DI > Ekonomi

Monday, 18 December, 02:25

DI - 04 dec 17 kl. 12:19

Stockholmsbörsen: Verkstad driver på indexStockholmsbörsen utökade vid lunchtid uppgången som noterades i den tidiga handeln på måndagen. Starkas utveckling hittades inom verkstad och för Ericsson medan Fingerprint och H&M gick mot strömmen. Även på de ledande Europabörserna var index klart högre än jämfört med fredagens stängningskurser..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ericsson, Fingerprint, Europabörserna

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Verkstad, driver, index
DI - 13 jun 12 kl. 10:08

Stockholmsbörsen: Verkstad drar ner efter vinstvarning

Stockholmsbörsen tappade under noll på onsdagsförmiddagen sedan SKF vinstvarnat och dragit med sig verkstad nedåt, däribland Atlas Copco och Sandvik. Indextunga H&M lindrade nedgången efter en stark rapport från Inditex..

DI - 17 okt 13 kl. 18:04

Stockholmsbörsen: Verkstad sabbade uppgången

Stockholmsbörsen klättrade över nollstrecket i torsdagens sluthandel. Sänkta helårsprognoser utifrån, närmast från finländska Metso och Outotec, hade viss påverkan på svensk verkstad medan kvartalsrapporterande Teliasonera gav ordentligt med stöd till storbolagsindex..

DI - 09 nov 16 kl. 17:42

Stockholmsbörsen: Verkstad vinnare när börsen vände

Stockholmsbörsen inledde dagen med fall på över 3 procent i och med beskedet att Donald Trump vunnit det amerikanska presidentvalet. Under dagen mattades dock nedgången av, och börsen stängde slutligen på plus..

DI - 14 feb 14 kl. 17:51

Stockholmsbörsen: Verkstad lyfte hela börsen

Stockholmsbörsen förlängde den senaste tidens uppåtriktade trend på fredagen. Verkstadssektorn gav stöd samtidigt som Kinnevik utgjorde en tydlig kontrast till den allmänna uppgången..

DI - 04 apr 17 kl. 10:16

Stockholmsbörsen: Verkstad lyfter

Stockholmsbörsen startar uppåt. ABB drar börsen efter att ha gjort vad vd kallar för den ”strategiskt viktigaste affären"..

DI - 31 maj 12 kl. 18:30

Stockholmsbörsen: Verkstad sänkte humöret

Utvecklingen på Stockholmsbörsen försvagades under torsdagseftermiddagen med verkstadsjättarna Atlas Copco och Sandvik som största sänken efter att den amerikanska sektorkollegan Joy Global rapporterat en svag orderingång..

DI - 01 jun 12 kl. 11:07

Stockholmsbörsen: Verkstad i botten

Verkstadssektorn satte press på Stockholmsbörsen under fredagens tidiga handel, efter svag statistik från Kina. Även i övriga Europa pekade de ledande indexen nedåt..

DI - 04 jun 13 kl. 18:05

Stockholmsbörsen: Verkstad en våt filt

Stockholmsbörsen förmådde inte riktigt att följa med i de flesta Europabörsers mindre uppgångar på tisdagen, utan fick nöja sig med ett litet minus..

DI - 30 aug 13 kl. 13:35

Stockholmsbörsen: Verkstad och banker repar sig

Stockholmsbörsen återhämtade en del av förmiddagens nedgång efter att såväl verkstadsbolag som banker återhämtat sig..

DI - 20 sep 13 kl. 17:49

Stockholmsbörsen: Verkstad vek ned sig

Indexrörelsen var begränsad på Stockholmsbörsen på fredagen, i likhet med den allmänna utvecklingen i Europa. SSAB, SCA och Cdon backade dock klart..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Danska åkeriförbundet vill ha stopp för statligt stöd till Postnord

Tålamodet för krisdrabbade Postnord Danmark tryter för det danska åkeriförbundet DTL. Nu har DTL vänt sig till EU-kommissionen för att ifrågasätta varför bolaget ska få statligt stöd från Danmark och Sverige, skriver Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Ny vd för Engelska Skolan

Annette Brodin Rampe har utsetts till ny vd för Internationella Engelska Skolan. Hon efterträder Fredrik Åkerman som varit tillförordnad vd och koncernchef sedan i augusti i år, enligt ett pressmeddelande sent på söndagskvällen..

DI - 4 timmar sedan

Saudisk kronprins köpte franskt slott för 2,5 miljarder

Den saudiska kronprinsen Mohammad bin Salman har avslöjats som ägare till ett franskt slott som beskrivs som världens mest exklusiva hem, skriver The New York Times..

DI - 5 timmar sedan

Han byggde mångmiljonindustri på kroppkakor

FÄRJESTADEN. Yrkesfiskaren, åkeriägaren och billackeraren Gillis Dahlström bytte spår och byggde en mångmiljonindustri med kroppkakan i centrum. Nu väntar ännu en storinvestering – med nya planer för den öländska delikatessen..

DI - 5 timmar sedan

Myndighet pekar ut hot inför svenska valet

Nästa år är det val i Sverige och det finns en oro för att främmande makter kan försöka påverka valet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har granskat vilka områden som kan vara mest sårbara, skriver Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skatt

Nu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..

DI - 6 timmar sedan

Allra planerar att stämma Deloitte på miljardbelopp

Skandalbolaget Allra planerar att stämma sin tidigare revisionsbyrå Deloitte på minst 1,9 miljarder kronor. Det framgår av ett brev som Di har tagit del av..

DI - 6 timmar sedan

Brittisk diplomat mördad i Libanon

En brittisk diplomat som arbetade för Storbritanniens ambassad i Beirut har hittats mördad, bekräftar libanesisk polis. Mordet ska inte vara politiskt motiverat, enligt myndighetskälla..

DI - 7 timmar sedan

Friidrottaren hoppar på retrotrend

Efter 20 år i friidrotten återvände längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz till sin hemstad Borås. I textilhuvudstaden har han startat sitt eget sportmärke med retrokläder..

DI - 7 timmar sedan

USA tipsade Ryssland om terrorattack

Rysslands president Vladimir Putin har ringt USA:s president Donald Trump för att tacka honom för information som gjort det möjligt att förhindra en terrorattack i Ryssland, enligt Nyhetsbyrån Interfax som refererar till källor från Kreml..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.