DI > Ekonomi

Tuesday, 20 March, 06:46

DI - 04 dec 17 kl. 12:19

Stockholmsbörsen: Verkstad driver på indexStockholmsbörsen utökade vid lunchtid uppgången som noterades i den tidiga handeln på måndagen. Starkas utveckling hittades inom verkstad och för Ericsson medan Fingerprint och H&M gick mot strömmen. Även på de ledande Europabörserna var index klart högre än jämfört med fredagens stängningskurser..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ericsson, Fingerprint, Europabörserna

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Verkstad, driver, index
DI - 13 jun 12 kl. 10:08

Stockholmsbörsen: Verkstad drar ner efter vinstvarning

Stockholmsbörsen tappade under noll på onsdagsförmiddagen sedan SKF vinstvarnat och dragit med sig verkstad nedåt, däribland Atlas Copco och Sandvik. Indextunga H&M lindrade nedgången efter en stark rapport från Inditex..

DI - 17 okt 13 kl. 18:04

Stockholmsbörsen: Verkstad sabbade uppgången

Stockholmsbörsen klättrade över nollstrecket i torsdagens sluthandel. Sänkta helårsprognoser utifrån, närmast från finländska Metso och Outotec, hade viss påverkan på svensk verkstad medan kvartalsrapporterande Teliasonera gav ordentligt med stöd till storbolagsindex..

DI - 14 mar 18 kl. 17:58

Stockholmsbörsen: Verkstad och råvaror draglok

 Stockholmsbörsen steg under onsdagen och återhämtade därmed delar av tisdagens fall som uppkom i USA. Det rådde fortsatt osäkerhet kring ståltullar och oro kring den sparkade amerikanske utrikesministern, vilket dämpade det allmänna sentimentet. Stark industriproduktion från Kina bidrog dock till uppgångar för verkstad och råvarubolag.

DI - 09 nov 16 kl. 17:42

Stockholmsbörsen: Verkstad vinnare när börsen vände

Stockholmsbörsen inledde dagen med fall på över 3 procent i och med beskedet att Donald Trump vunnit det amerikanska presidentvalet. Under dagen mattades dock nedgången av, och börsen stängde slutligen på plus..

DI - 14 feb 14 kl. 17:51

Stockholmsbörsen: Verkstad lyfte hela börsen

Stockholmsbörsen förlängde den senaste tidens uppåtriktade trend på fredagen. Verkstadssektorn gav stöd samtidigt som Kinnevik utgjorde en tydlig kontrast till den allmänna uppgången..

DI - 04 apr 17 kl. 10:16

Stockholmsbörsen: Verkstad lyfter

Stockholmsbörsen startar uppåt. ABB drar börsen efter att ha gjort vad vd kallar för den ”strategiskt viktigaste affären"..

DI - 31 maj 12 kl. 18:30

Stockholmsbörsen: Verkstad sänkte humöret

Utvecklingen på Stockholmsbörsen försvagades under torsdagseftermiddagen med verkstadsjättarna Atlas Copco och Sandvik som största sänken efter att den amerikanska sektorkollegan Joy Global rapporterat en svag orderingång..

DI - 01 jun 12 kl. 11:07

Stockholmsbörsen: Verkstad i botten

Verkstadssektorn satte press på Stockholmsbörsen under fredagens tidiga handel, efter svag statistik från Kina. Även i övriga Europa pekade de ledande indexen nedåt..

DI - 04 jun 13 kl. 18:05

Stockholmsbörsen: Verkstad en våt filt

Stockholmsbörsen förmådde inte riktigt att följa med i de flesta Europabörsers mindre uppgångar på tisdagen, utan fick nöja sig med ett litet minus..

DI - 30 aug 13 kl. 13:35

Stockholmsbörsen: Verkstad och banker repar sig

Stockholmsbörsen återhämtade en del av förmiddagens nedgång efter att såväl verkstadsbolag som banker återhämtat sig..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Ner i Asien efter USA-fall

De asiatiska börserna fortsatte nedåt på tisdagen i spåren av måndagens breda nedgångar på världens aktiemarknader. .

DI - 15 minuter sedan

Sjukvårdskrisen i Venezuela kartlagd

Den ekonomiska krisen i Venezuela har lett till att sjukhusen saknar de mest grundläggande medicinerna och kirurgiskt material, enligt en ny kartläggning..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Toppchef lämnar Facebook

En av toppcheferna på Facebook, informationssäkerhetschefen Alex Stamos, kommer att lämna företaget, rapporterar The New York Times och hänvisar till flera källor som har fått information om att han är på väg bort..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Australien behåller styrräntan oförändrad

USA-räntorna sjönk först tillbaka efter svensk stängning på måndagen sedan aktierna på Wall Street sjunkit, ledda av teknikaktier. Senare på dagen vände de amerikanska räntorna uppåt igen i takt med att börsen återhämtade sig från tidigare bottennoteringar, medan dollarn var relativt stabil. .

DI - 30 minuter sedan

Weinstein Company går i konkurs

The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein..

DI - 30 minuter sedan

Nu kan du börja deklarera

Klockan 07 är det dags: Då öppnar Skatteverket sin digitala deklarationstjänst. Många hänger på låset och vill gärna bli klara med deklarationen så fort som möjligt..

DI - 30 minuter sedan

Annika Falkengren fick 7,4 miljoner i semesterersättning

Annika Falkengren fick mer betalt för att vara ledig förra året än efterträdaren Johan Torgeby för nio månaders slit som vd. Det framgår av SEB:s årsredovisning. Banken betalade ut 7,4 miljoner i semesterersättning efter att hon flyttat till Schweiz.

DI - 1 timme sedan

Houdinis vd: "Jag har en garderob som måste fungera till allt"

Eva Karlsson, vd för Houdini Sportswear. .

DI - 1 timme sedan

Edward Bloms lägenhet gör succé på Hemnet

När den folkkära tv-profilen Edward Blom lägger ut sin bostad till försäljning flockas svenskarna till internet. Den 47-årige levnadskonstnärens lägenhet är veckans mest klickade på bostadssajten Hemnet..

DI - 1 timme sedan

Nationalistiskt tal av Xi Jinping

Inte så mycket som en tum av det kinesiska territoriet kommer att separeras från nationen. Det fastslår Kinas president Xi Jinping i sitt avslutande tal i den årliga folkkongressen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.