Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 16 August, 23:39

Kristianstadsbladet - 30 nov 17 kl. 17:59

Carolin Dahlman: Utan ansiktslösa byråkrater styrs vi snart av gatans parlament – det vill vi inteSjälvklart måste personer som arbetar för byråkratin följa lagar och regler som politiker beslutat om i demokratisk anda. Om de går sin egen väg blir likheten inför lag snabbt en historisk parentes..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Dahlman

Dela artikeln

225 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carolin, DahlmanUtan , ansiktslösa, byråkrater, styrsvi snart av , gatans parlament det vill vi inte
Kristianstadsbladet - 18 maj 16 kl. 10:43

Carolin Dahlman: Byråkrater ska inte krossa småföretagare och drömmar

På en fädbovall i Rättvik drivs verksamhet utan el och mobiltäckning, på det gamla sättet, så att vi andra kan komma dit och förstå vår historia. Men nu kan ägarna tvingas stänga då myndigheterna inte tillåter verksamhet utan certifierad kassaapparat - som kräver el för att drivas. Ännu ett exempel på hur myndigheter stoppar människor.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

YA - 26 mar 14 kl. 03:55

Kommunal korruption

Handslag över ärtsoppa och punsch? Överenskommelse under bordet? En tjänst åt syrran?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Skåne: Ung man till sjukhus efter skottlossning

En ung man har fått misstänkta skottskador i Helsingborg på torsdagskvällen..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Brand i villaområde - stor spridningsrisk

En fullt utvecklat brand härjar vid en villa i Stora Bugärde nära västgötska Rävlanda, skriver Borås Tidning. Räddningstjänsten uppger att en friggebod och ett garage är helt övertända, och att spridningsrisken till intilliggande byggnader är stor. Personal från fyra stationer finns på plats.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Vatikanen: Påven tar övergreppsoffrens parti

Vatikanen kommenterar för första gången en ny amerikansk rapport med trovärdiga anklagelser om att fler än 300 präster har begått sexuella övergrepp mot barn i Pennsylvania i USA. I ett uttalande uttrycker Vatikanen "skam och sorg" över händelserna.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Pilot på Finnair blåste 1,5 promille

En Finnair-pilot visade sig ha en alkoholhalt på 1,5 promille i blodet när han stoppades på Helsingfors-Vanda flygplats på onsdagen. Piloten misstänks nu för fylleri i lufttrafik som kan ge upp till två års fängelse. Polisen fick larmet sedan Finnairs personal misstänkt att mannen var berusad.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Wernbloom klar för Paok Thessaloniki

Pontus Wernbloom är klar för spel i grekiska Paok Thessaloniki. "Äntligen. Stolt över att vara medlem i Paok FC", skriver Wernbloom på Instagram och visar upp sig i Paok-tröjan.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ställning har rasat i Stockholm

En ställning har rasat vid Strömbron i Gamla stan i Stockholm. Ställningen utgjorde basen för cirkusartister och ett svingande eldklot under en föreställning i samband med Stockholms Kulturfestival.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Operan kan prisas för VR-satsning

Kungliga Balettens uppsättning av Sharon Eyals dansverk "Half life" på Kungliga Operan spelades in med virtutal reality-teknik - något som resulterade i "Half life VR" där publiken kan få uppleva föreställningen på ett nytt sätt.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Man skjuten i Helsingborg

Polisen har larmats om skottlossning i Helsingborg. En man har hittats skottskadad och tas om hand av ambulans på platsen, skriver polisen på sin hemsida. Hur allvarliga skador han har är oklart men han beskrivs som vaken och talbar.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Årets bio ligger i Gunnarsbyn

En biograf på en ort med bara 172 invånare kan från och med nu stoltsera med utmärkelsen Årets bio. Folkets hus i Gunnarsbyn får priset för att man uträttar "stora insatser för bygden och för hela biografsverige".(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Stöd för att bygga billiga hyresrätter lockar inte kommun

Östra Göinge kommun tänker inte utnyttja möjligheten att få ett utökat byggstöd från Boverket. Stödet kan fås för att bygga billiga hyresrätter. – Det har vi redan, vi bygger för en annan målgrupp nu, säger samhällsbyggnadschefen Lina Rosenstråle..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.