Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 23:23

Dagens PS - 27 nov 17 kl. 09:16

JUST NU: Så går det på börsen i dagSurt i morgonhandeln för två aktier. Gruvbolaget Lundin Mining faller 2,6 procent i börsstarten. Även biometribolaget Fingerprint Cards är en av dagens förlorare. Aktien är i skrivande stund ned med 1,7 procent. Stockholmsbörsen öppnar som väntat ned på måndagsmorgonen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Lundin Mining, Fingerprint Cards, OXMSPI, OMXS30, DiTV, Börsmorgon, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , , gårdet på , börseni , dag
Dagens PS - 21 dec 17 kl. 09:23

JUST NU: Bussbolag rivstartar på börsen

Aktien är upp 6,4 procent på pangrapport. Det är bussbolaget Nobina som överträffar förväntan med sin rapport, vilket ger aktien eld i baken på Stockholmsbörsen. Kursen är alltså upp med 6,4 procent i den inledande handeln.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 11:25

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 05 dec 17 kl. 09:24

JUST NU: Sur öppning på Stockholmsbörsen

Breda OMXSPI dalar 0,1 procent medan OMXS30 sjunker 0,2 procent. Det här rapporterar DiTV:s Börsmorgon. I USA avslutade börserna måndagen på rekordnivåer för Dow Jones industriindex.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 11:25

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 16 jan 19 kl. 09:13

JUST NU: storbolag rivstartar på börsen

Aktien sticker i väg upp med 3 procent direkt i morgonhandeln på Stockholmsbörsen. Det är Boliden som får en smakstart i den inledande börshandeln i Stockholm. Aktien har fått en höjd rekommendation av Deutsche Bank, rapporterar Di-tv:s Börsmorgon.

DI - 19 dec 13 kl. 09:04

Just nu: Saab rusar på börsen

Krigsmaterieltillverkaren Saab rusar på Stockholmsbörsen efter gårdagens besked att Brasilien köper 36 Gripen-plan..

SvD - 19 dec 13 kl. 09:00

Just nu: Saab rusar på börsen efter Jas-affär

Aktien lyfte kraftigt direkt när Stockholmsbörsen öppnade..

E24 - 15 jun 16 kl. 09:07

Just nu: Academedia rusar på börsen

Utbildningskoncernen Academedia rusar på börsen under den första handelsdagen. Aktien står i 55 kronor jämfört med introduktionskursen på 40 kronor, en uppgång på 37,5 procent..

Corren - 23 apr 14 kl. 06:47

Just nu: Intensiv dag på börsen

Flera av Stockholmsbörsens tungviktare – bland dem Ericsson och Telia Sonera - kommer i dag med sina senaste rapporter..

Opinionen.se - 26 jun 14 kl. 09:48

JUST NU: Aktien stoppas på Stockholmsbörsen


Saab-aktien handelsstoppas efter uppgifter om att ett köp av tyska Thyssen Krupp bara är "dagar bort"..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 14 kl. 08:16

Just nu: Intensiv dag på börsen

Här kan du följa med i den ekonomiska nyhetsutvecklingen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 12 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.