Nyteknik > Teknik

Wednesday, 21 March, 10:21

Nyteknik - 04 dec 17 kl. 15:07

”Vi måste få dela på de soligaste taken”DEBATT. Att dela på en gemensam värmepanna mellan fastigheter är helt okej. Men om man delar på solenergi från det soligaste taket då bestraffas man med energiskatt. Ändra de förlegade reglerna, manar balnd andra Anders Lago, HSB och Mats Fagerström, Telge Energi..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Anders Lago, HSB, Mats Fagerström, Energi

Dela artikeln

509 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste , delapå de , soligaste, taken
BT - 01 feb 14 kl. 09:17

Se upp för snöras från taken

Alla i södra Sverige bör nu vara uppmärksamma på det som händer ovanför dem. Det är nämligen plusgrader under helgen.Och då ökar risken ordentligt för is- och snöras från taken.

TA - 01 feb 14 kl. 09:16

Se upp för snöras från taken

Alla i södra Sverige bör nu vara uppmärksamma på det som händer ovanför dem.Det är nämligen plusgrader under helgen.Och då ökar risken ordentligt för is- och snöras från taken.

UNT - 16 maj 13 kl. 01:30

Strid om Sveriges soligaste stad

Karlskrona toppade SMHI:s statistik över antal soltimmar förra året och tog chansen att marknadsföra sig som Sveriges soligaste stad. Något som inte ses med blida ögon i Visby, som länge toppat listan..

GöteborgsPosten - 16 maj 13 kl. 11:03

Karlskrona marknadsför sig som soligaste staden

Karlskrona toppade SMHI:s statistik över antal soltimmar förra året och tog chansen att marknadsföra sig som Sveriges soligaste stad. Något som inte ses med blida ögon i Visby, som länge toppat listan..

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 19:22

Soligaste Syttende mai på länge

Foto: Lasse Ottosson
Det blev den soligaste Syttende mai på många år.
? Man brukar få stå här i långkalsonger, säger Karin Ekström i Jenteklubben, som arrangerade gårdagens nationaldagsfirande i Tivoliparken.

Sydsvenskan - 10 mar 14 kl. 05:30

En ond dröm. Det som skulle vara den soligaste kvinnodagen på flera år slutade i ett nazistiskt mordförsök.

"Det får inte hända. Inte i Malmö.”Tårar rullar ned bakom min väns solglasögon.

GT - 15 maj 15 kl. 13:00

Meteorologen: Väst får soligaste vädret

I slutet av veckan har västsvenskar kunna njuta av det soliga vädret. Uteserveringarna har varit fulla av vårsugna solälskare – och det kommer hålla i sig ett tag till. – Västsidan får det soligaste vädret i hela landet, säger Johan Groth, meteorolog vid vädertjänsten Storm.

SvD - 26 jul 15 kl. 16:44

Här är Sveriges soligaste platser – hittills

De senaste veckorna har knappast bjudit på någon högsommar i Sverige – men på några platser i landet har ändå solen skinit ordentligt. Svenska Dagbladet har, utifrån statistik från SVT och SMHI, sammanställt listan över sommarens tio soligaste platser..

Blekinge Läns tidning - 01 sep 16 kl. 17:00

Karlskrona är åter Sveriges soligaste stad

Nu är det officiellt - Karlskrona är åter Sveriges soligaste stad. Hittills i år är vi den stad i landet som haft flest soltimmar. – Det är tuff konkurrens, men jag tror att vi håller året ut, säger turistchef Terje Pedersen..

Sydsvenskan - 10 jul 17 kl. 11:58

Här är appen som leder dig till den soligaste uteserveringen

Dygnet Runt har Solkartan – en webbapp som guidar dig till den soligaste uteserveringen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Israel erkänner luftanfall mot kärnreaktor

Israels militär erkänner för första gången att den utförde ett flygangrepp mot en misstänkt syrisk kärnreaktor 2007..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Rekordstarkt resultat för Scania: ”Vi går för fulla hus”

Rekord för försäljning och orderingång samtidigt som lönsamheten stiger. ”Vi går för fulla hus”, säger Scaniachefen Henrik Henriksson..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Omstridda EU-kravet: 3 procent skatt från Facebook, Google och Twitter

Ett omstritt förslag om en ny skatt på 3 procent på stora digitala bolags omsättning i EU är på väg. Måltavlor är bland annat amerikanska nätjättar som Facebook, Google och Twitter..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Hawking begravs bredvid Newton och Darwin

Stephen Hawkings aska kommer att placeras bredvid de historiska brittiska forskarna Isaac Newton och Charles Darwin vid Westminster Abbey i London..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Världsledande pumpteknologi – nu i VR

Hos Xylem, som arbetar med pumpar och pumpstationer, matchas nu den modernaste tekniken med nya sätt att visualisera den. Med hjälp av VR kan de komplexa produkterna bokstavligt talat sättas framför användarens ögon..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Miljoner väntar för åtgärder som stoppar mikroplasten

Under första halvåret i år ska Naturvårdsverket utlysa 25 miljoner kronor i statligt stöd för åtgärder som ska minska föroreningar av bland annat mikroplaster via dagvatten och andra källor..

Nyteknik - 3 timmar sedan

EU kräver svar av Zuckerberg om Facebook-skandalen

Cambridge Analyticas vd stängs av med omedelbar verkan, sedan företaget samlat in information om miljontals Facebookanvändare – uppgifter som ska ha sålts till president Donald Trumps valkampanj..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Gratis wifi i alla länder - EU betalar!

Utbetalningarna är en del i den större satsning Europeiska kommissionens president Jean-Claude Juncker presenterade i september 2016. Målsättningen är att öka tillgången av höghastighetsinternet och stärka konsumentskyddet inom digitala sektorn..

Nyteknik - 18 timmar sedan

”Peter Carlsson är Sveriges mest spännande entreprenör”

LEDARE. Affärsidén är att bygga Europas största batteifabrik som ska producera världens grönaste batterier, skriver Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Facebook utreds av federal kommission

Internetjätten Facebook kommer att utredas av amerikanska FTC – kommissionen kan avgöra om bolaget tvingas till dryga böter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.