DI > Ekonomi

Saturday, 16 December, 10:02

DI - 04 dec 17 kl. 18:03

Europa: Bankerna framåt på flera hållMåndagen i Europa innebar att det regionala samlingsindexet Stoxx 600 steg med 0,9 procent. Sett till de olika börserna var det uppgångar på samtliga håll, även om det också fanns skillnader: tyska DAX och franska CAC40 steg båda med i trakterna av 1,5 procent, medan det brittiska FTSE100 rörde sig makligare och var upp drygt en halv procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Stoxx, DAX, CAC40, FTSE100

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europa, Bankerna, framåtpå flera , håll
DI - 20 jun 16 kl. 17:49

Europa: Bankerna ökade

Börserna i Europa upplevde breda uppgångar under veckans första handelsdag. Ett ändrat sentiment i Brexit-frågan, men en ökad tro på att Storbritannien stannar i EU, gav stöd. Konjunkturkänsligt med bank tog täten..

SVT - 14 nov 14 kl. 14:26

Europa haltar fram

Konjunkturen i eurozonen har stabiliserats, visar nya siffror. Men tillväxten är fortfarande alltför låg för att dra Europa ur den ekonomiska krisen..

PrivataAffärer - 08 maj 14 kl. 13:08

Bankerna lyfter börsen

Stockholmsbörsen steg på torsdagen i linje med övriga Europa. Bankerna tog taktpinnen på Stockholmsbörsen och ledde inledningsvis uppgången....

SvD - 26 nov 14 kl. 17:01

”Är bankerna rädda att kunderna ska förvirras?”

Bankföreningen är skeptisk till nyttan med att bankerna framöver ska tvingas publicera sina snitträntor på bolån. Det får Finansinspektionens Martin Andersson att reagera. "Bankerna är alltså rädda att kunderna ska bli förvirrade om de får reda på snitträntorna.

YLE - 30 maj 13 kl. 18:26

Sparv: "Ser fram emot flytten"

Finländska landslagsmittfältaren Tim Sparv är förväntansfull inför flytten till nya klubben Greuther Fürth. - Jag är nöjd att det blev Tyskland, säger Sparv. På torsdagen blev det klart att den 26-åriga Tim Sparv flyttar från FC Groningen till Greuther Fürth i 2.

SR - 01 jun 16 kl. 06:00

Barnfetman ökar i Europa

Var tredje barn mellan sex och nio år beräknas vara överviktiga, visar europeiska delen av Världshälsoorganisationen. Nu har forskare och barnläkare från hela Europa tagit fram riktlinjer för att komma åt problemet..

VA - 26 aug 11 kl. 07:00

Bankerna i fritt fall

26 augusti Förstora Värre utomlands. Franska Société Générale tillhör bankerna? som fått stora problem.

VA - 26 sep 11 kl. 14:09

Bankerna drar upp börsen

26 september Uppdaterad.
Vid klockan 13.20 var storbolagsindexet OMXS30 upp 2,5 procent till noteringen 884.

Sydsvenskan - 21 dec 11 kl. 20:37

Borg ger kritik till bankerna

Foto: Hussein El-Alawi
Finansminister Anders Borg tycker att bankerna har för höga marginaler och räntor på bolån och underkänner deras förklaringar som de enligt Borg "själva inte tror på".
Finansminister Anders Borg (M) förutsätter att bankerna snart minskar sina marginaler på bolånen och att boräntorna faller, eftersom det mesta nu tyder på en "rätt kraftig inbromsning" i ekonomin. Det brukar vara så, hävdar han, att bankerna i skiften mellan gas och broms tar ut "rätt bra marginaler".

Kristianstadsbladet - 16 mar 12 kl. 06:30

Bankchef försvarade bankerna

Kan man lita på bankerna? Bo Bengtsson från Sparbanken 1826 gjorde sitt bästa för att svara på den frågan under Jonas Duveborns utfrågning på Krinova. Ett samtal som handlade om räntor, vinster, marginaler och moral.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Handelsministern hoppas på revansch efter WTO:s fiasko

BUENOS AIRES.  Handelsavtal mellan EU och länder som Japan, Sydkorea, Brasilien och Mexiko kan bli allt viktigare för svenska exportföretag i ett läge där multinationella frihandelsuppgörelser bromsas av USA. ”Sveriges export till Sydkorea har ökat med 70 procent efter handelsavtalet med EU”, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde..

DI - 15 minuter sedan

Storbritannien och Kina stärker ekonomiska samarbetet

Kina och Storbritannien är överens om att fördjupa sitt samarbete på det ekonomiska området, enligt ett uttalande från den brittiska regeringen. Beskedet kommer efter möten i Peking mellan den brittiske finansministern Philip Hammond och kinesiska representanter..

DI - 1 timme sedan

Expertens tips: Så undviker du värmepumpssmällen

Den som inte har koll på underhållet av sin värmepump kan förlora stora pengar. ”Det kan innebära en 25 procent högre energiförbrukning”, säger Jan-Erik Nowacki, teknisk expert..

DI - 1 timme sedan

Pressen ökar på Rezidors huvudägare

Rezidors huvudägare HNA har tvingats lämna ifrån sig 10,6 miljoner aktier i hotellgruppen till en långivare. Det är en signal på att kineserna har stora problem. Samtidigt sitter Rezidors ordförande Xin Di löst sedan han fått gå som vd i HNA Tourism..

DI - 1 timme sedan

Stockholmslya – från stekhett till iskallt

”En säck med amerikanska dollar” är årets julklappstips, om den svenska penningmarknaden får välja. På delad andraplats kommer ”svenska aktier” och det som alla hade önskat att de hade fått i julklapp förra året – ”en bitcoin”..

DI - 2 timmar sedan

Japanska anställda kan få lön i bitcoin

Ett japanskt företag ska börja erbjuda sina anställda att få ut en del av lönen i bitcoin. GMO Internet tros vara ett av de första större företagen att betala ut löner i kryptovalutan..

DI - 2 timmar sedan

Medvind för Trumps skatteförslag

USA:s president Donald Trump ser fram emot att uppfylla sitt vallöfte om att genomföra sin stora skattereform efter omröstningen i representanthuset i början av nästa vecka, meddelar Vita huset..

DI - 2 timmar sedan

Ny topptrenden: Spola helikoptern

Lättare skidor med ofattbart små bindningar och stighudar med klister tar dig upp för orörda fjäll. Sköna svängar nerför i orörd pudersnö. Topptur, randonnée och skidalpinism är olika namn för samma aktivitet där äventyrs- och motionstrenden smälter samman.

DI - 10 timmar sedan

Det ska du tänka på innan du köper hund

Att skaffa hund är förknippat med mycket glädje – men även stora utgifter. Inför årets hundmässa tipsar Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben om vad du ska tänka på innan du slår till..

DI - 11 timmar sedan

TD Ameritrade ska tillåta handel med bitcointerminer

TD Ameritrade ska tillåta handel med CBOE:s bitcointerminer på sin plattform från och med måndag. Det rapporterar CNBC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.