DI > Ekonomi

Saturday, 16 December, 10:13

DI - 04 dec 17 kl. 09:21

Venezuela ska skapa egen kryptovalutaDen venezuelanska valutan faller fritt, medan kryptovalutor som bitcoin lyfter. Därför vill president Nicolas Maduro lansera en egen kryptovaluta för att rädda landets ekonomi, skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nicolas Maduro, Bloomberg News

Dela artikeln

132 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Venezuelaska skapa , egen, kryptovaluta
DI - 24 aug 16 kl. 09:27

Storbanker skapar egen kryptovaluta

Fyra internationella jättar går ihop för att skapa en egen kryptovaluta och sedan sälja in idén hos centralbanker. Lansering ska ske redan 2018, rapporterar Financial Times..

IDG - 23 aug 17 kl. 11:25

Estland utmanar bitcoin med egen kryptovaluta – estcoin


Redan i dag går det att få ”digitalt uppehållstillstånd” i Estland. Och nu funderar landet på nästa steg – en egen kryptovaluta som ska heta estcoin..

DI - 26 sep 17 kl. 11:12

Japan planerar att lansera en egen kryptovaluta

Ett konsortium av japanska banker planerar att lansera en egen kryptovaluta lagom till sommar-OS i Tokyo 2020, skriver Financial Times. Satsningen som inkluderar Mizuho Financial Group och Japan Post Bank uppges ha fått stöd från både landets centralbank, Bank of Japan, och regulatorer..

Dagensanalys.se - 06 sep 17 kl. 09:01

Behöver varumärken skapa en egen valuta?

Det tycker Burger King som lanserat Whoppercoin. Det är Burger King i Ryssland som hakat på den senaste trenden, att skapa en egen kryptovaluta. För varje Rubel som spenderas på en Burger King får du 1 Whoppercoin.

IDG - 26 mar 14 kl. 09:01

Island får egen kryptovaluta

Igår släpptes auroracoin - en isländsk digital valuta baserad på mjukvaran litecoin. Vem som är upphovsman är inte klargjort..

IDG - 29 aug 17 kl. 09:39

Ketchupeffekt för virtuella pengar – Burger King skapar egen kryptovaluta


Bitcoins framgång gör att virtuella valutor nu blir allt hetare. Nu är det Burger Kings tur att rida på vågen..

DI - 07 dec 17 kl. 20:02

Han har tjänat hundratals miljoner på egen kryptovaluta

Handeln med den norska bitcoin-utmanaren IOTA har rusat under de senaste dagarna och dragit in mångmiljonbelopp till sina skapare. ”Vi har köpt in oss på samma sätt som alla andra innehavare. Det är ett oortodoxt val”, säger David Sønstebø som är en av medgrundarna..

Nyteknik - 26 mar 14 kl. 16:22

Islänningarnas kryptovaluta tredje största i världen

Med start på tisdagen fick alla islänningar möjlighet att ladda ner 31,8 Auroracoin – en lokal kryptovaluta som lanserats i syfte att ge islänningarna ett alternativ till den statligt styrda kronan. Auroracoin är nu världens tredje största kryptovaluta..

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 10:40

Kryptovaluta snart nya betalmedlet?

Det är inte alls omöjligt, enligt en KTH-forskare. ”Plastkorten lär flytta in i mobilen – och både e-kronan och kryptovalutor har potential att ersätta sedlarna och mynten”, skriver Computer Sweden och konstaterar att digitaliseringen omstöper hela samhället. I synnerhet när det gäller sättet vi betalar för varorna i konsumtionen.

Dagens PS - 22 nov 17 kl. 10:12

Larm: Kryptovaluta för kvarts miljard värdelösa

Köpare varnas efter jättestöld. ”Sätt dig ned och läs detta.” Citatet ovan kommer från en artikel om nyheten på sajten Breakit.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Pandox vd: ”Dåliga chefer är som otränade människor”

Dåliga chefer är som otränade människor på en handbollsplan. Det tycker Anders Nissen som tagit inspiration från sporten när han byggt upp hotellfastighetsbolaget Pandox. Nu berättar vd:n om sitt ledarskap i podden Förnuft & Känsla..

DI - 15 minuter sedan

Handelsministern hoppas på revansch efter WTO:s fiasko

BUENOS AIRES.  Handelsavtal mellan EU och länder som Japan, Sydkorea, Brasilien och Mexiko kan bli allt viktigare för svenska exportföretag i ett läge där multinationella frihandelsuppgörelser bromsas av USA. ”Sveriges export till Sydkorea har ökat med 70 procent efter handelsavtalet med EU”, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde..

DI - 30 minuter sedan

Storbritannien och Kina stärker ekonomiska samarbetet

Kina och Storbritannien är överens om att fördjupa sitt samarbete på det ekonomiska området, enligt ett uttalande från den brittiska regeringen. Beskedet kommer efter möten i Peking mellan den brittiske finansministern Philip Hammond och kinesiska representanter..

DI - 1 timme sedan

Expertens tips: Så undviker du värmepumpssmällen

Den som inte har koll på underhållet av sin värmepump kan förlora stora pengar. ”Det kan innebära en 25 procent högre energiförbrukning”, säger Jan-Erik Nowacki, teknisk expert..

DI - 1 timme sedan

Pressen ökar på Rezidors huvudägare

Rezidors huvudägare HNA har tvingats lämna ifrån sig 10,6 miljoner aktier i hotellgruppen till en långivare. Det är en signal på att kineserna har stora problem. Samtidigt sitter Rezidors ordförande Xin Di löst sedan han fått gå som vd i HNA Tourism..

DI - 2 timmar sedan

Stockholmslya – från stekhett till iskallt

”En säck med amerikanska dollar” är årets julklappstips, om den svenska penningmarknaden får välja. På delad andraplats kommer ”svenska aktier” och det som alla hade önskat att de hade fått i julklapp förra året – ”en bitcoin”..

DI - 2 timmar sedan

Japanska anställda kan få lön i bitcoin

Ett japanskt företag ska börja erbjuda sina anställda att få ut en del av lönen i bitcoin. GMO Internet tros vara ett av de första större företagen att betala ut löner i kryptovalutan..

DI - 2 timmar sedan

Medvind för Trumps skatteförslag

USA:s president Donald Trump ser fram emot att uppfylla sitt vallöfte om att genomföra sin stora skattereform efter omröstningen i representanthuset i början av nästa vecka, meddelar Vita huset..

DI - 2 timmar sedan

Ny topptrenden: Spola helikoptern

Lättare skidor med ofattbart små bindningar och stighudar med klister tar dig upp för orörda fjäll. Sköna svängar nerför i orörd pudersnö. Topptur, randonnée och skidalpinism är olika namn för samma aktivitet där äventyrs- och motionstrenden smälter samman.

DI - 11 timmar sedan

Det ska du tänka på innan du köper hund

Att skaffa hund är förknippat med mycket glädje – men även stora utgifter. Inför årets hundmässa tipsar Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben om vad du ska tänka på innan du slår till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.