Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 22 May, 19:25

Kristianstadsbladet - 30 nov 17 kl. 17:59

Carolin Dahlman: Utan ansiktslösa byråkrater styrs vi snart av gatans parlament – det vill vi inteSjälvklart måste personer som arbetar för byråkratin följa lagar och regler som politiker beslutat om i demokratisk anda. Om de går sin egen väg blir likheten inför lag snabbt en historisk parentes..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Dahlman

Dela artikeln

225 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carolin, DahlmanUtan , ansiktslösa, byråkrater, styrsvi snart av , gatans parlament det vill vi inte
Kristianstadsbladet - 18 maj 16 kl. 10:43

Carolin Dahlman: Byråkrater ska inte krossa småföretagare och drömmar

På en fädbovall i Rättvik drivs verksamhet utan el och mobiltäckning, på det gamla sättet, så att vi andra kan komma dit och förstå vår historia. Men nu kan ägarna tvingas stänga då myndigheterna inte tillåter verksamhet utan certifierad kassaapparat - som kräver el för att drivas. Ännu ett exempel på hur myndigheter stoppar människor.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

YA - 26 mar 14 kl. 03:55

Kommunal korruption

Handslag över ärtsoppa och punsch? Överenskommelse under bordet? En tjänst åt syrran?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Ny vitrysk ambassadör i Sverige efter sex år

Vitryssland har utsett sin första ambassadör till Sverige på nästan sex år efter att den senaste kallades hem i ett diplomatiskt bråk mellan länderna.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Vin från Ludvig XVI:s tid på auktion

Tre flaskor vin som är nästan 250 år gamla går under klubban vid en auktion i östra Frankrike i helgen. Det är tre flaskor vita viner av sorten "Vin jaune" (svenska: gult vin), framtagna av vinmakaren Anatoile Vercel i Juraregionen i östra Frankrike år 1774.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Svårt att få fler att åka med Skånetrafiken

Skånetrafiken vill ha fler resenärer och öka med tre procent i år. Men till mars hade de en minskning med nära -1,8 procent. Till och med april är ökningen bara 0,1 procent..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Live: Turbulent i KFC – följ cupmötet med HIF

Det är turbulent i Kristianstad FC inför kvällens cupmöte md Hässleholms IF. Tränaren Serdar Dayat har lämnat laget, som i kväll leds av Besnik Llazani och Neven Ozegovic..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Förskolegård avspärrad efter fynd av ampuller

Flera glasampuller har hittats på gården till en förskola i Gustavsberg i Värmdö kommun, sydost om Stockholm. Enligt text på ampullerna innehåller de osmiumtetroxid, en gasförening som kan vara dödlig i höga doser, skriver Aftonbladet med hänvisning till räddningstjänsten.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Trafikolycka: Två bilar kolliderade i korsning

Två bilar var på tisdagen inblandade i en trafikolycka i Kristianstad. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Insändare: ”Förtroendet för tågtrafiken är i botten”

Än en gång har man blivit utsatt för den usla tågtrafiken mellan Kristianstad och Köpenhamn..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kina fängslar tibetansk språkaktivist

En tibetansk affärsman har fängslats av kinesiska myndigheter för att ha uppmuntrat till användning av det tibetanska språket, berättar mannens advokat.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Akademiledamöter kräver Engdahls avgång

Sara Danius, Kjell Espmark och Peter Englund kräver att Horace Engdahl lämnar Svenska Akademien. Det skriver de i ett brev som de har överlämnat till Akademiens tillförordnade ständige sekreterare Anders Olsson, enligt Svenska Dagbladet.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ryska VM-spelare inte dopade

Inga spelare i det ryska VM-laget har begått något dopningsbrott. Det slår det internationella fotbollsförbundet Fifa fast efter att ha utrett saken.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.