Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:21

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 09:08

Svenska Transtema faller 15 procent på dålig nyhetTranstema meddelade under morgonen att dotterbolaget Fiber Gruppen i Sverige kommer att visa ett negativt rörelseresultat om 30 miljoner kronor under det fjärde kvartalet.
Det uppges bero på brister i bolagets historiska projektredovisning och styrning av ännu icke avslutade projekt. Bristerna har avslöjats med hjälp av internkontroller inför ordinarie förvaltningsrevision, skriver Transtema i sitt pressmeddelande. Åtgärder har vidtagits och motsvarande brister bedöms inte föreligga hos övriga bolag i koncernen. På grund av händelserna i Fibergruppen flaggar Transtema för att koncernen kommer att visa ett nollresultat på ebitda-nivå i det fjärde kvartalet, enligt en preliminär bedömning.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Transtema, Fiber Gruppen, Sverige, Fibergruppen, Linnér, Nyhetsbyrån Finwire The, Svenska Transtema, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska Transtema, faller15 procent på , dålig, nyhet
DI - 10 sep 14 kl. 11:21

Europabörser: Swatch faller efter Apples nyhet

Europabörserna pekar nedåt för fjärde dagen i följd på onsdagen. Politisk osäkerhet kring Skottland, Ukraina-konflikt samt oro för räntehöjningar i USA, dämpar sentimentet..

YLE - 29 apr 17 kl. 10:47

Professor: Dålig inomhusluft ingen modefluga eller fråga om hysteri

Nyheterna om dålig inomhusluft i den ena offentliga byggnaden efter den andra duggar tätt. Problemen tas fortfarande inte tillräckligt på allvar, anser Tuula Putus, professor i företagshälsovård och miljömedicin vid Åbo universitet. Hur mycket på allvar man tar saken varierar från arbetsplats till arbetsplats, säger Putus och lyfter fram särskilt den privata sektorn som det goda exemplet.

Cornucopia - 05 feb 18 kl. 09:49

Dålig stämning på börsen - dödskors i OMXS30

Stockholmsbörsen faller på morgonen efter rasen hos husse i USA i fredags. Börsen är nu negativ sedan årsskiftet och i princip alla svenska storbolag faller just nu - inte bara rapportbesvikelser som de forna svenska giganterna H&M och Ericsson. OMXS30 ger dödskors idag.

Cornucopia - 24 nov 14 kl. 18:31

Lars E O Svensson: Faller bostadspriserna bekräftas bostadsbubblan

I den pseudovetenskapliga1. holmgången mellan professor Lars Jonung och Lars E O Svensson fortsätter uppmärksammas av Schibsted/SvD. Idag bekräftar Lars E O Svensson att om bostadspriserna går ner har vi en bostadsbubbla.

VA - 25 feb 11 kl. 07:00

Andra varningssignalen: ?rörelsemarginalerna faller

25 februari Förstora SSAB:s rörelsemarginal har sjunkit mest. Ulf Palm/Scanpix   Förstora Ratoschefen Arne Karlsson tror på 2011. Lisbeth Westerlund/Scanpix Verkstadsbolagen gjorde unisont en mycket imponerande lönsamhetscomeback under 2010 efter det ytterst svaga 2009.

DI - 24 aug 15 kl. 11:27

Rocket Internet faller ytterligare

Rocket Internet faller på Frankfurtbörsen efter Reuters nyhet i helgen om att även Delivery Heros börsnotering tycks skjutas upp..

YLE - 24 feb 16 kl. 16:07

Betongbitar faller från järnvägsbron i Karis

Järnvägsbron i Karis är en säkerhetsrisk och måste renoveras i snabb takt. Tunneln mellan järnvägsstationen och centrum får däremot vänta eftersom det knappast finns tillräckligt med pengar. - Brons skick är väldigt dålig och trafiken måste börja löpa bättre till och från centrum, säger Karin Svahnström (SFP), som är medlem i samhällstekniska nämnden i Raseborg.

