Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 October, 23:45

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 09:08

Svenska Transtema faller 15 procent på dålig nyhetTranstema meddelade under morgonen att dotterbolaget Fiber Gruppen i Sverige kommer att visa ett negativt rörelseresultat om 30 miljoner kronor under det fjärde kvartalet.
Det uppges bero på brister i bolagets historiska projektredovisning och styrning av ännu icke avslutade projekt. Bristerna har avslöjats med hjälp av internkontroller inför ordinarie förvaltningsrevision, skriver Transtema i sitt pressmeddelande. Åtgärder har vidtagits och motsvarande brister bedöms inte föreligga hos övriga bolag i koncernen. På grund av händelserna i Fibergruppen flaggar Transtema för att koncernen kommer att visa ett nollresultat på ebitda-nivå i det fjärde kvartalet, enligt en preliminär bedömning.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Transtema, Fiber Gruppen, Sverige, Fibergruppen, Linnér, Nyhetsbyrån Finwire The, Svenska Transtema, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska Transtema, faller15 procent på , dålig, nyhet
PrivataAffärer - 12 sep 18 kl. 09:07

Betssons aktie faller efter ”icke-nyhet”

Det rapporterade branschsajten Gaming Intelligence i en artikel som släpptes på tisdagen. ”Slovakien är inte en marknad som vi fokuserar på, den är inte viktigt för oss. Vi arbetar inte aktivt med den marknaden.

DI - 10 sep 14 kl. 11:21

Europabörser: Swatch faller efter Apples nyhet

Europabörserna pekar nedåt för fjärde dagen i följd på onsdagen. Politisk osäkerhet kring Skottland, Ukraina-konflikt samt oro för räntehöjningar i USA, dämpar sentimentet..

YLE - 29 apr 17 kl. 10:47

Professor: Dålig inomhusluft ingen modefluga eller fråga om hysteri

Nyheterna om dålig inomhusluft i den ena offentliga byggnaden efter den andra duggar tätt. Problemen tas fortfarande inte tillräckligt på allvar, anser Tuula Putus, professor i företagshälsovård och miljömedicin vid Åbo universitet. Hur mycket på allvar man tar saken varierar från arbetsplats till arbetsplats, säger Putus och lyfter fram särskilt den privata sektorn som det goda exemplet.

Cornucopia - 05 feb 18 kl. 09:49

Dålig stämning på börsen - dödskors i OMXS30

Stockholmsbörsen faller på morgonen efter rasen hos husse i USA i fredags. Börsen är nu negativ sedan årsskiftet och i princip alla svenska storbolag faller just nu - inte bara rapportbesvikelser som de forna svenska giganterna H&M och Ericsson. OMXS30 ger dödskors idag.

Cornucopia - 24 nov 14 kl. 18:31

Lars E O Svensson: Faller bostadspriserna bekräftas bostadsbubblan

I den pseudovetenskapliga1. holmgången mellan professor Lars Jonung och Lars E O Svensson fortsätter uppmärksammas av Schibsted/SvD. Idag bekräftar Lars E O Svensson att om bostadspriserna går ner har vi en bostadsbubbla.

VA - 25 feb 11 kl. 07:00

Andra varningssignalen: ?rörelsemarginalerna faller

25 februari Förstora SSAB:s rörelsemarginal har sjunkit mest. Ulf Palm/Scanpix   Förstora Ratoschefen Arne Karlsson tror på 2011. Lisbeth Westerlund/Scanpix Verkstadsbolagen gjorde unisont en mycket imponerande lönsamhetscomeback under 2010 efter det ytterst svaga 2009.

DI - 24 aug 15 kl. 11:27

Rocket Internet faller ytterligare

Rocket Internet faller på Frankfurtbörsen efter Reuters nyhet i helgen om att även Delivery Heros börsnotering tycks skjutas upp..

YLE - 24 feb 16 kl. 16:07

Betongbitar faller från järnvägsbron i Karis

Järnvägsbron i Karis är en säkerhetsrisk och måste renoveras i snabb takt. Tunneln mellan järnvägsstationen och centrum får däremot vänta eftersom det knappast finns tillräckligt med pengar. - Brons skick är väldigt dålig och trafiken måste börja löpa bättre till och från centrum, säger Karin Svahnström (SFP), som är medlem i samhällstekniska nämnden i Raseborg.

YLE - 15 feb 13 kl. 16:32

Hämäläinen nekar till att vara dålig förlorare

Monika Hämäläinen som lämnade in besväret om kommunalvalet i Sibbo säger sig ha varit nöjd med sin situation och att det var kommuninvånarna som pressade henne att ta tag i saken. Monika Hämäläinen förnekar att hon lämnade in besväret om kommunalvalet för att hon var en dålig förlorare då hon inte blev invald i fullmäktige.
- När man är över 50 år är man inte så barnslig att man blir sur och bitter på att man faller ut ur fullmäktige.

YLE - 04 feb 14 kl. 15:41

Här faller mobilskuggan - våra läsare listar tio problemområden

Yle Nyheters enkät visar på att mobilskugga är ett problem över hela Svenskfinland. Tack vare över 350 tips från våra läsare har vi nu identifierat tio problemområden. Kolla hur läget ser ut nära dig!

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - Igår: 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - Igår: 10:56

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - Igår: 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - Igår: 10:30

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - Igår: 09:52

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - Igår: 10:50

Borgs bubbelvarning får rejält mothugg

Byggexpert tycker att den tidigare finansministerns resonemang är ”märkligt”. ”Har man Europas största byggsektor, bland de mest uppdrivna huspriserna, bland de mest skuldsatta hushållen och bland de största banksektorerna har man lagt grundstenarna för en rätt djup och allvarlig lågkonjunktur”, sade Anders Borg till Di den 25 augusti. Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke och socialdemokratisk bostadsexpert, sågar nu på Di.

Dagens PS - Igår: 08:26

Model 3 har fått en budgetvariant

Tesla har lanserat en budgetversion på sin Model 3 och börjat ta emot förbokningar, enligt ett inlägg på Twitter från vd Elon Musk. Musk uppgav att startpriset är 45 000 dollar, motsvarande 406 000 kronor, men att säljpriset går ned till cirka 35 000 dollar i Kalifornien efter avdrag för federala och delstatliga skatterabatter. Leveranserna väntas börja inom fyra månader.

Dagens PS - Igår: 10:00

Ledarkollen: Kan S kapa LO-banden

Dagens ledarkoll handlar om löntagarfonder, om brexit, om LO och om de ökade kraven på specialkost i skolan. Och så om Lisbeth Palme. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.