DI > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 21:31

Liknande nyheter

Taggar: Venezuelaska skapa , egen, kryptovaluta
Dagens PS - 28 feb 18 kl. 11:50

Marshallöarna kan få egen kryptovaluta

Marshallöarna i Stilla havet planerar att senare i år lansera en egen nationell kryptovaluta under namnet Sovereign, rapporterar Bloomberg News. Parlamentet har i veckan röstat om detta och om allt faller ut väl kommer regeringen att göra valutan tillgänglig för handel på olika kryptovalutabörser senare under 2018. Utfärdandet av sovereign kommer att ske genom en initial coin offering.

DI - 24 aug 16 kl. 09:27

Storbanker skapar egen kryptovaluta

Fyra internationella jättar går ihop för att skapa en egen kryptovaluta och sedan sälja in idén hos centralbanker. Lansering ska ske redan 2018, rapporterar Financial Times..

IDG - 23 aug 17 kl. 11:25

Estland utmanar bitcoin med egen kryptovaluta – estcoin


Redan i dag går det att få ”digitalt uppehållstillstånd” i Estland. Och nu funderar landet på nästa steg – en egen kryptovaluta som ska heta estcoin..

DI - 26 sep 17 kl. 11:12

Japan planerar att lansera en egen kryptovaluta

Ett konsortium av japanska banker planerar att lansera en egen kryptovaluta lagom till sommar-OS i Tokyo 2020, skriver Financial Times. Satsningen som inkluderar Mizuho Financial Group och Japan Post Bank uppges ha fått stöd från både landets centralbank, Bank of Japan, och regulatorer..

DI - 17 jan 18 kl. 16:14

Japansk storbank ska lansera egen kryptovaluta

Japanska storbanken Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) uppges vara i färd med att lansera en egen kryptovaluta vid namn MUFG Coin, samt en tillhörande handelsplats. Det rapporterar Finance Magnates som hänvisar till japansk media..

DI - 02 mar 18 kl. 09:10

Ubers medgrundare planerar lansera egen kryptovaluta

Ubers medgrundare Garrett Camp ska lansera en egen kryptovaluta under namnet Eco, rapporterar Fortune..

Dagensanalys.se - 06 sep 17 kl. 09:01

Behöver varumärken skapa en egen valuta?

Det tycker Burger King som lanserat Whoppercoin. Det är Burger King i Ryssland som hakat på den senaste trenden, att skapa en egen kryptovaluta. För varje Rubel som spenderas på en Burger King får du 1 Whoppercoin.

IDG - 26 mar 14 kl. 09:01

Island får egen kryptovaluta

Igår släpptes auroracoin - en isländsk digital valuta baserad på mjukvaran litecoin. Vem som är upphovsman är inte klargjort..

IDG - 29 aug 17 kl. 09:39

Ketchupeffekt för virtuella pengar – Burger King skapar egen kryptovaluta


Bitcoins framgång gör att virtuella valutor nu blir allt hetare. Nu är det Burger Kings tur att rida på vågen..

DI - 07 dec 17 kl. 20:02

Han har tjänat hundratals miljoner på egen kryptovaluta

Handeln med den norska bitcoin-utmanaren IOTA har rusat under de senaste dagarna och dragit in mångmiljonbelopp till sina skapare. ”Vi har köpt in oss på samma sätt som alla andra innehavare. Det är ett oortodoxt val”, säger David Sønstebø som är en av medgrundarna..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Svenska partier uppvaktades av Cambridge Analytica

Flera svenska riksdagspartier, däribland Moderaterna, har uppvaktats av Cambridge Analytica – det bolag som står i centrum för skandalen kring Facebook. Mycket talar nu för att de metoder som användes för att få Trump vald i USA kommer att användas även i Sverige, varnar experter Di talat med..

DI - 30 minuter sedan

Zuckerbergs första uttalande om skandalen: Vi har begått misstag

För första gången uttalar sig nu Facebooks grundare Mark Zuckerberg om den skandal som briserat kring analysföretaget Cambridge Analytica..

DI - 1 timme sedan

H&M lanserar sitt märke på Alibabas webbplats

H&M lanserade sitt varumärke på Alibabas webbplats Tmall på onsdagen i syfte att försöka hantera konkurrensen i Kina. Bolaget har redan lanserat sitt märke "Monki" på Tmall, och från och med i dag går det även att handla kläder från bolagets varumärke på plattformen..

DI - 45 minuter sedan

Regeringskällor: Perus president avgår

Perus president Pedro Pablo Kuczynski har lämnat in en avskedsansökan till kongressen, uppger två regeringskällor. Bakgrunden är anklagelser om att han benådade den auktoritäre exledaren Alberto Fujimori i utbyte mot nedlagda röster, för att inte bli avsatt i kongressen..

DI - 2 timmar sedan

Federal Reserve höjer räntan

NEW YORK. Jerome Powell höjde som väntat styrräntan med 25 punkter till 1,50–1,75 procent under sitt första möte som chef för den amerikanska centralbanken Federal Reserve..

DI - 1 timme sedan

H&M lanserar märke på Alibabas webbplats

H&M lanserade sitt budgetmärke på Alibabas webbplats Tmall på onsdagen i syfte att försöka hantera konkurrensen i Kina. Bolaget har redan lanserat sitt märke "Monki" på Tmall, och från och med i dag går det även att handla kläder från bolagets budgetmärke på plattformen..

DI - 1 timme sedan

Trängselskatten en guldgruva för staten

Sedan trängselskatten infördes har svenska staten dragit in över en miljard kronor på den kritiserade tilläggsavgiften vid sen betalning. Och det senaste greppet för förenkling har istället fått ytterligare tiotusentals personer att missa betalningen, kan Di berätta..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Bolagsskatten måste anpassas till omvärlden

LEDARE. Finansminister Magdalena Andersson sänker bolagsskatten och avstår från den värsta varianten av ränteavdragsbegränsning. Hon har därmed lyssnat på remisskritiken, men visar samtidigt att regeringen inte riktigt vill se vad som pågår i omvärlden..

DI - 2 timmar sedan

Hamnfacken öppnar för samgående

Fackförbunden närmar sig varandra, men än är Transport och Hamnarbetarförbundet inte överens. Därmed kvarstår dödläget i Göteborgs hamn..

DI - 2 timmar sedan

Europa måste ha en ny strategi för Sidenvägen

DEBATT. Europa kan inte bara bemöta kinesisk geopolitik på hemmaplan. Kinas planer för den så kallade Sidenvägen, Belt and Road Initiative, påverkar EU på ett sätt som måste mötas, skriver Björn Fägersten, Utrikespolitiska institutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.