Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 20 March, 06:37

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 07:45

Folksam tjänar 700 miljoner i ”fantastisk affär”Folksam Sak säljer sin ägarandel på 10,08 procent i det danska skadeförsäkringsbolaget Alka Forsikring som köps upp helt och hållet av försäkringsjätten Tryg. ”Det här är en fantastisk affär för våra sakförsäkringskunder. Förutom engagemanget som delägare har Folksam Sak haft ett samarbete med Alka i decennier”, säger Folksamgruppens finanschef Jesper Andersson. För Folksam Saks del innebär affären en reavinst på cirka 700 miljoner kronor före skatt och bokslutsdispositioner, något som kommer förbättra bolagets kapitalbas och solvenssituation. Förutom Folksam finns även sex danska fackförbund och Arejdernes Landsbank bland säljarna av Alka.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sak, Alka Forsikring, Tryg, Folksam Sak, Alka, Folksamgruppens, Jesper Andersson, Folksam Saks, Folksam, Arejdernes Landsbank, Danmarks, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folksam, tjänar, 700miljoner i , fantastisk, affär
Länstidningen i Jämtland - 07 mar 17 kl. 06:30

Jämtland/Härjedalen trea i Folksam Cup

Efter helgens Folksam Cup i Torsby, kan Jämtland/Härjedalen återigen stoltsera med en bra placering. Denna gången slutade man på en tredje plats.
– Det är otroligt bra gjort av oss att komma trea totalt.

ÖstersundsPosten - 07 mar 17 kl. 06:30

Jämtland/Härjedalen trea i Folksam Cup

Efter helgens Folksam Cup i Torsby, kan Jämtland/Härjedalen återigen stoltsera med en bra placering. Denna gången slutade man på en tredje plats.
– Det är otroligt bra gjort av oss att komma trea totalt.

DI - 04 dec 17 kl. 07:44

Folksam säljer ägarandel för elva miljarder

Folksam Sak säljer sina drygt 10 procent i danska Alka Forsikring, enligt ett pressmeddelande. Försäljningen ger en reavinst på omkring 700 miljoner kronor..

Realtid - 04 dec 17 kl. 08:12

Folksam säljer sin andel i Alka

"Det här är en fantastisk affär för våra sakförsäkringskunder", säger Folksamgruppens CFO Jesper Andersson..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 12 kl. 12:10

Unga talanger tränar yngre talanger

Inför årets vinter har de värmländska skidtalangerna som ska delta i Kalle Anka och Folksam cup fått nya förebilder. Det genom ett samarbete mellan Värmlands skidförbund och Stjerneskolan i Torsby..

Nyhetskanalen - 21 okt 12 kl. 15:24

Kvinnor tjänar på ny försäkringslag

Från 21 december är det inte längre tillåtet för försäkringsbolag att ha olika försäkringspremier och ersättningar för män och kvinnor. Bilförsäkringar och pensions- försäkringar kan påverkas. Daniel Eriksson på Folksam säger att män och kvinnor nu får lika mycket om man har satt in samma kapital och har samma förutsättningar.

HBL - 22 mar 14 kl. 09:56

Enorma prisskillnader mellan försäkringar

För den som köper mopedbil lönar det sig att jämföra priset på försäkringarna hos olika bolag. I HBL:s granskning erbjöds mopedbilsförsäkringar med obligatorisk trafikförsäkring och helkaskoförsäkring från 512 euro till dryga 2 600 euro på årsbasis – för exakt samma mopedbil.Nina Isaksson i Grankulla valde Folksam när familjen nyligen köpte en ny mopedbil.

YLE - 04 feb 14 kl. 12:49

De populäraste skidhjälmarna skyddar dåligt

En stor del av de skidhjälmar som säljs i Finland och Sverige skyddar inte tillräckligt i de vanligaste olyckorna. De flesta hjälmar som försäkringsbolaget Folksam testat har brister speciellt i sådana olyckor där huvudet roterar. Det är just i sådana olyckor som det också ofta uppstår hjärnskakningar.

