LV > Nyheter

Thursday, 14 December, 23:43

Liknande nyheter

Taggar: Röstningen, Luciainne på , slutveckan
YLE - 22 okt 14 kl. 14:19

En av dem är Finlands lucia

Idag presenterades de tio luciakandidaterna för pressen. Det var nervöst för flickorna, för få av dem hade tidigare gett intervjuer för att inte tala om att sjunga a cappella inför en tv-kamera. Men alla tio klarade det med glans.

YLE - 13 dec 14 kl. 07:00

Finlands lucia 1952: Lucia ska vara allvar

Den 13 december 1952 tågade en leende, vitklädd ung kvinna iförd ljuskrona ned för trapporna vid Helsingfors domkyrka. Det hade slaskat, och i lucias långa päls och med en havrekärve i famnen fick Kerstin Hindström, då Klingberg, passa sina steg noga för att inte halka i strålkastarljuset på vägen till sin kortege. - Det kommer jag ofta ihåg när jag passerar över Domkyrkans torg och ser hur ojämna och snöiga trappstegen är.

Hela Gotland - 27 nov 17 kl. 09:39

Nytt sabotage mot lucia – röstningen skrotas helt

Efter upprepade sabotage mot omröstningen till Gotlands Lucia kommer hela röstningen att skrotas..

YLE - 28 nov 13 kl. 10:19

Elin Andersson är Finlands lucia 2013

På torsdag blev det klart att Elin Andersson från Ekenäs är Finlands lucia 2013. Omröstningen var mycket jämn. Ekenäsflickan Elin Andersson, 18 år, har luciagenen i släkten, hennes syster Frida var Finlands lucia 2007.

BT - 07 nov 12 kl. 07:27

Borde lotten avgöra lucia? - så utses lussetågen i Sjuhärad

Lussearrangörerna i Ulricehamn låter slumpen avgöra även årets Lucia. Men i övriga Sjuhärad håller man på traditionerna och avfärdar tanken om skönhetstävlan.
Fin tradition eller fånig popularitetstävling?

SmålandsPosten - 03 dec 13 kl. 06:17

Sanne blir Växjös lucia

Sanne Tegvall blir Växjö lucia 2013. I går kväll fick hon beskedet i hemmet på Högstorp när representanter för luciakommittén och medarrangerande Cancerstiftelsen dök upp för att överlämna ljusdrottningens krona och bjuda på tårta. – Jag hade inte väntat detta, men det känns jättebra.

Alingsås tidning - 21 sep 17 kl. 06:00

Nytt modernt upplägg för lucia

I fjol ställdes Vårgårda Lucia in, till stor besvikelse för många. Men nu tas nya tag med ett helt nytt upplägg.
– Det är ett bra läge att modernisera hela luciaförfarandet, säger Hampus Haga, kultur- och fritidschef i Vårgårda kommun.

Hela Gotland - 13 nov 13 kl. 14:33

Vem blir årets Lucia på Gotland?

Här är kandidaterna till Gotlands Lucia 2013. Omröstningen hittar du längre ner. För att göra det lite mer spännande är resultatet hemligt tills omröstningen avslutas..

Dalarnas tidningar - 10 dec 14 kl. 16:53

Amanda blev årets lucia

Luciaomröstningen arrangerades som vanligt av Lions Club Ludvika och av de som anmälde intresse för att bli årets lucia i Ludvika valdes sju ut till omröstningen..

LV - 26 nov 16 kl. 15:00

Rösta på Kindas Lucia senast på torsdag

Röstningen på Kindabygdens 69:e Lucia går nu in i slutspurten. Röstningen pågår till och med nu på torsdag den 1 december och den 7 december avslöjas vem som blir årets ljusdrottning..

Fler nyheter från LV

LV - 1 timme sedan

Svängigt värre när VSGF vann

Efter mycket om och men vann till slut Virserum hemmatchen mot Ronneby med 7-5. VSGF tappade bland annat en tvåmålsledning till underläge, men laget lyckades vända på steken och gå segrande ur kampen..

LV - 6 timmar sedan

Runesson testar med IKO

VH-backen Petter Runesson har gjort en bra säsong. Det resulterar nu i att han får chansen att prova på spel med IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan..

LV - 6 timmar sedan

Skol-IF får fart på de unga

Skolidrottsförbundet och dess föreningar är en viktig aktör för att få barn och ungdomar att röra sig mer. - Förbundet har anställt fem föreningsutvecklare i landet som ska stötta föreningarna, upplyser Anna Aldenmark, en av de fem och med Östergötland som arbetsfält..

LV - 6 timmar sedan

IFK Tuna förstärker

IFK Tuna har i dagarna gjort klart med två nyförvärv. Det är Jonatan Carlsson och Felix Grönqvist som ansluter från Djursdala SK..

LV - 8 timmar sedan

"Glad att salongen lever vidare"

Sedan våren förra året har Lena Emilsson försökt få någon att ta över hennes frisörsalong "Ögonfröjd". Nu har hon lyckats. Om drygt en månad tar Malin Jonsson och Marietta Fresell som driver Brännpunkt och Haircrew i Linköping över Lenas salong och döper dessutom om den salongen till Hårverket..

LV - 9 timmar sedan

svårslcäkt villabrand i dag

Ett 25-tal brandmän kämpar sen 10.30-tiden i dag mot en svårsläckt villabrand i Jönköpings län..

LV - 9 timmar sedan

Stengård fick kyrkbänkarna att gunga

I tisdags kväll gav saxofonisten Johan Stengård en konsert i en fullsatt Sankt Petri Kyrka i Västervik. Han inledde med att spela en ABBA-låt, I have a dream..

LV - 11 timmar sedan

Högt matsvinn på skolorna

Matsvinnet på skolorna har minskat. Men inte tillräckligt, tycker barn- och utbildningsnämnden..

LV - 11 timmar sedan

Ytterligare ett inbrott i källare

Det tycks vara någon som tänker sig ut på resa och filma sitt äventyr som ligger bakom set senaste källarinbrottet i Vimmerby..

LV - 22 timmar sedan

JUST NU. Lastbil backade ner i vattnet

I torsdagsmorse kanade en lastbil och en grävmaskin ner i Gamlebyviken. Det var Skanska när Skanska som håller på med att fylla ut viken för att göra ett soldäck som olyckan inträffade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.