg tycker att bankerna har för höga marginaler och räntor på bolån och underkänner deras förklaringar som de enligt Borg "själva inte tror på".
Finansminister Anders Borg (M) förutsätter att bankerna snart minskar sina marginaler på bolånen och att boräntorna faller, eftersom det mesta nu tyder på en "rätt kraftig inbromsning" i ekonomin. Det brukar vara så, hävdar han, att bankerna i skiften mellan gas och broms tar ut "rätt bra marginaler".

Kristianstadsbladet - 16 mar 12 kl. 06:30

Bankchef försvarade bankerna

Kan man lita på bankerna? Bo Bengtsson från Sparbanken 1826 gjorde sitt bästa för att svara på den frågan under Jonas Duveborns utfrågning på Krinova. Ett samtal som handlade om räntor, vinster, marginaler och moral.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Rekordår för franska lyxmärket

Det franska lyxmärket Hermes ökade nettovinsten med 11 procent, till motsvarande 1,22 miljarder euro för 2017, skriver Financial Times. .

DI - 10 minuter sedan

AER: Fler enkla jobb underlättar integrationen

Minskade möjligheter till visstidsanställningar riskerar att försvåra invandrares arbetsmarknadsintegration. Det skriver Arbetsmarknadsekonomiska rådet i en rapport på onsdagen, vilket blir rådets sista. .

DI - 15 minuter sedan

Endomines: Guldgruvsprojekt löper enligt plan

Endomines har påbörjat den aktiva utvecklingen av de guldtillgångar i Idaho som anskaffades i februari 2018..

DI - 15 minuter sedan

Malmström mötte Ross om tullar

EU fortsätter intensivt att söka undantag från USA:s hotande stål- och aluminiumtullar i förhandlingar på plats i Washington. Vad som hittills avhandlats är det dock tyst om..

DI - 30 minuter sedan

Gazproms tillgångar i Ukraina har beslagtagits

Ukrainas justitiedepartement har nu beslagtagit motsvarande 32 miljoner kronor från Rysslands statliga gasbjässe Gazprom. Det skriver den ukrainska nyhetsbyrån UNIAN..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Fingerprint fortsätter rasa

Stockholmsbörsen inledde onsdagen något lägre. De större Europabörserna stod för små oregelbundna rörelser i öppningshandeln. Getinge föll rejält på sälj-råd..

DI - 30 minuter sedan

Getinge faller efter säljråd

Medicinteknikbolaget Getinge faller med drygt 7 procent i onsdagens inledande handel i spåren av att Nordea sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare köp. .

DI - 45 minuter sedan

EU: Svenska bopriserna måste ner mer

Den senaste tiden priskorrigering på den svenska bostadsmarknaden är välkommen, men räcker inte. Det sade Patrick D'Souza, EU-kommissionen, på ett seminarium i Stockholm på onsdagen..

DI - 1 timme sedan

Nordea sänker Getinge – aktien faller

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Getinge till sälj, från tidigare köp.  Det skriver Bloomberg First Word..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Nu börjar utdelningsfesten

Det rekordymniga utdelningsregnet är äntligen här. Historiskt har det gött börsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.