SR > Vetenskap

Sunday, 21 October, 14:22

SR - 04 dec 17 kl. 06:00

Resan till isbergets hemliga värld blir av nästa årJust nu planeras en expedition för att studera det okända djurlivet djupt nere i havet där ett stort isberg brutit sig loss från området Larsen C..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Larsen

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resantill , isbergets, hemliga, världblir av nästa , år
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

New Yorks hemliga krogvärld

New York City kryllar av lönnbarer. DN tar sina läsare med på en rundtur i den hemliga krogmiljön..

DN - 27 mar 14 kl. 11:26

Hillfons hemliga värld öppnar för besök

Den välkända keramikern Hertha Hillfon gick bort i höstas. Nu uppmärksammas hon med både utställningar, visningar av det unika konstnärshemmet och en specialauktion..

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 05:00

En värld av under i stadens undre värld

”Jag rattade min hoj längs Decatur Street och gled djupare in i de franska kvarteren, medan hojens motor spann. Mitt hagelgevär, en Benelli M4 Super 90, hängde över axeln och var laddad för vampyrer med handpackade silverflechetter som ammunition.” Så träder prisjägaren Jane Yellowstone in på scen redan på de första raderna i den amerikanska fantasyförfattaren Faith Hunters bok "Skinwalker", den första i en serie om sju böcker.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 12:00

Internatskolevärld i Tana French nya

Deckarspalten Jag föll fullständigt handlöst för irländska Tana French debut Till skogs 2007. Här var härligt nog en författare som lyckas kombinera Donna Tartts mystifierande spänning med den klassiska polisdeckaren. Att French sedan bygger en hel och sammansatt värld i sin serie genom att låta en löst hopkopplad krets av mordutredare i Dublin skiftas om att agera huvudperson gör inte saken sämre – första-ögonblicket-förälskelsen har blivit en stabil kärlek vid det här laget.

Expressen - 15 feb 13 kl. 00:32

al-Qaida avslöjas av hemliga breven

al-Qaidas hemliga brev avslöjar terrornätverkets strategi för norra Mali. I brevet, som AP kommit över, syns flera order från ledaren Abdelmalek Droukdel: Piska inte kvinnor, förstör inte monument och var inte så strikt med den islamska lagen. Brevet beskrivs som en unik inblick i al-Qaidas inre värld..

Cornucopia - 03 jan 15 kl. 18:50

Säpo - nu regimens egen hemliga polisstyrka

Från årsskiftet har Sverige nu två polisiära myndigheter och det statliga våldsmonopolet är nu fördelat på konkurrerande myndigheter. Därtill är nu Säpo direkt underställd regimen (regeringen) och svarar inte mot polisen, utan ska tvärt om ta förslag från politiker i ett sk "insynsråd".

Regeringen kan via regleringsbrev direkt beordra Säpo vad eller vilka myndigheten ska ägna sitt våldsmonopol på.

GöteborgsPosten - 01 okt 16 kl. 18:30

Göteborgs undre värld

Dolda bergrum som lämnats orörda i tiotals år. Under Göteborg döljer sig en hel värld av tunnlar, rum och hemliga utrymmen. Hur många de är – och vad som finns i vissa av dem – är det ingen som vet..

Expressen - 30 sep 17 kl. 11:35

Hemliga spelet bakom Biancas lägenhetsköp

Bianca Ingrosso har köpt en egen lägenhet för 4 450 000 kronor.Men "Wahlgrens värld"-profilen behövde inte gå på visning, eller lägga bud - hon erbjöds lägenheten på Instagram.– Det här är så mycket vuxenpoäng att jag nästan skäms, säger Bianca Ingrosso i "Wahlgrens värld"..

BLT - 17 okt 12 kl. 06:27

Den som vågar välja bort bjuds in i en annan värld

Kvinnor i kortklippta frisyrer lyssnar till kvinnor som tipsar om frisyrer att föredra i Nordkorea.
Håret i nacken ska vara 1,5 cm. Och håret på hjässan 5 cm.

Sydsvenskan - 12 apr 13 kl. 06:30

Skicklig gestaltning av en komplex värld

Anna Maria (Maria Hofstätter) är syster till Teresa, kvinnan som åker på sexsemester i ?Paradis: Kärlek?, första delen i Ulrich Seidls trilogi om sökandet efter paradiset, mindre anspråksfullt uttryckt lite själsfrid och harmoni.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 14:27

Ulrika Björkstén: Vi kan snart ha nått vägs ände

Mycket har blivit bättre, men det är ingen garanti för att det fortsätter så, konstaterar Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - I förrgår: 08:57

Debattartikel: "För att rädda fler arter krävs bättre fördelning av medlen"

Forskaren och ekologen Leah Gerber skriver i en debattartikel i veckans nummer av Science att medlen för artbevarande arbete måste fördelas mer effektivt..

SR - I förrgår: 07:51

Fladdermusens marknära vingslag spar energi

Fladdermöss kan spara så mycket som 30 procent av sin energi genom att flyga nära vattenytan. Den insikten kan både inspirera till bättre drönare och säga något om hur djur faktiskt började flyga, menar forskarna..

SR - I förrgår: 06:00

Hett som i en pizzaugn – dags att komma nära Merkurius

Sent på lördag kväll börjar den långa resan mot Merkurius, den planet i vårt solsystem som ligger allra närmast solen. Projektet heter BepiColombo..

SR - I förrgår: 06:00

Advokaternas dolda känslor under lupp

Försvarsadvokater borde bli bättre på att förbereda sina klienter för udda känslouttryck i en rättegång. Forskare menar att det kan påverka förtroendet för rättsystemet..

SR - 18 okt 18 kl. 10:33

Nya riktlinjer för behandling under klimakteriet

Svettningar, ångest och svårt att sova. Det är vanligt att må dåligt under klimakteriet, men det finns hjälp. Snart kommer nya riktlinjer för hormonbehandling som kan lindra besvären..

SR - 18 okt 18 kl. 09:40

Hör en längre intervju med Leon Rytz

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka. 91-åriga Leon Rytz är en av få som finns kvar i dag som lyckades komma ut från dödslägret levande..

SR - 18 okt 18 kl. 06:07

Mäta gravitationsvågor i tyngdlöshet

Tyska forskare har kommit närmare ett nytt instrument för att kunna mäta gravitationsvågor. Experimentet utfördes i en raket som skickades upp från rymdbasen Esrange norr om Kiruna..

SR - 18 okt 18 kl. 06:08

Maskrosor byggda för spridning

Maskroser har en särskild konstruktion för att kunna sprida sina frön längre och mer träffsäkert..

SR - 18 okt 18 kl. 06:00

Över en miljon människor mördades under Operation Reinhard

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.