SR > Vetenskap

Tuesday, 17 July, 21:20

SR - 04 dec 17 kl. 06:00

Resan till isbergets hemliga värld blir av nästa årJust nu planeras en expedition för att studera det okända djurlivet djupt nere i havet där ett stort isberg brutit sig loss från området Larsen C..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Larsen

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resantill , isbergets, hemliga, världblir av nästa , år
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

New Yorks hemliga krogvärld

New York City kryllar av lönnbarer. DN tar sina läsare med på en rundtur i den hemliga krogmiljön..

DN - 27 mar 14 kl. 11:26

Hillfons hemliga värld öppnar för besök

Den välkända keramikern Hertha Hillfon gick bort i höstas. Nu uppmärksammas hon med både utställningar, visningar av det unika konstnärshemmet och en specialauktion..

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 05:00

En värld av under i stadens undre värld

”Jag rattade min hoj längs Decatur Street och gled djupare in i de franska kvarteren, medan hojens motor spann. Mitt hagelgevär, en Benelli M4 Super 90, hängde över axeln och var laddad för vampyrer med handpackade silverflechetter som ammunition.” Så träder prisjägaren Jane Yellowstone in på scen redan på de första raderna i den amerikanska fantasyförfattaren Faith Hunters bok "Skinwalker", den första i en serie om sju böcker.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 12:00

Internatskolevärld i Tana French nya

Deckarspalten Jag föll fullständigt handlöst för irländska Tana French debut Till skogs 2007. Här var härligt nog en författare som lyckas kombinera Donna Tartts mystifierande spänning med den klassiska polisdeckaren. Att French sedan bygger en hel och sammansatt värld i sin serie genom att låta en löst hopkopplad krets av mordutredare i Dublin skiftas om att agera huvudperson gör inte saken sämre – första-ögonblicket-förälskelsen har blivit en stabil kärlek vid det här laget.

Expressen - 15 feb 13 kl. 00:32

al-Qaida avslöjas av hemliga breven

al-Qaidas hemliga brev avslöjar terrornätverkets strategi för norra Mali. I brevet, som AP kommit över, syns flera order från ledaren Abdelmalek Droukdel: Piska inte kvinnor, förstör inte monument och var inte så strikt med den islamska lagen. Brevet beskrivs som en unik inblick i al-Qaidas inre värld..

Cornucopia - 03 jan 15 kl. 18:50

Säpo - nu regimens egen hemliga polisstyrka

Från årsskiftet har Sverige nu två polisiära myndigheter och det statliga våldsmonopolet är nu fördelat på konkurrerande myndigheter. Därtill är nu Säpo direkt underställd regimen (regeringen) och svarar inte mot polisen, utan ska tvärt om ta förslag från politiker i ett sk "insynsråd".

Regeringen kan via regleringsbrev direkt beordra Säpo vad eller vilka myndigheten ska ägna sitt våldsmonopol på.

GöteborgsPosten - 01 okt 16 kl. 18:30

Göteborgs undre värld

Dolda bergrum som lämnats orörda i tiotals år. Under Göteborg döljer sig en hel värld av tunnlar, rum och hemliga utrymmen. Hur många de är – och vad som finns i vissa av dem – är det ingen som vet..

Expressen - 30 sep 17 kl. 11:35

Hemliga spelet bakom Biancas lägenhetsköp

Bianca Ingrosso har köpt en egen lägenhet för 4 450 000 kronor.Men "Wahlgrens värld"-profilen behövde inte gå på visning, eller lägga bud - hon erbjöds lägenheten på Instagram.– Det här är så mycket vuxenpoäng att jag nästan skäms, säger Bianca Ingrosso i "Wahlgrens värld"..

BLT - 17 okt 12 kl. 06:27

Den som vågar välja bort bjuds in i en annan värld

Kvinnor i kortklippta frisyrer lyssnar till kvinnor som tipsar om frisyrer att föredra i Nordkorea.
Håret i nacken ska vara 1,5 cm. Och håret på hjässan 5 cm.

Sydsvenskan - 12 apr 13 kl. 06:30

Skicklig gestaltning av en komplex värld

Anna Maria (Maria Hofstätter) är syster till Teresa, kvinnan som åker på sexsemester i ?Paradis: Kärlek?, första delen i Ulrich Seidls trilogi om sökandet efter paradiset, mindre anspråksfullt uttryckt lite själsfrid och harmoni.

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Mångalen upptäckt runt Jupiter

Tolv sedan tidigare okända månar har hittats runt planeten Jupiter. En av dem beter sig mycket udda..

SR - 11 timmar sedan

Eksem påverkar hälsan

Eksem kan klia, göra ont och störa nattsömnen. Nu visar en amerikansk enkätundersökning att de som har eksem ofta upplever en sämre livskvalitet..

SR - 15 timmar sedan

AI kan hjälpa oss att lösa vattenkrisen

Att utrota fattigdom och hunger är några av FN:s hållbarhetsmål för 2030. Men prio ett är att skapa en hållbar vattenanvändning menar den ungerske professorn András Szöllösi-Nagy. AI, Artificiell Intelligens, skulle då kunna vara en del av lösningen..

SR - 15 timmar sedan

Mager torsk får mer kött på benen i Blekinge

Just nu testas en metod för att det småskaliga kustnära yrkesfisket ska kunna ta vara på den torsk de fångar som är i dålig kondition..

SR - 15 timmar sedan

Bröd bakades för 14 400 år sedan

Ett bröd bakat för 14 400 år sedan har hittats under utgrävningar i Jordanien. Det är minst 4000 år innan människor började ägna sig åt jordbruk..

SR - Igår: 09:37

Ny art av flundra har fått sitt namn

Förra året upptäckte forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet och Helsingfors Universitet en ny art av flundra. Den har nu fått sitt vetenskapliga namn..

SR - Igår: 06:00

Unga gravida verkar må sämre idag än på nittiotalet

Unga mammor som är gravida idag har fler symptom på depression än de som var gravida på nittiotalet. Det visar en ny studie som publiceras i tidskriften JAMA..

SR - Igår: 06:00

Salamandrar anpassar sig till varmare klimat

De kan vara mer tåliga mot klimatförändringar än vad man tidigare trodde. Det visar en ny amerikansk studie..

SR - Igår: 06:00

Svenska linser kan odlas med hjälp av havre

De flesta linser som äts här odlas i andra länder. Nu pågår ett forskningsprojekt  för att utforska möjligheterna att öka den svenska ekologiska produktionen av linser..

SR - 13 jul 18 kl. 11:26

Ofta långt till vård vid ormbett

93 miljoner människor i världen lever i områden där farliga ormar är vanliga och där det samtidigt är långt till akutvård..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.