DI > Ekonomi

Thursday, 22 March, 01:21

DI - 04 dec 17 kl. 13:22

Euroländer väljer ny chef i BrysselPortugals finansminister är huvudfavorit när euroländernas finansministrar samlas för att välja ny mötesordförande efter nederländske Jeroen Dijsselbloem. Tre man och en kvinna kämpar om posten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bryssel, Jeroen Dijsselbloem

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euroländer, väljerny , chefi , Bryssel
GöteborgsPosten - 04 dec 17 kl. 13:19

Euroländer väljer ny chef i Bryssel

Portugals finansminister är huvudfavorit när euroländernas finansministrar samlas för att välja ny mötesordförande efter nederländske Jeroen Dijsselbloem. Tre man och en kvinna kämpar om posten..

SR - 22 jun 15 kl. 15:11

EU vill ha hårdare regler för euroländer

Huruvida euron har en framtid i Grekland eller ej avgörs i dag i Bryssel. Samtidigt presenterar EU en rapport om det framtida eurosamarbetet i övrigt, med långtgående förslag om ett gemensamt finansdepartement och en hårdare kontroll av euroländernas budgetar..

UNT - 20 feb 17 kl. 15:50

Euroländer hoppas på steg framåt

Ingen färdig uppgörelse, men åtminstone ett steg framåt är vad euroländerna hoppas på när den grekiska krisföljetongen åter diskuteras i Bryssel..

UNT - 12 jul 15 kl. 15:54

Euroländer tvekar om Grekland

Eurozonens kombattanter har äntrat ringen i Bryssel för att avgöra Greklands ekonomiska framtid..

UNT - 14 jul 15 kl. 11:50

Icke-euroländer tvekar om grekstöd

Stödet till Grekland är framför allt en eurofråga, betonar flera av de övriga EU-länderna inför dagens finansministermöte i Bryssel..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankunion "ett politiskt problem"

Flera knäckfrågor om EU:s bankunion förblir olösta efter toppmötet i Bryssel, bland dem flera av Sveriges invändningar. ? Ett juridiskt problem, snarare än ett politiskt, säger EU:s permanente ordförande Herman Van Rompuy.

BT - 19 okt 12 kl. 05:02

Svenskt besked om bankunion dröjer

Till årsskiftet ska ramen för en gemensam finansinspektion i EU vara klar. Men EU-ledarna skjuter flera frågor om bankunionen på framtiden, till exempel de mest avgörande för Sverige.
Vid tretiden natten till fredagen avslutade EU-ledarna första dagens överläggningar på toppmötet i Bryssel.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 17:28

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel


Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte – Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

BT - 10 dec 13 kl. 17:27

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel

Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte - Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

YLE - 22 nov 12 kl. 19:38

Tuff armbrytning om EU-budgeten i Bryssel

Ett extra EU-toppmöte om unionens budget har inletts i Bryssel. Ett extra möte blev nödvändigt eftersom euroländerna och de EU-länder som inte hör till euron varit oense om budgetens innehåll. Det två dagar långa mötet behandlar EU-budgeten för åren 2014-2020.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Andreas Cervenka: Det här räcker inte, Zuckerberg

Den självförhärligande bubbla som Silicon Valleys unga internetbaroner levt i har spruckit. Facebooks kris visar att hela den nya övervakningskapitalismen är i gungning..

DI - 2 timmar sedan

Svenska klockkungen gör succé i Kina

HONGKONG/SHENZHEN. Med 772 miljoner internetanvändare är Kina världens största marknad för näthandel. På den utkämpar två gigantiska rivaler slaget om herraväldet.

DI - 2 timmar sedan

Ap: Norsk sjökabel till Skottland i farozonen

Planerna på en sjökabel mellan Norge och Skottland riskerar att skrotas om Norge ansluter sig till EU:s senaste energilagstiftning, varnar ordföranden för norska stortingets energiutskott. Om projektet för två miljarder euro blir verklighet, måste kabeln i så fall överföras till statliga norska Statnett, hävdar Espen Barth Eide (Arbeiderpartiet)..

DI - 2 timmar sedan

Sarkozy anklagas för otillåten finansiering

Den tidigare franske presidenten Nicolas Sarkozy utreds för korruption efter att ha genomgått flera förhör sedan i tisdags, uppger källor inom rättsväsendet till Reuters..

DI - 3 timmar sedan

Academedias dotterbolag riskerar åtal

Med förfalskade redovisningar av hur många behöriga lärare som fanns i SFI-verksamheten kunde Academedia-ägda Hermods i Malmö kvittera ut 25 miljoner kronor om året från Malmö stad. Nu har fusket avslöjats, och Hermods riskerar att dras inför domstol. .

DI - 3 timmar sedan

USA-börser: Små förändringar på Wall Street

Rörelserna var små på de amerikanska börserna under onsdagen. Centralbanken Federal Reserve höjde som väntat räntan och aviserade dessutom ytterligare två höjningar under året. Det signalerar, hoppas investerarna, ökad tro på att de planerade skattesänkningarna och statliga nedskärningarna ska lyfta USA:s ekonomi..

DI - 3 timmar sedan

Bättre betalt för mjölk från utekor

Bönder som låter sina kor gå ute och beta länge ska få bättre betalt för sin mjölk – som sedan ska säljas under våren och sommaren med en speciell märkning..

DI - 4 timmar sedan

Svenska partier uppvaktades av Cambridge Analytica

Flera svenska riksdagspartier, däribland Moderaterna, har uppvaktats av Cambridge Analytica – det bolag som står i centrum för skandalen kring Facebook. Mycket talar nu för att de metoder som användes för att få Trump vald i USA kommer att användas även i Sverige, varnar experter Di talat med..

DI - 4 timmar sedan

Zuckerbergs första uttalande om skandalen: Vi har begått misstag

För första gången uttalar sig nu Facebooks grundare Mark Zuckerberg om den skandal som briserat kring analysföretaget Cambridge Analytica..

DI - 5 timmar sedan

H&M lanserar sitt märke på Alibabas webbplats

H&M lanserade sitt varumärke på Alibabas webbplats Tmall på onsdagen i syfte att försöka hantera konkurrensen i Kina. Bolaget har redan lanserat sitt märke "Monki" på Tmall, och från och med i dag går det även att handla kläder från bolagets varumärke på plattformen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.