YLE - 15 feb 13 kl. 16:32

Hämäläinen nekar till att vara dålig förlorare

Monika Hämäläinen som lämnade in besväret om kommunalvalet i Sibbo säger sig ha varit nöjd med sin situation och att det var kommuninvånarna som pressade henne att ta tag i saken. Monika Hämäläinen förnekar att hon lämnade in besväret om kommunalvalet för att hon var en dålig förlorare då hon inte blev invald i fullmäktige.
- När man är över 50 år är man inte så barnslig att man blir sur och bitter på att man faller ut ur fullmäktige.

YLE - 04 feb 14 kl. 15:41

Här faller mobilskuggan - våra läsare listar tio problemområden

Yle Nyheters enkät visar på att mobilskugga är ett problem över hela Svenskfinland. Tack vare över 350 tips från våra läsare har vi nu identifierat tio problemområden. Kolla hur läget ser ut nära dig!

BT - 06 aug 14 kl. 10:16

Planen kan inte lyfta: "Sikten är för dålig"

De franska vattenbombningsplanen blir kvar ytterligare ett tag på Västerås flygplats. Väderläget tillåter inte att de lyfter, det är för mycket rök i luften, rapporterar aftonbladet.se.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Facebook under press – Zuckerberg tiger

I går satt den sociala mediejätten i krismöte, men inga kommentarer har hittills kommit från Facebookgrundaren, uppger Svenska Dagbladet. Brittiska och amerikanska myndigheter utreder nu skandalen med Cambridge Analyticas insamling av användardata. Mest förvånar dock Facebooks kompakta tystnad efter det graverande avslöjandet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-bossen vill undvika handelskrig med USA

EU:s respons på de amerikanska importtullarna på stål och aluminium kommer att vara ansvarsfulla och rimliga. Det säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i ett brev riktat mot ledare för unionens medlemsländer, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att tullarna, om de implementeras, skulle påverka omkring 1,5 procent av handeln över Atlanten.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Även Toyota ställer in tester efter Ubers olycka

Japanska biljätten Toyota ställer nu in sina tester med självkörande bilar i USA efter den dödliga olyckan med en Uber-bil. Det rapporterar Automotive News. Stoppet berör bara USA.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Flygbolaget Norwegian spår ökade intäkter och en ökad förlust under det första kvartalet. Bolaget har upplevt en stabil efterfrågan under kvartalet. Företaget höjer dock enhetskostnadsprognosen på grund av ökade bränslekostnader och valuta.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Razzia mot BMW:s kontor – misstänks för utsläppsfusk

Åklagare har på tisdagen utfört en razzia mot BMW:s huvudkvarter i München och påbörjat en preliminär utredning kring misstänkt fusk med dieselutsläpp, rapporterar Financial Times. Misstanken är att 11.400 bilar ska ha blivit utrustade med otillåtna anordningar som anger för låga utsläppsvärden under tester.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Handeln i Fingerprint återupptas under dagen

Nasdaq Stockholm har, med hänvisning till pressmeddelandet som Fingerprint Cards publicerade  under tisdageftermiddagen, i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i bolagets aktier ska återupptas. Handeln återupptas imorgon, den 21 mars 2018, enligt ordinarie handelsschema, enligt ett marknadsmeddelande. Stockholmsbörsen stoppade handeln i Fingerprint under tisdagsförmiddagen med hänvisning till insiderinformation som inte publicerats av bolaget.

Dagens PS - Igår: 10:42

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 14 timmar sedan

TV-kanalerna räddade – Telenor och TV4 överens

Nytt avtal på plats mellan parterna – hotet om nedsläckta kanaler undanröjt. TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor nådde under tisdagskvällen en överenskommelse vilket innebär att hotet om att TV4:s kanaler skulle försvinna för Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder är avvärjt. "Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Motorproffs: Småsuven håller inte måttet

Det anser Expressen, som testat Ford EcoSport och slår fast att bilen ”har svårt att leverera något unikt”. Motorn har140 hk, växellådan är manuell och sexstegad. Men något tryck, som imponerar på tidningens testreporter, är det inte i bilen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.