Nyteknik > Teknik

Thursday, 19 July, 11:49

Nyteknik - 04 dec 17 kl. 15:07

”Vi måste få dela på de soligaste taken”DEBATT. Att dela på en gemensam värmepanna mellan fastigheter är helt okej. Men om man delar på solenergi från det soligaste taket då bestraffas man med energiskatt. Ändra de förlegade reglerna, manar balnd andra Anders Lago, HSB och Mats Fagerström, Telge Energi..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Anders Lago, HSB, Mats Fagerström, Energi

Dela artikeln

509 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste , delapå de , soligaste, taken
BT - 01 feb 14 kl. 09:17

Se upp för snöras från taken

Alla i södra Sverige bör nu vara uppmärksamma på det som händer ovanför dem. Det är nämligen plusgrader under helgen.Och då ökar risken ordentligt för is- och snöras från taken.

TA - 01 feb 14 kl. 09:16

Se upp för snöras från taken

Alla i södra Sverige bör nu vara uppmärksamma på det som händer ovanför dem.Det är nämligen plusgrader under helgen.Och då ökar risken ordentligt för is- och snöras från taken.

YLE - 27 dec 12 kl. 17:40

Farligt uppe på taken

Snöröjningen uppe på taken är extra farlig den här vintern på grund av det rikliga snöfallet. Nu när temperaturen stigit till plusgrader i stora delar av landet packar sig dessutom snön, vilket gör arbetet tyngre och taken halare. Vem som helst ska definitivt inte klättra upp och försöka skotta ner snömassorna själv.

UNT - 16 maj 13 kl. 01:30

Strid om Sveriges soligaste stad

Karlskrona toppade SMHI:s statistik över antal soltimmar förra året och tog chansen att marknadsföra sig som Sveriges soligaste stad. Något som inte ses med blida ögon i Visby, som länge toppat listan..

GöteborgsPosten - 16 maj 13 kl. 11:03

Karlskrona marknadsför sig som soligaste staden

Karlskrona toppade SMHI:s statistik över antal soltimmar förra året och tog chansen att marknadsföra sig som Sveriges soligaste stad. Något som inte ses med blida ögon i Visby, som länge toppat listan..

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 19:22

Soligaste Syttende mai på länge

Foto: Lasse Ottosson
Det blev den soligaste Syttende mai på många år.
? Man brukar få stå här i långkalsonger, säger Karin Ekström i Jenteklubben, som arrangerade gårdagens nationaldagsfirande i Tivoliparken.

Sydsvenskan - 10 mar 14 kl. 05:30

En ond dröm. Det som skulle vara den soligaste kvinnodagen på flera år slutade i ett nazistiskt mordförsök.

"Det får inte hända. Inte i Malmö.”Tårar rullar ned bakom min väns solglasögon.

GT - 15 maj 15 kl. 13:00

Meteorologen: Väst får soligaste vädret

I slutet av veckan har västsvenskar kunna njuta av det soliga vädret. Uteserveringarna har varit fulla av vårsugna solälskare – och det kommer hålla i sig ett tag till. – Västsidan får det soligaste vädret i hela landet, säger Johan Groth, meteorolog vid vädertjänsten Storm.

SvD - 26 jul 15 kl. 16:44

Här är Sveriges soligaste platser – hittills

De senaste veckorna har knappast bjudit på någon högsommar i Sverige – men på några platser i landet har ändå solen skinit ordentligt. Svenska Dagbladet har, utifrån statistik från SVT och SMHI, sammanställt listan över sommarens tio soligaste platser..

Blekinge Läns tidning - 01 sep 16 kl. 17:00

Karlskrona är åter Sveriges soligaste stad

Nu är det officiellt - Karlskrona är åter Sveriges soligaste stad. Hittills i år är vi den stad i landet som haft flest soltimmar. – Det är tuff konkurrens, men jag tror att vi håller året ut, säger turistchef Terje Pedersen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 minuter sedan

Enorm upptäckt av åtråvärd mineral djupt ner i jorden

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Väder och dåligt underhåll pekas ut som förseningsorsaker av SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

Nyteknik - 1 timme sedan

Sovjetisk kemgiftstad öppnas på order av Putin

Rysslands president Vladimir Putin ger order om att öppna den stad där ryska vetenskapsmän har hävdat att de utvecklade nervgiftet Novitjok under 1970-talet..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Här tvättar golvet sig självt i ladugården

Golvet snurrar långsamt runt. Spillning faller av och smuts skrapas bort. Så rengörs kalvarnas boxar automatiskt utan vatten.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så lång tid behöver kroppen för att ställa om sig i värmen

Vi svettas i värmen, men svetten är för salt. Att ställa om till värmeböljan tar upp till två veckor. Många får problem med vätske- och saltbalansen, enligt forskare..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Ultralätta helelektriska flygbilen med fixerad vinge

En industri i sin linda – så beskriver teknikjättarna marknaden för personliga flygfarkoster. Och nu får vi se en av ”flygbilarna” som mycket väl kan vara nära kommersialisering..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Volvo redovisar historisk försäljning

AB Volvo redovisar en historiskt hög försäljning för årets andra kvartal, på över 100 miljarder kronor för första gången under ett enskilt kvartal. Både vinst och orderingång pekar uppåt, inte minst i Nordamerika..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nya elektrolyten kan ge elbilar längre räckvidd

Längre elbilsräckvidd – tack vare nya framsteg inom batterikemi. Forskningen kring florelektrolyt sägs vara revolutionerande. "Det här är ett stort steg framåt inom batteriforskningen för att öka energidensiteten", säger professor Jang Wook Choi..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Google får rekordböter på över fyra miljarder euro

EU-kommissionen har beslutat om rekordböter för internetgiganten Google på drygt 4,3 miljarder euro. Google, som kommer överklaga beslutet, har enligt EU använt sitt operativsystem för Android-telefoner i strid med konkurrensregler..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Vill bli först i Europa med rymdbas: ”Ska sätta oss i en ledande position”

Först Italien och nu Storbritannien. Kampen om att bli ett värdland för rymdturister hårdnar. Nu kliver brittiska regeringen in och säger att man ska bygga en rymdbas i Skottland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.