Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 March, 01:22

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 12:30

EU:s finansministrar svartlistar skatteparadisEU-länderna är dock inte eniga om hur hård bedömningen ska vara. Det här rapporterar Nyhetsbyrån Direkt, som uppger att EU:s finansministrar möts i morgon, tisdag, och att ett antal länder och territorier då kan komma att hamna på EU:s svarta skatteparadislista. På ekofinmötet väntas däremot diskussionen om hur digitala jättar som Google och Facebook ska beskattas skjutas upp. Förändringen av finanslagstiftningen kommer dock att debatteras, framgår det. När det gäller listan över skatteparadis har skattekommissionär Pierre Moscovici uttalat att det kan bli en kort lista.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, EU, Google, Facebook, Pierre Moscovici, OECD, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:s, finansministrar, svartlistar, skatteparadis
Affärsvärlden - 04 dec 17 kl. 11:14

Ekofin svartlistar skatteparadis

EU:s finansministrar väntas på tisdagen sätta upp ett antal länder och territorier på en svart lista över skatteparadis..

SR - 01 dec 17 kl. 11:24

EU svartlistar skatteparadis

In i det sista är det osäkert vilka länder – om ens något – som kommer att finnas med på EU:s svarta lista över skatteparadis som ska beslutas på tisdag..

SR - 05 dec 17 kl. 16:50

EU svartlistar 17 skatteparadis

EU:s finansministrar enades idag om att sätta upp 17 länder på EU:s svarta lista över skatteparadis..

Affärsvärlden - 11 maj 12 kl. 14:03

Nytt toppmöte ska reglera skatteparadis

EU:s finansministrar ska på tisdag försöka enas om nya kapitaltäckningskrav för banker och en förhandlingsstrategi mot skatteparadis..

YLE - 27 dec 12 kl. 07:44

HS: Internationellt möte om skatteparadis till Helsingfors

Finland är på väg att bli värd för ett brett internationellt möte som dryftar åtgärder för att motverka skatteparadis och skatteflykt. Mötet har sammankallats på initiativ av finansminister Jutta Urpilainen, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat. Bland deltagarna nämner tidningen flera EU-länders finansministrar, en EU-kommissionär, EU-parlamentariker, riksdagsledamöter och företrädare för medborgarorganisationer.

DI - 08 nov 16 kl. 16:53

EU ska svartlista skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

Affärsvärlden - 08 nov 16 kl. 17:39

Kriterierna klara för svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

DI - 20 feb 17 kl. 14:30

EU tar hårdare tag mot skatteparadis

EU:s finansministrar diskuterar svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte..

SvD - 20 feb 17 kl. 14:47

EU diskuterar svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar kommer att diskutera svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte. Finansministrarna ska också försöka enas om att utvidga regler mot skattefusk till företag från icke EU-länder..

SR - 07 nov 17 kl. 19:22

EU vill svartlista skatteparadis

EU-ländernas finansministrar vill ha en svart lista över internationella skatteparadis efter Paradisläckan om skatteflykt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ut i den friska vårluften! Här är 5 påskaktiviteter för hela familjen

Det närmar sig påsklov – ett perfekt tillfälle att hitta på härliga aktiviteter med familjen. Med vårt lands vackra och omväxlande natur behöver ni inte åka långt för ett energigivande äventyr! 1.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Svensken kan tjäna 16 miljarder – på en dag

Spotifys vd Daniel Ek kan inbringa upp emot två miljarder dollar genom försäljning av aktier i samband med bolagets börsnotering. Baserat på inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC, är Daniel Ek tillåten att få sälja 15,8 miljoner aktier i Spotify, rapporterar Reuters. Möjligheten att sälja aktierna finns redan under första handelsdagen den 3 april, vilket innebär att Daniel Ek på en dag kan tjäna potentiellt två miljarder dollar från en sådan affär.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Apple gasar när andra bromsar

IT-jättens flotta av självkörande bilar växer sig allt större samtidigt som både Uber och Toyota meddelat att man stoppar alla tester i kölvattnet av dödsolyckan i Arizona häromdagen. Apple rullar ut allt fler självkörande bilar på Kaliforniens vägar. Baserat på de senaste uppgifterna från delstatens motordepartement, DMV, har bolaget totalt 45 fordon som nu kör runt, rapporterar AppleInsider.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Sälja bilen? Så maxar du värdet

Här är en hel bunt med råd på hur du höjer värdet på din begagnade bil. Det har du inte råd att missa! På våren brukar bilaffärerna ta fart på allvar, och du som funderar på att sälja din ögonsten har anledning att läsa den här artikeln till slutet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Hela kursrallyt utraderat

Handeln i Fingerprint Cards återupptogs under onsdagsmorgonen efter gårdagens handelsstopp. Aktien tappade över 8 procent efter knappt 20 minuter och utökar därmed gårdagens nedgång som var 6,9 procent när handelsstoppet inträffade. Nyhetssajten Omni konstaterar att kursen därmed dippat ned till samma nivåer som innan kursrusningen som gjorde bolaget till en svensk folkaktie i mars 2015.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Monsterfond: Sequoia tar in 12 miljarder dollar

Riskkapitalbolaget Sequoia Capital är i färd med att ta in uppemot 12 miljarder dollar, motsvarande 98 miljarder kronor, till flera nya fonder. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. Av de olika fonderna ligger en med global tillväxt i fokus.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Fuskbygget hamnar i skiljenämnd

Fastighetsbolaget Wallenstam har som tidigare rapporterats i media blivit stämda av
bostadsrättsföreningen Riddaren 24 i det högprofilerade lyxbygget No 8 Ture på Grev Turegatan på Östermalm i Stockholm. Bostadsrättsföreningen har nu dragit tillbaka sin stämning mot Wallenstam och kommit fram till att ett skiljeförfarande är ett bättre alternativ. Det rapporterar Dagens Industri i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Payback time! Google miljardsatsar på medier

Google har lanserat Google News Initiative, en ny treårig satsning som ska hjälpa nyhetsorganisationer med att öka antalet prenumeranter och bättre anpassa sig till den digitala tidsåldern. Det rapporterar Wall Street Journal. Under initiativet kommer Google att bland annat investera 300 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Bitcoin-utbetalningar hamnade i fel händer

Cashen har gått till fel personer efter tabbe, rapporterar SvD Näringsliv. ”Det här har inte skötts korrekt”, konstaterar Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Utgivaren av bitcoin-certifikat har begått misstaget, som gjort att utbetalningar gått till fel personer.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.