Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 20 October, 12:54

Kristianstadsbladet - 30 nov 17 kl. 17:59

Carolin Dahlman: Utan ansiktslösa byråkrater styrs vi snart av gatans parlament – det vill vi inteSjälvklart måste personer som arbetar för byråkratin följa lagar och regler som politiker beslutat om i demokratisk anda. Om de går sin egen väg blir likheten inför lag snabbt en historisk parentes..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Dahlman

Dela artikeln

225 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carolin, DahlmanUtan , ansiktslösa, byråkrater, styrsvi snart av , gatans parlament det vill vi inte
Kristianstadsbladet - 18 maj 16 kl. 10:43

Carolin Dahlman: Byråkrater ska inte krossa småföretagare och drömmar

På en fädbovall i Rättvik drivs verksamhet utan el och mobiltäckning, på det gamla sättet, så att vi andra kan komma dit och förstå vår historia. Men nu kan ägarna tvingas stänga då myndigheterna inte tillåter verksamhet utan certifierad kassaapparat - som kräver el för att drivas. Ännu ett exempel på hur myndigheter stoppar människor.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

YA - 26 mar 14 kl. 03:55

Kommunal korruption

Handslag över ärtsoppa och punsch? Överenskommelse under bordet? En tjänst åt syrran?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Ingen ny salmonella - hästar får åka hem

Delar av specialisthästsjukhuset i Helsingborg har hållits isolerade sedan en häst insjuknat i salmonella i förra veckan. Hästen har avlivats och i väntan på provsvar fick ett antal andra hästar på sjukhuset varken flyttas eller besökas.(TT).

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

Svårt sjukt barn fick överdos på Sahlgrenska

Ett barn som var svårt sjukt i astma fick en sex gånger för hög dos av läkemedlet magnesiumsulfat på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. Det ledde till att andningen blev sämre samtidigt som barnets medvetande sjönk.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Sverige: Man omkom i olycka i hembyggt fordon

En man i 25-årsåldern har påträffats död i ett fordon vid sidan av väg 580 i Gislaveds kommun, skriver polisen på sin hemsida..

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Norén tappade i Sydkorea

Alex Norén hade tätkänning efter en 65-runda på den andra dagen av PGA-tävlingen i Jeju, Sydkorea. Han har ingen tätkänning efter dag tre. En tredjerunda på ett över par (73 slag) innebär att svensken tappar i resultatlistan i sin första start sedan Ryder cup.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

15.00: Se det heta derbyt mellan Mjällby–FK Karlskrona

Mjällby har säkrat spel i superettan 2019. Men tro inte att säsongen är över för det. På lördag klockan 15.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Ilska och sorg efter tågolycka i Indien

Borde tågföraren ha känt till att det stod folk på spåren, eller var det upp till arrangörerna att varna om den årliga festivalen? Tågmyndigheter och lokala företrädare beskyller varandra efter den värsta tågolyckan på flera år i Indien.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

En allvarligt skadad i trafikolycka

Två personer har förts till sjukhus, varav en med allvarliga skador, efter en trafikolycka på länsväg 273 i Märsta norr om Stockholm. - Det är två fordon som har kolliderat. En person är allvarligt skadad och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Gyllenhammar: SD är fascister

Tidigare Volvochefen Pehr G Gyllenhammar sällar sig inte till den skara i näringslivet som anser att Alliansen bör samarbeta med Sverigedemokraterna. - Jag vill absolut förkasta ett sådant förslag.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Man omkom i olycka i hembyggt fordon

En man i 25-årsåldern har påträffats död i ett fordon vid sidan av väg 580 i Gislaveds kommun, skriver polisen på sin hemsida. - Vi misstänker någon typ av olyckshändelse under färd, som har att göra med att fordonet är ett hemmabygge.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Skåne: Brandman som slog ner berusad straffas inte

En berusad man gick till attack mot en brandman i samband med en utryckning. Bråket slutade med att brandmannen slog ner den berusade mannen med ett knytnävsslag. Räddningstjänsten Syd menar att han agerade "begripligt”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.