DI > Ekonomi

Sunday, 21 October, 15:33

DI - 04 dec 17 kl. 13:22

Euroländer väljer ny chef i BrysselPortugals finansminister är huvudfavorit när euroländernas finansministrar samlas för att välja ny mötesordförande efter nederländske Jeroen Dijsselbloem. Tre man och en kvinna kämpar om posten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bryssel, Jeroen Dijsselbloem

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euroländer, väljerny , chefi , Bryssel
GöteborgsPosten - 04 dec 17 kl. 13:19

Euroländer väljer ny chef i Bryssel

Portugals finansminister är huvudfavorit när euroländernas finansministrar samlas för att välja ny mötesordförande efter nederländske Jeroen Dijsselbloem. Tre man och en kvinna kämpar om posten..

SR - 22 jun 15 kl. 15:11

EU vill ha hårdare regler för euroländer

Huruvida euron har en framtid i Grekland eller ej avgörs i dag i Bryssel. Samtidigt presenterar EU en rapport om det framtida eurosamarbetet i övrigt, med långtgående förslag om ett gemensamt finansdepartement och en hårdare kontroll av euroländernas budgetar..

UNT - 20 feb 17 kl. 15:50

Euroländer hoppas på steg framåt

Ingen färdig uppgörelse, men åtminstone ett steg framåt är vad euroländerna hoppas på när den grekiska krisföljetongen åter diskuteras i Bryssel..

UNT - 12 jul 15 kl. 15:54

Euroländer tvekar om Grekland

Eurozonens kombattanter har äntrat ringen i Bryssel för att avgöra Greklands ekonomiska framtid..

UNT - 14 jul 15 kl. 11:50

Icke-euroländer tvekar om grekstöd

Stödet till Grekland är framför allt en eurofråga, betonar flera av de övriga EU-länderna inför dagens finansministermöte i Bryssel..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankunion "ett politiskt problem"

Flera knäckfrågor om EU:s bankunion förblir olösta efter toppmötet i Bryssel, bland dem flera av Sveriges invändningar. ? Ett juridiskt problem, snarare än ett politiskt, säger EU:s permanente ordförande Herman Van Rompuy.

BT - 19 okt 12 kl. 05:02

Svenskt besked om bankunion dröjer

Till årsskiftet ska ramen för en gemensam finansinspektion i EU vara klar. Men EU-ledarna skjuter flera frågor om bankunionen på framtiden, till exempel de mest avgörande för Sverige.
Vid tretiden natten till fredagen avslutade EU-ledarna första dagens överläggningar på toppmötet i Bryssel.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 17:28

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel


Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte – Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

BT - 10 dec 13 kl. 17:27

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel

Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte - Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

YLE - 22 nov 12 kl. 19:38

Tuff armbrytning om EU-budgeten i Bryssel

Ett extra EU-toppmöte om unionens budget har inletts i Bryssel. Ett extra möte blev nödvändigt eftersom euroländerna och de EU-länder som inte hör till euron varit oense om budgetens innehåll. Det två dagar långa mötet behandlar EU-budgeten för åren 2014-2020.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Omvärlden kräver bättre svar om Khashoggi

Saudiarabiens uppgifter om hur journalisten Jamal Khashoggi miste livet på landets konsulat i Istanbul möts av en växande skepsis från omvärlden. En allt större skara länder kräver fler och bättre svar..

DI - 1 timme sedan

(M)otvilligt stöd till Stubb i EU-toppval

Moderaterna har valt ryttare i ett lopp de egentligen inte vill ska köras: Finländske Alexander Stubb i racet om att bli EU-kommissionens ordförande. Socialdemokraterna satsar på nederländske Frans Timmermans..

DI - 1 timme sedan

Skistar-chefen lämnar ordförandeklubban i Svenska skidförbundet

Karin Mattsson har valts till ny förbundsordförande för Svenska skidförbundet. Hon ersätter Skistar-chefen Mats Årjes som lämnar för att istället bli ny styrelseordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK)..

DI - 1 timme sedan

Biljättens nya el-suv blir försenad

Tyska biltillverkaren Audis nya elektroniska SUV blir fyra veckor försenad. Orsaken är att bolaget måste fixa problem i mjukvara, rapporterar Reuters..

DI - 2 timmar sedan

Veckans aktie: Hemmafixare med fyndläge

Aktien är hårt pressad. Men bolaget har en roll att spela även i framtiden och en mycket hög aktieutdelning de kommande två åren är en kudde för aktieägarna i väntan på att vinsttrenden vänder upp. Vi rekommenderar köp.

DI - 2 timmar sedan

Förre Fed-chefen sågar Trumps mål – hyllar Sverige

President Donald Trumps mål om att växa ekonomin med 3 procent per år är inte hållbart. Det säger den tidigare Fed-chefen Alan Greenspan i en intervju med tidskriften Barrons. Han ser flera problem i USA och receptet för att råda bot är bland annat att ta efter Sverige.

DI - 2 timmar sedan

Kinesiska operatörsjätten dubblar vinsten

Kinesiska operatörsjätten China Unicom ökade intäkterna och vinsten under årets nio första månader. .

DI - 3 timmar sedan

Sju raka råd för att lyckas på Facebook

Med rätt träning av algoritmerna kan det lilla företagets Facebook-kampanjer bli lika framgångsrika som storspelarnas. Jonas Carlström, marknadsföringsexpert på Star Republic, har tipsen..

DI - 3 timmar sedan

Därför floppar företagen på Facebook

Få bolag får ut något av stretandet efter följare i kanaler som Facebook och Twitter. Orsaken är att de flesta saknar en bra plan, säger sociala medie-experten Emma Blom som kallar Facebooks annonsverktyg för "det mest kraftfulla och skrämmande som världen skådat"..

DI - 4 timmar sedan

Tältlivet som spöar Manhattans lyxhotell

En höstweekend i New York är aldrig alldaglig, men kan bli till något alldeles speciellt kryddad med lite unika upplevelser i världsklass. Di Lördag listar tre förslag som sätter guldkant på en hösthelg i staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.