DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 21:13

DI - 04 dec 17 kl. 13:22

Euroländer väljer ny chef i BrysselPortugals finansminister är huvudfavorit när euroländernas finansministrar samlas för att välja ny mötesordförande efter nederländske Jeroen Dijsselbloem. Tre man och en kvinna kämpar om posten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bryssel, Jeroen Dijsselbloem

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euroländer, väljerny , chefi , Bryssel
GöteborgsPosten - 04 dec 17 kl. 13:19

Euroländer väljer ny chef i Bryssel

Portugals finansminister är huvudfavorit när euroländernas finansministrar samlas för att välja ny mötesordförande efter nederländske Jeroen Dijsselbloem. Tre man och en kvinna kämpar om posten..

SR - 22 jun 15 kl. 15:11

EU vill ha hårdare regler för euroländer

Huruvida euron har en framtid i Grekland eller ej avgörs i dag i Bryssel. Samtidigt presenterar EU en rapport om det framtida eurosamarbetet i övrigt, med långtgående förslag om ett gemensamt finansdepartement och en hårdare kontroll av euroländernas budgetar..

UNT - 20 feb 17 kl. 15:50

Euroländer hoppas på steg framåt

Ingen färdig uppgörelse, men åtminstone ett steg framåt är vad euroländerna hoppas på när den grekiska krisföljetongen åter diskuteras i Bryssel..

UNT - 12 jul 15 kl. 15:54

Euroländer tvekar om Grekland

Eurozonens kombattanter har äntrat ringen i Bryssel för att avgöra Greklands ekonomiska framtid..

UNT - 14 jul 15 kl. 11:50

Icke-euroländer tvekar om grekstöd

Stödet till Grekland är framför allt en eurofråga, betonar flera av de övriga EU-länderna inför dagens finansministermöte i Bryssel..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankunion "ett politiskt problem"

Flera knäckfrågor om EU:s bankunion förblir olösta efter toppmötet i Bryssel, bland dem flera av Sveriges invändningar. ? Ett juridiskt problem, snarare än ett politiskt, säger EU:s permanente ordförande Herman Van Rompuy.

BT - 19 okt 12 kl. 05:02

Svenskt besked om bankunion dröjer

Till årsskiftet ska ramen för en gemensam finansinspektion i EU vara klar. Men EU-ledarna skjuter flera frågor om bankunionen på framtiden, till exempel de mest avgörande för Sverige.
Vid tretiden natten till fredagen avslutade EU-ledarna första dagens överläggningar på toppmötet i Bryssel.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 17:28

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel


Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte – Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

BT - 10 dec 13 kl. 17:27

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel

Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte - Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

YLE - 22 nov 12 kl. 19:38

Tuff armbrytning om EU-budgeten i Bryssel

Ett extra EU-toppmöte om unionens budget har inletts i Bryssel. Ett extra möte blev nödvändigt eftersom euroländerna och de EU-länder som inte hör till euron varit oense om budgetens innehåll. Det två dagar långa mötet behandlar EU-budgeten för åren 2014-2020.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Sverige leder allians för globalt kemikalieavtal

I samband med FN:s årliga miljötoppmöte i New York lanserar Sverige en högambitionsallians. Alliansen bestående av länder och andra aktörer ska driva arbetet med att skapa ett Parisavtal för säker hantering av kemikalier..

DI - 15 minuter sedan

Härjande bränder – en dyr affär för skogsbolagen

Bränderna som härjar på många platser i Sverige pressar skogsbolagen. På många håll måste företagen låta maskinerna stå. ”I södra Norrland har vi stoppat all avverkning”, säger Inger Thorén Emilsson, kommunikationschef på Sveaskog..

DI - 15 minuter sedan

70-tal bränder just nu – torka största risken

Ett 70-tal skogsbränder härjar i Sverige. Men över tid har faktiskt antalet skogsbränder minskat..

DI - 45 minuter sedan

Nya rekordnivåer för Nasdaq

Amerikanska indexet Nasdaq Composite når nya toppar. Amazon agerar draglok och Netflix återhämtning bidrar. .

DI - 30 minuter sedan

Trump accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Fondproffset: Tre aktier du ska köpa i handelskriget

Att USA har startat ett handelskrig mot bland annat Kina har inte gått obemärkt förbi. För aktiehandlare behöver dock inte oroligheterna vara något negativt, skriver Skagen Fonder. Handelskrig skapar möjligheter.

DI - 1 timme sedan

Lifco ökar omsättningen och rörelseresultatet

Industrikoncernen Lifco redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst..

DI - 1 timme sedan

Rekordutbud på nyproducerat – bister höst väntar

Sommaren innebär normalt sett mindre aktivitet på bostadsmarknaden. Trots det går utbudet av nyproducerade lägenheter till salu mot rekordnivåer. .

DI - 1 timme sedan

Viktig men knapp brexitseger för Theresa May

Den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May har med knapp majoritet vunnit en viktig omröstning i parlamentet om brexit..

DI - 1 timme sedan

Anders Hägerstrand: Klockrent köp efter kursraset

Husqvarnas aktie är klockrent köp efter det överdrivna kursraset på tisdagen. Visserligen finns det skäl att oroa sig för hur dyrt det blir för Husqvarna att avveckla stora delar av konsumentdivisionen samt hur förlorade skalfördelar påverkar hela koncernens lönsamhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.