Expressen > Nyheter

Friday, 20 July, 02:48

Expressen - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad vinner Stora JournalistprisetGenom sin dagbok har hon tagit läsarna till fronten i kampen mot IS i Irak och Syrien.För sin moderna krigsjournalistik belönas nu Expressens Magda Gad med Stora Journalistpriset.– Det är ett privilegium att kunna göra dessa resor, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gad, Stora Journalistpriset, IS, Irak, Syrien, Expressens Magda Gad

Dela artikeln

5753 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magda, Gad, vinnerStora , Journalistpriset
Expressen - 07 nov 17 kl. 12:32

Magda Gad nomineras till Stora Journalistpriset 2017

Vid lunchtid i dag presenteras årets nomineringar till Stora Journalistpriset.Expressens Magda Gad nomineras i kategorin Årets Förnyare med nomineringen: – För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog..

DalaDemokraten - 07 nov 17 kl. 13:57

Magda Gad från Falun nominerad till Stora journalistpriset

En av tre som kan tilldelas Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare är krigskorrespondenten Magda Gad. Juryn motiverar nomineringen bland annat med att hon "utan filter tar med sin breda publik till fronten"..

Dalarnas tidningar - 07 nov 17 kl. 13:57

Magda Gad från Falun nominerad till Stora journalistpriset

En av tre som kan tilldelas Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare är krigskorrespondenten Magda Gad. Juryn motiverar nomineringen bland annat med att hon "utan filter tar med sin breda publik till fronten"..

Expressen - 23 nov 17 kl. 06:40

I kväll kan Magda Gad vinna Stora journalistpriset

Ikväll delas Stora Journalistpriset ut.Expressens medarbetare Magda Gad är nominerad i kategorin årets förnyare."För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog", lyder juryns motivering.

Dalarnas tidningar - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad från Falun får Stora journalistpriset

Falubördiga journalisten Magda Gad blev under torsdagskvällen tilldelad Stora journalistpriset..

DalaDemokraten - 23 nov 17 kl. 18:34

Magda Gad från Falun får Stora journalistpriset

Falubördiga journalisten Magda Gad blev under torsdagskvällen tilldelad Stora journalistpriset..

DalaDemokraten - 24 nov 17 kl. 10:01

Falubördiga Magda Gad får Stora journalistpriset:"Jag behöver inga priser"

Utrikeskorrespondenten Magda Gad som är uppväxt i Falun blev årets mottagare av Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare. ”För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten” är motiveringen..

Expressen - 23 nov 16 kl. 03:07

I kväll kan Magda Gad ta hem prestigepriset

I kväll kan Expressens Magda Gad, 41, vinna Stora journalistpriset. Gad är nominerad i prestigeklassen "Årets röst". Att vinna priset är viktigt av en orsak säger hon: – Att fler nås av min rapportering och att fler liv räddas på några av jordens mörkaste och mest bortglömda platser..

DalaDemokraten - 01 nov 16 kl. 14:54

Bägge är från Falun: Magda Gad och Anna Gullberg nominerade som Årets röst

Magda Gad, utrikesreporter med rötterna i Falun och Övertänger, är nominerad till Stora Journalistpriset som Årets röst.
– Jag tror och vet att journalistik kan förändra. Det är det som driver mig att fortsätta, säger hon..

DalaDemokraten - 07 nov 17 kl. 16:01

Journalisten Magda Gad kan bli "årets förnyare"

I slutet av november delas årets upplaga av Stora Journalistpriset ut och i en av kategorierna kan dalajournalisten Magda Gad koras..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Brand i flerfamiljshus – öppna lågor

Det brinner i ett flerfamiljshus i Stockholmsförorten Rinkeby, skriver Aftonbladet.Elden ska ha spridit sig till taket. – Det brinner rejält, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till tidningen.

Expressen - 2 timmar sedan

Greta, 91, bestulen i sitt hem – efter fräcka tricket

Greta Wallin, 91, bestals på guld och 30 000 kronor genom "jag är din nya granne"-tricket. Nu vill hon varna andra från att släppa in okända i bostaden:– Det är förförligt när man blir så här kränkt. Jag var 90 år när jag råkade ut för det här, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Kristoffer, 27, släcker med en brandbil från 1977

Smått och stort. Gammalt och nytt.Alla möjliga fordon är ute i skogarna med personal som kämpar mot lågorna.

Expressen - 2 timmar sedan

Donald Trump försvarar sin dotter Ivanka

Donald Trump tycker att dottern Ivanka blir orättvist bedömd – för att hon heter Trump.Om hon hette Smith i efternamn skulle pressen kalla henne "lysande", säger presidenten..

Expressen - 3 timmar sedan

Larm om bråk med tillhyggen – flera skadade

På torsdagskvällen larmades polisen om ett större bråk med tillhyggen som ska ha skett vid en järnvägstation.När polisen anlände till adressen hade personerna lämnat platsen.– Men senare dök flera personer upp med skador på sjukhuset, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region syd..

Expressen - 4 timmar sedan

KI-rektor misstänks själv för forskningsfusk

Efter att en rad forskare har fällts för forskningsfusk vid Karolinska institutet (KI) i sviterna av Macchiariniskandalen riktas nu misstankar mot rektorn Ole Petter Ottersen själv. Det var KI som utförde granskningen och med rektorn i spetsen som fällde de sju forskarna..

Expressen - 4 timmar sedan

Trump bjuder in Putin till Vita huset

Vladimir Putin bjuds in till Vita huset.Donald Trump har nu gett sin nationella säkerhetsrådgivare i uppdrag att få den ryske presidenten till Washington i höst.Det uppger Vita huset i ett pressmeddelande..

Expressen - 4 timmar sedan

Johans unika bilar blev vandaliserade: "Ledsen"

Johan Perssons två gamla Saab 99 turbo blev vandaliserade i Rosenholm utanför Karlskrona.Bilarna, som är värda hundratusentals kronor, blev totalförstörda.– Jag blir ledsen att man inte kan ha något i fred, säger Johan Persson..

Expressen - 4 timmar sedan

Civila får inte hjälpa till – nekas vid bränderna

Skogsbränderna fortsätter rasa över Sverige och det saknas minst 2500 brandmän i släckningsarbetet.Samtidigt stoppas privatpersoner som vill hjälpa till att släcka skogsbränderna. – Det är oerhört frustrerande – det är helt uppåt väggarna att de inte vill ha hjälp, säger Tomas Kopparmalms..

Expressen - 5 timmar sedan

Misshandel i butik – en man gripen

Under torsdagskvällen inträffade en misshandel i en butik i Strömstad.En misstänkt gärningsman har nu övermannats och gripits av polis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.