YLE - 26 jan 17 kl. 04:39

Brandsäkerhet viktig fråga för kyrkorna

Högre krav på brandsäkerhet i kyrkorna kan leda till ekonomiska utmaningar för de kyrkliga samfälligheterna. Finansbranschens centralförbund har redan i många år rekommenderat att försäkringsbolagen kräver bland annat sprinklersystem i kyrkorna de försäkrar. Det är ändå upp till försäkringsbolagen själva att bestämma försäkringsvillkor för de objekt de försäkrar.

BT - 21 mar 14 kl. 14:05

Northland ber om kortfristigt lån

Gruvkoncernen Northland Resources har bett sina stora långivare om ett ettårigt brygglån på upp till 480 miljoner kronor. Det skulle skapa utrymme att hitta en långsiktig lösning på bolagets finansiella problem. Northland-aktien lyfte med över 6 procent på Oslobörsen sedan förslaget presenterats.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 22 timmar sedan

Ryktet går om Apples helt nya superskärmar

Apple är i färd med att tillverka nästa generations MicroLED-skärmar, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Bolaget bedriver satsningen på egen hand vid en anläggning nära huvudkontoret i Kalifornien. För närvarande handlar det om tester där en kommersialisering uppges vara flera år bort.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Allt färre säljer sin bostadsrätt

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet fortsätter ”oväntat” att minska, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. ”Marknaden kommer att bekänna färg efter påsk, då får vi se om utbudet börjar öka igen, vilket det bör göra någon gång”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i artikeln. Sedan början av februari har utbudet av bostadsrätter i Stockholms innerstad dykt med närmare 40 procent; förra veckan var utbudet bara 14 över nivån motsvarande vecka 2017, vilket kan jämföras med vecka sju då utbudet var hela 128 procent högre, framgår det.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Toppchefer får gå från hedgefondfirma

Nedskärningar har verkställts på hedgefondbolaget Paulson & Co efter flera år av svaga resultat. Enligt The New York Posts källor har anställda inom samtliga grenar av firman, inklusive flera toppveteraner, fått lämna. Bland de som har fått gå ut genom dörren är tradingchefen Keith Hannan och Brad Rosenberg som hanterat handeln med krediter.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Källor: Då kommer Facebooks nya VR-pryl

Facebook siktar på att lansera sitt fristående virtual reality-headset, Oculus Go, under utvecklarkonferensen f8 i maj. Det rapporterar Variety med hänvisning till källor. Produkten tillkännagavs av Facebook första gången i oktober.

Dagens PS - 19 timmar sedan

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Nästan alla pengar upp i rök vid bitcoin-köp

Runt 75 procent av värdet försvann i dolda avgifter. ”Jag kallar det för bedrägeri”, säger den drabbade Malmöbon till SVT:s konsumentredaktion Plus. Den svenske mannen handlade sina bitcoins via Blockchain.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Dagens PS rankar: Mest prisvärda bilar 2018

Årets vinnare i Car of the Year tog experterna på sängen när svenska Volvo XC40 vann den åtråvärda titeln Årets bil 2018. Men vilka är marknadens mest prisvärda bilar? Resultatet i Dagens PS granskning lär överraska.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Stukad aktie får mer stryk

Under förmiddagen har aktiekursen rasat med över 10 procent. Det är klädkedjan MQ:s aktie som fortsättar tappa på Stockholmsbörsen. Under den inledande handeln var pappret, enligt Di, ned med 10,6 procent.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Här får Tesla spö av kinesisk suv

Det handlar om en teknikpryl där superentreprenören Elon Musk nu får se slaget förlorat, konstaterar Teknikens Värld. Marvel X har snarlikt namn som Teslas Model X. Den är en eldriven suv, precis som Tesla.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.