Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 August, 09:12

Dagens PS - 23 nov 17 kl. 07:22

Facebook-topp dumpar aktier för kvarts miljardEntreprenören Peter Thiel har sålt 73 procent av sitt ägande i Facebook, ett bolag som han sitter i styrelsen för. Den sålda posten avsåg 160 805 aktier som inbringade 29 miljoner dollar, motsvarande 241 miljoner kronor, enligt inskickade dokument. Peter Thiels aktieförsäljning i Facebook kommer efter att aktien stigit med 58 procent i år. Efter försäljningen sitter han kvar på nästan 60 000 aktier i företaget värda 11 miljoner dollar. Peter Thiel totala förmögenhet uppskattas till 3,2 miljarder dollar, enligt Bloomberg Billionaires Index.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Peter Thiel, Facebook, Thiels, Thiel, Bloomberg Billionaires Index, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook-topp, dumpar, aktierför , kvarts, miljard
Expressen - 04 jan 17 kl. 13:23

Pumpar och dumpar aktier på Facebook

Facebookgruppen QST pumpar och dumpar aktier och erbjuder människor att köpa vipmedlemskap där betalningarna slussas till estniska konton, avslöjar Dagens industri. Efter kritiken slog en av aktörerna bakom gruppen tillbaka genom en live-video på sidan. – Nu lämnar vi trollen åt sidan, vi är här för att tjäna pengar, säger han..

SvD - 21 nov 16 kl. 07:00

Facebook återköper aktier för 6 miljarder dollar

Facebook rapporterade efter börsstängning på fredagen, ett återköpsprogram avseende A-aktier till ett värde om 6 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 21 nov 16 kl. 08:14

Facebook återköper aktier för 6 miljarder dollar

Facebook rapporterade efter börsstängning på fredagen, ett återköpsprogram avseende A-aktier till ett värde om 6 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 01 apr 14 kl. 12:40

Facebook-topp har sålt över halva aktieinnehavet

Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook, har sålt mer än halva sitt innehav i Facebook, rapporterar Financial Times..

Affärsvärlden - 09 maj 14 kl. 14:08

Facebook-topp lovar ge bort halva förmögenheten

Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook, går med i The Giving Pledge där medlemmarna lovar att ge bort mer än halva sin förmögenhet..

Affärsvärlden - 15 okt 14 kl. 10:58

Facebook-topp säljer lyxhus i Silicon Valley

Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook, har sålt sin fastighet i Silicon Valley för 9,25 miljoner dollar..

SvD - 05 sep 13 kl. 14:07

Oligarken Usmanov kliver ur Facebook

Miljardärens bolag dumpar aktier..

Affärsvärlden - 30 nov 18 kl. 11:24

Facebook-topp begärde ut information om Soros

Nya detaljer fortsätter att dyka upp om Facebooks anlitande av den omstridda pr-firman Definers för att misskreditera bolagets kritiker..

DI - 23 nov 17 kl. 07:31

Peter Thiel dumpar Facebook-aktier för kvarts miljard

Entreprenören Peter Thiel har sålt 73 procent av sitt ägande i Facebook, ett bolag som han sitter i styrelsen för..

Nyheter 24 - 03 feb 12 kl. 19:05

Vem dumpar dig på Facebook?


Nu kan du se när någon kastar ut dig från sin vänlista på Facebook. Applikationen "Unfriend finder" har laddats ner av 44 miljoner användare. Att se om en vänförfrågan accepterats hör till vanligheterna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Eminem stämmer svenska streamingbjässen

Världsartisten kräver Spotify på kompensation fullt ut för sina låtar. Det här uppger Di Digital med hänvisning till Hollywood Reporter. Enligt rapstjärnans musikförlag har Spotify inte kompenserat för låtarna som spelats till fullo utan endast ”skickat ut slumpmässiga betalningar som inte är tillräckliga”.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Ska samhället stödja drogmissbrukare?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SVT Nyheter berättar om ett nytt sprututbytesprogram.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Här är börsen som går bäst i Norden

Det är ”glada tider” på aktiemarknaden. Så mycket har börsen stigit i år. Köpenhamnsbörsen går så in i Norden bra att den toppar listan bland Nordens börser, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 1 timme sedan

AFV tipsar om köpvärd aktieduo

Affärsvärlden rekommenderar köp av isländska Arion Bank och SCA i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Creades och lämnar säljråd för Industrivärden. Investmentbolaget Creades onoterade tillväxtbolagsstrategi har framtiden för sig.

Dagens PS - 1 timme sedan

Regeringen tvärvänder – ekonomin mattas av

Nu är det annan låt i skällan än i våras i finansminister Magdalena Anderssons prognos. I dag samlas ministrarna i regeringen i Harpsund, rapporterar TT, och finansminister Magdalena Andersson (S) väntas då presentera sämre prognossiffror än de hon offentliggjorde i april, enligt nyhetsbyrån. Dock handlar det om ”en normal avmattning” utifrån Konjunkturinstitutets senaste prognos, menar finansdepartementet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Trump pressar Europa att ta emot IS-terrorister

USA:s president ställer ultimatum på IS-anhängarnas hemländer i väst. Sverige utgör sannolikt inget undantag när Trump nu kräver att hemländerna ta hand om sina medborgare, flera av dem extrema varav minst 2.000 av fångarna – som nu sitter i fångläger i Syrien – deltagit i regelrätta strider och terrorhandlingar i kalifatets namn, rapporterar SR:s New York-korrespondent.

Dagens PS - 2 timmar sedan

USA:s centralbank ändrar inte duvaktig kurs

Protokollet från Federal Reserves penningpolitiska möte i slutet av juli, då centralbanken sänkte styrräntan, innehöll duvaktiva signaler, som inte ändrar marknadens syn att Federal Reserve kommer att sänka räntan ytterligare i år. Det skriver Bloomberg News. Ledamöter vid direktionen såg förra månadens sänkning som en försäkran mot allt för låg inflation och risken för en djupare nedgång i investeringarna genom osäkerheten kring Donald Trumps handelskrig.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Norska oljefondens avkastning: 256 miljarder

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, avkastade 3 procent, eller 256 miljarder norska kronor, i andra kvartalet. I första kvartalet noterade fonden sitt bästa kvartal någonsin, mätt i ökning i kronor, efter att ha gett en avkastning på 9,1 procent. Avkastningen på aktieinvesteringarna var 3,0 procent i andra kvartalet medan ränteinvesteringarna gav en avkastning på 3,1 procent.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Trump ljög om golfbanor – skuld på 600 miljoner

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Trump har överskattat golfbana med 1,5 miljarder

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.