Expressen > Nyheter

Friday, 20 July, 03:02

Expressen - 23 nov 17 kl. 09:25

Brandmän sprutar ner mobilfilmare vid olyckaDet är både störande och trafikfarligt att filma vid trafikolyckor, men det hindrar inte bilister från att göra det ändå.Nu har tyska brandmän svarat med att spruta vatten på de förbipasserande bilarnas rutor. Ett agerande som både hyllas och kritiseras..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

3365 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandmän, sprutar, ner, mobilfilmarevid , olycka
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ryska brandmän räddar katt – med en kallduschMer sympatiska brandmän

I klippet syns ryska brandmän spruta ner en katt med en vattenslang. Katten faller tiotals meter, men landar lyckligtvis på fötterna för att i ren förskräckelse sen springa i väg.– Det är totalt främmande för oss att spruta ner en katt med vatten.

BT - 21 maj 18 kl. 17:43

JUST NU: Rök från buss i centrala Borås – brandmän sprutar vatten på fordonet

Det ryker från en buss vid Borås centralstation. .

GöteborgsPosten - 07 maj 17 kl. 06:28

30-tal brandmän slog ner villabrand i Kungsbacka

Natten till söndag kämpade räddningstjänsten mot en villabrand i Kungsbacka. – Det var fullt utbruten brand när vi kom fram, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten..

BT - 06 nov 14 kl. 20:58

Brandmännens nya vrålåk

För något år sedan gick rykten att lägga ned hela stationen. I dag fick räddningstjänsten i Trädet en ny brandbil. En satsning på 3,5 miljoner kronor.

YLE - 10 okt 13 kl. 08:41

Åldrande brandmän - en säkerhetsrisk?

Medelåldern på brandmännen ökar och pensionsåldern för brandmän är i dag den som allmänt gäller inom kommunsektorn, 63-68 år. Pensionsåldern var tidigare 55 år för brandmän. De uppgifter som brandmännen ska utföra har däremot inte blivit mindre krävande och ekvationen är svår att få att gå ihop.

Cornucopia - 09 feb 17 kl. 13:50

Deltidsbrandman: Kommunal körde över Brandmännens riksförbund till förmån för kommunarbetare

Har fått mycket relevanta detaljer kring deltidsbrandmännens försämrade löner. Det handlar om att Kommunal körde över Brandmännens riksförbund för att få ett avtal där specifikt kommunalt anställda skulle gynnas till nackdel mot t ex de som jobbpendlar och tjänstgör i räddningstjänsten utanför ordinarie arbetstid.

En läsare skriver följande till bloggen:
"Läste precis din artikel om deltidsbrandmän och den är fel i beskrivningen.

Nyheter 24 - 09 jul 12 kl. 13:08

Londons brandmän slutar rädda katter


Londons brandkår uppmanar invånarna att sluta larma om katter som fastnat i träd. I Sverige har brandkåren ingen skyldighet att rädda katter. "Skulle sitta massa torra kattskinn i träden om de inte kom ner av sig själva".

UT - 08 nov 13 kl. 21:14

Färre brandmän i Trädet

Färre brandmän i Trädet är en av åtgärderna i det besparingsförslag som politikerna i räddningstjänstförbundets direktion nu har beslutet att gå vidare med. Det var under fredagen som politikerna i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbunds politiska direktion sammanträdde. Man diskuterade olika förslag för att klara det sparkrav på nästan åtta miljoner som finns från ägarkommunerna.

YLE - 28 nov 13 kl. 05:02

Brandmännen i Helsingfors allt äldre

Brandmännen i Helsingfors blir allt äldre. Nästa år ska Helsingfors räddningsverk spara in 30 årsverken genom att inte besätta alla tjänster som blir lediga. Brandmännen går i pension först efter att de fyllt sextio.

BT - 12 jul 12 kl. 14:40

Två brandmän omkom i trafikolycka

Två brandmän har omkommit och flera har skadats i en trafikolycka utanför Söderbärke i Dalarna. Bilen var på väg mot en trafikolycka då den fick möte med ett tungt fordon, tvingades väja och körde i diket. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Brand i flerfamiljshus – öppna lågor

Det brinner i ett flerfamiljshus i Stockholmsförorten Rinkeby, skriver Aftonbladet.Elden ska ha spridit sig till taket. – Det brinner rejält, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till tidningen.

Expressen - 2 timmar sedan

Greta, 91, bestulen i sitt hem – efter fräcka tricket

Greta Wallin, 91, bestals på guld och 30 000 kronor genom "jag är din nya granne"-tricket. Nu vill hon varna andra från att släppa in okända i bostaden:– Det är förförligt när man blir så här kränkt. Jag var 90 år när jag råkade ut för det här, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Kristoffer, 27, släcker med en brandbil från 1977

Smått och stort. Gammalt och nytt.Alla möjliga fordon är ute i skogarna med personal som kämpar mot lågorna.

Expressen - 3 timmar sedan

Donald Trump försvarar sin dotter Ivanka

Donald Trump tycker att dottern Ivanka blir orättvist bedömd – för att hon heter Trump.Om hon hette Smith i efternamn skulle pressen kalla henne "lysande", säger presidenten..

Expressen - 3 timmar sedan

Larm om bråk med tillhyggen – flera skadade

På torsdagskvällen larmades polisen om ett större bråk med tillhyggen som ska ha skett vid en järnvägstation.När polisen anlände till adressen hade personerna lämnat platsen.– Men senare dök flera personer upp med skador på sjukhuset, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region syd..

Expressen - 4 timmar sedan

KI-rektor misstänks själv för forskningsfusk

Efter att en rad forskare har fällts för forskningsfusk vid Karolinska institutet (KI) i sviterna av Macchiariniskandalen riktas nu misstankar mot rektorn Ole Petter Ottersen själv. Det var KI som utförde granskningen och med rektorn i spetsen som fällde de sju forskarna..

Expressen - 4 timmar sedan

Trump bjuder in Putin till Vita huset

Vladimir Putin bjuds in till Vita huset.Donald Trump har nu gett sin nationella säkerhetsrådgivare i uppdrag att få den ryske presidenten till Washington i höst.Det uppger Vita huset i ett pressmeddelande..

Expressen - 4 timmar sedan

Johans unika bilar blev vandaliserade: "Ledsen"

Johan Perssons två gamla Saab 99 turbo blev vandaliserade i Rosenholm utanför Karlskrona.Bilarna, som är värda hundratusentals kronor, blev totalförstörda.– Jag blir ledsen att man inte kan ha något i fred, säger Johan Persson..

Expressen - 4 timmar sedan

Civila får inte hjälpa till – nekas vid bränderna

Skogsbränderna fortsätter rasa över Sverige och det saknas minst 2500 brandmän i släckningsarbetet.Samtidigt stoppas privatpersoner som vill hjälpa till att släcka skogsbränderna. – Det är oerhört frustrerande – det är helt uppåt väggarna att de inte vill ha hjälp, säger Tomas Kopparmalms..

Expressen - 5 timmar sedan

Misshandel i butik – en man gripen

Under torsdagskvällen inträffade en misshandel i en butik i Strömstad.En misstänkt gärningsman har nu övermannats och gripits av polis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.