Dagens PS > Ekonomi

Monday, 22 October, 07:32

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 12:30

EU:s finansministrar svartlistar skatteparadisEU-länderna är dock inte eniga om hur hård bedömningen ska vara. Det här rapporterar Nyhetsbyrån Direkt, som uppger att EU:s finansministrar möts i morgon, tisdag, och att ett antal länder och territorier då kan komma att hamna på EU:s svarta skatteparadislista. På ekofinmötet väntas däremot diskussionen om hur digitala jättar som Google och Facebook ska beskattas skjutas upp. Förändringen av finanslagstiftningen kommer dock att debatteras, framgår det. När det gäller listan över skatteparadis har skattekommissionär Pierre Moscovici uttalat att det kan bli en kort lista.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, EU, Google, Facebook, Pierre Moscovici, OECD, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:s, finansministrar, svartlistar, skatteparadis
Affärsvärlden - 04 dec 17 kl. 11:14

Ekofin svartlistar skatteparadis

EU:s finansministrar väntas på tisdagen sätta upp ett antal länder och territorier på en svart lista över skatteparadis..

SR - 01 dec 17 kl. 11:24

EU svartlistar skatteparadis

In i det sista är det osäkert vilka länder – om ens något – som kommer att finnas med på EU:s svarta lista över skatteparadis som ska beslutas på tisdag..

SR - 05 dec 17 kl. 16:50

EU svartlistar 17 skatteparadis

EU:s finansministrar enades idag om att sätta upp 17 länder på EU:s svarta lista över skatteparadis..

Affärsvärlden - 11 maj 12 kl. 14:03

Nytt toppmöte ska reglera skatteparadis

EU:s finansministrar ska på tisdag försöka enas om nya kapitaltäckningskrav för banker och en förhandlingsstrategi mot skatteparadis..

YLE - 27 dec 12 kl. 07:44

HS: Internationellt möte om skatteparadis till Helsingfors

Finland är på väg att bli värd för ett brett internationellt möte som dryftar åtgärder för att motverka skatteparadis och skatteflykt. Mötet har sammankallats på initiativ av finansminister Jutta Urpilainen, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat. Bland deltagarna nämner tidningen flera EU-länders finansministrar, en EU-kommissionär, EU-parlamentariker, riksdagsledamöter och företrädare för medborgarorganisationer.

DI - 08 nov 16 kl. 16:53

EU ska svartlista skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

Affärsvärlden - 08 nov 16 kl. 17:39

Kriterierna klara för svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar enades på tisdagen om kriterier för länder som ska svartlistas som skatteparadis..

DI - 20 feb 17 kl. 14:30

EU tar hårdare tag mot skatteparadis

EU:s finansministrar diskuterar svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte..

SvD - 20 feb 17 kl. 14:47

EU diskuterar svartlistning av skatteparadis

EU:s finansministrar kommer att diskutera svartlistning av skatteparadis och det ekonomiska läget vid tisdagens ekofinmöte. Finansministrarna ska också försöka enas om att utvidga regler mot skattefusk till företag från icke EU-länder..

SR - 07 nov 17 kl. 19:22

EU vill svartlista skatteparadis

EU-ländernas finansministrar vill ha en svart lista över internationella skatteparadis efter Paradisläckan om skatteflykt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 17 timmar sedan

Audis nya SUV på el blir försenad

Tyska biltillverkaren Audis nya elektroniska SUV blir fyra veckor försenad. Orsaken är att bolaget måste fixa problem i mjukvara, rapporterar Reuters. Tidigare har Bild am Sonntag skrivit att bilen, som formellt heter e-tron, skulle kunna bli flera månader försenad på grund av problemen.

Dagens PS - 1 timme sedan

22 oktober: Här är dagens kalender

Håll dig uppdaterad med vad som händer på affärsfronten – varje vardagsmorgon på Dagens PS. Börs
Rapporter
07:30 Akelius, 13:00 Studsvik, 13:15 Arjo, 14:00 VBG Group, Beijer Ref, Christian Berner, Igrene Utländska rapporter
12:00 Topdanmark, 13:30 Kimberly-Clark, Philips, Ryanair Stämmor
10:00 Willak (extra), 14:00 Mantex (extra), 16:00 Unibap Utländska stämmor
Rovsing Investerarmöte
14:00 Arjo telefonkonferens
14:00 Studsvik telefonkonferens
15:00 Akelius telefonkonferens
17:00-19:00 Medicpen investerarmöte Malmö Utländska övriga händelser
Textilwirtschaft veckoförsäljning Makro
07:00 Estland PPI
08:00 Danmark arbetslöshet
08:00 Nederländerna husprisindex
09:00 Spanien industriorder

Dagens PS - 45 minuter sedan

Börsveckan tipsar om köpvärd duo

Börsveckan rekommenderar köp av Adcity Media och Ambea i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Climeon, Nilörn och Hifab samt säljråd för Multiq Snabbväxande Adcity Media har rusat på First North det senaste året efter förvärv och en hög tillväxt. ”Vi ser goda möjligheter för en fortsatt tillväxt och värderingen är inte särskilt hög”, skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Dagens PS - I förrgår: 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - I förrgår: 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - I förrgår: 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - I förrgår: 10:30

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - I förrgår: 09:52

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.