DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 21:23

DI - 04 dec 17 kl. 09:21

Venezuela ska skapa egen kryptovalutaDen venezuelanska valutan faller fritt, medan kryptovalutor som bitcoin lyfter. Därför vill president Nicolas Maduro lansera en egen kryptovaluta för att rädda landets ekonomi, skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nicolas Maduro, Bloomberg News

Dela artikeln

132 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Venezuelaska skapa , egen, kryptovaluta
Dagens PS - 28 feb 18 kl. 11:50

Marshallöarna kan få egen kryptovaluta

Marshallöarna i Stilla havet planerar att senare i år lansera en egen nationell kryptovaluta under namnet Sovereign, rapporterar Bloomberg News. Parlamentet har i veckan röstat om detta och om allt faller ut väl kommer regeringen att göra valutan tillgänglig för handel på olika kryptovalutabörser senare under 2018. Utfärdandet av sovereign kommer att ske genom en initial coin offering.

Dagensanalys.se - 14 maj 18 kl. 12:21

Du skall kunna göra ALLT i Facebook – De lanserar en egen kryptovaluta

Facebook vill äga din digitala vardag, de lanserar hela tiden egna tjänster efter kundernas behov. Till exempel har de sagt att de lanserar de en egen datingtjänst, som kommer konkurrera med Tinder och deras aktiekurs rasade. Nästa steg är att bygga en egen digital kryptovaluta så att de kan äga dina betalningar också.

DI - 24 aug 16 kl. 09:27

Storbanker skapar egen kryptovaluta

Fyra internationella jättar går ihop för att skapa en egen kryptovaluta och sedan sälja in idén hos centralbanker. Lansering ska ske redan 2018, rapporterar Financial Times..

IDG - 23 aug 17 kl. 11:25

Estland utmanar bitcoin med egen kryptovaluta – estcoin


Redan i dag går det att få ”digitalt uppehållstillstånd” i Estland. Och nu funderar landet på nästa steg – en egen kryptovaluta som ska heta estcoin..

DI - 26 sep 17 kl. 11:12

Japan planerar att lansera en egen kryptovaluta

Ett konsortium av japanska banker planerar att lansera en egen kryptovaluta lagom till sommar-OS i Tokyo 2020, skriver Financial Times. Satsningen som inkluderar Mizuho Financial Group och Japan Post Bank uppges ha fått stöd från både landets centralbank, Bank of Japan, och regulatorer..

DI - 17 jan 18 kl. 16:14

Japansk storbank ska lansera egen kryptovaluta

Japanska storbanken Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) uppges vara i färd med att lansera en egen kryptovaluta vid namn MUFG Coin, samt en tillhörande handelsplats. Det rapporterar Finance Magnates som hänvisar till japansk media..

DI - 02 mar 18 kl. 09:10

Ubers medgrundare planerar lansera egen kryptovaluta

Ubers medgrundare Garrett Camp ska lansera en egen kryptovaluta under namnet Eco, rapporterar Fortune..

Dagensanalys.se - 06 sep 17 kl. 09:01

Behöver varumärken skapa en egen valuta?

Det tycker Burger King som lanserat Whoppercoin. Det är Burger King i Ryssland som hakat på den senaste trenden, att skapa en egen kryptovaluta. För varje Rubel som spenderas på en Burger King får du 1 Whoppercoin.

IDG - 26 mar 14 kl. 09:01

Island får egen kryptovaluta

Igår släpptes auroracoin - en isländsk digital valuta baserad på mjukvaran litecoin. Vem som är upphovsman är inte klargjort..

IDG - 29 aug 17 kl. 09:39

Ketchupeffekt för virtuella pengar – Burger King skapar egen kryptovaluta


Bitcoins framgång gör att virtuella valutor nu blir allt hetare. Nu är det Burger Kings tur att rida på vågen..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sverige leder allians för globalt kemikalieavtal

I samband med FN:s årliga miljötoppmöte i New York lanserar Sverige en högambitionsallians. Alliansen bestående av länder och andra aktörer ska driva arbetet med att skapa ett Parisavtal för säker hantering av kemikalier..

DI - 15 minuter sedan

Härjande bränder – en dyr affär för skogsbolagen

Bränderna som härjar på många platser i Sverige pressar skogsbolagen. På många håll måste företagen låta maskinerna stå. ”I södra Norrland har vi stoppat all avverkning”, säger Inger Thorén Emilsson, kommunikationschef på Sveaskog..

DI - 15 minuter sedan

70-tal bränder just nu – torka största risken

Ett 70-tal skogsbränder härjar i Sverige. Men över tid har faktiskt antalet skogsbränder minskat..

DI - 45 minuter sedan

Nya rekordnivåer för Nasdaq

Amerikanska indexet Nasdaq Composite når nya toppar. Amazon agerar draglok och Netflix återhämtning bidrar. .

DI - 30 minuter sedan

Trump accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Fondproffset: Tre aktier du ska köpa i handelskriget

Att USA har startat ett handelskrig mot bland annat Kina har inte gått obemärkt förbi. För aktiehandlare behöver dock inte oroligheterna vara något negativt, skriver Skagen Fonder. Handelskrig skapar möjligheter.

DI - 1 timme sedan

Lifco ökar omsättningen och rörelseresultatet

Industrikoncernen Lifco redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst..

DI - 1 timme sedan

Rekordutbud på nyproducerat – bister höst väntar

Sommaren innebär normalt sett mindre aktivitet på bostadsmarknaden. Trots det går utbudet av nyproducerade lägenheter till salu mot rekordnivåer. .

DI - 1 timme sedan

Viktig men knapp brexitseger för Theresa May

Den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May har med knapp majoritet vunnit en viktig omröstning i parlamentet om brexit..

DI - 1 timme sedan

Anders Hägerstrand: Klockrent köp efter kursraset

Husqvarnas aktie är klockrent köp efter det överdrivna kursraset på tisdagen. Visserligen finns det skäl att oroa sig för hur dyrt det blir för Husqvarna att avveckla stora delar av konsumentdivisionen samt hur förlorade skalfördelar påverkar hela koncernens lönsamhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.