Dagens PS > Ekonomi

Friday, 15 December, 11:00

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 10:16

Volvo Cars gasar mot nytt rekordSå mycket ökade biljättens försäljning i november. Volco Cars går mot ett nytt rekordår med en försäljningsökning på 6,1 procent i november, jämfört med november i fjol, enligt ett pressmeddelande från bolaget som refereras av nyhetsbyrån TT. Hittills i år har Volvo Cars sålt drygt 513.000 bilar, vilket är en ökning med 8,3 procent jämfört med de elva första månaderna under förra året, framgår det, liksom att det är marknaden i Kina som står för det stora lyftet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Cars, TT, Volvo Cars, Kina, USA, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, Cars, gasarmot , nytt, rekord
SvD - 27 okt 16 kl. 07:01

Volvo Cars gasar på – ökar försäljningen

Rörelsevinsten för Volvo Cars blev 2 067 miljoner kronor för tredje kvartalet, bättre än samma tid förra året, då rörelsevinsten 1 276 miljoner kronor..

IDG - 18 jun 17 kl. 10:05

5 framgångsfaktorer styr när Volvo Cars gasar till devops


Glöm inte kringfunktionalitet i devopssatsningar. Och se till att automatisera tester. Det är några av erfarenheterna från Volvo Cars devopssatsning..

GöteborgsPosten - 21 jun 17 kl. 10:17

Volvo Cars startar nytt elbilsmärke

Volvo Cars satsar på ett nytt på ett nytt elbilsmärke för prestandabilar, uppger Volvo i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 19 aug 15 kl. 06:02

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina. Vinsten första halvåret var närmare 1,7 miljarder kronor, men ska bli ännu bättre fram till årsskiftet. -Vi tror att det blir ett nytt rekordår, säger vd:n Håkan Samuelsson..

UNT - 19 aug 15 kl. 08:40

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina..

Nyteknik - 19 aug 15 kl. 10:07

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina. Vinsten ökade under första halvåret, en ökning som ska bli ännu större fram till årsskiftet..

DI - 08 jan 16 kl. 06:06

Försäljningsrekord för Volvo Cars

Volvo Cars satte nytt rekord under 2015.Efter 89 år lyckades märket bryta halvmiljonsvallen.Totalt såldes 503.

Affärsvärlden - 27 okt 16 kl. 08:09

Volvo Cars mot nytt rekord

Volvo säljer bilar som aldrig förr. Vinsten för årets tre första kvartal ligger redan omkring en miljard kronor högre än under hela fjolåret, skriver biltillverkaren i ett pressmeddelande..

Dagens PS - 04 okt 17 kl. 10:27

Volvo Cars på väg mot rekord – igen

Biljätten gasar så att det slår gnistor. I ett pressmeddelande uppger Volvo Cars att försäljningen ökat med 9 procent till 413.472 sålda bilar under årets nio första månader.

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 09:51

Volvo Cars växlade upp i augusti

Så mycket ökade biljätten försäljningen. Geely-ägda Volvo Cars ökade sin försäljning på årsbasis med 15,5 procent i augusti, enligt ett pressmeddelande. Ackumulerat för perioden januari till augusti har Volvo Cars sålt 359 798 bilar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

Föräldrafritt – 5 råd till tonårsföräldrar

SPONSRAT AV IQ: Föräldrafritt behöver inte betyda att det kommer ställas till med brakfest. Men det kan ändå vara bra för dig som förälder att vara medveten om situationer din tonåring kan hamna i när det inte är några vuxna närvarande. Många ungdomar känner ett grupptryck kring fester och festande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Olof Hallrup lämnar nu styrelsen efter insiderdomen

Affärssystembolaget Fortnox meddelar att Olof Hallrup nu avgår ur styrelsen på egen begäran och med omedelbar verkan. Hallrup är via sitt bolag First Kraft största ägare i Fortnox och har suttit i styrelsen. Häromdagen dömdes Olof Hallrup för grovt insiderbrott och styrelsen har tidigare uppmanat Olof Hallrup att avgå.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ryanair kovänder för att slippa strejker runt julen

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair byter fot och väljer nu att acceptera pilotfacken i ett antal europeiska länder, enligt ett pressmeddelande. Bolaget erkänner fackrepresentation för piloter i Irland, Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien och Portugal. Tidigare i veckan har piloter i ett antal av dessa länder aviserat strejker innan julen som ett sätt att få bolaget att bland annat erkänna fackföreningar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Fler kan dömas för insiderbrott

Ekobrottsmyndigheten kan framöver få enklare att fälla personer för insiderbrott om en ny föreslagen lag blir realitet. Den nya lagen skulle ersätta den befintliga som stoppar bevis från att få användas för en fällande dom om det inkluderar information som skickats mellan närstående, exempelvis inom familjen. Syftet med den nuvarande lagen är att skydda förtroligheten mellan närstående.

Dagens PS - 1 timme sedan

Brand i Teslas nya lokaler i Malmö

Teslas nya utställningslokal för bilar i Malmö har skadats i samband med en brand, skriver TT. Larmet kom in runt 20.30-tiden på torsdagskvällen och har påverkat bilar, inventarier och byggnader.

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: H&M störtdyker – rasar 13 procent

Mardrömsmorgon på börsen för klädbolaget. Bakgrunden till kursslakten på H&M är förstås bolagets rapportbesvikelse, som kom in nu på morgonen och som visar att försäljningen går mycket sämre än analytikerna räknat med. Som en följd av det här tvingas H&M nu stänga flera butiker.

Dagens PS - 1 timme sedan

Elprischock: Miljardsmäll väntar svenska kunder

Plötsligt trendbrott på elmarknaden orsakar en trippelsmäll för svenska kunder och blir spiken i kistan för historiskt låga priser. Det skriver Dagens Industri på fredagen och konstaterar att börsnoterade prognos i höstas nu verkar bli verklighet. Konsultjätten Swecos varnar då, i en intervju i tidningen, för att svenskars elnota skulle höjas mycket kraftigt med över 20 miljarder kronor om året tack vare en trippelsmäll: ökade kostader för el, elnät samt elskatt.

Dagens PS - 2 timmar sedan

H&M går urdåligt – tvingas stänga butiker

Klädjätten har precis släppt en ny rapportbesvikelse. I det fjärde kvartalet (september-november) minskade H&M:s försäljning med 2 procent, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var 9 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som samtidigt rapporterar om att det svenska klädbolaget nu stänger flera butiker. ”För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete.

Dagens PS - 2 timmar sedan

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inte

Analys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bert Nordberg vädjar: Stoppa priskriget nu

Danska vindkraftsjätten Vestas svenska ordförande Bert Nordberg har fått nog.  I en intervju med den danska dagstidningen Jyllands-Posten uppger han att han vill se konkurrenterna lägga ned priskriget. Enligt Nordberg är det desperata aktörer som är olönsamma som är ansvariga för det pågående priskriget inom vindkraftsturbiner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.