DI > Ekonomi

Saturday, 20 October, 23:26

DI - 04 dec 17 kl. 18:03

Europa: Bankerna framåt på flera hållMåndagen i Europa innebar att det regionala samlingsindexet Stoxx 600 steg med 0,9 procent. Sett till de olika börserna var det uppgångar på samtliga håll, även om det också fanns skillnader: tyska DAX och franska CAC40 steg båda med i trakterna av 1,5 procent, medan det brittiska FTSE100 rörde sig makligare och var upp drygt en halv procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Stoxx, DAX, CAC40, FTSE100

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europa, Bankerna, framåtpå flera , håll
DI - 20 jun 16 kl. 17:49

Europa: Bankerna ökade

Börserna i Europa upplevde breda uppgångar under veckans första handelsdag. Ett ändrat sentiment i Brexit-frågan, men en ökad tro på att Storbritannien stannar i EU, gav stöd. Konjunkturkänsligt med bank tog täten..

SVT - 14 nov 14 kl. 14:26

Europa haltar fram

Konjunkturen i eurozonen har stabiliserats, visar nya siffror. Men tillväxten är fortfarande alltför låg för att dra Europa ur den ekonomiska krisen..

PrivataAffärer - 08 maj 14 kl. 13:08

Bankerna lyfter börsen

Stockholmsbörsen steg på torsdagen i linje med övriga Europa. Bankerna tog taktpinnen på Stockholmsbörsen och ledde inledningsvis uppgången....

SvD - 26 nov 14 kl. 17:01

”Är bankerna rädda att kunderna ska förvirras?”

Bankföreningen är skeptisk till nyttan med att bankerna framöver ska tvingas publicera sina snitträntor på bolån. Det får Finansinspektionens Martin Andersson att reagera. "Bankerna är alltså rädda att kunderna ska bli förvirrade om de får reda på snitträntorna.

YLE - 30 maj 13 kl. 18:26

Sparv: "Ser fram emot flytten"

Finländska landslagsmittfältaren Tim Sparv är förväntansfull inför flytten till nya klubben Greuther Fürth. - Jag är nöjd att det blev Tyskland, säger Sparv. På torsdagen blev det klart att den 26-åriga Tim Sparv flyttar från FC Groningen till Greuther Fürth i 2.

SR - 01 jun 16 kl. 06:00

Barnfetman ökar i Europa

Var tredje barn mellan sex och nio år beräknas vara överviktiga, visar europeiska delen av Världshälsoorganisationen. Nu har forskare och barnläkare från hela Europa tagit fram riktlinjer för att komma åt problemet..

VA - 26 aug 11 kl. 07:00

Bankerna i fritt fall

26 augusti Förstora Värre utomlands. Franska Société Générale tillhör bankerna? som fått stora problem.

VA - 26 sep 11 kl. 14:09

Bankerna drar upp börsen

26 september Uppdaterad.
Vid klockan 13.20 var storbolagsindexet OMXS30 upp 2,5 procent till noteringen 884.

Sydsvenskan - 21 dec 11 kl. 20:37

Borg ger kritik till bankerna

Foto: Hussein El-Alawi
Finansminister Anders Borg tycker att bankerna har för höga marginaler och räntor på bolån och underkänner deras förklaringar som de enligt Borg "själva inte tror på".
Finansminister Anders Borg (M) förutsätter att bankerna snart minskar sina marginaler på bolånen och att boräntorna faller, eftersom det mesta nu tyder på en "rätt kraftig inbromsning" i ekonomin. Det brukar vara så, hävdar han, att bankerna i skiften mellan gas och broms tar ut "rätt bra marginaler".

Kristianstadsbladet - 16 mar 12 kl. 06:30

Bankchef försvarade bankerna

Kan man lita på bankerna? Bo Bengtsson från Sparbanken 1826 gjorde sitt bästa för att svara på den frågan under Jonas Duveborns utfrågning på Krinova. Ett samtal som handlade om räntor, vinster, marginaler och moral.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Solbolaget lägger börsplaner på is efter USA-uppmärksamhet

Efter positiv uppmärksamhet från USA:s energidepartement avbryter svenska United Sun Systems sin planerade notering. Det uppger vd:n Lars Jacobsson..

DI - 2 timmar sedan

Förarlös lyxsvit stal showen i Paris

Paris Trots Ford, Volvo Cars, Nissan, Fiat och Volkswagens avhopp blev bilmässan i Paris långt ifrån en avslagen tillställning. Biltillverkarna på plats satsade på att kittla alla sinnen. Bäst lyckades Renault med den chaufförlösa franska lyxsviten EZ-Ultimo..

DI - 2 timmar sedan

Sista varningen – vi har tio år på oss att rädda planeten

Den viktigaste IPCC-rapporten hittills – det sa Hoesung Lee, ordförande i FN:s vetenskapliga klimatpanel IPCC, när den första globala utvärderingen av vad 1,5 graders global uppvärmning innebär för mänskligheten presenterades förra veckan. Jag håller med – kanske rent av den viktigaste vetenskapliga rapporten hittills..

DI - 3 timmar sedan

Ny giv – oljefonden stuvar om bland spelaktierna

Den norska oljefonden är Stockholmsbörsens allra största kapitalförvaltare. Fonden är en aktiv aktiehandlare och kan rubba kurserna för de flesta aktier. Den senaste ägardatan visar bland annat att fonden sålt rejält i en speloperatör, och i stället köpt ett annat bolag i sektorn.

DI - 3 timmar sedan

Pro-saudiska botar på Twitter stängs

Enligt nyhetstjänsten Business Insider har Twitter stängt ned hundratals automatiserade konton (botar) som använts i en koordinerad kampanj för att försvara regimens hantering av händelsen där den saudiska journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul..

DI - 4 timmar sedan

Miljöhoten engagerar vandrande kronprinsessa: "Vi måste skärpa oss"

Kronprinsessan Victoria har inlett sin egen version av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Under några år ska hon vandra genom landets alla landskap. Hon är djupt oroad över de klimatförändringar hon ser.

DI - 4 timmar sedan

Adverty på väg mot First North

Annonsteknikbolaget Adverty har erhållit 36 miljoner kronor i finansiering och företaget har även nått spridningskravet för en notering på First North. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 5 timmar sedan

Experten: Arlas ostflytt kan hyvla köpsuget rejält

När Arla flyttar produktionen av Boxholmsost så är det en i raden av flera matvarumärken som överger sin hemort. Draget riskerar att minska suget hos konsumenterna, enligt varumärksexperten Tony Apéria. .

DI - 5 timmar sedan

Absolut popkonst för miljoner

På 1980-talet blev Keith Harings bild med Absolut Vodka-flaskan och hans säregna figurer känd världen över. Di kan avslöja att konstnärens egen förlaga köptes av en svensk som efter 28 år nu bjuder ut den till försäljning i Uppsala..

DI - 6 timmar sedan

Cantargias vd nöjd med fas 1-studie

Cancerforskningsföretaget Cantargia har presenterat positiva kliniska fas I-data på lördagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.