Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 16 December, 10:05

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 09:08

Svenska Transtema faller 15 procent på dålig nyhetTranstema meddelade under morgonen att dotterbolaget Fiber Gruppen i Sverige kommer att visa ett negativt rörelseresultat om 30 miljoner kronor under det fjärde kvartalet.
Det uppges bero på brister i bolagets historiska projektredovisning och styrning av ännu icke avslutade projekt. Bristerna har avslöjats med hjälp av internkontroller inför ordinarie förvaltningsrevision, skriver Transtema i sitt pressmeddelande. Åtgärder har vidtagits och motsvarande brister bedöms inte föreligga hos övriga bolag i koncernen. På grund av händelserna i Fibergruppen flaggar Transtema för att koncernen kommer att visa ett nollresultat på ebitda-nivå i det fjärde kvartalet, enligt en preliminär bedömning.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Transtema, Fiber Gruppen, Sverige, Fibergruppen, Linnér, Nyhetsbyrån Finwire The, Svenska Transtema, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska Transtema, faller15 procent på , dålig, nyhet
DI - 10 sep 14 kl. 11:21

Europabörser: Swatch faller efter Apples nyhet

Europabörserna pekar nedåt för fjärde dagen i följd på onsdagen. Politisk osäkerhet kring Skottland, Ukraina-konflikt samt oro för räntehöjningar i USA, dämpar sentimentet..

YLE - 29 apr 17 kl. 10:47

Professor: Dålig inomhusluft ingen modefluga eller fråga om hysteri

Nyheterna om dålig inomhusluft i den ena offentliga byggnaden efter den andra duggar tätt. Problemen tas fortfarande inte tillräckligt på allvar, anser Tuula Putus, professor i företagshälsovård och miljömedicin vid Åbo universitet. Hur mycket på allvar man tar saken varierar från arbetsplats till arbetsplats, säger Putus och lyfter fram särskilt den privata sektorn som det goda exemplet.

Cornucopia - 24 nov 14 kl. 18:31

Lars E O Svensson: Faller bostadspriserna bekräftas bostadsbubblan

I den pseudovetenskapliga1. holmgången mellan professor Lars Jonung och Lars E O Svensson fortsätter uppmärksammas av Schibsted/SvD. Idag bekräftar Lars E O Svensson att om bostadspriserna går ner har vi en bostadsbubbla.

VA - 25 feb 11 kl. 07:00

Andra varningssignalen: ?rörelsemarginalerna faller

25 februari Förstora SSAB:s rörelsemarginal har sjunkit mest. Ulf Palm/Scanpix   Förstora Ratoschefen Arne Karlsson tror på 2011. Lisbeth Westerlund/Scanpix Verkstadsbolagen gjorde unisont en mycket imponerande lönsamhetscomeback under 2010 efter det ytterst svaga 2009.

DI - 24 aug 15 kl. 11:27

Rocket Internet faller ytterligare

Rocket Internet faller på Frankfurtbörsen efter Reuters nyhet i helgen om att även Delivery Heros börsnotering tycks skjutas upp..

YLE - 24 feb 16 kl. 16:07

Betongbitar faller från järnvägsbron i Karis

Järnvägsbron i Karis är en säkerhetsrisk och måste renoveras i snabb takt. Tunneln mellan järnvägsstationen och centrum får däremot vänta eftersom det knappast finns tillräckligt med pengar. - Brons skick är väldigt dålig och trafiken måste börja löpa bättre till och från centrum, säger Karin Svahnström (SFP), som är medlem i samhällstekniska nämnden i Raseborg.

YLE - 15 feb 13 kl. 16:32

Hämäläinen nekar till att vara dålig förlorare

Monika Hämäläinen som lämnade in besväret om kommunalvalet i Sibbo säger sig ha varit nöjd med sin situation och att det var kommuninvånarna som pressade henne att ta tag i saken. Monika Hämäläinen förnekar att hon lämnade in besväret om kommunalvalet för att hon var en dålig förlorare då hon inte blev invald i fullmäktige.
- När man är över 50 år är man inte så barnslig att man blir sur och bitter på att man faller ut ur fullmäktige.

YLE - 04 feb 14 kl. 15:41

Här faller mobilskuggan - våra läsare listar tio problemområden

Yle Nyheters enkät visar på att mobilskugga är ett problem över hela Svenskfinland. Tack vare över 350 tips från våra läsare har vi nu identifierat tio problemområden. Kolla hur läget ser ut nära dig!

