DN > Ekonomi

Sunday, 21 October, 14:02

DN - 27 nov 17 kl. 18:37

Han blir nu ordförande i Svenskt Näringsliv efter Leif ÖstlingFredrik Persson har valts till Svenskt Näringslivs nye ordförande efter Leif Östling. ”Min uppfattning är att Svenskt Näringsliv är bättre och starkare nu än någonsin”, säger han i ett pressmeddelande..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Svenskt Näringsliv, Leif Östling, Persson, Svenskt Näringslivs

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han blir nu ordförandei , Svenskt, Näringslivefter , Leif, Östling
SvD - 17 nov 15 kl. 09:28

Johan Molin tippas som Ericssons nye ordförande

Assa Abloys Johan Molin tippas som Ericssons nye ordförande efter tal om Leif Johanssons ovissa framtid hos telekomjätten. Det skriver Dagens Industri som talat med bedömare på aktiemarknaden..

GöteborgsPosten - 27 nov 17 kl. 18:43

Han blir ny ordförande i Svenskt Näringsliv

Fredrik Persson blir ny ordförande för Svenskt Näringsliv efter Leif Östling. Han har tidigare varit vice ordförande och suttit i styrelsen sedan 2009. "Som ordförande kommer jag att verka för att Svenskt Näringsliv ska fortsätta vara en aktiv, sammanhållen och konstruktiv kraft i samhällsdebatten", säger han i ett pressmeddelande..

Realtid - 22 nov 17 kl. 08:13

Leif Östling lämnar som ordförande för Svenskt Näringsliv

Leif Östling lämnar uppdraget som ordförande för Svenskt Näringsliv. Ny ordförande utses inom kort och hämtas från den nuvarande styrelsen..

DN - 19 feb 16 kl. 10:38

Leif Östling föreslås bli ordförande för Svenskt Näringsliv


Scanias tidigare vd Leif Östling föreslås bli ny ordförande för Svenskt Näringsliv..

SVT - 27 nov 17 kl. 18:33

Fredrik Persson ny ordförande för Svenskt Näringsliv

Det blir Fredrik Persson, i dag en av tre vice ordförande i Svenskt Näringsliv, som tar över som ny ordförande efter Leif Östling. Det blev klart efter ett styrelsemöte under måndagskvällen..

DI - 26 feb 18 kl. 11:33

Fredrik Persson föreslås bli ordinarie ordförande för Svenskt Näringsliv

Fredrik Persson, som tog över ordförandeklubban i Svenskt Näringsliv efter att Leif Östling avgått i november, föreslås nu utses till ordinarie ordförande i samband med stämman den 24 maj..

SR - 24 maj 18 kl. 10:16

Svenskt näringsliv får ny ordförande

I dag är det stämma i Svenskt näringsliv. Efter dramatiken med ordföranden Leif Östling, som avgick efter en kritikstorm, ska nu organisationen få en ny ordförande och snart också en ny vd..

SvD - 19 feb 16 kl. 10:27

Leif Östling föreslås som ordförande i Svenskt Näringsliv

Leif Östling föreslås som ny styrelseordförande i Svenskt Näringsliv efter Jens Spendrup, skriver nyhetsbyrån Direkt..

Affärsvärlden - 19 maj 16 kl. 12:17

Leif Östling ny ordförande för Svenskt Näringsliv

Vid Svenskt Näringslivs stämma i dag valdes Leif Östling till ny styrelseordförande, efter Jens Spendrup. Det framgår av ett pressmeddelande. Förslaget att Östling skulle ta över som ny ordförande presenterades av valberedningen redan i februari..

SR - 27 nov 17 kl. 19:13

Ny ordförande i Svenskt Näringsliv

Fredrik Persson efterträder Leif Östling som ordförande för Svenskt Näringsliv..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 12:21

”Pessimisterna styr på marknaden i dag”

Trots goda omsättningar i de tredje kvartalsrapporterna faller Stockholmsbörsen.  Den kommande veckan släpper flera svenska och amerikanska bolag sina rapporter, vilket analytikerna hoppas ska få investerare att våga mer.  – Pessimister styr marknaden, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

DN - Igår: 10:35

Regeringen instämmer i Trumps kritik – vill stoppa Kinapaketen

Kinapaketens dagar på den amerikanska marknaden är räknade. President Trump har meddelat att USA lämnar Världspostföreningen och drar sig ur de portoavtal som Wish och andra e-handlare har utnyttjat. – Sakligt sett är vi överens med USA, säger ansvarig minister Peter Eriksson (MP) till DN..

DN - Igår: 22:34

Politisk toppkraft ny kommunikationschef för Facebook

Nick Clegg har fått nytt jobb. Facebook placerar den tidigare biträdande brittiske premiärministern på posten som företagets policy- och kommunikationschef på global nivå..

DN - I förrgår: 07:56

Jacques Wallner: Sju tecken på fordonsjättens styrka

Volvokoncernen överraskade marknaden med en urstark rapport för det tredje kvartalet. Men oron för kostnader för fel i de avancerade avgassystemen samt risk för en framtida konjunkturnedgång tynger marknaden. Här är sju punkter som är viktiga för Volvos verksamhet..

DN - I förrgår: 13:15

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppen

Kvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..

DN - I förrgår: 10:37

Fuskare med högskoleprovet kan få hårdare straff

Omkring 15 personer som misstänks för fusk vid högskoleprovet har åtalats för grovt brott och riskerar upp till två års fängelse, rapporterar P3 Nyheter. Hittills har ett hundratals fuskare ertappats, varav ett tiotal har dömts – men bara för brott av normalgraden..

DN - I förrgår: 07:56

Jacques Wallner: Därför går Volvo så bra just nu

Fordonstillverkaren Volvo redovisade vinstsiffrorna för tredje kvartalet. DN:s motorreporter Jacques Wallner svarar på tre frågor om vinstsiffrorna..

DN - I förrgår: 05:29

Kinas tillväxt fortsätter sakta ned

Kinas ekonomi växte med 6,5 procent under årets tredje kvartal jämfört med samma period förra året. Det är något långsammare än väntat, visar färska siffror..

DN - I förrgår: 23:33

Carl Johan von Seth: Så skakar skumrasket de nordiska bankjättarna

Danske Bank spelar huvud­rollen i det som kan vara tidernas största penningtvätthärva. Nu har Nordea dragits in i skandalen, samtidigt som SEB skakas av ett skattebedrägeri. Stukat förtroende, miljardböter, sjunkande börsvärden och strängare tillsyn är några av de följder som bankerna kan ställas inför..

DN - I förrgår: 14:47

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.