Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 August, 05:14

Dagens PS - 27 nov 17 kl. 09:16

JUST NU: Så går det på börsen i dagSurt i morgonhandeln för två aktier. Gruvbolaget Lundin Mining faller 2,6 procent i börsstarten. Även biometribolaget Fingerprint Cards är en av dagens förlorare. Aktien är i skrivande stund ned med 1,7 procent. Stockholmsbörsen öppnar som väntat ned på måndagsmorgonen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Lundin Mining, Fingerprint Cards, OXMSPI, OMXS30, DiTV, Börsmorgon, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , , gårdet på , börseni , dag
Dagens PS - 21 dec 17 kl. 09:23

JUST NU: Bussbolag rivstartar på börsen

Aktien är upp 6,4 procent på pangrapport. Det är bussbolaget Nobina som överträffar förväntan med sin rapport, vilket ger aktien eld i baken på Stockholmsbörsen. Kursen är alltså upp med 6,4 procent i den inledande handeln.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 11:25

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 05 dec 17 kl. 09:24

JUST NU: Sur öppning på Stockholmsbörsen

Breda OMXSPI dalar 0,1 procent medan OMXS30 sjunker 0,2 procent. Det här rapporterar DiTV:s Börsmorgon. I USA avslutade börserna måndagen på rekordnivåer för Dow Jones industriindex.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 11:25

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

DI - 19 dec 13 kl. 09:04

Just nu: Saab rusar på börsen

Krigsmaterieltillverkaren Saab rusar på Stockholmsbörsen efter gårdagens besked att Brasilien köper 36 Gripen-plan..

SvD - 19 dec 13 kl. 09:00

Just nu: Saab rusar på börsen efter Jas-affär

Aktien lyfte kraftigt direkt när Stockholmsbörsen öppnade..

E24 - 15 jun 16 kl. 09:07

Just nu: Academedia rusar på börsen

Utbildningskoncernen Academedia rusar på börsen under den första handelsdagen. Aktien står i 55 kronor jämfört med introduktionskursen på 40 kronor, en uppgång på 37,5 procent..

Corren - 23 apr 14 kl. 06:47

Just nu: Intensiv dag på börsen

Flera av Stockholmsbörsens tungviktare – bland dem Ericsson och Telia Sonera - kommer i dag med sina senaste rapporter..

Opinionen.se - 26 jun 14 kl. 09:48

JUST NU: Aktien stoppas på Stockholmsbörsen


Saab-aktien handelsstoppas efter uppgifter om att ett köp av tyska Thyssen Krupp bara är "dagar bort"..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 14 kl. 08:16

Just nu: Intensiv dag på börsen

Här kan du följa med i den ekonomiska nyhetsutvecklingen..

VA - 18 jan 18 kl. 15:55

Svenskens Uber-utmanare tog just ett kliv närmare börsen

Magnus Olssons miljardbolag Careem för samtal med banker om börsnotering. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - I förrgår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - I förrgår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - I förrgår: 11:45

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - I förrgår: 09:49

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - I förrgår: 10:18

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - I förrgår: 10:02

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - I förrgår: 09:01

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - I förrgår: 08:47

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.