Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 October, 14:35

Nyteknik - 04 dec 17 kl. 09:12

135 hektar av nya växten kan ge planet tio timmars flygtidUniversity of Illinois modifierade sockerrör ger långt mer bio-jetbränsle än andra grödor. 135 hektar ”lipidcane” ska räcka för att hålla en Boeing 747 flygande i tio timmar. Och forskarnas föreslagna odlingar sägs kunna täcka 65 procent av USA:s flygbränslebehov..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Illinois, Boeing, USA

Dela artikeln

215 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 135, hektarav nya , växtenkan ge , planet, tio, timmars flygtid
YLE - 06 jun 17 kl. 08:40

RMC: Real Madrid redo att betala 135 miljoner euro för 18-åringen Mbappé

För några veckor sedan betalade Real Madrid 46 miljoner euro för en 16-åring. Nu är den spanska giganten redo att lätta på plånboken rejält för Kylian Mbappés underskrift. Det skriver RMC:s fotbollschef Mohamed Bouhafsi.

SVT - 27 jun 16 kl. 12:17

Planet försenat - dyra böter för SAS

Ett åskoväder orsakade följdförseningar på fyra timmar för SAS-resenärer mellan Köpenhamn och Washington. Nu döms flygbolaget att betala de 24 passagerarna 600 euro var – totalt motsvarande 135.000 svenska kronor..

BT - 19 nov 12 kl. 19:01

Olycksplan byggdes på gymnasium

Det kan ha varit ett konstruktionsfel i det flygplan som störtade förra veckan då två män dog. Planet hade delvis monterats vid ett gymnasium i Halmstad och skolan kan nu ställas ansvarig. ?

BT - 19 nov 12 kl. 19:01

Gymnasium i Halmstad byggde olycksplan: "Saknades tre bultar"

Det plan som störtade i förra veckan nära flygplatsen i Arvika då två män omkom var delvis byggt vid fordonsprogrammet på Kattegattgymnasiet i Halmstad. Planet såldes för ett år sedan till fyra flygklubbsmedlemmar i Arvika, som avslutade monteringen. Utbildningsförvaltningen i Halmstad skickade på måndagen bakgrundsmaterial till Värmlandspolisen, som leder en utredning som kan utmynna i misstanke om vållande till annans död.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Skog med eller utan vilt?

”Ensidigt skogsbruk ger mindre mat till viltet. Minskande mat och stora viltstammar ger hårt betestryck och de begärligaste trädslagen minskar drastiskt. Den ekologiska balansen rubbas till förfång för både miljö, vilt och skog.

YLE - 05 okt 14 kl. 11:00

Mirka: Sälj och gör det du är bra på

Sälj det du inte behöver och koncentrera dig på det du är bra på. Det är framgångsreceptet för företaget KWH Mirka i Bäljars i Karis. KWH Mirka köpte fabriken i Bäljars 2006 och några år senare, 2011, såldes Tricol till Finnpile.

YLE - 28 sep 16 kl. 04:45

Nationell huggningsiver syns inte i Västnyland

Ekonomin i Västnyland skulle må bra av att det avverkades mera skog. Det anser revirinstruktör Eero Uggelberg. Raseborgs Natur och Miljö skulle däremot hellre se en mindre konventionell avverkning.

YLE - 02 apr 14 kl. 12:21

Finland behöver mera åkrar

Finland behöver upp till 400 000 hektar utländsk åkermark för att täcka det inhemska livsmedelsbehovet, säger professor Pekka Kauppi vid Helsingfors universitet. De senaste uppgifterna om livsmedelsbalansen är från 2007 och då behövdes det 200 000 hektar odlingsmark utöver de inhemska åkrarna. Men enligt Pekka Kauppi är siffran nu sannolikt 300 000 - 400 000 hektar och fortsätter att växa.

YLE - 21 apr 14 kl. 08:43

Offren var alla rätt unga

Offren för flygolyckan i Jämijärvi i går var alla relativt unga människor från olika orter. De förenades av sitt intresse för att hoppa fallskärm. Polisen har underrättat de åtta offrens anhöriga.

YA - 14 jul 14 kl. 07:33

Torka driver fram tidig skörd

Foto: Martina Eriksson
Den senaste tidens torka har tvingat fram en rekordtidig skörd av spannmål. – Det här är det tidigaste som jag har tröskat och jag har hållit på sedan 1995, säger lantbrukaren Mats Areskoug.
En glada svävar lågt ovanför skördetröskan när den tuggar sig fram på åkern utanför Stora Herrestad.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Skicka inga mejl utan att göra det här först

Det är få som lägger särskilt mycket kraft på sina mejl. Men genom att bara lägga lite mer energi på att utforma ett bra mejl kan du spara tid och undvika pinsamheter..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - I förrgår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - I förrgår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - I förrgår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - I förrgår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - I förrgår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - I förrgår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.