DI > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:20

DI - 22 nov 17 kl. 20:57

Håra strider bakom Östlings petningYvigheten blev hans fall, men petningen av Leif Östling som ordförande för Svenskt Näringsliv har föregåtts av hårda interna maktstrider. I grunden handlar det också om ett misslyckat försök till förnyelse av en organisation i kris..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Östlings, Leif Östling, Svenskt Näringsliv

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Håra, strider, bakom, Östlings, petning
GöteborgsPosten - 22 nov 17 kl. 21:43

Nya avslöjanden bakom Östlings avgång

Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT. Att han inte tagit ut vinst från sitt Maltabolag, och därför inte ska ha behövt betala svensk skatt som han påstått, är en sanning med modifikation..

Sydsvenskan - 22 nov 17 kl. 08:04

Nya avslöjanden bakom Östlings avgång

Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT. Att han inte tagit ut vinst från sitt Maltabolag, och därför inte ska ha behövt betala svensk skatt som han p.

Barometern - 22 nov 17 kl. 21:53

Nya avslöjanden bakom Östlings avgång

Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT. Att han inte tagit ut vinst från sitt Maltabolag, och därför inte ska ha behövt betala svensk skatt som han påstått, är en sanning med modifikation..

NSD - 22 nov 17 kl. 21:43

Nya avslöjanden bakom Östlings avgång

Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT..

IDG - 21 dec 16 kl. 13:34

Bloomberg: Interna strider bakom Macbook Pros dåliga batteritid


Bloomberg har talat med personer på Apple som menar att konflikter mellan marknadsavdelningen och hårdvaruutvecklare har lett till kompromisser i Macar..

YLE - 22 nov 14 kl. 15:00

Asylsökande barn bakom galler

Ferhat Alar flydde det upptrappade våldet i hemlandet till Finland, eftersom flera av hans släktingar bor här. I Finland har Ferhat suttit inlåst i två månader. Ferhat Alar kommer från staden Sirnak i sydöstra Turkiet på gränsen till Syrien.

Dagens PS - 06 nov 17 kl. 09:03

Twitterstorm mot Östlings groda

Kommentarerna avlöser varandra efter uttalandet. Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling blev påkommen att han gömt undan skatt på Malta. ”Vad fan får jag för pengarna?

DI - 31 jan 14 kl. 14:50

Volkswagen öppet om Östlings efterträdare

Familjen Piëch/Porsche talar nu även för första gången öppet om att deras förtroende för Leif Östling sviktar. Den mäktige Volkswagen-ordföranden Ferdinand Piëch bekräftar att den tunge Daimler-chefen Andreas Renschler ska till VW, enligt Stuttgarter Zeitung. Där ska han ta över Leif Östlings jobb..

DI - 27 jan 15 kl. 08:43

Östlings pojkar rensas ut

Det svenska inflytandet i Volkswagens lastbilsverksamhet minskar snabbt i spåren av Leif Östlings reträtt..

Expressen - 28 okt 16 kl. 13:04

Östlings triumf: "Det känns helt overkligt"

Anna Östlings seglingsteam vann matchracingserien Wim Series, världens enda proffsserie för kvinnliga seglare..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Rekordår för franska lyxmärket

Det franska lyxmärket Hermes ökade nettovinsten med 11 procent, till motsvarande 1,22 miljarder euro för 2017, skriver Financial Times. .

DI - 5 minuter sedan

AER: Fler enkla jobb underlättar integrationen

Minskade möjligheter till visstidsanställningar riskerar att försvåra invandrares arbetsmarknadsintegration. Det skriver Arbetsmarknadsekonomiska rådet i en rapport på onsdagen, vilket blir rådets sista. .

DI - 15 minuter sedan

Endomines: Guldgruvsprojekt löper enligt plan

Endomines har påbörjat den aktiva utvecklingen av de guldtillgångar i Idaho som anskaffades i februari 2018..

DI - 15 minuter sedan

Malmström mötte Ross om tullar

EU fortsätter intensivt att söka undantag från USA:s hotande stål- och aluminiumtullar i förhandlingar på plats i Washington. Vad som hittills avhandlats är det dock tyst om..

DI - 30 minuter sedan

Gazproms tillgångar i Ukraina har beslagtagits

Ukrainas justitiedepartement har nu beslagtagit motsvarande 32 miljoner kronor från Rysslands statliga gasbjässe Gazprom. Det skriver den ukrainska nyhetsbyrån UNIAN..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Fingerprint fortsätter rasa

Stockholmsbörsen inledde onsdagen något lägre. De större Europabörserna stod för små oregelbundna rörelser i öppningshandeln. Getinge föll rejält på sälj-råd..

DI - 30 minuter sedan

Getinge faller efter säljråd

Medicinteknikbolaget Getinge faller med drygt 7 procent i onsdagens inledande handel i spåren av att Nordea sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare köp. .

DI - 45 minuter sedan

EU: Svenska bopriserna måste ner mer

Den senaste tiden priskorrigering på den svenska bostadsmarknaden är välkommen, men räcker inte. Det sade Patrick D'Souza, EU-kommissionen, på ett seminarium i Stockholm på onsdagen..

DI - 1 timme sedan

Nordea sänker Getinge – aktien faller

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Getinge till sälj, från tidigare köp.  Det skriver Bloomberg First Word..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Nu börjar utdelningsfesten

Det rekordymniga utdelningsregnet är äntligen här. Historiskt har det gött börsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.