Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 October, 01:41

Expressen - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad vinner Stora JournalistprisetGenom sin dagbok har hon tagit läsarna till fronten i kampen mot IS i Irak och Syrien.För sin moderna krigsjournalistik belönas nu Expressens Magda Gad med Stora Journalistpriset.– Det är ett privilegium att kunna göra dessa resor, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gad, Stora Journalistpriset, IS, Irak, Syrien, Expressens Magda Gad

Dela artikeln

5753 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magda, Gad, vinnerStora , Journalistpriset
Expressen - 07 nov 17 kl. 12:32

Magda Gad nomineras till Stora Journalistpriset 2017

Vid lunchtid i dag presenteras årets nomineringar till Stora Journalistpriset.Expressens Magda Gad nomineras i kategorin Årets Förnyare med nomineringen: – För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog..

DalaDemokraten - 07 nov 17 kl. 13:57

Magda Gad från Falun nominerad till Stora journalistpriset

En av tre som kan tilldelas Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare är krigskorrespondenten Magda Gad. Juryn motiverar nomineringen bland annat med att hon "utan filter tar med sin breda publik till fronten"..

Dalarnas tidningar - 07 nov 17 kl. 13:57

Magda Gad från Falun nominerad till Stora journalistpriset

En av tre som kan tilldelas Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare är krigskorrespondenten Magda Gad. Juryn motiverar nomineringen bland annat med att hon "utan filter tar med sin breda publik till fronten"..

Expressen - 23 nov 17 kl. 06:40

I kväll kan Magda Gad vinna Stora journalistpriset

Ikväll delas Stora Journalistpriset ut.Expressens medarbetare Magda Gad är nominerad i kategorin årets förnyare."För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog", lyder juryns motivering.

Dalarnas tidningar - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad från Falun får Stora journalistpriset

Falubördiga journalisten Magda Gad blev under torsdagskvällen tilldelad Stora journalistpriset..

DalaDemokraten - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad från Falun får Stora journalistpriset

Falubördiga journalisten Magda Gad blev under torsdagskvällen tilldelad Stora journalistpriset..

DalaDemokraten - 24 nov 17 kl. 10:01

Falubördiga Magda Gad får Stora journalistpriset:"Jag behöver inga priser"

Utrikeskorrespondenten Magda Gad som är uppväxt i Falun blev årets mottagare av Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare. ”För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten” är motiveringen..

Expressen - 23 nov 16 kl. 03:07

I kväll kan Magda Gad ta hem prestigepriset

I kväll kan Expressens Magda Gad, 41, vinna Stora journalistpriset. Gad är nominerad i prestigeklassen "Årets röst". Att vinna priset är viktigt av en orsak säger hon: – Att fler nås av min rapportering och att fler liv räddas på några av jordens mörkaste och mest bortglömda platser..

DalaDemokraten - 01 nov 16 kl. 14:54

Bägge är från Falun: Magda Gad och Anna Gullberg nominerade som Årets röst

Magda Gad, utrikesreporter med rötterna i Falun och Övertänger, är nominerad till Stora Journalistpriset som Årets röst.
– Jag tror och vet att journalistik kan förändra. Det är det som driver mig att fortsätta, säger hon..

DalaDemokraten - 07 nov 17 kl. 16:01

Journalisten Magda Gad kan bli "årets förnyare"

I slutet av november delas årets upplaga av Stora Journalistpriset ut och i en av kategorierna kan dalajournalisten Magda Gad koras..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Planeten Mars kan ha tillräckligt med syre för liv

Salthaltigt vatten under Mars yta kan innehålla precis tillräckligt mycket syre för att upprätthålla liv på planeten.– Det här revolutionerar fullständigt vår förståelse för potentiellt liv på Mars, säger Vlada Stamenkovic, teoretisk fysiker i Kalifornien, till nyhetsbyrån AFP..

Expressen - 1 timme sedan

Grönt hopp för Amazonas regnskogar

Förra året förstördes mer av sydöstra Perus regnskogar än någonsin tidigare. Nu har forskare hittat en trädart som kanske kan växa bland det ödelagda landskapet. – Det är en början, säger Ceasar Ascorra, forskare på Amazonas center för miljöforskning och hållbarhet, till The Guardian.

Expressen - 1 timme sedan

Larm om skottlossning i villaområde i norra Stockholm

Polisen larmades på måndagskvällen till Bromsten i norra Stockholm då boende hört skottlossning..

Expressen - 1 timme sedan

Nya satellitbilder visar rysk militär upprustning – 30 mil från Sverige

Ryssland uppgraderar sin förvaring av vapensystem i Kaliningrad, visar nya satellitbilder publicerade av CNN.Den ryska enklaven är belägen mellan de två Natoländerna Litauen och Polen – bara 30 mil från den svenska kusten.– De här bilderna visar att man har en faktisk förmåga, min tolkning är att det kommer finnas kärnvapen i Kaliningrad, säger Peter Mattsson, rysslandsexpert vid Försvarshögskolan..

Expressen - 3 timmar sedan

Kvinna tog in pepparsprej på tingsrätten – greps

En 33-årig kvinna var på väg in i Malmö tingsrätt när vakter upptäckte att hon hade pepparsprej med sig.Då de ingrep – attackerade kvinnan vakterna med slag och sparkar.– Det är alltid tråkigt när ordningsvakterna möts av våld.

Expressen - 3 timmar sedan

Annie Lööf har högst förtroende av partiledarna

Annie Lööf har, trots en minskning från september, fortfarande högst förtroende av partiledarna.Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av TV4 Nyheterna.På Instagram tackar C-ledaren för stödet – men oroar sig samtidigt över situationen i riksdagen:”Mycket komplicerat läge efter en valrörelse där helt olika värderingar stått emot varann”, skriver Annie Lööf..

Expressen - 4 timmar sedan

Plastbestick, tops och sugrör – nu väntas fler engångsföremål förbjudas

Nu ska skräpet bort. På onsdag röstar Europaparlamentet om förbudet på tio engångsartiklar av plast. – Plast är ett av de stora miljöproblemen som vi måste ta tag i nu.

Expressen - 4 timmar sedan

Moderaternas nya press på Lööf och Björklund

Moderaterna och Kristdemokraterna diskuterar att lägga fram en gemensam budget i riksdagen, enligt Dagens industri.Med stöd av Sverigedemokraterna skulle de fälla en rödgrön budget – om inte Centern och Liberalerna röstar med Stefan Löfven.Det ökar pressen på Jan Björklund och Annie Lööf att välja sida..

Expressen - 4 timmar sedan

Älgen Sune dog efter en månad på rymmen

Skadan var för svår.Älgen Sune som rymde från Skullaryds älgpark är död.– Han somnade in av sig själv, säger ägaren Erik Öster..

Expressen - 4 timmar sedan

Polisen larmades om höga smällar

Polisen i Helsingborg larmades på måndagskvällen om att det hade hörts höga smällar från Elineberg i Helsingborg.Enligt polisen har några spår av skottlossning inte hittats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.