DI > Ekonomi

Friday, 15 December, 10:56

Liknande nyheter

Taggar: Euroländer, väljerny , chefi , Bryssel
GöteborgsPosten - 04 dec 17 kl. 13:19

Euroländer väljer ny chef i Bryssel

Portugals finansminister är huvudfavorit när euroländernas finansministrar samlas för att välja ny mötesordförande efter nederländske Jeroen Dijsselbloem. Tre man och en kvinna kämpar om posten..

SR - 22 jun 15 kl. 15:11

EU vill ha hårdare regler för euroländer

Huruvida euron har en framtid i Grekland eller ej avgörs i dag i Bryssel. Samtidigt presenterar EU en rapport om det framtida eurosamarbetet i övrigt, med långtgående förslag om ett gemensamt finansdepartement och en hårdare kontroll av euroländernas budgetar..

UNT - 20 feb 17 kl. 15:50

Euroländer hoppas på steg framåt

Ingen färdig uppgörelse, men åtminstone ett steg framåt är vad euroländerna hoppas på när den grekiska krisföljetongen åter diskuteras i Bryssel..

UNT - 12 jul 15 kl. 15:54

Euroländer tvekar om Grekland

Eurozonens kombattanter har äntrat ringen i Bryssel för att avgöra Greklands ekonomiska framtid..

UNT - 14 jul 15 kl. 11:50

Icke-euroländer tvekar om grekstöd

Stödet till Grekland är framför allt en eurofråga, betonar flera av de övriga EU-länderna inför dagens finansministermöte i Bryssel..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankunion "ett politiskt problem"

Flera knäckfrågor om EU:s bankunion förblir olösta efter toppmötet i Bryssel, bland dem flera av Sveriges invändningar. ? Ett juridiskt problem, snarare än ett politiskt, säger EU:s permanente ordförande Herman Van Rompuy.

BT - 19 okt 12 kl. 05:02

Svenskt besked om bankunion dröjer

Till årsskiftet ska ramen för en gemensam finansinspektion i EU vara klar. Men EU-ledarna skjuter flera frågor om bankunionen på framtiden, till exempel de mest avgörande för Sverige.
Vid tretiden natten till fredagen avslutade EU-ledarna första dagens överläggningar på toppmötet i Bryssel.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 17:28

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel


Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte – Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

BT - 10 dec 13 kl. 17:27

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel

Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte - Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

YLE - 22 nov 12 kl. 19:38

Tuff armbrytning om EU-budgeten i Bryssel

Ett extra EU-toppmöte om unionens budget har inletts i Bryssel. Ett extra möte blev nödvändigt eftersom euroländerna och de EU-länder som inte hör till euron varit oense om budgetens innehåll. Det två dagar långa mötet behandlar EU-budgeten för åren 2014-2020.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Butiksstängningar nödvändigt ont för H&M

De dystra försäljningssiffrorna som modejätten H&M presenterade på morgonen var en kallduschför marknaden. Men analytiker välkomnar beskedet om en snabbare minskningstakt vad gäller butiksbeståndet..

DI - 10 minuter sedan

Fler ekologiska mjölkbönder i Sverige

Antalet ekologiska mjölkbönder har ökat i Sverige och därmed andelen ekologisk mjölk, visar Mjölkrapporten från LRF Mjölk..

DI - 15 minuter sedan

Spanska centralbanken sänker prognosen på grund av Katalonien

Den spanska centralbanken räknar med att landet ekonomi växer med 2,4 procent nästa år och med 2,1 procent 2019. För 2017 bedöms ekonomin ha växt med 3,1 procent. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Europaräntorna pekar nedåt med ett par-tre punkter i fredagens förmiddagshandel samtidigt som euron är en aning svagare mot dollarn. Vid 10.15-tiden är den tyska tioårsräntan 3 punkter ned till 0,30 procent, från svensk stängning i går, medan den svenska tioåringen är 2 punkter lägre till 0,71 procent..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare personer gripna i Falcon Funds-härvan

Ett antal personer i pensionsbolaget Falcon Funds har frihetsberövats och husrannsakan har genomförts på flera platser i Sverige, Storbritannien och Norge.  .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: H&M-raset tynger index

H&M-aktien tynger Stockholmsbörsen i fredagens öppningshandel. Tele2 går bättre efter en omdanande affär för den nederländska verksamheten. Vid 9.

DI - 1 timme sedan

Per Norman utsedd till “Best CEO in the Sustainable Gaming Industry 2017”

Affärsmagasinet European CEO har utsett Mr Greens Per Norman till spelindustrins bästa VD inom hållbarhet. Utmärkelsen tilldelas Per Norman för det långsiktiga, strategiska hållbarhetsarbete Mr Green utfört sedan bolaget grundades 2007. Den viktigaste hållbarhetsfrågan för spelindustrin handlar om riskbeteenden och att se till att det sunda spelandet inte övergår till något osunt..

DI - 1 timme sedan

H&M-aktien på nioårslägsta

Klädjätten H&M kollapsar på börsen efter fredagsmorgonens stora besvikelse till försäljningssiffror. Kursen är nu på den lägsta nivån sedan 2009..

DI - 1 timme sedan

Richard Bråse: En katastrof för H&M

H&M avslutar ett historiskt svagt år på sämsta tänkbara sätt. När bolaget chockar marknaden med fallande försäljning i det fjärde kvartalet kan inte det beskrivas som något annat än en katastrof..

DI - 1 timme sedan

Ryanair erkänner fackföreningar för att slippa julstrejk

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair byter fot och väljer nu att acceptera pilotfacken i ett antal europeiska länder, enligt ett pressmeddelande.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.