YA > Lokalt

Monday, 18 February, 13:38

Liknande nyheter

Taggar: Kartlägger, havsbottenför , ryska, gasledningar
Nyan - 24 sep 13 kl. 14:00

Marinen kartlägger Ålands havsbotten

I oktober ska marinen kartlägga havsbotten inom Ålands landskapsområde. Det handlar helt enkelt om ett rutinbesök där man bekantar sig med de åländska vattnen.
Fartyget MHC Katanpää kommer i samband med detta att finnas på åländskt vatten den 7 till 9 oktober.

Cornucopia - 25 sep 13 kl. 11:41

Media och journalister kartlägger efter kön och etnicitet - och hänger ut

Med anledning av #analysfilgate, så är det på sin plats att uppmärksamma att media och journalister upprättar omfattande personregister, där de både registrerar kriminalitet, kön, ålder, namn, åsikter mm. Delar av dessa personregister publiceras sedan i artiklar eller i böcker, för allmänheten att läsa. Syftet är att tjäna pengar och inte att likt polisens motsvarigheter, som inte publiceras för allmänheten att beskåda, bekämpa brottslighet.

Dagensanalys.se - 12 jun 18 kl. 18:52

Här är alla sätt som Facebook spårar och kartlägger alla internetanvändare

Här är alla olika sätt som Facebook erkänner öppet att de använder för att spåra och kartlägga oss alla, även om vi inte är användare. Spårningen inkluderar allt från musrörelser, loggning av batterinivåer, bevakning av enheter på samma nätverk och mycket mer. Enhetsinformation
Facebook har stenkoll på vilka enheter du använder på deras plattform.

YLE - 11 jun 13 kl. 18:37

Kolumn: Varför kartlägger vi stiftelsemakten?

Välbärgade stiftelser och fonder spelar en stor roll för den finlandssvenska kulturen och samhällslivet. Trots det vet vi överraskande lite om vem som bestämmer över stiftelsernas egendom på 2,4 miljarder. Lägger man till de stora fondernas tillgångar handlar det om ännu mer pengar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Folksam kartlägger kunder

Försäkringsbolaget Folksam kartlägger sina kunder och sparar integritetskränkande personuppgifter i upp till tio år. Bolaget har anställd före detta poliser som arbetar med kartläggningarna i det hemliga arkivet, som mest liknar polisens spaningsarkiv. Uppgifterna rör allt från familjemedlemmar och partners, till rörelsemönster, utseende, sexuella problem och socioekonomisk situation.

Expressen - 15 apr 18 kl. 02:24

Så kartlägger Liberalerna besökarna på sin webbsida

Liberalerna är det riksdagsparti som har överlägset flest så kallade spårare. Syftet är att kartlägga besökarnas surfmönster på sin webbsida. En genomgång av DN, i vilken grad riksdagspartierna spårar och kartlägger sina webbsidebesökare, visar att Liberalerna har 15 spårare på sin webbsida.

Expressen - 31 maj 18 kl. 11:37

Flera partier kartlägger dig i smyg – kan vara olagligt

Centerpartiet, Moderatrena och Miljöpartiet kartlägger i smyg vad du gör på deras sajter - och delar sedan materialet med Facebook, skriver Breakit.En kartläggning som enligt experter som sajten har talat med kan vara olaglig. .

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 12 kl. 00:00

Polisen kartlägger tiden före mordet

Länskriminalen kartlägger dagarna före mordet i Ekeby då mördaren tros ha förberett sig. Men ännu har polisen ingen misstänkt i utredningen..

Expressen - 17 jan 13 kl. 08:39

Folksam kartlägger kunder i hemligt arkiv

Folksam kartlägger människor i ett hemligt arkiv. Allt i kampen för att komma åt fuskare. I filerna registreras alltifrån sexuella problem till etnicitet, skriver Aftonbladet.

Västerbottens Folkblad - 05 jun 13 kl. 09:00

Google kartlägger Galapagos

Jättesköldpaddor, vulkaner och exotiska djur: Nu ska man kunna upptäcka Galapagos från datorn. Google Maps kartlägger den natursköna platsen..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Jesus stulen från korset i kyrkan – igen: ”Det är så respektlöst”

En Kristusbild från 1600-talet och en mullspade i brons har stulits från Mariakyrkan. Kyrkans folk är väldigt intresserade av alla iakttagelser inne från kyrkan under slutet av förra veckan..

YA - 2 timmar sedan

Flera vittnen förhörs i valprånet: ”Kan ha spår efter fler”

I fredags häktades tre personer för det grova rånet den 9 januari, då sex golden retrievervalpar stals. Två av dem är bara skäligen misstänkta och polisen håller nu förhör med vittnen i hopp om att kunna stärka misstankegraden..

YA - 5 timmar sedan

Tre anlagda bränder – två till sjukhus

Inom en timme larmades räddningstjänsten till tre olika bränder runt om i Ystad natten till måndagen. I samtliga fall handlade det om anlagda bränder i sopkärl. På Trädgårdsgatan fick två personer åka till sjukhus..

YA - Igår: 16:18

Ockuperade sjukhuset – men nu har han flytt Skåne: ”Blev plan B”

Olof Eliasson från Komstad bröt foten och nekades korttidsboende av Simrishamns kommun. Han valde då att ockupera lasarettet i Ystad. Nu har han lämnat både sjukhus och Skåne och flytt till Stockholm.

YA - I förrgår: 15:14

Åtal för rattfylleri hamnen

En man i 40-årsåldern åtalas för rattfylleri efter en kontroll i hamnen i januari..

YA - 15 feb 19 kl. 11:05

Misstänkt valptjuv var tavelhälare

Jakten på valptjuvarna fick en oväntad vändning för en av de misstänkta. Vid en husrannsakan hemma hos mannen hittades ett stort antal tavlor, stulna från en privat bostad i Löderup. Mannen misstänks därför för grovt häleri, istället för valpstöld..

YA - 15 feb 19 kl. 10:22

Våren är här – om man ska tro SMHI: ”Ser lovande ut”

I dag börjar våren. Åtminstone enligt SMHI:s definitioner och förutsatt att meteorologerna har rätt i sina prognoser för den närmaste veckan. Någon vinter bidde det aldrig längs sydkusten..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Trafikfarlig skylt ska äntligen flyttas

Bilister som ska svänga ut från Björkvallsvägen på väg 19 har under lång tid fått göra det utan full sikt åt vänster. En stor skylt skymmer trafiken söderifrån..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Ystadsbor har satt betyg på kommunens bygglovsenhet: ”Positiv bild”

Bygglovsenheten i Ystads kommun får höjt betyg på alla punkter i en enkät som skickats ut till bygglovssökande. – Det är en ganska positiv bild av bygglovshanteringen, säger Stefan Engdahl (M), ordförande i myndighetsnämnden..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Eleverna är konstnärer när skolan ska smyckas

När den nya skolan Källan ska få konstnärlig utsmyckning, tar kommunen hjälp av eleverna. I en workshop gav de form åt skolgårdens vattenlek och kom med förslag på hur skolans mötesplats Navet kan utsmyckas. – Kul med vatten på skolgården, säger Moa Ström som själv blir elev på den nya skolan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.