Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 21:02

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 10:16

Volvo Cars gasar mot nytt rekordSå mycket ökade biljättens försäljning i november. Volco Cars går mot ett nytt rekordår med en försäljningsökning på 6,1 procent i november, jämfört med november i fjol, enligt ett pressmeddelande från bolaget som refereras av nyhetsbyrån TT. Hittills i år har Volvo Cars sålt drygt 513.000 bilar, vilket är en ökning med 8,3 procent jämfört med de elva första månaderna under förra året, framgår det, liksom att det är marknaden i Kina som står för det stora lyftet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Cars, TT, Volvo Cars, Kina, USA, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, Cars, gasarmot , nytt, rekord
Dagens PS - 02 feb 18 kl. 10:36

Volvo Cars gasar 22,4 procent i global försäljning

På den viktiga kinesiska marknaden var försäljningen upp med hela 38 procent. Geely-ägda Volvo Cars ökade sin globala försäljning med 22,4 procent i januari jämfört med samma månad förra året. Företaget beskriver att man växte på samtliga sina huvudmarknader.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 07:14

Volvo Cars gasar rejält – levererar rekordresultat

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar ökande omsättning under helåret 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst och en bilförsäljning på rekordhöga 571.577 bilar under året.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 07:14

Volvo Cars gasar rejält – levererar rekordresultat

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar ökande omsättning under helåret 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst och en bilförsäljning på rekordhöga 571.577 bilar under året.

Dagens PS - 04 jul 18 kl. 07:23

Rekordförsäljning: Volvo Cars gasar rejält

Volvo Cars ökade försäljningen med 17,8 procent till 64.058 bilar i juni. För första halvåret är försäljningen upp 14,4 procent till 317.

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 07:29

Volvo Cars gasar – men resultatet bromar

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en ökad omsättning i det första kvartalet. Samtidigt sjönk resultatet något för perioden. Nettoomsättningen uppgick till 56,8 miljarder kronor, vilket är en ökning med 18,9 procent från samma period året innan.

SvD - 27 okt 16 kl. 07:01

Volvo Cars gasar på – ökar försäljningen

Rörelsevinsten för Volvo Cars blev 2 067 miljoner kronor för tredje kvartalet, bättre än samma tid förra året, då rörelsevinsten 1 276 miljoner kronor..

IDG - 18 jun 17 kl. 10:05

5 framgångsfaktorer styr när Volvo Cars gasar till devops


Glöm inte kringfunktionalitet i devopssatsningar. Och se till att automatisera tester. Det är några av erfarenheterna från Volvo Cars devopssatsning..

GöteborgsPosten - 21 jun 17 kl. 10:17

Volvo Cars startar nytt elbilsmärke

Volvo Cars satsar på ett nytt på ett nytt elbilsmärke för prestandabilar, uppger Volvo i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 19 aug 15 kl. 06:02

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina. Vinsten första halvåret var närmare 1,7 miljarder kronor, men ska bli ännu bättre fram till årsskiftet. -Vi tror att det blir ett nytt rekordår, säger vd:n Håkan Samuelsson..

UNT - 19 aug 15 kl. 08:40

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

Silicon Valley-miljardär satsar i kryptostartup

Paypal-grundaren Peter Thiel gör en kryptoinvestering tillsammans med Bitmain i leverantören av blockchainprotokoll Block.one. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Vårdutmanaren blöder – men ökar 600 procent

Den digitala vårdcentralen Kry redovisar en omsättning på 99,6 miljoner kronor för 2017 vilket betyder att bolagets omsättning har växt med över 600 procent jämfört med året innan. Det rapporterar Breakit. Kry redovisar även en förlust på 73,3 miljoner för 2017, vilket är en betydligt större förlust än året innan, som hamnade på 10 miljoner.

Dagens PS - 11 timmar sedan

JUST NU: Största raset i bolagets historia

Stockholmsbörsen visar upp en positiv utveckling under tisdagshandeln. Getinge och SEB går starkt efter att ha släppt sina delårsrapporter medan Husqvarna pressas efter att ha redovisat ett resultat klart under förväntningarna. “Rapporten mottogs med förskräckelse på Stockholmsbörsen”, skriver Dagens Industri på tisdagen.

Dagens PS - 10 timmar sedan

IBM kräver Groupon på 1,5 miljarder kronor

Det amerikanska teknikbolaget IBM kräver 167 miljoner dollar från Groupon i sin stämningsansökan som är kopplad till patentintrång. Det rapporterar Reuters. Groupon uppges ha gjort intrång på patent som licensieras till Amazon, Facebook och Alphabet för mellan 20 till 50 miljoner dollar per företag.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Apples App Store har dragit in 200 miljarder

Teknikjätten Apples App Store har genererat intäkter på 22,6 miljarder dollar under det första halvåret, vilket är en ökning med nästan 27 procent jämfört med samma period året innan. Det rapporterar Techcrunch. App Stores halvårsintäkter är nästan dubbelt så höga jämfört med Google Play, som landade på 11,8 miljarder under samma period.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Good News: AI kommer att skapa fler jobb

Artificiell intelligens har förutspåtts ta bort jobbmöjligheter, men en ny rapport från konsultfirman PWC visar på motsatsen. Vissa sektorer som tillverkning och transport kommer att påverkas negativt men nya jobbmöjligheter väntas skapas inom hälsovård och utbildning, enligt analysen. PWC har tittat på Storbritannien där AI förutspås ersätta 38 procent av arbetstillfällen inom transportsektorn respektive 30 procent inom tillverkningssektorn.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kina om toppmötet: “Positivt för världen”

Kinas utrikesdepartement ställer sig positiva till mötet mellan Trump och Putin, enligt dess talesperson Hua Chunying. Det rapporterar den ryska statsägda nyhetsbyrån Tass. Hua Chunying har uppgett att Kina har ägnat mycket uppmärksamhet åt mötet och att de välkomnade sammankomsten mellan ledarna: “Vi hoppas att denna politiska dialog kommer bidra positivt till världen och dess utveckling.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Telia i jätteaffär – köper för 23 miljarder

Teleoperatören Telia förvärvar danska TDC:s norska verksamhet för 21 miljarder norska kronor, motsvarande 22,9 miljarder svenska kronor, på skuldfri basis. Det motsvarar en ev/ebitda-multipel om 12,1x baserat på 2017 och 9,0x när hänsyn tas till förväntade synergier. “Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera överenskommelsen att förvärva TDC:s verksamhet i Norge.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Warren Buffett skänker 3,4 miljarder dollar

Finansmannen Warren Buffett skänker miljarder till välgörenhet i år i form av aktier i det egna konglomeratet Berkshire Hathaway. Det rapporterar CNN Money. Förra året gick aktierna till Bill & Melinda Gates Foundation, samt fyra andra stiftelser med koppling till Buffett-familjen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Jättens ordförande avgår efter Gardells piska

Ulrich Lehner lämnar den 31 juli som styrelseordförande för tyska industrikonglomeratet ThyssenKrupp meddelar bolaget. Det beskedet kommer kort efter att Heinrich Hiesinger sagt upp sig som vd och tills vidare ersatts med Guido Kerkhoff. Ulrich Lehner uppger att hans beslut att avgå som ordförande kan leda till den nödvändiga medvetenheten hos berörda parter om att en uppdelning av koncernen med tillhörande jobbförluster inte är en valmöjlighet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.