Dagens PS > Ekonomi

Friday, 15 December, 10:57

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 12:30

EU:s finansministrar svartlistar skatteparadisEU-länderna är dock inte eniga om hur hård bedömningen ska vara. Det här rapporterar Nyhetsbyrån Direkt, som uppger att EU:s finansministrar möts i morgon, tisdag, och att ett antal länder och territorier då kan komma att hamna på EU:s svarta skatteparadislista. På ekofinmötet väntas däremot diskussionen om hur digitala jättar som Google och Facebook ska beskattas skjutas upp. Förändringen av finanslagstiftningen kommer dock att debatteras, framgår det. När det gäller listan över skatteparadis har skattekommissionär Pierre Moscovici uttalat att det kan bli en kort lista.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, EU, Google, Facebook, Pierre Moscovici, OECD, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:s, finansministrar, svartlistar, skatteparadis
Affärsvärlden - 04 dec 17 kl. 11:14

Ekofin svartlistar skatteparadis

EU:s finansministrar väntas på tisdagen sätta upp ett antal länder och territorier på en svart lista över skatteparadis..

SR - 01 dec 17 kl. 11:24

EU svartlistar skatteparadis

In i det sista är det osäkert vilka länder – om ens något – som kommer att finnas med på EU:s svarta lista över skatteparadis som ska beslutas på tisdag..

SR - 05 dec 17 kl. 16:50

EU svartlistar 17 skatteparadis

EU:s finansministrar enades idag om att sätta upp 17 länder på EU:s svarta lista över skatteparadis..

Affärsvärlden - 11 maj 12 kl. 14:03

Nytt toppmöte ska reglera skatteparadis

EU:s finansministrar ska på tisdag försöka enas om nya kapitaltäckningskrav för banker och en förhandlingsstrategi mot skatteparadis..

YLE - 27 dec 12 kl. 07:44

HS: Internationellt möte om skatteparadis till Helsingfors

Finland är på väg att bli värd för ett brett internationellt möte som dryftar åtgärder för att motverka skatteparadis och skatteflykt. Mötet har sammankallats på initiativ av finansminister Jutta Urpilainen, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat. Bland deltagarna nämner tidningen flera EU-länders finansministrar, en EU-kommissionär, EU-parlamentariker, riksdagsledamöter och företrädare för medborgarorganisationer.

DI - 08 nov 16 kl. 16:53

EU ska svartlista skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

Affärsvärlden - 08 nov 16 kl. 17:39

Kriterierna klara för svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

DI - 20 feb 17 kl. 14:30

EU tar hårdare tag mot skatteparadis

EU:s finansministrar diskuterar svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte..

SvD - 20 feb 17 kl. 14:47

EU diskuterar svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar kommer att diskutera svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte. Finansministrarna ska också försöka enas om att utvidga regler mot skattefusk till företag från icke EU-länder..

SR - 07 nov 17 kl. 19:22

EU vill svartlista skatteparadis

EU-ländernas finansministrar vill ha en svart lista över internationella skatteparadis efter Paradisläckan om skatteflykt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Olof Hallrup lämnar nu styrelsen efter insiderdomen

Affärssystembolaget Fortnox meddelar att Olof Hallrup nu avgår ur styrelsen på egen begäran och med omedelbar verkan. Hallrup är via sitt bolag First Kraft största ägare i Fortnox och har suttit i styrelsen. Häromdagen dömdes Olof Hallrup för grovt insiderbrott och styrelsen har tidigare uppmanat Olof Hallrup att avgå.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ryanair kovänder för att slippa strejker runt julen

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair byter fot och väljer nu att acceptera pilotfacken i ett antal europeiska länder, enligt ett pressmeddelande. Bolaget erkänner fackrepresentation för piloter i Irland, Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien och Portugal. Tidigare i veckan har piloter i ett antal av dessa länder aviserat strejker innan julen som ett sätt att få bolaget att bland annat erkänna fackföreningar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Fler kan dömas för insiderbrott

Ekobrottsmyndigheten kan framöver få enklare att fälla personer för insiderbrott om en ny föreslagen lag blir realitet. Den nya lagen skulle ersätta den befintliga som stoppar bevis från att få användas för en fällande dom om det inkluderar information som skickats mellan närstående, exempelvis inom familjen. Syftet med den nuvarande lagen är att skydda förtroligheten mellan närstående.

Dagens PS - 1 timme sedan

Brand i Teslas nya lokaler i Malmö

Teslas nya utställningslokal för bilar i Malmö har skadats i samband med en brand, skriver TT. Larmet kom in runt 20.30-tiden på torsdagskvällen och har påverkat bilar, inventarier och byggnader.

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: H&M störtdyker – rasar 13 procent

Mardrömsmorgon på börsen för klädbolaget. Bakgrunden till kursslakten på H&M är förstås bolagets rapportbesvikelse, som kom in nu på morgonen och som visar att försäljningen går mycket sämre än analytikerna räknat med. Som en följd av det här tvingas H&M nu stänga flera butiker.

Dagens PS - 1 timme sedan

Elprischock: Miljardsmäll väntar svenska kunder

Plötsligt trendbrott på elmarknaden orsakar en trippelsmäll för svenska kunder och blir spiken i kistan för historiskt låga priser. Det skriver Dagens Industri på fredagen och konstaterar att börsnoterade prognos i höstas nu verkar bli verklighet. Konsultjätten Swecos varnar då, i en intervju i tidningen, för att svenskars elnota skulle höjas mycket kraftigt med över 20 miljarder kronor om året tack vare en trippelsmäll: ökade kostader för el, elnät samt elskatt.

Dagens PS - 2 timmar sedan

H&M går urdåligt – tvingas stänga butiker

Klädjätten har precis släppt en ny rapportbesvikelse. I det fjärde kvartalet (september-november) minskade H&M:s försäljning med 2 procent, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var 9 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som samtidigt rapporterar om att det svenska klädbolaget nu stänger flera butiker. ”För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete.

Dagens PS - 2 timmar sedan

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inte

Analys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bert Nordberg vädjar: Stoppa priskriget nu

Danska vindkraftsjätten Vestas svenska ordförande Bert Nordberg har fått nog.  I en intervju med den danska dagstidningen Jyllands-Posten uppger han att han vill se konkurrenterna lägga ned priskriget. Enligt Nordberg är det desperata aktörer som är olönsamma som är ansvariga för det pågående priskriget inom vindkraftsturbiner.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Handlarna bävar inför årets julshopping

Handlarnas framtidsförväntningar minskade i december, visar Svensk Handels uppdaterade indikator. Månadsindex ligger cirka 4 procentenheter lägre än under samma månad i fjol. Sällanköpsvaruhandlarna stod för minskningen medan dagligvaruhandlarna var mer optimistiska.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.