Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 21:03

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 12:30

EU:s finansministrar svartlistar skatteparadisEU-länderna är dock inte eniga om hur hård bedömningen ska vara. Det här rapporterar Nyhetsbyrån Direkt, som uppger att EU:s finansministrar möts i morgon, tisdag, och att ett antal länder och territorier då kan komma att hamna på EU:s svarta skatteparadislista. På ekofinmötet väntas däremot diskussionen om hur digitala jättar som Google och Facebook ska beskattas skjutas upp. Förändringen av finanslagstiftningen kommer dock att debatteras, framgår det. När det gäller listan över skatteparadis har skattekommissionär Pierre Moscovici uttalat att det kan bli en kort lista.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, EU, Google, Facebook, Pierre Moscovici, OECD, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:s, finansministrar, svartlistar, skatteparadis
Affärsvärlden - 04 dec 17 kl. 11:14

Ekofin svartlistar skatteparadis

EU:s finansministrar väntas på tisdagen sätta upp ett antal länder och territorier på en svart lista över skatteparadis..

SR - 01 dec 17 kl. 11:24

EU svartlistar skatteparadis

In i det sista är det osäkert vilka länder – om ens något – som kommer att finnas med på EU:s svarta lista över skatteparadis som ska beslutas på tisdag..

SR - 05 dec 17 kl. 16:50

EU svartlistar 17 skatteparadis

EU:s finansministrar enades idag om att sätta upp 17 länder på EU:s svarta lista över skatteparadis..

Affärsvärlden - 11 maj 12 kl. 14:03

Nytt toppmöte ska reglera skatteparadis

EU:s finansministrar ska på tisdag försöka enas om nya kapitaltäckningskrav för banker och en förhandlingsstrategi mot skatteparadis..

YLE - 27 dec 12 kl. 07:44

HS: Internationellt möte om skatteparadis till Helsingfors

Finland är på väg att bli värd för ett brett internationellt möte som dryftar åtgärder för att motverka skatteparadis och skatteflykt. Mötet har sammankallats på initiativ av finansminister Jutta Urpilainen, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat. Bland deltagarna nämner tidningen flera EU-länders finansministrar, en EU-kommissionär, EU-parlamentariker, riksdagsledamöter och företrädare för medborgarorganisationer.

DI - 08 nov 16 kl. 16:53

EU ska svartlista skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

Affärsvärlden - 08 nov 16 kl. 17:39

Kriterierna klara för svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

DI - 20 feb 17 kl. 14:30

EU tar hårdare tag mot skatteparadis

EU:s finansministrar diskuterar svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte..

SvD - 20 feb 17 kl. 14:47

EU diskuterar svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar kommer att diskutera svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte. Finansministrarna ska också försöka enas om att utvidga regler mot skattefusk till företag från icke EU-länder..

SR - 07 nov 17 kl. 19:22

EU vill svartlista skatteparadis

EU-ländernas finansministrar vill ha en svart lista över internationella skatteparadis efter Paradisläckan om skatteflykt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

Silicon Valley-miljardär satsar i kryptostartup

Paypal-grundaren Peter Thiel gör en kryptoinvestering tillsammans med Bitmain i leverantören av blockchainprotokoll Block.one. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Vårdutmanaren blöder – men ökar 600 procent

Den digitala vårdcentralen Kry redovisar en omsättning på 99,6 miljoner kronor för 2017 vilket betyder att bolagets omsättning har växt med över 600 procent jämfört med året innan. Det rapporterar Breakit. Kry redovisar även en förlust på 73,3 miljoner för 2017, vilket är en betydligt större förlust än året innan, som hamnade på 10 miljoner.

Dagens PS - 11 timmar sedan

JUST NU: Största raset i bolagets historia

Stockholmsbörsen visar upp en positiv utveckling under tisdagshandeln. Getinge och SEB går starkt efter att ha släppt sina delårsrapporter medan Husqvarna pressas efter att ha redovisat ett resultat klart under förväntningarna. “Rapporten mottogs med förskräckelse på Stockholmsbörsen”, skriver Dagens Industri på tisdagen.

Dagens PS - 10 timmar sedan

IBM kräver Groupon på 1,5 miljarder kronor

Det amerikanska teknikbolaget IBM kräver 167 miljoner dollar från Groupon i sin stämningsansökan som är kopplad till patentintrång. Det rapporterar Reuters. Groupon uppges ha gjort intrång på patent som licensieras till Amazon, Facebook och Alphabet för mellan 20 till 50 miljoner dollar per företag.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Apples App Store har dragit in 200 miljarder

Teknikjätten Apples App Store har genererat intäkter på 22,6 miljarder dollar under det första halvåret, vilket är en ökning med nästan 27 procent jämfört med samma period året innan. Det rapporterar Techcrunch. App Stores halvårsintäkter är nästan dubbelt så höga jämfört med Google Play, som landade på 11,8 miljarder under samma period.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Good News: AI kommer att skapa fler jobb

Artificiell intelligens har förutspåtts ta bort jobbmöjligheter, men en ny rapport från konsultfirman PWC visar på motsatsen. Vissa sektorer som tillverkning och transport kommer att påverkas negativt men nya jobbmöjligheter väntas skapas inom hälsovård och utbildning, enligt analysen. PWC har tittat på Storbritannien där AI förutspås ersätta 38 procent av arbetstillfällen inom transportsektorn respektive 30 procent inom tillverkningssektorn.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kina om toppmötet: “Positivt för världen”

Kinas utrikesdepartement ställer sig positiva till mötet mellan Trump och Putin, enligt dess talesperson Hua Chunying. Det rapporterar den ryska statsägda nyhetsbyrån Tass. Hua Chunying har uppgett att Kina har ägnat mycket uppmärksamhet åt mötet och att de välkomnade sammankomsten mellan ledarna: “Vi hoppas att denna politiska dialog kommer bidra positivt till världen och dess utveckling.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Telia i jätteaffär – köper för 23 miljarder

Teleoperatören Telia förvärvar danska TDC:s norska verksamhet för 21 miljarder norska kronor, motsvarande 22,9 miljarder svenska kronor, på skuldfri basis. Det motsvarar en ev/ebitda-multipel om 12,1x baserat på 2017 och 9,0x när hänsyn tas till förväntade synergier. “Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera överenskommelsen att förvärva TDC:s verksamhet i Norge.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Warren Buffett skänker 3,4 miljarder dollar

Finansmannen Warren Buffett skänker miljarder till välgörenhet i år i form av aktier i det egna konglomeratet Berkshire Hathaway. Det rapporterar CNN Money. Förra året gick aktierna till Bill & Melinda Gates Foundation, samt fyra andra stiftelser med koppling till Buffett-familjen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Jättens ordförande avgår efter Gardells piska

Ulrich Lehner lämnar den 31 juli som styrelseordförande för tyska industrikonglomeratet ThyssenKrupp meddelar bolaget. Det beskedet kommer kort efter att Heinrich Hiesinger sagt upp sig som vd och tills vidare ersatts med Guido Kerkhoff. Ulrich Lehner uppger att hans beslut att avgå som ordförande kan leda till den nödvändiga medvetenheten hos berörda parter om att en uppdelning av koncernen med tillhörande jobbförluster inte är en valmöjlighet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.