Nyteknik > Teknik

Wednesday, 21 March, 21:32

Nyteknik - 04 dec 17 kl. 09:12

135 hektar av nya växten kan ge planet tio timmars flygtidUniversity of Illinois modifierade sockerrör ger långt mer bio-jetbränsle än andra grödor. 135 hektar ”lipidcane” ska räcka för att hålla en Boeing 747 flygande i tio timmar. Och forskarnas föreslagna odlingar sägs kunna täcka 65 procent av USA:s flygbränslebehov..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Illinois, Boeing, USA

Dela artikeln

214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 135, hektarav nya , växtenkan ge , planet, tio, timmars flygtid
YLE - 06 jun 17 kl. 08:40

RMC: Real Madrid redo att betala 135 miljoner euro för 18-åringen Mbappé

För några veckor sedan betalade Real Madrid 46 miljoner euro för en 16-åring. Nu är den spanska giganten redo att lätta på plånboken rejält för Kylian Mbappés underskrift. Det skriver RMC:s fotbollschef Mohamed Bouhafsi.

SVT - 27 jun 16 kl. 12:17

Planet försenat - dyra böter för SAS

Ett åskoväder orsakade följdförseningar på fyra timmar för SAS-resenärer mellan Köpenhamn och Washington. Nu döms flygbolaget att betala de 24 passagerarna 600 euro var – totalt motsvarande 135.000 svenska kronor..

BT - 19 nov 12 kl. 19:01

Olycksplan byggdes på gymnasium

Det kan ha varit ett konstruktionsfel i det flygplan som störtade förra veckan då två män dog. Planet hade delvis monterats vid ett gymnasium i Halmstad och skolan kan nu ställas ansvarig. ?

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Skog med eller utan vilt?

”Ensidigt skogsbruk ger mindre mat till viltet. Minskande mat och stora viltstammar ger hårt betestryck och de begärligaste trädslagen minskar drastiskt. Den ekologiska balansen rubbas till förfång för både miljö, vilt och skog.

YLE - 05 okt 14 kl. 11:00

Mirka: Sälj och gör det du är bra på

Sälj det du inte behöver och koncentrera dig på det du är bra på. Det är framgångsreceptet för företaget KWH Mirka i Bäljars i Karis. KWH Mirka köpte fabriken i Bäljars 2006 och några år senare, 2011, såldes Tricol till Finnpile.

YLE - 28 sep 16 kl. 04:45

Nationell huggningsiver syns inte i Västnyland

Ekonomin i Västnyland skulle må bra av att det avverkades mera skog. Det anser revirinstruktör Eero Uggelberg. Raseborgs Natur och Miljö skulle däremot hellre se en mindre konventionell avverkning.

BT - 19 nov 12 kl. 19:01

Gymnasium i Halmstad byggde olycksplan: "Saknades tre bultar"

Det plan som störtade i förra veckan nära flygplatsen i Arvika då två män omkom var delvis byggt vid fordonsprogrammet på Kattegattgymnasiet i Halmstad. Planet såldes för ett år sedan till fyra flygklubbsmedlemmar i Arvika, som avslutade monteringen. Utbildningsförvaltningen i Halmstad skickade på måndagen bakgrundsmaterial till Värmlandspolisen, som leder en utredning som kan utmynna i misstanke om vållande till annans död.

YLE - 02 apr 14 kl. 12:21

Finland behöver mera åkrar

Finland behöver upp till 400 000 hektar utländsk åkermark för att täcka det inhemska livsmedelsbehovet, säger professor Pekka Kauppi vid Helsingfors universitet. De senaste uppgifterna om livsmedelsbalansen är från 2007 och då behövdes det 200 000 hektar odlingsmark utöver de inhemska åkrarna. Men enligt Pekka Kauppi är siffran nu sannolikt 300 000 - 400 000 hektar och fortsätter att växa.

YLE - 21 apr 14 kl. 08:43

Offren var alla rätt unga

Offren för flygolyckan i Jämijärvi i går var alla relativt unga människor från olika orter. De förenades av sitt intresse för att hoppa fallskärm. Polisen har underrättat de åtta offrens anhöriga.

YA - 14 jul 14 kl. 07:33

Torka driver fram tidig skörd

Foto: Martina Eriksson
Den senaste tidens torka har tvingat fram en rekordtidig skörd av spannmål. – Det här är det tidigaste som jag har tröskat och jag har hållit på sedan 1995, säger lantbrukaren Mats Areskoug.
En glada svävar lågt ovanför skördetröskan när den tuggar sig fram på åkern utanför Stora Herrestad.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Därför är västkustens ålgräsängar i topp i Europa på att lagra kol

Ålgräsängarna på västkusten är upp emot 15 gånger bättre på att lagra kol. Det visar en jämförande studie med andra ålgräsängar i Europa..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svenska bolaget fick tillgång till 115 000 Facebook-konton

Svenska Iteam har kartlagt aktiviteter på 115 000 Facebook-konton. Men till skillnad från Cambridge Analytica vill Iteam få oss att förstå hur det vi gillar i sociala medier kan användas mot oss..

Nyteknik - 5 timmar sedan

EU-parlamentet vill ha krav på omstridda ryska gasledningen

Gasledningar in till EU måste kunna regleras på liknande sätt som ledningar inne i EU, anser EU-parlamentets industriutskott om nya förslag till gasregler..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Tre sätt att fördröja den stigande havsnivån med geoengineering

Murar, konstgjorda öar och uttorkning av vattenströmmar. Forskare lägger fram förslag på storskaliga tekniska ingrepp för att sakta ned smältningen av glaciärer i Antarktis och på Grönland..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Först till kvarn för europeiska städer: EU vill pröjsa för fritt wifi

1.000 europeiska städer har möjlighet att få motsvarande 151.257 kronor i ekonomiskt stöd för att erbjuda gratis wifi i offentliga miljöer och byggnader..

Nyteknik - 7 timmar sedan

EU vill pröjsa för ditt fria wifi

1.000 europeiska städer har möjlighet att få motsvarande 151.257 kronor i ekonomiskt stöd för att erbjuda gratis wifi i offentliga miljöer och byggnader..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Japanskt mönster ger metall förbättrade egenskaper

I decennier har forskare försökt ta fram ett ledande material som på atomnivå lägger sig som det japanska kagome-mönstret, med hopp om att ge materialet förbättrade egenskaper. Nu har fysiker i USA lyckats..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Toyota lanserar världens första flexifuel-hybrid

I Sao Paulo visade Toyota upp världens första flexifuel-hybrid. Prototypen kan tankas med bensin eller alkohol och har dessutom en el-drivlina..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Amazons uppmaning till kunder: Handla globalt

Nätbutiksjätten Amazon gör ett ryck för att få onlinetjänstens kunder att sälja varor till utlandet. På så sätt vill Amazon möta konkurrensen från huvudrivaler som kinesiska Alibaba..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Whatsapps grundare: Det är dags att ta bort ditt Facebook-konto

Facebook köpte hans app för 16 miljarder dollar. Nu uppmanar Brian Acton allmänheten att sluta använda det sociala nätverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.