Nyteknik > Teknik

Saturday, 16 December, 10:10

Nyteknik - 04 dec 17 kl. 09:12

135 hektar av nya växten kan ge planet tio timmars flygtidUniversity of Illinois modifierade sockerrör ger långt mer bio-jetbränsle än andra grödor. 135 hektar ”lipidcane” ska räcka för att hålla en Boeing 747 flygande i tio timmar. Och forskarnas föreslagna odlingar sägs kunna täcka 65 procent av USA:s flygbränslebehov..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Illinois, Boeing, USA

Dela artikeln

212 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 135, hektarav nya , växtenkan ge , planet, tio, timmars flygtid
YLE - 06 jun 17 kl. 08:40

RMC: Real Madrid redo att betala 135 miljoner euro för 18-åringen Mbappé

För några veckor sedan betalade Real Madrid 46 miljoner euro för en 16-åring. Nu är den spanska giganten redo att lätta på plånboken rejält för Kylian Mbappés underskrift. Det skriver RMC:s fotbollschef Mohamed Bouhafsi.

SVT - 27 jun 16 kl. 12:17

Planet försenat - dyra böter för SAS

Ett åskoväder orsakade följdförseningar på fyra timmar för SAS-resenärer mellan Köpenhamn och Washington. Nu döms flygbolaget att betala de 24 passagerarna 600 euro var – totalt motsvarande 135.000 svenska kronor..

BT - 19 nov 12 kl. 19:01

Olycksplan byggdes på gymnasium

Det kan ha varit ett konstruktionsfel i det flygplan som störtade förra veckan då två män dog. Planet hade delvis monterats vid ett gymnasium i Halmstad och skolan kan nu ställas ansvarig. ?

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Skog med eller utan vilt?

”Ensidigt skogsbruk ger mindre mat till viltet. Minskande mat och stora viltstammar ger hårt betestryck och de begärligaste trädslagen minskar drastiskt. Den ekologiska balansen rubbas till förfång för både miljö, vilt och skog.

YLE - 05 okt 14 kl. 11:00

Mirka: Sälj och gör det du är bra på

Sälj det du inte behöver och koncentrera dig på det du är bra på. Det är framgångsreceptet för företaget KWH Mirka i Bäljars i Karis. KWH Mirka köpte fabriken i Bäljars 2006 och några år senare, 2011, såldes Tricol till Finnpile.

YLE - 28 sep 16 kl. 04:45

Nationell huggningsiver syns inte i Västnyland

Ekonomin i Västnyland skulle må bra av att det avverkades mera skog. Det anser revirinstruktör Eero Uggelberg. Raseborgs Natur och Miljö skulle däremot hellre se en mindre konventionell avverkning.

BT - 19 nov 12 kl. 19:01

Gymnasium i Halmstad byggde olycksplan: "Saknades tre bultar"

Det plan som störtade i förra veckan nära flygplatsen i Arvika då två män omkom var delvis byggt vid fordonsprogrammet på Kattegattgymnasiet i Halmstad. Planet såldes för ett år sedan till fyra flygklubbsmedlemmar i Arvika, som avslutade monteringen. Utbildningsförvaltningen i Halmstad skickade på måndagen bakgrundsmaterial till Värmlandspolisen, som leder en utredning som kan utmynna i misstanke om vållande till annans död.

YLE - 02 apr 14 kl. 12:21

Finland behöver mera åkrar

Finland behöver upp till 400 000 hektar utländsk åkermark för att täcka det inhemska livsmedelsbehovet, säger professor Pekka Kauppi vid Helsingfors universitet. De senaste uppgifterna om livsmedelsbalansen är från 2007 och då behövdes det 200 000 hektar odlingsmark utöver de inhemska åkrarna. Men enligt Pekka Kauppi är siffran nu sannolikt 300 000 - 400 000 hektar och fortsätter att växa.

YLE - 21 apr 14 kl. 08:43

Offren var alla rätt unga

Offren för flygolyckan i Jämijärvi i går var alla relativt unga människor från olika orter. De förenades av sitt intresse för att hoppa fallskärm. Polisen har underrättat de åtta offrens anhöriga.

YA - 14 jul 14 kl. 07:33

Torka driver fram tidig skörd

Foto: Martina Eriksson
Den senaste tidens torka har tvingat fram en rekordtidig skörd av spannmål. – Det här är det tidigaste som jag har tröskat och jag har hållit på sedan 1995, säger lantbrukaren Mats Areskoug.
En glada svävar lågt ovanför skördetröskan när den tuggar sig fram på åkern utanför Stora Herrestad.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 14 timmar sedan

Julerbjudande – banbrytande Teknikhistoria till specialpris!

Nu kan du prenumerera på tidningen Teknikhistoria till ett riktigt bra julpris: 5 nummer för bara 199  kronor!.

Nyteknik - 16 timmar sedan

”Roboten är död, leve roboten”

KRÖNIKA. För den politiker som vågar satsa på robotintegrering finns mer att hämta, skriver gästkrönikören Tomas Berg, nordenchef på Schunk Intec AB samt ledamot i Automathink..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Tre hälso-startups att hålla koll på

En digital tolk. En app för samtalsstöd. En tjänst som ska påminna om medicinering.

Nyteknik - 18 timmar sedan

10 saker som gör rekryterarna galna

Bullrig, oförberedd eller vag. Hur du agerar på anställningsintervjun avslöjar mycket om din person. Och vissa beteenden retar gallfeber även på luttrade rekryterare – se listan..

Nyteknik - 18 timmar sedan

33-stjärnans nya mål: Träna ai-system i framtidens bilar

33-listeveteran. Tidigare Appleanställd. Serieentreprenör.

Nyteknik - 20 timmar sedan

PTS: USA påverkar inte svensk nätneutralitet

Det amerikanska beslutet om upphävande av nätneutralitet påverkar inte Sverige på kort sikt, enligt Post- och telestyrelsen (PTS). Här gäller fortsatt EU-lagstiftning..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Daimler satsar på kvantdator – ska förbättra transporter

Daimler och Samsung är två av bolagen som ska samarbeta med IBM kring utveckling av applikationer med kvantteknik..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Se skyltdockans utsikt inifrån rymdkapseln

Blue Origin genomförde en lyckad uppskjutning och landning med sin nya raketmotor – och den uppdaterade rymdkapseln. Se filmen inifrån ”Crew Capsule 2.0”, ur skyltdockan Skywalkers synvinkel..

Nyteknik - Igår: 07:34

Brand i Teslas nya lokaler i Malmö

Bilar, inventarier och byggnader skadades vid en brand i Teslas nya lokaler för bilar i Malmö. Skadorna uppkom främst som en följd av rökspridningen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Första uppkörningen för självkörande buss i Stockholm

Nobina har fått tillstånd att testa självkörande bussar i Stockholm. Till att börja med blir det dock i form av en uppkörning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.