Dagens PS > Ekonomi

Monday, 22 October, 01:31

Dagens PS - 27 nov 17 kl. 09:16

JUST NU: Så går det på börsen i dagSurt i morgonhandeln för två aktier. Gruvbolaget Lundin Mining faller 2,6 procent i börsstarten. Även biometribolaget Fingerprint Cards är en av dagens förlorare. Aktien är i skrivande stund ned med 1,7 procent. Stockholmsbörsen öppnar som väntat ned på måndagsmorgonen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Lundin Mining, Fingerprint Cards, OXMSPI, OMXS30, DiTV, Börsmorgon, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , , gårdet på , börseni , dag
Dagens PS - 21 dec 17 kl. 09:23

JUST NU: Bussbolag rivstartar på börsen

Aktien är upp 6,4 procent på pangrapport. Det är bussbolaget Nobina som överträffar förväntan med sin rapport, vilket ger aktien eld i baken på Stockholmsbörsen. Kursen är alltså upp med 6,4 procent i den inledande handeln.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 11:25

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 05 dec 17 kl. 09:24

JUST NU: Sur öppning på Stockholmsbörsen

Breda OMXSPI dalar 0,1 procent medan OMXS30 sjunker 0,2 procent. Det här rapporterar DiTV:s Börsmorgon. I USA avslutade börserna måndagen på rekordnivåer för Dow Jones industriindex.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 11:25

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

DI - 19 dec 13 kl. 09:04

Just nu: Saab rusar på börsen

Krigsmaterieltillverkaren Saab rusar på Stockholmsbörsen efter gårdagens besked att Brasilien köper 36 Gripen-plan..

SvD - 19 dec 13 kl. 09:00

Just nu: Saab rusar på börsen efter Jas-affär

Aktien lyfte kraftigt direkt när Stockholmsbörsen öppnade..

E24 - 15 jun 16 kl. 09:07

Just nu: Academedia rusar på börsen

Utbildningskoncernen Academedia rusar på börsen under den första handelsdagen. Aktien står i 55 kronor jämfört med introduktionskursen på 40 kronor, en uppgång på 37,5 procent..

Corren - 23 apr 14 kl. 06:47

Just nu: Intensiv dag på börsen

Flera av Stockholmsbörsens tungviktare – bland dem Ericsson och Telia Sonera - kommer i dag med sina senaste rapporter..

Opinionen.se - 26 jun 14 kl. 09:48

JUST NU: Aktien stoppas på Stockholmsbörsen


Saab-aktien handelsstoppas efter uppgifter om att ett köp av tyska Thyssen Krupp bara är "dagar bort"..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 14 kl. 08:16

Just nu: Intensiv dag på börsen

Här kan du följa med i den ekonomiska nyhetsutvecklingen..

VA - 18 jan 18 kl. 15:55

Svenskens Uber-utmanare tog just ett kliv närmare börsen

Magnus Olssons miljardbolag Careem för samtal med banker om börsnotering. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - I förrgår: 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - I förrgår: 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - I förrgår: 10:30

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - I förrgår: 09:52

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - I förrgår: 10:50

Borgs bubbelvarning får rejält mothugg

Byggexpert tycker att den tidigare finansministerns resonemang är ”märkligt”. ”Har man Europas största byggsektor, bland de mest uppdrivna huspriserna, bland de mest skuldsatta hushållen och bland de största banksektorerna har man lagt grundstenarna för en rätt djup och allvarlig lågkonjunktur”, sade Anders Borg till Di den 25 augusti. Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke och socialdemokratisk bostadsexpert, sågar nu på Di.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Model 3 har fått en budgetvariant

Tesla har lanserat en budgetversion på sin Model 3 och börjat ta emot förbokningar, enligt ett inlägg på Twitter från vd Elon Musk. Musk uppgav att startpriset är 45 000 dollar, motsvarande 406 000 kronor, men att säljpriset går ned till cirka 35 000 dollar i Kalifornien efter avdrag för federala och delstatliga skatterabatter. Leveranserna väntas börja inom fyra månader.

Dagens PS - I förrgår: 10:00

Ledarkollen: Kan S kapa LO-banden

Dagens ledarkoll handlar om löntagarfonder, om brexit, om LO och om de ökade kraven på specialkost i skolan. Och så om Lisbeth Palme. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.