Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 March, 01:21

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 10:16

Volvo Cars gasar mot nytt rekordSå mycket ökade biljättens försäljning i november. Volco Cars går mot ett nytt rekordår med en försäljningsökning på 6,1 procent i november, jämfört med november i fjol, enligt ett pressmeddelande från bolaget som refereras av nyhetsbyrån TT. Hittills i år har Volvo Cars sålt drygt 513.000 bilar, vilket är en ökning med 8,3 procent jämfört med de elva första månaderna under förra året, framgår det, liksom att det är marknaden i Kina som står för det stora lyftet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Cars, TT, Volvo Cars, Kina, USA, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, Cars, gasarmot , nytt, rekord
Dagens PS - 02 feb 18 kl. 10:36

Volvo Cars gasar 22,4 procent i global försäljning

På den viktiga kinesiska marknaden var försäljningen upp med hela 38 procent. Geely-ägda Volvo Cars ökade sin globala försäljning med 22,4 procent i januari jämfört med samma månad förra året. Företaget beskriver att man växte på samtliga sina huvudmarknader.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 07:14

Volvo Cars gasar rejält – levererar rekordresultat

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar ökande omsättning under helåret 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst och en bilförsäljning på rekordhöga 571.577 bilar under året.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 07:14

Volvo Cars gasar rejält – levererar rekordresultat

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar ökande omsättning under helåret 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst och en bilförsäljning på rekordhöga 571.577 bilar under året.

SvD - 27 okt 16 kl. 07:01

Volvo Cars gasar på – ökar försäljningen

Rörelsevinsten för Volvo Cars blev 2 067 miljoner kronor för tredje kvartalet, bättre än samma tid förra året, då rörelsevinsten 1 276 miljoner kronor..

IDG - 18 jun 17 kl. 10:05

5 framgångsfaktorer styr när Volvo Cars gasar till devops


Glöm inte kringfunktionalitet i devopssatsningar. Och se till att automatisera tester. Det är några av erfarenheterna från Volvo Cars devopssatsning..

GöteborgsPosten - 21 jun 17 kl. 10:17

Volvo Cars startar nytt elbilsmärke

Volvo Cars satsar på ett nytt på ett nytt elbilsmärke för prestandabilar, uppger Volvo i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 19 aug 15 kl. 06:02

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina. Vinsten första halvåret var närmare 1,7 miljarder kronor, men ska bli ännu bättre fram till årsskiftet. -Vi tror att det blir ett nytt rekordår, säger vd:n Håkan Samuelsson..

UNT - 19 aug 15 kl. 08:40

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina..

Nyteknik - 19 aug 15 kl. 10:07

Volvo Cars mot nytt rekordår

Det går uppåt för Volvo Cars, trots att det gått trögt i Kina. Vinsten ökade under första halvåret, en ökning som ska bli ännu större fram till årsskiftet..

DI - 08 jan 16 kl. 06:06

Försäljningsrekord för Volvo Cars

Volvo Cars satte nytt rekord under 2015.Efter 89 år lyckades märket bryta halvmiljonsvallen.Totalt såldes 503.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ut i den friska vårluften! Här är 5 påskaktiviteter för hela familjen

Det närmar sig påsklov – ett perfekt tillfälle att hitta på härliga aktiviteter med familjen. Med vårt lands vackra och omväxlande natur behöver ni inte åka långt för ett energigivande äventyr! 1.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Svensken kan tjäna 16 miljarder – på en dag

Spotifys vd Daniel Ek kan inbringa upp emot två miljarder dollar genom försäljning av aktier i samband med bolagets börsnotering. Baserat på inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC, är Daniel Ek tillåten att få sälja 15,8 miljoner aktier i Spotify, rapporterar Reuters. Möjligheten att sälja aktierna finns redan under första handelsdagen den 3 april, vilket innebär att Daniel Ek på en dag kan tjäna potentiellt två miljarder dollar från en sådan affär.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Apple gasar när andra bromsar

IT-jättens flotta av självkörande bilar växer sig allt större samtidigt som både Uber och Toyota meddelat att man stoppar alla tester i kölvattnet av dödsolyckan i Arizona häromdagen. Apple rullar ut allt fler självkörande bilar på Kaliforniens vägar. Baserat på de senaste uppgifterna från delstatens motordepartement, DMV, har bolaget totalt 45 fordon som nu kör runt, rapporterar AppleInsider.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Sälja bilen? Så maxar du värdet

Här är en hel bunt med råd på hur du höjer värdet på din begagnade bil. Det har du inte råd att missa! På våren brukar bilaffärerna ta fart på allvar, och du som funderar på att sälja din ögonsten har anledning att läsa den här artikeln till slutet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Hela kursrallyt utraderat

Handeln i Fingerprint Cards återupptogs under onsdagsmorgonen efter gårdagens handelsstopp. Aktien tappade över 8 procent efter knappt 20 minuter och utökar därmed gårdagens nedgång som var 6,9 procent när handelsstoppet inträffade. Nyhetssajten Omni konstaterar att kursen därmed dippat ned till samma nivåer som innan kursrusningen som gjorde bolaget till en svensk folkaktie i mars 2015.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Monsterfond: Sequoia tar in 12 miljarder dollar

Riskkapitalbolaget Sequoia Capital är i färd med att ta in uppemot 12 miljarder dollar, motsvarande 98 miljarder kronor, till flera nya fonder. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. Av de olika fonderna ligger en med global tillväxt i fokus.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Fuskbygget hamnar i skiljenämnd

Fastighetsbolaget Wallenstam har som tidigare rapporterats i media blivit stämda av
bostadsrättsföreningen Riddaren 24 i det högprofilerade lyxbygget No 8 Ture på Grev Turegatan på Östermalm i Stockholm. Bostadsrättsföreningen har nu dragit tillbaka sin stämning mot Wallenstam och kommit fram till att ett skiljeförfarande är ett bättre alternativ. Det rapporterar Dagens Industri i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Payback time! Google miljardsatsar på medier

Google har lanserat Google News Initiative, en ny treårig satsning som ska hjälpa nyhetsorganisationer med att öka antalet prenumeranter och bättre anpassa sig till den digitala tidsåldern. Det rapporterar Wall Street Journal. Under initiativet kommer Google att bland annat investera 300 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Bitcoin-utbetalningar hamnade i fel händer

Cashen har gått till fel personer efter tabbe, rapporterar SvD Näringsliv. ”Det här har inte skötts korrekt”, konstaterar Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Utgivaren av bitcoin-certifikat har begått misstaget, som gjort att utbetalningar gått till fel personer.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.