YA > Lokalt

Monday, 17 December, 04:06

YA - 22 nov 17 kl. 19:00

Kartlägger havsbotten – för ryska gasledningarBesättningen som förbereder för den ryska gasledningen Nordstream 2 i Östersjön, tog under onsdagen en kort paus i Ystad..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Nordstream, Östersjön, Ystad

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kartlägger, havsbottenför , ryska, gasledningar
Nyan - 24 sep 13 kl. 14:00

Marinen kartlägger Ålands havsbotten

I oktober ska marinen kartlägga havsbotten inom Ålands landskapsområde. Det handlar helt enkelt om ett rutinbesök där man bekantar sig med de åländska vattnen.
Fartyget MHC Katanpää kommer i samband med detta att finnas på åländskt vatten den 7 till 9 oktober.

Cornucopia - 25 sep 13 kl. 11:41

Media och journalister kartlägger efter kön och etnicitet - och hänger ut

Med anledning av #analysfilgate, så är det på sin plats att uppmärksamma att media och journalister upprättar omfattande personregister, där de både registrerar kriminalitet, kön, ålder, namn, åsikter mm. Delar av dessa personregister publiceras sedan i artiklar eller i böcker, för allmänheten att läsa. Syftet är att tjäna pengar och inte att likt polisens motsvarigheter, som inte publiceras för allmänheten att beskåda, bekämpa brottslighet.

Dagensanalys.se - 12 jun 18 kl. 18:52

Här är alla sätt som Facebook spårar och kartlägger alla internetanvändare

Här är alla olika sätt som Facebook erkänner öppet att de använder för att spåra och kartlägga oss alla, även om vi inte är användare. Spårningen inkluderar allt från musrörelser, loggning av batterinivåer, bevakning av enheter på samma nätverk och mycket mer. Enhetsinformation
Facebook har stenkoll på vilka enheter du använder på deras plattform.

YLE - 11 jun 13 kl. 18:37

Kolumn: Varför kartlägger vi stiftelsemakten?

Välbärgade stiftelser och fonder spelar en stor roll för den finlandssvenska kulturen och samhällslivet. Trots det vet vi överraskande lite om vem som bestämmer över stiftelsernas egendom på 2,4 miljarder. Lägger man till de stora fondernas tillgångar handlar det om ännu mer pengar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Folksam kartlägger kunder

Försäkringsbolaget Folksam kartlägger sina kunder och sparar integritetskränkande personuppgifter i upp till tio år. Bolaget har anställd före detta poliser som arbetar med kartläggningarna i det hemliga arkivet, som mest liknar polisens spaningsarkiv. Uppgifterna rör allt från familjemedlemmar och partners, till rörelsemönster, utseende, sexuella problem och socioekonomisk situation.

Expressen - 15 apr 18 kl. 02:24

Så kartlägger Liberalerna besökarna på sin webbsida

Liberalerna är det riksdagsparti som har överlägset flest så kallade spårare. Syftet är att kartlägga besökarnas surfmönster på sin webbsida. En genomgång av DN, i vilken grad riksdagspartierna spårar och kartlägger sina webbsidebesökare, visar att Liberalerna har 15 spårare på sin webbsida.

Expressen - 31 maj 18 kl. 11:37

Flera partier kartlägger dig i smyg – kan vara olagligt

Centerpartiet, Moderatrena och Miljöpartiet kartlägger i smyg vad du gör på deras sajter - och delar sedan materialet med Facebook, skriver Breakit.En kartläggning som enligt experter som sajten har talat med kan vara olaglig. .

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 12 kl. 00:00

Polisen kartlägger tiden före mordet

Länskriminalen kartlägger dagarna före mordet i Ekeby då mördaren tros ha förberett sig. Men ännu har polisen ingen misstänkt i utredningen..

Expressen - 17 jan 13 kl. 08:39

Folksam kartlägger kunder i hemligt arkiv

Folksam kartlägger människor i ett hemligt arkiv. Allt i kampen för att komma åt fuskare. I filerna registreras alltifrån sexuella problem till etnicitet, skriver Aftonbladet.

Västerbottens Folkblad - 05 jun 13 kl. 09:00

Google kartlägger Galapagos

Jättesköldpaddor, vulkaner och exotiska djur: Nu ska man kunna upptäcka Galapagos från datorn. Google Maps kartlägger den natursköna platsen..

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 11:02

Film från luften när Jas-planen flyger in över Svarte

Se när flygplanen passerar över Svarte..

YA - Igår: 06:00

De blev avtackade från skolans värld

Det blev ett uppsluppet sorl på Klostret när kultur- och utbildningsförvaltningen avtackade anställda som gått i pension eller gått vidare till andra anställningar..

YA - I förrgår: 18:58

Efter åtta år i Sverige: Mahmoud hotas av utvisning

Efter nästan åtta år i Sverige hotas Mahmoud Hamed av utvisning. Han och barnen hänvisas till Irak medan hans fru och barnens mamma utvisas till Marocko. – Jag hoppas fortfarande att det ska lösa sig, säger Mahmoud Hamed som många Ystadsbor känner som torghandlare.

YA - I förrgår: 19:00

Utvisningsbeslutet ska överklagas

Beslutet att utvisa Mahmoud Hamed och hans familj överraskar advokat Christine Kock. – Jag ska överklaga, men hoppas att Migrationsverket omprövar sitt beslut, säger hon..

YA - I förrgår: 09:26

Smugglare hade tre miljoner cigg i lasten – avslöjades med röntgenkamera

De sa att de kom tomhänta. Men i själva verket var långtradaren packad med tre miljoner smuggelcigaretter. Nu åtalas männen.

YA - 13 dec 18 kl. 18:00

Sfi-eleverna bjöd på annorlunda luciatåg

Klädseln varierade, men sången och inlevelsen gick inte att ta fel på när sfi-eleverna arrangerade luciatåg. För många var det deras första i livet..

YA - 13 dec 18 kl. 12:20

Lärare åtalas för sexuellt ofredande: Skickade kärleks-meddelanden till 9-åring

En lärare i Ystads kommun åtalas för att ha skickat ett stort antal kärleksmeddelanden till en 9-årig elev på skolan där han arbetat. Läraren ska också ha pussat eleven på munnen vid flera tillfällen..

YA - 13 dec 18 kl. 12:00

SMHI: Mer snö att vänta i veckan

På torsdagsmorgonen föll det snö över delar av sydöstra Skåne. Och det är fler snöbyar att vänta i veckan – men ännu ingen riktig vinter, enligt SMHI. .

YA - 13 dec 18 kl. 10:17

Polisen söker gäng som jagade skolelev

Polisen vill ha hjälp med iakttagelser från fredagen 7 december då ett gäng jagade en elev på väg till skolan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.