DI > Ekonomi

Monday, 18 December, 02:19

DI - 26 nov 17 kl. 20:57

Googles plan: Kreativa maskiner som kan göra musikKan maskiner bli kreativa? Google undersöker det i projektet Magenta. ”Målet är att få se och höra någon göra något helt nytt med musik eller fullständigt annorlunda konst”, säger forskningschefen Douglas Eck..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Magenta, Douglas Eck

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Googles, plan, Kreativa, maskinersom kan , göra, musik
Mobil - 18 feb 14 kl. 10:37

Googles plan för att undvika fragmentering

Gamla Androidversioner är ett gissel, men det verkar som om Google har en plan för att åtgärda det hela..

IDG - 20 aug 14 kl. 10:00

Enklare klusterhantering i Googles moln

Nu blir det lättare att styra kluster med virtuella maskiner i Googles moln. Tacka Mesos för det..

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 10:01

Swish i en display-banner med Plan International

För att locka fler att skänka pengar till Plan International har Bizkit Havas tagit fram en Swish-banner. När surfaren interagerar med bannern så öppnas Swish direkt. Med andra ord är flera steg borttagna vilket gör öka konverteringen.

SvD - 19 dec 15 kl. 15:00

”Vi blir roligare, sexigare och mer kreativa”

Inom 30 år är maskiner intelligentare än människor och har tagit makten över samhällsutvecklingen. Det menar den berömde framtidsforskaren Ray Kurzweil – som ändå ser ofantligt ljust på framtiden..

Nyteknik - 18 dec 12 kl. 13:15

Futurist blir Googles ingenjörschef

Den kontroversielle futuristen, entreprenören och författaren Ray Kurzweil blev i måndags ingenjörschef på Google. Hans fokus blir lärande maskiner..

Kristianstadsbladet - 22 apr 13 kl. 18:00

"Ni är de mest kreativa i världen"

Foto: Annica Jönsson
Teo Härén tittar på eleverna i Kristianstad och förklarar att de är världens mest kreativa ungdomar. För de bor i världens mest kreativa land, och är i den mest kreativa åldern. Det sista vill han ändra på.

DN - 28 feb 17 kl. 10:59

Nätets hatkommentarer ska stoppas av maskiner

Kampen för god ton i nätets kommentarsfält är närmare en lösning – tack vare maskininlärning. Googles moderbolag, Alphabet, presenterar ett nytt verktyg för att identifiera och flagga ”giftiga” kommentarer..

Nyteknik - 10 maj 17 kl. 06:01

Ai ska locka bolagen till Googles tjänster

Maskiner som hittar våra dokument och bokar våra möten. Så ska Google göra livet enklare för sina företagskunder..

YLE - 21 okt 14 kl. 15:22

Samarbete på flera plan vid Technobothnia i Vasa

Tekniklaboratoriet Technobothnia på Brändö i Vasa förser Vasaregionens energikluster med arbetstagare. Bakom står Vasa yrkeshögskola, Vasa universitet och yrkeshögskolan Novia. Är alla teknikstuderande från de tre utbildningsenheterna på plats samtidigt i Technobothnia blir det trångt, det rör sig om cirka 3 000 studerande.

Magazin24 - 11 nov 11 kl. 08:04

Stora maskiner i Surahammar

I Västsura utanför Surahammar ligger ett företag med eget hotell på området. Där finns det svenska huvudkontoret för skogsmaskinsföretaget Ponsse. Ponsse AB ligger verkligen på rätt plats, mitt ute i skogen utanför Surahammar.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Danska åkeriförbundet vill ha stopp för statligt stöd till Postnord

Tålamodet för krisdrabbade Postnord Danmark tryter för det danska åkeriförbundet DTL. Nu har DTL vänt sig till EU-kommissionen för att ifrågasätta varför bolaget ska få statligt stöd från Danmark och Sverige, skriver Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Ny vd för Engelska Skolan

Annette Brodin Rampe har utsetts till ny vd för Internationella Engelska Skolan. Hon efterträder Fredrik Åkerman som varit tillförordnad vd och koncernchef sedan i augusti i år, enligt ett pressmeddelande sent på söndagskvällen..

DI - 4 timmar sedan

Saudisk kronprins köpte franskt slott för 2,5 miljarder

Den saudiska kronprinsen Mohammad bin Salman har avslöjats som ägare till ett franskt slott som beskrivs som världens mest exklusiva hem, skriver The New York Times..

DI - 5 timmar sedan

Han byggde mångmiljonindustri på kroppkakor

FÄRJESTADEN. Yrkesfiskaren, åkeriägaren och billackeraren Gillis Dahlström bytte spår och byggde en mångmiljonindustri med kroppkakan i centrum. Nu väntar ännu en storinvestering – med nya planer för den öländska delikatessen..

DI - 5 timmar sedan

Myndighet pekar ut hot inför svenska valet

Nästa år är det val i Sverige och det finns en oro för att främmande makter kan försöka påverka valet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har granskat vilka områden som kan vara mest sårbara, skriver Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skatt

Nu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..

DI - 6 timmar sedan

Allra planerar att stämma Deloitte på miljardbelopp

Skandalbolaget Allra planerar att stämma sin tidigare revisionsbyrå Deloitte på minst 1,9 miljarder kronor. Det framgår av ett brev som Di har tagit del av..

DI - 6 timmar sedan

Brittisk diplomat mördad i Libanon

En brittisk diplomat som arbetade för Storbritanniens ambassad i Beirut har hittats mördad, bekräftar libanesisk polis. Mordet ska inte vara politiskt motiverat, enligt myndighetskälla..

DI - 7 timmar sedan

Friidrottaren hoppar på retrotrend

Efter 20 år i friidrotten återvände längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz till sin hemstad Borås. I textilhuvudstaden har han startat sitt eget sportmärke med retrokläder..

DI - 7 timmar sedan

USA tipsade Ryssland om terrorattack

Rysslands president Vladimir Putin har ringt USA:s president Donald Trump för att tacka honom för information som gjort det möjligt att förhindra en terrorattack i Ryssland, enligt Nyhetsbyrån Interfax som refererar till källor från Kreml..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.