Expressen > Nyheter

Saturday, 16 December, 23:39

Expressen - 23 nov 17 kl. 09:25

Brandmän sprutar ner mobilfilmare vid olyckaDet är både störande och trafikfarligt att filma vid trafikolyckor, men det hindrar inte bilister från att göra det ändå.Nu har tyska brandmän svarat med att spruta vatten på de förbipasserande bilarnas rutor. Ett agerande som både hyllas och kritiseras..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

3366 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandmän, sprutar, ner, mobilfilmarevid , olycka
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ryska brandmän räddar katt – med en kallduschMer sympatiska brandmän

I klippet syns ryska brandmän spruta ner en katt med en vattenslang. Katten faller tiotals meter, men landar lyckligtvis på fötterna för att i ren förskräckelse sen springa i väg.– Det är totalt främmande för oss att spruta ner en katt med vatten.

GöteborgsPosten - 07 maj 17 kl. 06:28

30-tal brandmän slog ner villabrand i Kungsbacka

Natten till söndag kämpade räddningstjänsten mot en villabrand i Kungsbacka. – Det var fullt utbruten brand när vi kom fram, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten..

BT - 06 nov 14 kl. 20:58

Brandmännens nya vrålåk

För något år sedan gick rykten att lägga ned hela stationen. I dag fick räddningstjänsten i Trädet en ny brandbil. En satsning på 3,5 miljoner kronor.

YLE - 10 okt 13 kl. 08:41

Åldrande brandmän - en säkerhetsrisk?

Medelåldern på brandmännen ökar och pensionsåldern för brandmän är i dag den som allmänt gäller inom kommunsektorn, 63-68 år. Pensionsåldern var tidigare 55 år för brandmän. De uppgifter som brandmännen ska utföra har däremot inte blivit mindre krävande och ekvationen är svår att få att gå ihop.

Cornucopia - 09 feb 17 kl. 13:50

Deltidsbrandman: Kommunal körde över Brandmännens riksförbund till förmån för kommunarbetare

Har fått mycket relevanta detaljer kring deltidsbrandmännens försämrade löner. Det handlar om att Kommunal körde över Brandmännens riksförbund för att få ett avtal där specifikt kommunalt anställda skulle gynnas till nackdel mot t ex de som jobbpendlar och tjänstgör i räddningstjänsten utanför ordinarie arbetstid.

En läsare skriver följande till bloggen:
"Läste precis din artikel om deltidsbrandmän och den är fel i beskrivningen.

Nyheter 24 - 09 jul 12 kl. 13:08

Londons brandmän slutar rädda katter


Londons brandkår uppmanar invånarna att sluta larma om katter som fastnat i träd. I Sverige har brandkåren ingen skyldighet att rädda katter. "Skulle sitta massa torra kattskinn i träden om de inte kom ner av sig själva".

UT - 08 nov 13 kl. 21:14

Färre brandmän i Trädet

Färre brandmän i Trädet är en av åtgärderna i det besparingsförslag som politikerna i räddningstjänstförbundets direktion nu har beslutet att gå vidare med. Det var under fredagen som politikerna i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbunds politiska direktion sammanträdde. Man diskuterade olika förslag för att klara det sparkrav på nästan åtta miljoner som finns från ägarkommunerna.

YLE - 28 nov 13 kl. 05:02

Brandmännen i Helsingfors allt äldre

Brandmännen i Helsingfors blir allt äldre. Nästa år ska Helsingfors räddningsverk spara in 30 årsverken genom att inte besätta alla tjänster som blir lediga. Brandmännen går i pension först efter att de fyllt sextio.

BT - 12 jul 12 kl. 14:40

Två brandmän omkom i trafikolycka

Två brandmän har omkommit och flera har skadats i en trafikolycka utanför Söderbärke i Dalarna. Bilen var på väg mot en trafikolycka då den fick möte med ett tungt fordon, tvingades väja och körde i diket. ?

Skånskan - 10 aug 16 kl. 18:04

Luttrade brandmän mentalt förberedda

Malmö. Det har varit hektiska dygn i ett par veckors tid för Räddningstjänsten i Malmö. Mest nattetid när bilbränderna stundtals har avlöst varandra.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Person hittad skjuten på gatan

En person hittades sent på lördagskvällen skjuten på Eriksfältsgatan i Malmö.Han fördes till sjukhus med ambulans och polisen har spärrat av platsen. det finns ingen uppgift om hans tillstånd..

Expressen - 1 timme sedan

Mia drabbad av kronisk smärta – efter operation

Plastnäten opereras in genom slidan för att förhindra inkontinens och framfall – men flera kvinnor får svåra biverkningar med kraftig smärta och upprepade infektioner. I brittisk press har det kallats en skandal och flera dokumentärer har gjorts om näten som är nästintill omöjliga att operera bort.Mia Engström från Stockholm opererade in sitt nät våren 2015.

Expressen - 1 timme sedan

Volvo-ägaren Geely investerar i Mercedes

2010 köpte kinesiska Geely svenska Volvo från Ford. Och nu kan det vara dags för nästa stora bilinvestering.Enligt China Central Television vill Geely köpa mellan tre och fem procent av aktierna i Daimler.

Expressen - 1 timme sedan

500 platser tomma: "Är djupt oroande"

624 personer erbjuds en utbildningsplats till nästa utbildningsstart.Det innebär ändå att 500 platser står tomma – 500 poliser motsvarar, enligt polisen Peppe Larsson, två medelstora polisstationer.– Allmänheten ska vara orolig, säger han.

Expressen - 1 timme sedan

Körde rätt in i trädgård – och smet

Polisen i Helsingborg söker två yngre par som på lördagskvällen körde rakt in i en villaträdgård med sin bil. Alla fyra sprang från platsen..

Expressen - 1 timme sedan

V vill utesluta två medlemmar

Kvinnan hånades av partikamrater efter att hon polisanmälde tidigare V-ledaren Lars Ohly för sextrakasserier.Nu vill hennes hemdistrikt utesluta två manliga medlemmar på grund av deras agerande enligt.– Jag kan bekräfta att vi har fått in ett ärende.

Expressen - 2 timmar sedan

Statsministerns julklapp – motståndarens bok

Det gäller att hålla koll på motståndarna.När statsminister Stefan Löfven, S, och fru Ulla Löfven gav sig ut i julklappshandeln stod L-toppen Birgitta Ohlssons bok på inköpslistan."Helt rätt!

Expressen - 2 timmar sedan

Bil av vägen – barn finns i fordonet

En bil har kört av vägen under lördagskvällen.Olyckan inträffade när bilen skulle svänga ut på en annan väg.– Man körde av vägen.

Expressen - 3 timmar sedan

Här kan du se stora asteroiden Phaeton

Vi jordlingar har i dagarna haft relativ närkontakt med den mycket aktiva meteorsvärmen Geminiderna – och nu är det med rent matematisk logik därför också dags för den stora asteroiden 3200 Phaethon.Bäst möjlighet att se asteroiden ger vädret i västra Svealand och södra Norrlandskusten..

Expressen - 3 timmar sedan

Hotet mot vit jul är på  väg: ”Varmluftsattack"

Nu grusas hoppet om en vit jul för många.Södra Sverige blir nämligen utan snö när tomten ska göra sitt.– Det kommer en varmluftsattack i mitten av nästa vecka, säger Johan Groth, meterolog på väderinstitutet Storm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.