SVT - 15 apr 14 kl. 15:54

Pompeji faller sönder på nytt

Miljontals turister och besökare strömmar till Pompeji varje år Det är här som ett av världens mest kända vulkanutbrott ägde rum, det vid Vesuvius, som förstörde staden Pompeji i Italien år 79 efter Kristus. Nu är risken stor att staden faller sönder på nytt. Den här gången på grund av dålig administration..

BT - 06 aug 14 kl. 10:16

Planen kan inte lyfta: "Sikten är för dålig"

De franska vattenbombningsplanen blir kvar ytterligare ett tag på Västerås flygplats. Väderläget tillåter inte att de lyfter, det är för mycket rök i luften, rapporterar aftonbladet.se.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Sålde sin raritet – nu stäms han av biljätten

Det här tilltaget föll inte i god jord hos Ford. Wrestlingstjärnan John Cena hade inte ägt sin Ford GT i en månad ens när han sålde dyrgripen och gjorde ett snabbt klipp på 75.000 dollar, motsvarande omkring 629.

Dagens PS - 1 timme sedan

Tre prisvärda lyxhotell till nyårsfirandet

Här skålar du in det nya året i elegans och plusgrader. Resesöksajten Secret Escapes tipsar om att det inte behöver kosta skjortan att fira nyår i extravagans på varma breddgrader. ”Det är ännu inte för sent att fynda en sista-minuten-resa och fira in det nya året med sand mellan tårna”, framhåller resesöksajten i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rea på rockikonens terrassvåning i New York

Keith Richards lyxiga takvåning svårsåld – trots bedårande utsikt över metropolen. Den fashionabla lyxbostadens läge har tre terrasser, men ändå har den firade gitarrvirtuosen och rocklegendaren inte fått våningen såld. Därför är priset nu nedsatt.

Dagens PS - 1 timme sedan

AI skrämmer svenskar – men många är nyfikna

Hela 45 procent är rädda för den nya tekniken. Den kinesiska telefontillverkaren Huawei vill ligga i framkant i utvecklingen av artificiell intelligens och har låtit genomföra en AI-undersökning i Sverige. Resultaten presenterades på Huawei Innovation Day, berättar prylsajten M3 och konstaterar att svensken är rädd för den nya tekniken.

Dagens PS - 3 timmar sedan

7 av tio svenskar kan tänka sig en elbil

Det visar en ny undersökning. Bakom rapporten, som omfattar 4.000 respondenter i Norden, står tyska Bosch.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Krismöte om Lars Ohly – massavhopp i styrelsen

”Kan bli svårt för honom att sitta kvar”, säger Maritha Sedwallson, styrelseledamot i Funktionsrätt Sverige. I veckan avgick de tre ledamöterna Pelle Kölhed, Ines Uusmann och Bengt-Erik Johansson i protest ur paraplyorganisationen Funktionsrätt Sveriges styrelse där tidigare Vänsterledaren Lars Ohly sitter som ordförande. De tre ledamöterna hoppade av eftersom att Ohly inte självmant valt att lämna sin post som ordförande efter nya anklagelser om sexuellt ofredande från en kvinna inkommit.

Dagens PS - 23 timmar sedan

LISTA: Fonderna som får fetast H&M-smäll

Fondjättar med miljarder i kapital ångrar nog bittert sin tunga position i klädjätten. Har du pengar här? Klädjätten H&M faller tungt på börsen under fredagen efter svaga försäljningssiffror för det fjärde kvartalet.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Falcon Funds: Jätterazzia mot utpekade fondskurkar

Flera gripna i tillslagen i Sverige, Norge och Storbritannien. Ekobrottsmyndigheten (EBM) har med hjälp av kollegor i flera europeiska länder genomfört det stora tillslaget mot det före detta PPM-bolaget Falcon Funds, enligt Dina Pengar i Expressen, som uppger att en av de utpekade nyckelpersoner som nu gripits är Emil Amir Ingmanson. Han ska enligt artikeln ha gripits av engelsk polis.

Dagens PS - 23 timmar sedan

H&M-panik? 50 miljarder upp i rök

Blytung smäll för klädjätten under fredagens kursslakt. H&M släppte i morse en kvartalsrapport som visar att försäljningen är mycket sämre än analytikerna väntat sig. Det fick aktien att på nytt åka på rejält med stryk på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Krönika: ”Fuck off-pengar” ger oss frihet i livet

Det ger också framgångsrika människor som Warren Buffet, Bill Gates och svenska Klarna-grundaren möjlighet att skänka till de som behöver det mest, skriver Dagens PS krönikör Therese Lundstedt. Fortfarande sticker pengar i ögonen på andra. De som inga har anar konspiration och känner sig i underläge och de som har mycket hävdar att det handlar om personliga val i livet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.