DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 03:11

DI - 26 nov 17 kl. 20:57

Googles plan: Kreativa maskiner som kan göra musikKan maskiner bli kreativa? Google undersöker det i projektet Magenta. ”Målet är att få se och höra någon göra något helt nytt med musik eller fullständigt annorlunda konst”, säger forskningschefen Douglas Eck..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Magenta, Douglas Eck

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Googles, plan, Kreativa, maskinersom kan , göra, musik
Mobil - 18 feb 14 kl. 10:37

Googles plan för att undvika fragmentering

Gamla Androidversioner är ett gissel, men det verkar som om Google har en plan för att åtgärda det hela..

IDG - 20 aug 14 kl. 10:00

Enklare klusterhantering i Googles moln

Nu blir det lättare att styra kluster med virtuella maskiner i Googles moln. Tacka Mesos för det..

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 10:01

Swish i en display-banner med Plan International

För att locka fler att skänka pengar till Plan International har Bizkit Havas tagit fram en Swish-banner. När surfaren interagerar med bannern så öppnas Swish direkt. Med andra ord är flera steg borttagna vilket gör öka konverteringen.

SvD - 19 dec 15 kl. 15:00

”Vi blir roligare, sexigare och mer kreativa”

Inom 30 år är maskiner intelligentare än människor och har tagit makten över samhällsutvecklingen. Det menar den berömde framtidsforskaren Ray Kurzweil – som ändå ser ofantligt ljust på framtiden..

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 17:09

Sveriges Annonsörer om Googles åtgärder för säkrare annonsmiljöer

För drygt ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med olämpligt innehåll på Google och Youtube. Nyligen träffade Sveriges Annonsörer representanter för Google för att se vad de vidtagit och vidtar för åtgärder i frågan. Samtalet kretsade framförallt kring vilka insatser Google tagit sedan det för snart ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med hatvideos på plattformen Youtube, samt vilka åtgärder man nu tar då medias granskning visat att annonsörer även synts i kontexter med olämpligt innehåll på Google.

Nyteknik - 18 dec 12 kl. 13:15

Futurist blir Googles ingenjörschef

Den kontroversielle futuristen, entreprenören och författaren Ray Kurzweil blev i måndags ingenjörschef på Google. Hans fokus blir lärande maskiner..

Kristianstadsbladet - 22 apr 13 kl. 18:00

"Ni är de mest kreativa i världen"

Foto: Annica Jönsson
Teo Härén tittar på eleverna i Kristianstad och förklarar att de är världens mest kreativa ungdomar. För de bor i världens mest kreativa land, och är i den mest kreativa åldern. Det sista vill han ändra på.

DN - 28 feb 17 kl. 10:59

Nätets hatkommentarer ska stoppas av maskiner

Kampen för god ton i nätets kommentarsfält är närmare en lösning – tack vare maskininlärning. Googles moderbolag, Alphabet, presenterar ett nytt verktyg för att identifiera och flagga ”giftiga” kommentarer..

Nyteknik - 10 maj 17 kl. 06:01

Ai ska locka bolagen till Googles tjänster

Maskiner som hittar våra dokument och bokar våra möten. Så ska Google göra livet enklare för sina företagskunder..

YLE - 21 okt 14 kl. 15:22

Samarbete på flera plan vid Technobothnia i Vasa

Tekniklaboratoriet Technobothnia på Brändö i Vasa förser Vasaregionens energikluster med arbetstagare. Bakom står Vasa yrkeshögskola, Vasa universitet och yrkeshögskolan Novia. Är alla teknikstuderande från de tre utbildningsenheterna på plats samtidigt i Technobothnia blir det trångt, det rör sig om cirka 3 000 studerande.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Globaliseringen blev lyftet för livsverket

Gösta Karlsson grundade Elme Spreader för 45 år sedan och ser fortfarande inget som helst skäl att släppa in riskkapitalister eller börsnotera livsverket:  ”Om vi inte har haft någon kompanjon hittills, varför skulle vi ha en nu?”..

DI - 4 timmar sedan

Ebay och Alcoa rasade på svag börs

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen. "Jag är inte glad att Fed höjer lånekostnader och potentiellt bromsar in ekonomin", sade Donald Trump under intervjun..

DI - 4 timmar sedan

Millicom levererade på förväntningarna

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 551 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018. Det framgår av bolagets delårsrapport. .

DI - 5 timmar sedan

Mikael Vilenius: Framgången fortsätter för Epirocs Eriksgata

Epiroc fortsatte sin Eriksgata på börsen efter avknoppningen från Atlas Copco med en stark rapport. Ingen borde ha blivit förvånad..

DI - 5 timmar sedan

Donald Trump besviken på Feds räntehöjningar

Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen.  .

DI - 5 timmar sedan

Första cannabisintroduktionen på New York-börsen premiärrusar

På torsdagen inleds handel av Tilray, det första marijuanaföretaget som handlas på amerikanska marknaden. Teckningskursen låg på 17 dollar men efter några timmars handel handlades aktien 30 procent högre. .

DI - 6 timmar sedan

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg risk

Kombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .

DI - 6 timmar sedan

Comcast lägger ner jakten på Fox – priset för högt enligt Bloomberg

Comcast är inte längre intresserade av att förvärva underhållningsverksamheten inom Rupert Murdochs 21st Century Fox. I stället kommer Comcast nu lägga fokus på att vinna budstriden i jakten på brittiska Sky. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

MSB: Blir värre innan det blir bättre

Räddningstjänsterna tvingas prioritera bland skogsbränderna och läget är mycket ansträngt, enligt MSB som sammanfattar läget med att "det blir värre innan det blir bättre". Just nu rasar ett 50-tal terrängbränder i landet..

DI - 7 timmar sedan

Hundratals miljoner brinner upp i skogen

Skog för 600 miljoner kronor har hittills brunnit upp. För privata skogsägare som drabbas väntar ekonomiska förluster och tid med ovisshet. ”Det finns en oro hos alla skogsägare”, säger Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skog..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.