Expressen > Nyheter

Thursday, 14 December, 23:27

Expressen - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad vinner Stora JournalistprisetGenom sin dagbok har hon tagit läsarna till fronten i kampen mot IS i Irak och Syrien.För sin moderna krigsjournalistik belönas nu Expressens Magda Gad med Stora Journalistpriset.– Det är ett privilegium att kunna göra dessa resor, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gad, Stora Journalistpriset, IS, Irak, Syrien, Expressens Magda Gad

Dela artikeln

5712 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magda, Gad, vinnerStora , Journalistpriset
Expressen - 07 nov 17 kl. 12:32

Magda Gad nomineras till Stora Journalistpriset 2017

Vid lunchtid i dag presenteras årets nomineringar till Stora Journalistpriset.Expressens Magda Gad nomineras i kategorin Årets Förnyare med nomineringen: – För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog..

DalaDemokraten - 07 nov 17 kl. 13:57

Magda Gad från Falun nominerad till Stora journalistpriset

En av tre som kan tilldelas Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare är krigskorrespondenten Magda Gad. Juryn motiverar nomineringen bland annat med att hon "utan filter tar med sin breda publik till fronten"..

Dalarnas tidningar - 07 nov 17 kl. 13:57

Magda Gad från Falun nominerad till Stora journalistpriset

En av tre som kan tilldelas Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare är krigskorrespondenten Magda Gad. Juryn motiverar nomineringen bland annat med att hon "utan filter tar med sin breda publik till fronten"..

Expressen - 23 nov 17 kl. 06:40

I kväll kan Magda Gad vinna Stora journalistpriset

Ikväll delas Stora Journalistpriset ut.Expressens medarbetare Magda Gad är nominerad i kategorin årets förnyare."För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog", lyder juryns motivering.

Dalarnas tidningar - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad från Falun får Stora journalistpriset

Falubördiga journalisten Magda Gad blev under torsdagskvällen tilldelad Stora journalistpriset..

DalaDemokraten - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad från Falun får Stora journalistpriset

Falubördiga journalisten Magda Gad blev under torsdagskvällen tilldelad Stora journalistpriset..

DalaDemokraten - 24 nov 17 kl. 10:01

Falubördiga Magda Gad får Stora journalistpriset:"Jag behöver inga priser"

Utrikeskorrespondenten Magda Gad som är uppväxt i Falun blev årets mottagare av Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare. ”För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten” är motiveringen..

Expressen - 23 nov 16 kl. 03:07

I kväll kan Magda Gad ta hem prestigepriset

I kväll kan Expressens Magda Gad, 41, vinna Stora journalistpriset. Gad är nominerad i prestigeklassen "Årets röst". Att vinna priset är viktigt av en orsak säger hon: – Att fler nås av min rapportering och att fler liv räddas på några av jordens mörkaste och mest bortglömda platser..

DalaDemokraten - 01 nov 16 kl. 14:54

Bägge är från Falun: Magda Gad och Anna Gullberg nominerade som Årets röst

Magda Gad, utrikesreporter med rötterna i Falun och Övertänger, är nominerad till Stora Journalistpriset som Årets röst.
– Jag tror och vet att journalistik kan förändra. Det är det som driver mig att fortsätta, säger hon..

DalaDemokraten - 07 nov 17 kl. 16:01

Journalisten Magda Gad kan bli "årets förnyare"

I slutet av november delas årets upplaga av Stora Journalistpriset ut och i en av kategorierna kan dalajournalisten Magda Gad koras..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Hemlös man "hittade" tre miljoner – på flygplatsen

En man, som misstänkts vara hemlös, närmast snubblade över två väskor med tre miljoner kronor på flygplatsen i Paris – och gick helt sonika från platsen med sitt fynd. Nu eftersöks han av den franska polisen, skriver BBC. – Det här är verkligen tursamt.

Expressen - 45 minuter sedan

Hård kritik mot svensk grisslakt – efter rapport

Svensk grishållning kritiseras efter starka bilder i SVT:s "Rapport".Filmerna visar hur grisar blir gasade inför slakt och är tagna från SLU:s nya forskningsrapport.– Koldioxiden triggar ångestcentrum i hjärnan.

Expressen - 1 timme sedan

Larm om explosion i pizzeria

Strax före 22.30 på torsdagskvällen kom ett larm om en explosion inne i en pizzeria i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis skickades till platsen.

Expressen - 1 timme sedan

En person död efter knivskärning i Nederländerna

En person har dödats efter en knivskärning i Maastricht i Nederländerna, enligt nederländska nyhetsbyrån ANP.Flera personer ska ha skadats..

Expressen - 1 timme sedan

En avliden i allvarlig trafikolycka

En person har avlidit efter en allvarlig trafikolycka söder om Örebro.Enligt vittnen körde bilen i hög fart innan olyckan.– En ensam förare är konstaterad avliden, säger Mats Öhman vid Örebropolisen..

Expressen - 1 timme sedan

Politikernas aktion – mot sextrakasserier

Vittnesmål efter vittnesmål från politiker lästes upp i Bankhallen i riksdagen. – Det är så viktigt att de här berättelserna kommer fram i ljuset, säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin, en av uppläsarna, till TT..

Expressen - 1 timme sedan

Mahmoud, 17, höggs till döds på skolan

Han tyckte om att spela fotboll och hade alltid ett leende på läpparna.Nu sörjer vännerna Mahmoud Alizade, 17, som knivhöggs till döds i kaféet på sin gymnasieskola.– Vi läste engelska och musik tillsammans, han skrattade alltid och var jättesnäll, säger klasskamraten Mohammed Javad..

Expressen - 1 timme sedan

Man och kvinna grovt misshandlade – en var medvetslös

En kvinna och man fördes på torsdagseftermiddagen till sjukhus efter att ha blivit grovt misshandlade.Enligt polisen var båda två "rejält misshandlade".Kvinnan som är i 30-årsåldern ska ha varit medvetslös när hon hittades..

Expressen - 2 timmar sedan

Slog barnen i flera år med skohorn och bälten

En 40-årig man i Södertälje har dömts för att under flera år ha misshandlat tre av sina barn. Han ska bland annat ha misshandlat dem med skohorn, tofflor och bälten, skriver SVT Nyheter Södertälje..

Expressen - 2 timmar sedan

Sahlins plan: Skriva bok om skandalerna

Mona Sahlin skriver på en bok och planerar att berätta om skandalerna med livvakten, falska intyg och lyxhuset som tvingade henne att avgå som regeringens nationella samordnare.Bokförläggare Albert ”Abbe” Bonnier bekräftar för för Expressen:– Mona och jag har kontakt och för diskussioner, säger han.– Hon verkar ha blivit lurad av en polis, säger polisprofessor Leif GW Persson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.